Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polesz
addikt
Na jó akkor számolok én helyettetek:
első bekezdés/második bekezdés 4,2 vs. 5 milliárd
legalább követlezetesek lennének:
Az illegális piac forgalma 20 milliárd, ebből 5 milliárdos veszteség keletkezik. Ebből következik, hogy a legális piac 30 mrd-ja jut 7,5 mrd bevétel. Ez tisztán 25%-os nyereség ezek szerint. Mondjuk nem tudom, hogy mi kerül 20 milliárdba a kalózoknak és mi 30-ba a forgalmazóknak. Erről jó lenne bővebben.
Megemlítik még, hogy a magyar filmipar évente 4,2-4,7 mrd-ot kap filmkészítésre. A jó magyar filmek aránya az utóbbi években hálisten növekszik, de szerintem ennyi pénzt beleölni a semmibe elég érdekes.
A filmipar próbálja meg eltartani végre önmagát és alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. -
Polesz
addikt
A főoldalról:
''A magyar filmipar évi 4,2 milliárd forint veszteséget könyvelhet el az audiovizuális kalózok tevékenysége következtében...''
A cikkek rovatból:
''A hazai filmipar bevétele idén valószínűleg meghaladja a 30 milliárd forintot. A kalózok kb. 20 milliárd forintos forgalmat bonyolítanak és legalább 5 milliárd forintos kárt okoznak a legális piacnak...
Minden második DVD illegális, hamis. Az egyetemi kollégiumok diákjai netes filmklubokat üzemeltetnek, cserélnek, mögéjük bújva pedig a szervezett alvilág húzza a hasznot. Ma a kalóz DVD-k közül tízből kilenc ''screener'', azaz moziban vették fel.''
Idézet az ASVA holnapjáról (jajj minek megyek ilyen helyekre)
Na a kérdés matematikailag adott. Ezek a számok hogyan jöttek ki???? Most nem a 10-ből 9 screener, mert ez is hülyeség hanem a többi veszteség mutató.
''Bálint Péter, a Magyar Filmforgalmazók Egyesületének elnöke szerint az év első három hónapjában 7 százalékos visszaesés tapasztalható a piacon, és ez az illegális másolatok terjedésével is magyarázható.''
Vagy a piacra tömegben kinyomott gagyi filmek minősége okozza a veszteséget?
Érdekes módon a StarWars III letarolta a piacot újfent pedig ez már a 6.ik bőr volt lehúzva róla film formájában (tudom így áll össze nagy egésszé a mű, tehát nem ezen van a hangsúly).
A Gyűrűk Ura, Mátrix, Harry Potter és sorolhatnám még azokat a filmeket amik szintén behozták az árukat rendesen.
Lehet, hogy nem kellene mindennap 1 szemetet kiadni elég lenne havi 1 ami igényes? -
Polesz
addikt
Árfolyam (MNB hivatalos középárfolyam): USD 1 204,24
A Nemzet Aranya / National Treasure
Price: $19.49 Forintban: ~ 3.980,-
Magyarországon: 4.800,- / 4.690,- két különböző forgalmazónál nézve.
Kill Bill 2.
Price: $14.99 ~ 3.060,-
Magyarországon: 3.900,- / 3.690,-
Egy ezres az eltérés és ezért megkapjuk magyarul a filmet. Nem rossz.
A fizetések arányát nem boncoljuk, mert ez nem téma, ez nem az ASVA bűne, hogy annyit keresünk amennyit.
De most nézzünk egy klasszikust:
Volt egyszer egy vadnyugat / Once Upon a Time in the West
Price: $9.74 Forintban: ~ 2.000,-
Magyarországon: 6.100 / 5.890,-
Nincs magyar hang csak felirat pedig a tévében is ment többször is és videón is megjelent!
Nézzünk AUDIO-DVD-t:
Doors - L.A. Woman (DVD-AUDIO)
Price: $17.99 ~ 3.700,-
Magyarországon: 5.800,-
Hoppá 2 darab ezres különbség ugyanazért a DVD-ért.
