- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
Aktív témák
-
shtml
őstag
Én viszont nagyon is el tudom képzelni, hogy minden egyes processzoron lefuttatnak egy standard gyorstesztet, amely során kibuknak az ALU, az FPU vagy a regiszterek hibái. Kb. hasonlóan ahhoz, mint amikor túlhúzott processzorok stabilitását teszteljük, csak itt minden műveletet elég egyszer lefuttatni és persze nem OS alatt.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
dark bit
tag
Szerintem egy processzor tesztelése a legdrágább folyamat, ezt is gépek végzik, és ha szarul sikerült egy mag akkor kuka, ha nem akkor nem. Egyik gyárban se pocsékolnak. Ilyet, hogy bitet téveszt nem tesztelnek, csak az áramkörök épségét nézik meg, hogy funkcionális e, ill még egyéb strukturális vizsgálatot tudok elképzelni. A szilicium egykristály szeletek közepei mindig jobban sikerülnek mint a perem, ezt ők is tudják, és szerintem e szerint állítják be, hogy mennyin fusson.
Magas frekvenica NEM egyenlő jó termék. Szvsz, az AMD tolja most a legjobban, mert architektúrára gyúr és nem sebességre, hisz minek olyan processzor ami ezerrel hajtja végre az ostoba instrukcióit és rengeteget fogyaszta mikor van egy olyan mi precízen old meg feladatokat.
Nagyobb cache = lassabb cache
Üdvd[-_-]b Cool Walley
-
erdoke
titán
Namost a Prescott roadmap úgy néz ki az Anand vagy Xbit vagy mittoménmelyik szerint, hogy 1066 MHz QPB-vel induláskor lesz 775-ös foglalatban 3,2-3,4 és 3,6 GHz-es proci. A 3,2-es kijön egész szorzóval (12), a 3,6-os felessel (13,5), na de hogyan állítják elő a 3,4-est? 12,75-ös szorzója lesz?:F
:))A legjobb aláírás a héten
-
faster
nagyúr
[L]http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20040513015429.html[/L]
Remélem, ami fut A64-en 64 bites program/oprendszer, az futni fog ezeken is.
Hopp, most látom, van magyarul is:
[L]http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=25414[/L]
[Szerkesztve] -
Bazsesz
őstag
Hát nem tudom, mit mondjak. Lehet, hogy inteléknek van igazuk, lehet, hogy nem.
Sokan mondják, hogy a prescott lassabb, mint az azonos órajelen dübörgő nw magos P4. És jobban is melegszik. Majd kiderül, hogy milyen lesz az új prescott. Remélem, hogy azért nem lessz rosszabb, mint a mostani.
Viszont van két nagy előnye a prescott-nak!
1., könnyebb vele procihűtőket tesztelni
2., télen jól fűt. :D
Üdv: Balu''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
Sanya
nagyúr
hadd fűtsön :DD
habár az Intel termékeknél elég sokat jelent a cache(celeroncsok is milyen gyengék már nélküle)
[Szerkesztve]A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Power
senior tag
''ha egy prescott nem megy 2.8 GHzen -> kuka''
Ez sincs prescottnál is így van, lévén ha nem megy 3,4-en megy kisebben.
Sokkal kisebb órajel eltérés esetén dobják ki az nv40-et, mint a prescottot.
''ha egy nV40 egyik futószalagja bitet téveszt -> le se szarják''
Ez ugye viccnek szántad :FPower
-
erdoke
titán
Ezért jó az AMD 64 bites termékvonala, és ezért lesz jó ebből a szempontból a Pentium-M alapú új Intel termékvonal is.
Ha az FX nem megy magas órajelen -> Opteron. Ha az Opteronnak nem teljesen jó a memóriavezérlője -> A64. Ha az Opteronnak nem jó az L2 cache egy része -> A64 butított verzió. Persze a kihozatal javulásával már utólag kell a butításokat megcsinálni a hibátlan prociból, ha az előzőleg megteremtett piaci igény fennmarad.A legjobb aláírás a héten
-
Miracle
senior tag
ha egy prescott nem megy 2.8 GHzen -> kuka
ha egy prescott egyetlen művelete bitet téveszt -> kuka
ha egy nv40 nem megy eredeti órajelen(ami nem tudom pontosan, mennyi) -> megy hát kisebben
ha egy nv40-en nem megy 1 futószalag -> megy alsóbb kategóriába
ha egy nV40 egyik futószalagja bitet téveszt -> le se szarjákértelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió
-
Power
senior tag
A tervezési időből nem fakad a gyártás bonyolultsága.
