- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékes FÜLhallgatók
Aktív témák
-
gal3
csendes tag
Kicsit felmelegíteném a témát, mert most készülök egy ilyen házat venni. A hírben ez szerepel:
''Az előlapi USB- és audiokivezetésekhez a legalsó 5,25''-os takarópanel benyomásával és lebillentésével férhetünk hozzá.''
Akkor ez elfoglalja az egyik 5,25''-os helyet? Kvázi csak 3 ilyen méretű eszköz, beszerelésére van lehetőség a használata mellett? Nem tudna valaki egy képet küldeni róla, hogy hogy is néz ez ki?
[Szerkesztve] -
GrotESC
aktív tag
Hali! Van vkinek infoja, hogy ilyet hol lehet kapni MO-n? Szeged lenne az idealis, de talan esetleg netan Bp. is szoba johet. Esetleg az arrol is ha van info...
Elore is koszonom.Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
eziskamu
addikt
Tudjátok, mi zavar a házban? Vajon minden alaplappal pont oda fog esni a proci, ahova a cső? Mert az ok, hogy a hosszát lehet állítani, de mi van a pozíciójával?
PS: most látom, hogy van második oldala is a témának, de mégis, mi van ha nem pár miliméter az eltérés, hanem több centi?
[Szerkesztve] -
J.J. András
őstag
válasz BobMaster #43 üzenetére
értem.....és mértetek már, hogy mennyit számít CPU hőm.-ben ez?
meg érdekelne a véleményed....én mindenképpen szerelnék bele egy 8Cm Coolink 2200rpm-s hűtőventit, amit 5 Volton járatva kapok 1300 rpm-s fordulatot....
mivel a 9,2 cm-es Zalman CPUhűtőm 2000-es fordulaton megy, úgy gondolom, egy ''vákum''-szerű dolog fog keletkezni a szívási különbségek miatt, amiből kifolyólag még erősebben fogja a CPU venti ebből az irányból szívni a levegőt....és így a hűtéstmég hatékonyabbá tehetem.....
megoldható lenne szerinted ?'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
BobMaster
senior tag
válasz J.J. András #38 üzenetére
[L]http://www.dtkcomputer.hu/venti.jpg[/L]
Kicsit oldalról csináltam a vaku miatt, hogy a cső fedi a ventit, mert sötét a szervíz.
A fehér oldallap előtt pedig baromira nem látszik a cigifüst, ahogy a venti a levegőt szívja :)A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
Il Padrone
senior tag
válasz BobMaster #16 üzenetére
Ne szepitsuk a dolgot, teljesen zart. Tudom, megneztem, en sem akartam hinni a szememnek, hogy DTK haz, es befedik a teljes inlet ventit. De befedtek. Pedig lett volna alul hely, ahol kihagyhattak volna rest, mint minden hazon, hogy a levego bemehessen. Most csak az illesztetlensegek helyen tud bemenni a levego (~0%).
De mondom, egyedi eset, majd masik haznal kijavitjak. :((
Masik, telsesen mas DTK haz, szinten befedve az inlet resz. Igaz, itt van 4db 2mm atmeroju lukacska, amit a power gomb mellett design miatt perforaltak. A gep meg is halalja, P4 2.8, internetezesnel 56 fok, ha a paciens jatszani kezd, es a 9800 beindul, szallonnat lehet sutni, vincsi idle-ben 56 fok (nem az enyem a gep, sajnos). Persze felhivom a ceget, ahol osszeraktak, (DTK disztributor, eleg neves), hogy valami nem egyenes.
Ok is azzal kezdtek mint te, hogy ott bejon a levego, rosszul latom :(((. Mondom persze, rosszul latom, csak az a baj, hogy a CPU is rosszul latja, mert melegszik. Ok, rakjak bele elore ventit, mert az segit. Jol elbeszelgettunk, hogy egy letakart inlet helyere minek ventit rakni, sokkal tobb levego nem fog bejonni, csak az eresztekeken, mar igy is suvit a gep mint a varrogep.
De attol meg nincs az inlet letakarva, mert eladtunk mar 1000 ilyen hazat, es senki, ismetlem senki nem panaszkodott meg. A DTK hazak jok, punktum, rosszul latok, nem ertek hozza, nem jo helyen nezem, felreertem, gonosz, akadekoskod vevo vagyok, tele rosszindulattal.