Kereshetném tovább a különbségeket de felesleges. Magyarország még nem része az Európai Uniónak (hivatalosan az, amúgy Balkán). A jogdíjak mértéke az egekben, a szoftver és médiacsendőrök képezik a rendőreinket a hatásos fellépésre miközben ''szinte'' az összes rendőr warezolt DVD-t néz és warezolt XP/Office kombóval tengeti mindennapjait. -
Polesz
addikt
Egy apróság amit még mindig nem értek pedig próbálom erősen:
...Ez utóbbinak azonban munkajogi és adójogi, valamint társadalombiztosítási vonatkozásai lesznek.
Milyen társadalombiztosítási vonatkozása lehet ha a cégnél netezek??? Külön kell TB-t fizetni, mert meglátogattam a ph! oldalát? -
Polesz
addikt
Elmentem nem olyan régen kb 10 perce újra az ASVA honlapjára és megnéztem a Filmhalasz nevű programjuk bemutatóját.
Szépen ábrákba szedik, hogy a program hogyan is működik. Kár, hogy mindezt képek formájában tették, de végülis gyors nettel minden pillanatok műve.
Nézzük mit is igér nekünk a program:
A FilmHalász korszerű tartalomvizsgáló és -szűrő szoftver, amellyel Ön hatékonyan megvédheti vállalatát az illegális letöltésektől, a céges hálózat munkaállomásain tárolt jogsértő tartalomtól, és az ezzel járó erkölcsi és jogi következményektől. A program intelligens elemzője könnyedén átlát az ismert megtévesztéseken, tényleges tartalmuk szerint osztályozza a fájlokat, és megbízhatóan, rendszeresen, automatizáltan végzi az ellenőrzést az összes kívánt hálózati helyen.
Maga az elv tökéletes, ne warezoljon a ''jómunkásember'' munkaidőben és a cég költségén.
Ugorjunk erre az oldalra: Bővebben: link
14 képen keresztül bemutatják a programot a képek mérete 70-300Kb között mozog. Na mindegy nem modemesek warezolnak úgy sem.
Nézzük meg azonban alaposabban a képeket és a programhoz mellékelt dokumentációt:
1. Ami szembeötlik, hogy a program neve: Hálózati Tartalomvizsgáló Ágens. Szép magyar szó ezentúl ezt fogom használni
2. Kattintsunk a 4. oldal nagyítására és nézzük a program bejelentkező ablakát. Érdekes módon vagy sajnálatosan a programozók elfelejtették az ékezetek használatát és bizony már keverik a magyart az angollal. FilmHalasz loading... helyett talán a Filmhalász betöltése... szebb és magyarosabb lett volna, bár lehetséges, hogy a magyarul nehezen beszélő cégvezetőknek így sokkal jobban eszükbe jut, hogy miről is van szó.
3. Jöhet a 6. oldal nagyítása. Vegyük szemügyre az ábrát és nézzük erősen. Talán a hosszú ő és ű kifogott szegényeken és bizony kalapos lett, de ez a programban mindenhol előforduló hiba. Szerencsére magában a dokumentumban ilyen problémát nem találtam, de egy 2005-ben kiadott magyar nyelvű szoftverben több mint éééééégő (szerintem).
Ami hiányzott a programhoz mellékelt leírásból az a program jogállása. Milyen feltételekkel terjeszthető és egyéb ilyen jogi apróságok. Jó tudom megszerezni csak az asva@asva.hu címre küldött levéllel vagy telefonos kapcsolatfelvétel után lehet, de kinek és hogyan. Amint olvashattuk a ph! nem kaphatja meg.
Idézzünk tovább a következő oldalról: Bővebben: link
Az Ön cége által biztosított szélessávú Internet hozzáférés lehetővé teszi, hogy a cég munkavállalói jogsértő példányokat töltsenek le. A cégek - még ha nincs is tudomásuk az alkalmazottak általi letöltésekről - hozzájárulnak a jogtulajdonosoknak okozott károk növeléséhez.
Ezek szerint minden cég aki szélessávon csatlakozik a világhálóhoz potenciálisan bűnöző még ha nem is tud róla, mert a dolgozók alapjában véve nem dolgoznak hanem fáljcserélni járnak be. Az ASVA érvelése szerint. Több mint érdekes. Modemet a cégeknek!!!
