- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: AI a grillsütőben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
''igazából egy drága és egy olcsó alaplap között a legnagyobb különbség a ''fícsör'' és a márkanév, az áramköri elemek a legolcsóbb lapnál is megbízhatók, mellesleg a ''nagyok'' is ezekből építkeznek''
Hat persze. Meg mindenkinek egy beszallitoja es egyforma minosegellenorzese van...Sot, ugyanaz a ficko csinalja mindegyiknek...
Nem azt mondom hogy nem kell a markanevet megfizetni, de ugy ahogy azt te leirtad az ugy marhasag.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
dokar
addikt
Oh, egy moderátor tisztelt meg figyelmével
(és szintén veszprémi )
''hanyag PCB routing''-al max a Sokol rádióban találkozhatsz
''ratyi alkatrészek''
igazából egy drága és egy olcsó alaplap között a legnagyobb különbség a ''fícsör'' és a márkanév, az áramköri elemek a legolcsóbb lapnál is megbízhatók, mellesleg a ''nagyok'' is ezekből építkeznek
nem is POSTol a rendszer
-elég 1x is
-ott a ClockGen és társai (nem lehetetlen összehozni a Win startup-nál a tuning szintet, addig meg a POST és a boot mehet a BIOS beállításokkal)
Nem erőszak a disznótor, aki egyszerűen akar tuningolni az vegye meg nyugodtan a drágább tuningra kihegyezett lapokat; nagyon kevesen vannak olyanok, mint én, akik szeretnek szöszmötölni olcsóbb lapokkal.extra - SEXRay
-
veterán
Amúgy mitől tuningbarát egy deszka?
Ez komoly kérdés volt...?
Attól, hogy nem csuklik össze a beállított FSB alatt... sokra mész a haccázezercsillió volttal meg a clockgennel agyonhúzott órajeleddel, ha ratyi alkatrészek vagy hanyag PCB routing miatt egyszerűen folyton lefagy / újraindul / nem is POSTol a rendszer... nem mondanám, hogy ezek ''nem sokat nyomnak a latban''.And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
dokar
addikt
Kár, hogy nem tuningbarát lapok. 10-15%-nál több pluszt tudtommal senki sem hozott ki belőlük.
Amúgy mitől tuningbarát egy deszka?
Magas külső órajel? -> ClockGen
Magas dimm fesz? -> vdimm-mod
Magas mag fesz? -> vcore-mod
...
Nem kell félni a voltmodtól.
(hozzáteszem vannak olyan dolgok tuning szempontjából, amelyek nem orvosolhatók alternatív megoldásokkal, de ezek nem sokat nyomnak a latba)extra - SEXRay
-
ftc
nagyúr
Hát erre kivááncsi lennék hogy mennyivel lesz olcsóbb ismerve az X6300 árát...
-
Benyaking
aktív tag
Esetleg olyan lehetséges hogy nf4 be is menni fognak ezek a dögök?
-
RapUGround
tag
Ez nagyon jó hír, hogy ilyen is lessz , csak mindenki tuningolni akarja. 800-as fsb nem gond tán még jobb is mert egy olcsó lap is 1066-os fsb támogat ami által a lap tuningkor sincsen úgy terhelve igazán . csak mire kifog jönni akkor szerintem e6300 se fog gondot okozni árban .
de a e4300-nak még egy előny hogy nem kell olyan zsír ram sem hozzá tuninghoz . meg e4300-nál egyszerű a ramot szinkronban hajtani. nem vagyok nagy tuningos de ha minden a gépben 10%-os tuningnak van alá vetve az már jó mert már valamiben 10% valamiben akár 17% teljesítmény növekedés várható akkor már érték felett vagy . de szerinten inkább e6300 mint e4300, nem lessz akkora árkülönbség mint amivel gyengébb lesz. de mondjuk a szorzó az igen ott lessz !! 9x-es?? Akkor lehet hogy inkább egy e4600-os fog a kezébe tartani az ember, e4300 találó név de a szorzó miatt lehetne az előbb emlitett, csak itt 400 fsb az már elérhetetlennek tűnő . de maj meglátjuk . -
Hun'reeth
őstag
Ha jól tuningolható lesz -márpedig miért ne lenne - ez best buy proci lesz az tuti. Csak normális áron legyenk hozzá alaplapok is.
