- DUNE médialejátszók topicja
- Apple MacBook
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen notebookot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
up!
-
válasz
várnarancs #83 üzenetére
A világ halad, a technológia halad, és egyre nagyobb polígonszámú játékok jönnek, ki amik egyre több új technológiát is igényelnek a ''nyers'' erőn kívül. Az, hogy jelenleg még az olyan játék is kevés ami kihasznál egy 6800at vagy egy x800at, azért van mert minél szebbek a játékok, annál több munka megcsinálni pl. egy részletes környzetetet, vagy egy figurát (lásd: ut2007 modellek). Viszont a technolgóia és a piac megkívánja, hogy a videokártyagyártók haladjanak mert már az x800 is több mint 1 éves és annyira lecsökkent a generációváltások közötti idő, hogy már ideje új sorozatot kiadni.
[Szerkesztve] -
Florida
tag
Nagy techno-hajsza még mindig,közben egy normális játék nincs,ami miatt érdemes lenne megvenni mindig az újabb kareszokat..
-
RpPRO
őstag
válasz
várnarancs #83 üzenetére
Mar nemcsak az fps-ek szamitanak, hanem a ficsörök is. Shadergazdag kornyezet, szurok aktiv hasznalata, uj adaptive texture filtering, HDR, stb hasznalata mellett ne essen le az fps ugy, mint regebbi kartyakon.
A Doom 3 pedig mar regi technika. -
várnarancs
addikt
Én csak azt nem értem, minek ilyen jó vga. Nekem (szerintem másnak is) mindegy, hogy 110 vagy 156 fps-el megy az UT 2004 vagy a DOOM 3. Szerintem meg lehetett volna állni a 6800 ULTRÁnál és az X580 XT PE-nél.
-
RpPRO
őstag
DirectX 6: Environment mapped Bump Mapping
DirectX 7: Transformation and Lightning
DirectX 8: Shader 1.0, 1.1 and 1.2
DirectX 8.1: Shader 1.3 and 1.4
DirectX 9.0: Shader 2.0
DirectX 9.0c: Shader 3.0
szerk: kis szerkesztes
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
Nehogy mar basszus.... Itt egy osszegzes:
DX7 - GF2, GF2MX, GF4MX
DX8.0 - GF3 (PixelShader 1.1)
DX8.1 - GF4 (PixelShader 1.3)
DX8.1 - Radeon 8500, 9000, 9100, 9200, 9250 (PixelShader 1.4) -
_cirmos_
őstag
és akkor pontosítanék a gef3-mal kapcsolatban is:
Bővebben: link
A GeForce3 legalapvetőbb dolgai mindenesetre a következők:
- 0.15 mikronos gyártási technológia
- 57.000.000 tranzisztor
...
...
- teljes DirectX8 support -
_cirmos_
őstag
válasz
jakobkacsa #72 üzenetére
Bővebben: link
ASUS V8170 (Ge4 MX440, 32MB:...A GeForce4 egyik lájtosabb (a középső) verziója, ám hiába bír csak két pixel pipeline-nal, és hiába szedték ki belőle a pixel shadert, valamint hiába kénytelen emulálni a vertex shadert (így tehát már messze nem DX8 kompatibilis..), mint olyat, a kártyában van kakaó, a Ge2-höz képest okvetlen... -
faster
nagyúr
válasz
jakobkacsa #72 üzenetére
Yáyyáy, szvsz most fejezzük be ezt a mellékszálat.
-
_cirmos_
őstag
pontosítanék, atinál a radeon 9500 volt a legkisebb dx9-es kártya. a 9200-ben vmi átdolgozott r200 szív dobog, ami még a 8500-ban debütált, de a 9500-9700 család már r300-al készült (állítólag ezt foltozgatták-hízlalták egészen az x8xx szériáig, az r520 lesz ez első ''eredeti'' munka az r300 után).
szerk: hejesirás
[Szerkesztve] -
Egyéni vélemény hangsúlyozom. A 7800 GTX, meg az ''X900'' (ha így fogják hívni) jó cuc cmeg erős meg minden, de azért ez már a harmadik directx9es kártya-kategória...