Újabb idézet:
A cég nyilvánvalóan nem azért biztosít Internet-hozzáférést a munkavállalóinak, hogy azt kihasználva magáncélra műveket töltsenek le a világhálóról. A cég ingyenes juttatásként biztosíthat Internet elérést az alkalmazottainak, ebben az esetben azonban a cég belső szabályzatában - kollektív szerződés, szervezeti és működési szabályzat, munkaszerződés vagy egyéb belső szabályzat - köteles meghatározni ennek feltételeit (időtartamát, a hozzáférhető tartalom korlátozását, a munkaidőből vagy esetleg azon kívül az erre fordítható idő hosszát). Ez utóbbinak azonban munkajogi és adójogi, valamint társadalombiztosítási vonatkozásai lesznek.
Na most vagy én vagyok nagyon értetlen vagy ennek az egésznek úgy nincs se füle se farka ahogy leírták.
A cég ha szélessávú netre előfizet azt általában azért teszi, hogy a vezetők, dolgozók a mindennapi munkájuk megkönnyítése érdekében használni tudják. Naívság azt képzelni, hogy egy bármilyen cég elsődlegesen a legújabb filmek letöltésére szakosodna. Sokkal inkább fontos a partnerekkel való kapcsolattartás, a céges levelezés és a cég weboldalának naprakészen tartása. És ugyan ilyen fontos, hogy a cég időben értesüljön az őt érintő kérdésekről, pályázatokról, hírekről.
A cégek belső működési szabályzatát audiovizuális szempontból vizsgálni több mint nevetséges.
Az alkalmazottak általi jogosulatlan internet használat és az illegális letöltések hatékony technikai és informatikai eszközökkel megakadályozhatóak. Az ASVA kifejlesztett egy olyan szoftvert, amely hatékonyan képes naplózni az alkalmazottak általi Internet használatot, így könnyen ellenőrizhetővé válik az alkalmazottak világhálón való ''szörfölése''.
Ez a szoftver nem képes naplózni a világhálón való szörfözést csak a már letöltött anyagok között tud/képes keresni általuk jogsértőnek itélt tartalmak alapján. Érdekes lenne, ha mint proxy szerver vagy egyéb funkciókat betöltene miközben hatékonyan véd a vírusok és egyéb károkozók ellen is. Nem az ellen nem véd
Amennyiben Ön szeretné megtenni a szükséges lépéseket a szerzői jogsértések megakadályozása érdekében, úgy kérjük, jelezze igényét, és mi díjmentesen rendelkezésére bocsátjuk a fentiekben leírt programunkat.
Amennyiben a fentiekben leírt internetes jogsértésekkel kapcsolatban bármilyen jogi kérdése merülne fel, szívesen állunk rendelkezésére, és amennyiben Önök azt kérik, elküldjük Önöknek a probléma jogi hátteréül szolgáló jogi szakvéleményt.
Szeretnék tudomást szerezni minderről mint magánember és nem mint cég. Kérem, hogy küldjék el nekem is vagy a neten tegyék mindenki számára elérhetővé ezeket az információkat.
Magánvélemény:
A cégek eddig is sokat tettek azért, hogy az alkalmazottaik az internet adta lehetőségeket megfelelően használják. Szinte ''minden'' cégnél van informatikai szabályzat ami az ilyen kérdésekre választ ad. A cégek belső hálózatain a dolgozók nem garázdálkodhatnak szabadon és a belső illetve külső forgalmak megfelelően naplózva vannak. A rendszergazdák felelősége, hogy a cég informatikai szabályzatában foglaltakat maximálisan betartsák/betartatsák a cégnél. A jogosultságok kiosztása révén a dolgozók eleve nem férhetnek hozzá nagyon sok anyaghoz (jogosan), sokszor még programokat sem telepíthetnek a gépre és a legtöbb dolgozó nem is ért hozzá. Az ASVA védi a saját érdekeit csak a fogyasztókét nem veszi figyelembe.
Mindez SZVSZ
Szerk: helyesírási hibákat javítottam
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Linux kezdőknek
- IFA 2025: mohával a tiszta levegőért
- Docker konténerizálás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED monitor topic
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest