Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lenox

veterán

válasz Rive #92 üzenetére

Figyi, az egyet nem ertes az nem szivozas. Folyamatosan azt nyomatod, hogy p4-en, meg 1 thread-del stb. nem tudod kihasznalni a max savszelesseget. En meg folyamatosan mondom neked, hogy egy 8 core-os gep nem arra van kitalalva, hogy 1 thread menjen rajta. Aruld mar el, hogy ha az adott progy a 8 core-bol mondjuk csak 2-3-t tud kihasznalni, akkor minek neki 8? Pont eleg neki a 4 vagy 2. Vagyis nem a megfelelo platformon fut. A 8 core-os gepre olyan proggy kell, ami ki is hasznalja. Ezeknel meg a regi chipsettel 1 giga/sec koruli savszelesseg jut, ami igencsak lehet keves. Es ha figyeled, meg sem emlitettem a latencyt, szal ne is keverjuk ide.

Masik dolog a latency meres. Szerintem is vicc, amit irtal:

Amit említetél, az már megvolt régóta a végzett mérésekkor is. Ezekkel együtt adódtak a késleltetés által okozott várakozásra amár említett értékek.

Szal egyreszt mondtal egy szamot a memory latencyre, amire en emlitettem, hogy lehet szoftvert optimalizalni ugy, hogy probalja csokkenteni a latency hatasat, erre jo pl. a prefetch, mire te azt mondod, hogy ennek hatasa mar benne volt a meres eredmenyeben. Ha ez igaz lenne, akkor rosszul merted volna a memory latencyt, ugye... Persze a 92-es hozzaszolasodban mar erdekes modon tudod, hogy kulon meg lehet merni a latencyt meg a prefetch hatasat is.

Felejts el.
    Nem gyerekes egy kicsit?

Új hozzászólás Aktív témák