(nV: fx5xxx;6xxx;7xxx ATI: 9200-->9800;X8xx;x9xx), Gondolom ezzel nem mondtam senkinek sem újdonságot. Sztem akinek 9800pro, x700, x800, 6600gt kategóriájú kártyája van várhat még egy picit
Asszem a Longhornnal együtt jön ki a directx 10, sztetek akkor milyen kártyák fognak kijönni??? Mert, hogy nekem is baromi felesleges volt január4én megvenni ezt a kártyát száz-vmennyi ezerért, mert csak mostanában csorognak ki az olyan játékok, amik kihasználják. Nah nem rosszmájúskodni akartam
Meg lehet kkövezni, de nincs igazam
-
TeeJay
félisten
inkább én azt várnám hogy mikor lesz már egy olyan alsó kategóriás VGA ami azé megy is rendesen és még passzív hűtéssel is simán életképes.
nekem ilyen VGA kellene.
most is jó a Geeforce 2 egy Zalman chipset hűtő van rajta de már kezd öergedni néha már butaságokat csinál és van 1 érzésem hogy max 2-3 év és meghal.
na addigra adjanak ki valami olyan alsó kategóriát ami azért valamit tud multimédiás meg ilyen képességekben de passzív hűtéssel is elmegy és keveset fogyaszt.
na nekem ilyen VGA kellene -
Raymond
titán
válasz
Ati_X_321 #55 üzenetére
''Szerintem az ATI-nak úgy kellett terveznie az R520-at, hogy nagyon király legyen, mert ez lesz az xbox360-ban is''
Nem az lesz az XBox360-ban.
''A GPU-kat miért nem úgy tervezik, hogy ..... persze tudom, hogy nem olyan egyszerű, hogy csakúgy bedobunk 2 pipot azt, jó lesz)''
Ezt megvalaszoltad magadnak. Mert a chipgyartas nem igy mukodik. Ahogy elnezem a hozzaszolasod van olyan erzesm neked a valosagtol meroben mas elkepzelesed van arrol mi is egy ''pipe'' a grafikus a grafikus chipekben.
''Asszem a Cellben van vmi ilyesmi nem (ha jól emlékszem 8 pipeból eleve csak 7 aktív)''
A CELL-ben nincs pipe. Van egy PPE core es 8 SPE amibol csak 7 az aktiv. Egyebkent igen, azert hogy az egy szilicium lapbol szarmazo hasznalhato chipek szama nagyobb legyen.
''tehát rohadt sok hibátlan chip kell nekik, mert jó sok xboxot akar eladni a Microfost, ezért kéne pár pót pipe''
Egyatalan nem. Az Microsoft az IP-t licenszeli az ATI-tol es ott gyartatjak a chipeket ahol csak akarjak. Az ATI nem szallit nekik semilyen hardvert. -
TeeJay
félisten
mi a lótúrónak ilyen brutál VGA???
32pipe? 700Mhz???
na megnézem én azt mikor lesz mindenkinek ilyen.
már csak az ár miatt se lesz jópár évig -
Ati_X_321
aktív tag
Szerintem az ATI-nak úgy kellett terveznie az R520-at, hogy nagyon király legyen, mert ez lesz az xbox360-ban is
A GPU-kat miért nem úgy tervezik, hogy eleve több pipe legyen bennük (pl 34)?
akkor lenne 2 fölös, így jóval nagyobb arányban lennének olyan chipek, melyekben menne mind a 32 pipe (jó persze tudom, hogy nem olyan egyszerű, hogy csakúgy bedobunk 2 pipot azt, jó lesz)
Asszem a Cellben van vmi ilyesmi nem (ha jól emlékszem 8 pipeból eleve csak 7 aktív)
tehát rohadt sok hibátlan chip kell nekik, mert jó sok xboxot akar eladni a Microfost, ezért kéne pár pót pipe -
rocket
nagyúr
Everest legujabb build verzioja mar ismeri az rx5xx kartyakat
- detection of ATI R520, R520 Pro, R520 SE video chips
- detection of ATI R520 XT, R520 XT Platinum video chips
- detection of ATI R520GL Pro, R520GL XT video chips
- detection of ATI RV530 LE, RV530 Pro, RV530 SE video chips
- detection of ATI RV530 VE, RV530 XT, RV530GL video chips
7 fele r520, es 6 fele rv530, kivancsi leszek mi lesz az a r520gl es r520gl xt.
Nem semmi paletta, ezek mint jonnek szeptemberben akkor erdekes helyzet fog eloalni, lelesz fedve minden szegmens a masintreamtol felfele
Letoltes: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Egyelore hivatalos info nagyon keves volt.
700mhz pletyka es ahogy haladunk az idoben egyre valoszinutlenebb, 3 honapja amikor felmerult eloszor meg realisabbnak tunhetett.
0.09 gyartas az mar teny.
32 pipeline szinten pletyka, nem kivitelezhetetlen.
SM3.0 meg a HDR, hogy Rudit idezzem (remelem nem fog jogdijat kerni tolem) papirforma.