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
duong
tag
Nem tom hol lesz az X2-khöz hasonlitva,de nem lesz lesz gyenge.(Tudom,h nem a 6600-ról van szó.)
Az Intel visszavág: megérkezett a Core 2--->e6600 vs. X2 5000+
Quake:122fps vs. 106
Half Life2:134fps vs. 103
Far Cry:140fps vs. 112
F.E.A.R. benchmark:168fps vs. 125
Tomb Raider Legend:141fps vs. 125
.....
Szerintem van még a Core-ban egy kis tartalék...
Jó lesz az olcsó Core is
Szerk:És a tuningról még nem is beszéltünk:Láttam 6700-at 4.5Ghz-n...
[Szerkesztve] -
Grobby
tag
Ebben igazad lehet, de azért azt is meg kellene említeni, hogy régen láttunk olyan tesztet, ahol az alaplap szabott határt a tuningnak. Az igazat megvallva én nem emlékszem ilyenre. Legalábbis nem egy felsőkategóriás lap esetén...
De én azt mondom NE legyen igazad, mert az nekünk naggyon jóó lenne.Üdv,G
-
marcee
addikt
(Azért én régen láttam olyan tesztet, ahol a sajtópéldányokat nem lehetett nagyon szépen túlhajtani. Procik esetében gyakran az első szériák is nagyon tuningbarátok, szerintem ez sem véletlen, megalapozzák egy platform, sorozat hírnevét ''visszaszitázott'' példányokkal.)
\m/
-
csudri
őstag
Érzem hogy ez lesz az a proci, amire talán már megéri lecserélni a jó öreg NW 2.4C procimat. Mert hiába rohangál 3 gigán a mostani, ha melegszik mint az állat. Alapórajelen meg ez az új jövevény simán odacsap neki. Úgyhogy várjuk szerettel.
-
Grobby
tag
[link]
Itt a cikk, ebből kiindulva illetve abból hogy a 4xxx széria esetén ''csak'' 200-ról indul az FSB, komoly tuningeredményekre lehet majd számítani.Üdv,G
-
Grobby
tag
Szvsz is naggyon lehet majd tuningolni, ugyanis az xbitlabson van egy e6300-as teszt ahol 5x%-os tuningot értek el, viszont a határt nem a vcore és a melegedés szabta meg, hanem a NB feszültségét nem bírták már emelni, ugyanis instabil volt már a 420-as FSBnél a lap...
So ez a 4xxx király lesz.Üdv,G
-
student
őstag
A kétmagos, 1,8 GHz-en járó, 2 MB másodszintű gyorsítótárral ellátott processzor alacsonyabb, 800 MHz-es rendszerórajelet kíván majd, hiányzik majd belőle a virtualizációs technológia támogatása, továbbá nem lesz kompatibilis az Intel vPro platformjával
De még ez is simán odaver az én 3ghz-s p4northwoodomnak? -
ebx
aktív tag
válasz JagdPanther #2 üzenetére
Lehet, hogy a következő gépemben ilyen proci lesz? A virtualizáció szerintem jó dolog, csak az aktuális csúcsgépek ára - hát kicsit sok. Csak csökkenjen az ára még egy kicsit
For every complex problem, there is a solution that is simple, neat and wrong.'' H.L. Mencken
-
Scream007
őstag
Várjuk ennek ki a végét, lassan túl sok minden lesz kevesebb ebbe a prociba nemde?
4>2mb cache, 266>200 fsb, órajel.....BMW Über Alles!!..NSL rulzzz
-
Rover623
félisten
válasz JagdPanther #2 üzenetére
Az 1066MHz-eseknél sem az FSB a gond.
És az azokat támogató 945-ös lapok is vannak...primus inter pares
-
Motion_Blur
félisten
Igen, ez várható volt. Én valszeg a legolcsóbb Conroe-t fogom választani, mert még ebben az évben szeretnék teljesen új rendszert
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
JagdPanther
aktív tag
ha cask 800MHz-s a rendszerbusz, akkor menne a 945/955ös lapokban is?
amúgy szimpi, vPRO ugyse kell , virtualizáció meg... eddig se volt ilyenem nem is hiányzik! najó tom fejlődés meg biztos jo csak nemtudom miért jó -
Efbialy
tag
Ugyérzem hogy talán megszületett a következö 805-ös agyon tuningolható model
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vissza a PC Masterrace-re
- EAFC 25
- PlayStation 3
- További aktív témák...