Nem neked szol szemelyesen, csak merges vagyok arra, hogy epit egy disztrib egy csucs gepet, nagggyon olcson, rossz szellozesu hazba, az melegszik, es utan a vevo panaszkodik, es meg hulyenek is nezik rendesen.Il Padrone
-
BobMaster
senior tag
válasz J.J. András #38 üzenetére
Az általunk próbált alaplapokon a processzorventilátor kb. 0,5 cm eltéréssel pont a cső alá esett. Mivel a cső szája 9,5 cm, ezért van egy kis ráhagyási lehetőség, nem kell millipontosan alá esnie. Maga a prociventi húzza be a levegőt, mi 8 cm-essel néztük, arra nagyszerűen klappol (persze aki kicsit is odafigyel a hűtésre, az minimum 8 cm-eset használ. ) Mindjárt megyek a szervízbe, rágyújtok egy cigire, és készítek egy képet, hogy hogyan szívja be a luftot :)
A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
marcee
addikt
Dícséretes, hogy a ''szélcsatorna'' meg az oldallap régebbi házaikhoz is megvásárolható, az ilyen ''apróságok'' miatt szerethet bele az ember egy-egy márkába! :C
\m/
-
MLaca
őstag
Jól elvagytok :)
http://mlzphoto.hu/
-
gaboka75
tag
Na egy kis konkrétum a témához!
Régi CAS-74W-s (korai model, első USB kivezetés nélkül) hazam révén, annyira megörültem a Fanduct-nak, hogy rohantam venni egyet. Nagy nehezen a M...Comp-ban találtam egy darabot (oldallap+fanduct).
Már amikor a boltban gyanus volt, hogy a csövet tartó keresztmerevítő sehogy sem fog passzolni a házhoz. Na mindegy, egyszer élünk...
Tényleg nem passzolt, tulajdonképpen használhatatlan... :((
A oldallap perforációja nincs a CPU-val egy vonalban (1-1,5cm hátrébb).
Viszont egyébként is moddolni akartam a házat a jobb szellőzés érdekében, felhasználva a perforált oldallapot és légcsövet megspékelve egy ventilátorral.
Pozitív tapasztalat: a lyukas oldallapot hagytam fenn, aminek a harmadát a a gyári kereszmerevítő eltakarja, így a CPU hőmérséklet 4-5 fokkal alacsonyabb 20 perc Prime 95 után, mint korábban.
A lényeg: a CAS-74 -es házakhoz alapból nem jó!!!
[Szerkesztve] -
veterán
-
BobMaster
senior tag
A nagy érdeklődésre való tekintettel update-eltem a hírt, és van fenn belső kép.
Általánosságban elmondható, hogy ami belül fehér műanyag, az a kézzel oldható csavarmentes rögzítéshez tartozik (kivéve a cső, ami nem rögzít semmit :) )
Ezek alapján a meghajtóhelyek, a kártyahelyek, a kersztmerevítő és a két ventilátort befogadó doboz is figyelmet érdemel...A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
Daywalker
addikt
DE jó!
Pont most akartam ducting modot csinálni, ugyanis 74-es házam van (ami itt már egyszer volt tesztelve, csak nekem 400-as táp van benne), de legalább nem kell szétbarmolni, mert még garis:)
A kérdés az az, hogy hol lehet kapni pontosan? Komelnél van? (ott vettem a házat is, és fasza volt onnan hazacipelni a város másik szegletébe).