Az biztos, hogy az ati szeretne meltoan unnepelni a 20. szuletesnapjat es ezert villantani akarnak, amihez ido kell, azert lehet biztato az ati-nak a 0.09 mikron, mert eleg koran volt a tapeout ha lehet hinni a hireknek, tavaly decemberben neki ugrottak es ahogy most a cikkben irtak is voltak gondok es az ujabb es ujabb tapeout eleg sok penzt felemesztett, de ebbol kifolyolag valoszinuleg sikerult ura lenni a gyartasi technologian es meglett a kello tapasztalatuk.
Az ido majd valaszt ad a kerdesekre, csak messze meg a szeptember
Nem kis feladatok ezek ahogy te is irtad, viszont elonyt lehet kovacsolni belole, meg elis lehet bukni, sokan mar lathatatlanba az nv30-hoz hasonlitjak szegeny r520-at, pedig meg van ideje, hogy bizonyitson
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Meglatjuk, eddig 1 jo 1 rossz az allas 0.09 mikronon, amd-nek bejott intel-nek kevesbe.
Az lenne a legjobb a vasarlok szempontjabol ha a valasz mindig jo lenne, tehat eloszor az ati valasza az r520-al, majd az nv valasza az esetleges 7800 ultraval, aztan meg megint az ati valasza az r580 chippel, aztan meg mar jon az uj generacio -
NorDezs
senior tag
Remélem ATI nak összejön a cucc, mert decemberben szeretném lecserélni a 9800Pro-mat.
-
PodMAN
senior tag
''...Szerintem nem lesz nv-tol 32 pipeline kartya 0.11 mikronon...''
Szerintem se. Túl nagy falat.
''...0.09 mikronon meg az ati lepeselonybe kerulhet mert elobb vagtak bele es tulvannak az elso buktatokon....''
Kérdés mennyi van még hátra? Valszeg architektúra függő ez a 90nano. Lásd Intel-AMD átállások. Azért az is tuti, hogy az nV is már csiszolgatja a 90nanoját karácsonyra, ha netán túlságosan jól sikerülne a szeptemberi ATI invázió.
A HSZ további részével 100%-ig egyetértek. -
faster
nagyúr
Hát ha az ATI vár szeptemberig, addig az nV olyan 32 pipe-ra való optimalizálást rittyent össze, hogy arról koldulnak.
Kötve hiszem, hogy ne hoztak volna ki ilyet, ha ez ennyire sima ügy lett volna.
Az nVnek már most megy nagy szériában a 24 pipe, míg ATIék csak 16ot tudnak biztosítani?
Az Nvidia most hozta ki az új kártyát, az ATI már régebben. Lépéselőny, semmi több. -
rocket
nagyúr
0.11 mikronon megy a szeria gyartas, ez nem elhanyagolhato dolog azert
Szerintem nem lesz nv-tol 32 pipeline kartya 0.11 mikronon, es 0.09 mikronon meg az ati lepeselonybe kerulhet mert elobb vagtak bele es tulvannak az elso buktatokon.
Az is elkepzelheto, hogy elso korben nem lesz 32 pipeline-os ati kartya, eleg lesz a 24 pipeline is ahoz amit elakarnak erni (vagy a gyartasi gondok miatt keves 32 mukodo pipelinos kartya lesz), es kesobb sutik el a 32 pipelinet, az r580-nal mondjuk.
Meglatjuk majd, kapkodniuk nem kell uborkaszezon van -
PodMAN
senior tag
Hát ha az ATI vár szeptemberig, addig az nV olyan 32 pipe-ra való optimalizálást rittyent össze, hogy arról koldulnak.Az nVnek már most megy nagy szériában a 24 pipe, míg ATIék csak 16ot tudnak biztosítani? Bármennyire nagy szavakat tol az ATI, most nagy szarban vannak (és lesznek is) SZVSZ.
-
bolondember
MODERÁTOR
Szerintem az ATI bakot lő(het) így...
Az NVIDIA szeptemberre megerősödhet jelentősen, és NEKÜNK sem tesz jót (pontosabban a piac árainak)...
remélem azért a 2 csúcskártya és a középkategóriás kártya (ATI-NVIDIA) eléggé pariban lesz, hadd profitáljunk már! -
_cirmos_
őstag
lásd nv40: 6800gt/ultra - 6800 - 6800LE; 16/12/8 pipe. nem csoda hogy az ati is egy csipből próbál minnél többféle karit kihozni, főleg ha nagy lesz a selejtarány (ne felejtsük, a sima 6800 és 6800LE is eléggé kényszerszülött vga-k voltak, szintén a nagy selejtarány miatt).
-
erdoke
titán
Az ATI által mondott ''late summer'' arrafelé inkább szeptembert jelent. A vásárlőerő is addigra aktivizálódik, tehát bolti megjelenés augusztus vége/szeptember elejére várható.
Asszem veszek egy passzív hűtésű X700-at bruttó 29,7e Ft-ért, aztán majd meglátjuk ősszel, milyen value kártya lesz a jó vétel.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Amit en irtam az volt a hivatalos indok, amit te azok pletykak voltak.
Az biztos ha igaz is lenne, nem arultak volna el hivatalosan, hogy ezt elcsesztek.
Tehat zarjuk le dontetlennel, elcsesztek, vagy nem eszmeltek idoben, vagy nem tartottak idoszerunek mind1 mar a tenyeken nem valtoztat, az r4xx nem tamogatja a sm3.0-at.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Vegre valami hivatalos mozgolodas, szerencsejuk, hogy nyaron uborka szezon van es nem lesz olyan jatek amiert kapkodniuk kene az uj kartyakkal
Az biztos, hogy van kockazat ebben amit csinalnak, dehat ahogy a mondas is szol ''kockazat nelkul nincs uzlet'', meglatjuk a tsmc mit produkal
Kivancsi leszek mit takar majd a komplett gpu sorozat kihozatala szeptemberben, ha az rv530 is jon majd akkor, az erdekesen osszekuszalhatja a mainstream piacot, annyit kell csinalniuk ezzel a kartyaval mint az nv tavaly a 6600 gt-nel a 9800pro-val karoltve, kicsit jobb kell legyen mint a 6800gt es arban egy szinten legyenek es lehetoleg minnel elobb jelenjen meg a piacon.
Tavaly ugye nv40 bejelentese aprilis vegen volt, a 6600 gt decemberben jelent meg az 7 honap, mig most az ati egyidoben piacra tudna dobni a mainstream kartyakat a csucs kartyaval, az erdekes helyzetet teremtene
Persze valoszinuleg a komplett gpu csalad a felso kategoriara fog vonatkozni, se, sima, pro, xl, xt, xtpe, nevekkel(vagy ezek kozul nehannyal)
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
szevasz
miért is lenne a sima X900 110nm-el gyártva miga többi 90nm-el? ez szerintem hülyeség... mellesleg, ha a ''leggagyibb'' X900-as is olyan erös lesz, mint a mai egyik legjobb VGA, akkor vagy a sima X900 lesz piszkosul lcso, vagy a teteje lesz iszonyat drága. azért egy családon belül elég nagy különbség ez a 16 és 32 pipa, akárhonnan nézem... sebaj. minél több elsz belöle, annál nagyobb lesz az ártartomány, amit befed. mindenki válogasson a kedvére! -
fanatic
aktív tag
Papíron minden szép... de majd ősszel a puding próbája!
-
fanatic
aktív tag
És miben lesz jobb a konkurensnél? (nem a gyártás technológiára gondolok)
-
Vmi ilyesmire számíthatunk...
Radeon X900 XT-PE
- 32 Pixel-Pipelines
- 10 Vertex-Shader
- 90nm low-k TSMC
- 500 Mhz Core Clock Speed
- 700 MHz Memory Clock Speed (1.4 Ghz since DDR)
- 512 MB GDDR-3
Radeon X900 XT
- 32 Pixel-Pipelines
- 10 Vertex-Shader
- 90nm low-k TSMC
- 450 Mhz Core Clock Speed
- 600 MHz Memory Clock Speed (1.2 Ghz since DDR)
- 512 MB GDDR-3
Radeon X900 Pro
- 24 Pixel-Pipelines
- 10 Vertex-Shader
- 90nm low-k TSMC
- 450 Mhz Core Clock Speed
- 600 MHz Memory Clock Speed (1.2 Ghz since DDR)
- 256/512 MB GDDR-3
Radeon X900
- 16 Pixel-Pipelines
- 8 Vertex-Shader
- 110nm low-k TSMC
- 500 Mhz Core Clock Speed
- 500 MHz Memory Clock Speed (1.0 Ghz since DDR)
- 256/512 MB GDDR-3 -
-
Kívánom hogy sikerüljön az Ati-nak megint nagyot alakitani. Igencsak rájuk férne és jót tenne a VGA áraknak is.
Már nagyon várom, csak nehogy pofára esés legyen belőle.
Igazából ettől tettem függővé magamnak, hogy váltok-e PCIe-re vagy marad még egy darabig a jó öreg AGP-s rendszerem.
[Szerkesztve] -
thaler2
senior tag
Ígéret szép szó, ha betarták úgy jó...
-
ody42
senior tag
nem értem 90nm-en miért lenne inkább probléma a fogyasztás, mint 110nm-en
-
_cirmos_
őstag
remélem összehozzák. nem tenne jót az áraknak ha az ati belebukna az r520-ba. hülye terrence és philip.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple MacBook
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Formula-1
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Automata kávégépek
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest