Keresés

Aktív témák

• Dale

aktív tag

Sziasztok! Ez most kicsit talán offtopic lesz, sajnos még csak úgy az első 100 hozzászólást olvastam el. Den aggódott amiatt hogy ha a procikban órajelnövelés helyett architekturális fejlesztések lesznek a domináns változások, újra kell majd fordítani minden programot hogy megérezze a felhasználó a sebességnövekedést. Azt hiszem jó hírem van: nem kell, elég lesz letölteni az új processzorunkhoz dukáló .NET Common Language Runtime-ot és máris minden programunk kihasználja a processzor új képességeit. Nem ma, de a közeli jövőben. A Longhorn már teljes egészében a .NET Frameworkre épül (azért nem olyan gyors; semmiképp sem lassú ha tudod mi van a felszín alatt) és a Win32 API már csak kompatibilitási okokból van benne, fejlesztve nemigen lesz többet. A régi programok még elfutogatnak, egy ideig, lásd MacOS 9 -> MacOS X, de aztán bye bye x86 drótozás, welcome Managed Code. Don Box és a többi Microsoftos Software Architect már most is azt sulykolja a fejlesztők fejébe hogy álljanak át Managed Code-ra mert az a jövő. És ezzel egyet is értek, én már átálltam 2 éve. :)

Természetesen ez (jelenleg) csak a PC-k 85%-ára áll, de a Linux is ebbe az irányba mozdul el lassan, izzadnak is rendesen hogy a Mono-t összehozzák mert ha nem tudnak .NET-es programokat futtatni akkor meg lesznek lőve. Elnézést kérek a Linux mániásoktól de elég sokkal vagyok körülvéve és már mind elismerték hogy .NET über alles, szóval a többieknél is csak idő kérdése. :)

Mégegyszer elnézést hogy beleoffoltam az architektura témába.

Aktív témák