A házról csak annyit, hogy én maximálisan elégedett vagyok vele, bár a hűtés lehetne jobb, mert kicsit nehézkes a szellőztetése. Nem szeretem a csicsa házakat, szóval ez pont megfelelő. Nem zörög, nem recseg és stabil. A tápja is fasza."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
tildy
nagyúr
válasz BobMaster #26 üzenetére
Nem nem...Csak fura, hogy ezt a szélcsatorna dolgot ahány gyártó annyiféleképp írja, másrészt azt hittem ezt már senkinek nem kell bemutatni:U
Tudom , hogy más házaknál is van, de akkor is a yy volt az első!;]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
veterán
Sok ilyen ''csöves'' házat fogunk mostanában látni... az Intel kiadta ukázba, hogy ez márpedig _erősen ajánlott_ a Pescottokhoz, szóval nem is mcsoda. :U
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Kriza
őstag
válasz BobMaster #13 üzenetére
A CaseTek kicsit olcsóbb volt, viszont nem adtak hozzá tápot. Méretre nem tudom összehasonlítani a kettőt (nincsenek leírva a befoglalóméretek), de előlapi 5,35 és 3,5 ugyanannyi van a kettőben (4-2) (egyébként valószinüleg a DTK tényleg kisebb). Azt félreértettem, hogy 4 venti van - bocsi! A csőről meg csak annyit, hogy ha a SATA egyik előnye az a PATA-val szemben, hogy a kábel kisebb és így jobb a légáramlás a házban (sokan leírták már), akkor ez a cső a belső légáramlást igen rendesen lerontja.
Egyébként szerintem a CaseTek szebb és vannak benne nagyon praktikus dolgok (csavar nélkül lehet rögzíteni szinte mindent - csak az alaplapot nem, 7 pluszventi hely, 6 HDD hely, stb.). De nem akarok vitatkozni, az előző hozzászólásom nem arra ment, hogy fikázzam a DTK-t, vagy megszóljam a cikket.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Gismo
addikt
Itt is megfigyelhető a csodálatos DTK design.
-
BobMaster
senior tag
válasz Il Padrone #15 üzenetére
Azért nem teljesen zárt a 74-es ház eleje, de tény, hogy nem túlzottan végiggondolt...
-
BobMaster
senior tag
válasz Il Padrone #10 üzenetére
Az műanyag előlap kb. 3 centire nyúlik a fémkaszni elé, és az alja nyitott, egy férfikéz is be tud a lukba markolni. Ott megy be a luft.
-
BobMaster
senior tag
Egyrészt tegyük helyre a DTK pozícióját: a középkategóriában jeleskedik, a midi tornyai 4 nagyhelyesek. Az a Casetek amit említesz, talán egy kicsit drágább volt, és nagyobb is. Codegent sem megszokott Antec-hez hasonlítgatni. A csőnek köze sincs a meleg levegő elszállításához, egyszerűen a prociventi nem a belső levegőt keveri, hanem a szobahőmérsékletűt szívja be. A meleg levegő kifújásáról a procival egy magasságban lévő venti(k) felel(nek) + a táp. És csak 3 plusz ventihely van.
-
Il Padrone
senior tag
Engem csak az erdekelne, hogy az elolapi USB milyen mertekben engedi levegohoz jutni az also/elso inlet ventit, mert az altalam latott 3 fajta DTK haz mindegyike azon igen kiemelkedo tulajdonsaggal birt, hogy hermetikusan plasztikkal lezarta a fem perforaciot, eleget teve egy PC haz szellozesi eloirasainak, gusztusosan csomagolva. :F
Il Padrone
-
Kriza
őstag
Hát... nem tudom. Ez a csúcsmodell DTK ház??? Én a múlt héten vettem egy CaseTek 1018-1B-t, de az jobban meggyőzött már első pillantásra is (7 plusz ventillátor, 6 HDD hely, nyitható előlap, stb...)
Ez a cső sem olyan nagy találmány szerintem, hiszen a meleg levegő elszállításáról már nem dondoskodik, és a tölcsérszerű kialakítás lehet hogy lerontja a ház belső szellőzését is (mármint ha benne van a 4 plusz venti is)Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
BobMaster
senior tag
MLaca, mi volt az első hozzászólás? Érthetetlen módon eltünt...:F
-
BobMaster
senior tag
Sorry, egyrészt nincs érdemben publikálható képem róla, és hiányzik a megfelelő technikai háttér, hogy a hiányt pótoljam. Ha már mentegetőzök, hozzáteszem azt is, hogy elég hosszú a hír, igazából ezért nem akartam több képet berakni, mert az már ''mini-bemutató'' lett volna. :))
-
Perjel
tag
Én is percekig gondolkodtam rajta, de aztán rájöttem :)
-
csudri
őstag
Jó lett volna egy belső kép, mert nem tudom rendesen elképzelni.
Nem hiába, mondják azt, hogy ''Egy kép többet mond ezer szónál.''.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest