- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
_Volkovy_
nagyúr
Adná Isten hogy megjelenjenek már az A64-ek,olcsóért..Meg hogy ennek köszönhetően menjen le 15000 ft-ra a 3200+ Bartonok ára :))
-
hobizoli
nagyúr
[L]http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=22556[/L]
''...
Emellett jelentősen változtak az AMD Athlon XP-re vonatkozó tervei is. Korábban a cég úgy tervezte, hogy az Athlon 64 bemutatása után az Athlon XP el fog tűnni a piacról, a legújabb hírek szerint azonban valószínűsíthető hogy a hetedik generációs Athlon esetében is be fogják vezetni a 90 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiát.''
:DD
''Noha az AMD már idén szeptemberben be fogja jelenteni az Athlon 64-et, a processzor egészen addig nem lesz széles körben hozzáférhető, amíg meg nem kezdődik a 90 nanométeres csíkszélességű változatok gyártása -- mondta Marty Seyer, a vállalat mikroprocesszor üzletágának igazgatója. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Athlon 64 életciklusának elején igen drága lesz.''
:U
''Seyer egy interjúban elismerte, hogy az Athlon 64 első piacra kerülő példányai gyakorlatilag megegyeznek az Opteronnal, magméretük ugyanúgy 193 mm2 lesz. Elemzők szerint ez túlságosan nagy ahhoz, hogy az AMD gazdaságosan tudja gyártani, ezért mindenképp logikus lépés az Athlon XP életciklusának meghosszabbítása.''
:U:C
hobizoli -
Power
senior tag
Azért ennek más architechturális okai is voltak, mint a mostani esetben.
A mai x86 processzorok már CISC-ek, belül teljesen máshogy működnek, mint egy pl. egy 386-os.
A K8 lényegében a a K7-re épül és nem egy teljesen újra gondolt processzor.
Amúgy az biztos, hogy 32 biten nem lesz gyengébb, mint eddig.
Az is valószínű, hogy a 64 bit csak néhány esetben hoz majd gyorsulást. -
gatekeeper
csendes tag
válasz
gericooper #8 üzenetére
Ezt én nem merném így kijelenteni...:(
Főleg annak fényében, hogy Marty Seyer (az AMD proci üzletágának igazgatója) azt nyilatkozta, hogy az Athlon 64 egészen addig nem lesz széles körben hozzáférhető, amíg meg nem kezdődik a 90 nanométeres változatok gyártása.
Szerintem ez azt jelenti, hogy nem fog gyorsan esni az ár... :O -
Egon
nagyúr
Igen, ez is elgondolkodtató. A Pentium Pro volt az első olyan CPU, aminek kézzelfogható előnyt jelentett a 32 bit, és ténylegesen gyorsabban futtatta az alkalmazásokat, mint pl. a sima Pentium (viszont 16 biten igen gyengus volt). Az Athlon64-gyel kapcsolatban ezek szerint 3 alternatíva van: vagy relatíve gyenge 32 biten, vagy relatíve gyenge 64 biten, vagy pedig az AMD mérnökei nagy varázslók...:DDD Mindenki döntse el, hogy számára melyik verzió a szimpatikusabb (és a hihetőbb...;]).
-
Goose-T
veterán
-
X-COM
nagyúr
hátnemtom, szerintem egy proci vagy 32bites, vagy 64bites
ha a kettő ötvözete, akkor valamelyik mutatója gyengébb lesz, ha ez 32ön erős, akkor 64en viszonylag gyenge
64bitnek jelenleg, a nagyobb memóriától eltekintve (ami átlagusert megintcsak nem érinti), van valami előnye? -
simonzé
addikt
Miért kell, hogy 64 bites procira vágyjak? Mondjatok egyetlen programot egy-két éven belül, ami nem fut majd 32 biten!
Nincs ilyen! Akkor meg hová siessek én, az átlag user? Mire én is ilyet veszek, az ára már a béka segge alatt lesz. KB mostani XP-szinten. -
-Devil-
aktív tag
Igazad van, várni kell. Én még minimum egy évet várnék új alaplap/proci vásárlásával. Addigra csak letisztul a dolog. Odáig meg jó lesz a KT133A-s lapom is. Egy T-Bred-es procit még esetleg kap a Thunder helyett, meg még talán egy GF-FX -et, vagy egy Radeon-t a Voodoo3 helyett. 1 évig még csak kihúzza.
-
Egon
nagyúr
Szerintem egyelőre nem szabad ezen filózni - illetve inkább nem érdemes...;]
-
arn
félisten
engem az amd erdeke nem izgat... csak a sajatom (a vevoe). es igy nem jarok jol. ugyanazt a technologiat akarja dragabban ram sozni... hat menjen a francba.
egy ilyen prociert akkor ha mongy 2.5-3ghzen megy, lehetne max 10e forintot elkerni. 0.13 mikronon nem fog. gondolom ez lesz olcso... az a64 meg majd eszement draga.
a mostani xpm igaz vizhutessel 2.4en megy es fel eve volt 11e forint. majd ket ev mulva vehetek egy hasonlot... ilyenem tuti nem lesz. -
Genialis
aktív tag
<OFF>
Kíváncsi vagyok megbuherálható-e egy Intel/AMD proci, hogy ne legyen szüksége memóriára, hanem fusson csak az L2 cache-ből...:D
<ON> -
arn
félisten
''2004 harmadik negyedévében jelenik majd meg''
''valamivel gyorsabb lesz a régi Athlon XP-knél, ám ugyanúgy csak 32-bites alkalmazásokat fog majd futtatni''
mi van??? 2004 harmadik negyedeveben kapunk egy 32bites socket754be illeszkedo athlonxpt...?? ez aztan a fejlodes. de legalabb draga :D -
engusz
veterán
válasz
gericooper #8 üzenetére
Ezt Te honnan tudod? :F
-
engusz
veterán
Socket 754 foglalatba Athlon XP?
Matrox Parhelia-ra 3db 14''-es analóg CRT... ;] -
marso
tag
nemhinnem hogy sok embernek megér ~30K ft ot hogy ugyanolyan teljesítményu, csak más socketbe illeszkedő processzora legyen...
barton 3200+ k8 3200+ -
freya
aktív tag
Azért $700-t még az Intel sem érte el prociárban... nagy bukás lesz ebből, ha gyorsan nem megy az az ár 4-500 alá...
-
rog
addikt
nohat nohat.. megsem 50k lesz? ;)
-
esteban
senior tag
RIP socket A
Aktív témák
Hirdetés
ph Új információkat szerzett az AMD háza tájáról a Hartware.net.
- Tudományos Pandémia Klub
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Reagált a leégő Ryzenre az ASRock
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest