Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Surranó

aktív tag

válasz Hanzsi #24 üzenetére

ECS K7VTA3v3.1 (KT333): Túlélte az első procit. Az rögtön sípolással kezdte életét az összerakás után, és kb fél óra alatt úgy 1-2 perc összidejű próbálkozás alatt beadta a kulcsot. A táppal együtt. Ami Codegen, szóval szintén világmárka :) Namost ebből arra következtetek (biztos baromság), hogy valami szép rövidzár suhant a cpu meg a táp között, amit túlélni nem piskóta. Azóta a következő gondjaim vannak:
    * 333-as ram 333-on: a lap nem nevezhető stabilnak. 1 óra wordözés nagyságrendű terhelés után reset.
    * Memtest (ami a suse telepítőkön van) nem memhibát írt ki, hanem valami szabálytalan műveletet (kb ''kernel panic''), amiből arra következtetek, hogy valaminek komolyan mellényúlt.
    * 333-as ram 266-on: a lap néha rebootolt, de az lehet, hogy nem az ő hibája. Próbaképp egyszer ott hagytam egy Direct3D-s játékot (Pool of Radiance 2) egy éccakára. Reggelre merev volt.
    * Pár hónapja már be se kapcsolt a gép. Szédszedtem, majd gondoltam, adok neki még egy esélyt. Előzőleg utánanéztem, h a lap is, a kártya (TNT2) is tud 4x agp-t, akkor mérnem azon hajtom. Azóta 4x agp-vel megy :) Néha az opengl-es képernyőkímélő (''varázsdoboz'' vagy mi a vér, std win2k saver) kifagy.

Összegzés: asszem, a memvezérlő ill a 2x agp tápellátása sérülhetett meg enyhébben a fenti rövidzárnál. De ez csak találgatás. Egyszerűen nem nevezhető atomstabilnak, de hogy gyárilag vagy mér, aztat nemtom kérem. Szerintem az ECS amolyan noname: nem rossz az, csak nehogy egy (ilyen bizonyíthatatlan) selejtet fogj ki.

Új hozzászólás Aktív témák