Itt nem általánosságról volt szó, hanem a prescott vs. nv40, ahol megállja a helyét amit írtam. A prescott gyártása egyszerűbb feladat, mint az nv40-é.
A tervezési idő eltérése nem a gyártás nehézségét mutatja, hanem a működés komplexitását.
Bár nem láttam az egyes kihozatalokat, de sztem jobb a prescotté, annak ellenére, hogy új gyártástechnológiáról van szó, míg az nv40 már egy bejáratottal készül.Power
-
Heh, már az első Prescottnak ilyen fícsörökkel kellett volna megjelennie, és akkor talán nem lett volna olyan nagy bukta...
Nesze nektek 533-as Prescott...
[Szerkesztve]Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
félisten
Ehh, egy GPU legyártását ne mérjük már a Prescotthoz és a többi csúcs-CPU-hoz. Sokkal egyszerűbb; nagyon hasonló egységeket kell egymás mellé pakolgatni, sokkal alacsonyabb órajelen, jóval kevesebb azoknak a tranyóknak a száma, amik az órajelszinkronitást hivatottak biztosítani, ráadásul ha jól tudom, a tesztáramkörökből is kevesebb van.
while (!sleep) sheep++;
-
Miracle
senior tag
a komplexitás csak távoli rokonságban áll a tranyószámmal.
nem vagyok otthon az újabb GPUk között, lehet, hogy elrontom a számokat...
van benne 16 daram tökéletesen ugyan olyan TMU
van benne n darab ugyan olyan pixel meg vertex shader
van benne egy T&L egység
van benne vezérlő egység és memória-vezérlő
nagyvonalakban ennyi a GPU, legalábbis ezek a bonyolultabb részei.
ha más nem is, az legalább jelzi a komplexitás közötti különbséget, hogy CPUt 4-6 év alatt terveznek, GPUt 1 év alatt... és nem azért, mert az Nvidia, és az ATI mérnökei tudnak valamit, amit a processzorgyártók nem.
Kissé szakmaibb indokok:
a GPu memóriáját lényegében a driver vezérli, az manageli.
nincs szükség az utasítások mikro ill. makroutasításra bontására, és nincs szükség semilyen futás idejű párhuzamosításra, függőségvizsgálatra, és ami a legfontosabb: nem kell több futó szálat kezelni, egészen egyszerűen csak kapja az adatokat, amiken végrehajtja a műveleteket, és ami mégfontosabb: nem kezel elágazásokat. röviden csak ennyi.értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió
-
Miracle
senior tag
''A prescottot 2M cache-sel együtt is lényegesen könnyebb legyártani, mint az nv40-et''
sajnos az NV40 a prescott mellett jóindulattal is csak alacsony órajelű sormintának mondható... na jó, ennyire talán nem, de egy nagy teljesítményű általános processzor komplexitását meg sem közelítik még ezek a GPU-k sem.(vagy most melyik 3 betű a menő? talán VPU??? nekem mindegy, értsd, ahogy szeretnéd)értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió
-
fLeSs
nagyúr
-
kaktusztea
tag
Most kapcsolok: már jövőre leváltják? Az előző Intel magoknak kicsivel nagyobb volt az élettartama. Ebből látszik, hogy valszeg az Intel is buktának tartja és igyekszik kisajtolni belőle, amit lehet, amíg jön a felmentősereg (Pentium-M dual mag).
-
kaktusztea
tag
Nahát, máris nyomják bele a technológiai újításokat ahelyett, hogy az órajelet emelnék. Változás szelét érzékelem :))
-
fLeSs
nagyúr
Ez a 2MB cache nekem amolyan ''érdekesen'' hangzik.
Sokkal nagyobb magméret, sokkal nagyobb fogyasztás, viszont a teljesitmény ettől aligha fog annyit gyorsulni, hogy megérje ezt a magot legyártani, bár ha az NV képes rá, az Intelnek sem lesz gond. :D
Jó drága proci lesz szvsz."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- I3-6100T Intel
- INGYEN FoxPost! Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó garival! -
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz