- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
Aktív témák
-
Xmas
tag
Az lenne a szép, ha még fordítva is működne a dolog. (Működhet, működik, csak egyénileg kell kezelni.) És a videokártya szabad memória területeit megosztaná a rendszerrel. És mivel olyan már van, hogy a GPU-n általános célú programokat futtatnak nem 3D céljából, így egészen hangulatos többprocesszoros rendszert lehetne összerakni... (Bár annak vannak célravezetőbb módja is.) Viszont egészen olcsón lehetne nagyteljesítményű szervereket összerakni. Egy proci + sok mem + 2 videokártya + sok mem.
-
nap
addikt
Ennek az egesznek akkor lesz ertelme , amikor a ram egyik oldalara a cpu-t, a masik oldalara a gpu-t fogjak integralni. Addig nem erdemes foglalkozni vele.
-
Sárpac
nagyúr
Tényleg parasztvakítás az egész!
A rendszermemória sebessége kb. 5GB/S míg a grafikus kártyák 35-38GB/S el mennek mostanság!
Szerintem inkább csak lassítani fog!:( -
Bgs
senior tag
Nem az a kerdes, hogy mit tamogat, hanem az, hogy mit hasznalnak :)
Bar abban igazad van, hogy PCIE-nel mar van esely, hogy elterjedjen a dual az also kategoriaban is. Viszont meg igy is csak egy picivel nagyobb a savszelesseg, mint a PCIE-e igy a rendszer lehuzas tovabbra is aktualis... :) -
Bgs
senior tag
A celkozonseg nem a dualchannel A64-et hasznalok, hanem a kisebb kategoriaju gepek.
Ott mondjuk single channel DDR333 a jellemzo. Ez ugyebar mar joval alacsonyabb, mint a PCI Express-e. Ha kevesebb memoria kerul bele akkor terhelodik a PCIE sin es a CPU mem savszelessege tovabb esik, amely tovabb rontja a rendszer ossz 3D teljesitmenyet.
Ha mondjuk (akar csak masodpercekre is, de) leesik a savszelesseg az amugy sem tul magas ertek felere/harmadara az erosen be fogja szaggatni a valoszinuleg amugy sem tul magas fps-en futo grafikat... -
Raymond
titán
válasz
Cirkumflex #13 üzenetére
''és körülbelül ötöde egy korszerű videokártya memória sávszélességének''
Csak ez a tech nem azokhoz a kartyakhoz van celozva. A leggyorsabb mainstream kartyanak most 16GB/s (6600GT), de altalaban mindre 400-500Mhz RAM van rakva, ami max 8GB/s sebesseget nyujt. A 4GB meg annak a fele... -
rudi
nagyúr
A kétcsatornás A64 valami 6 GB/s fölött tud, és láthattuk tesztekben, hogy nem nagyon ér vele semmit. Ha most 2 GB/s-et kap egy gyengébb GPU az még elég is neki, de ennek inkább majd az integrált kisebb igényű VGA-knál lesz értelme. Ott mostis osztozik a CPU és GPU a memóriasávszélességen.
-
Bgs
senior tag
válasz
Cirkumflex #13 üzenetére
Most a 4GB/s-et hasonlitsuk ossze a mai PC-k memoria savszelessegevel es szamoljuk bele, hogy neha a CPU is szeretne valamit csinalni, nem csak a VGA megy egy gepben :DD
-
Cirkumflex
csendes tag
''Ez a PEG-nek (PCI Express for Graphics) is nevezett csatoló optimális feltételek esetén 4 GByte/s sebességet ér el irányonként, ami duplája az AGP8X teljesítményének''
és körülbelül ötöde egy korszerű videokártya memória sávszélességének ami 20-25GB/s). Ráadásul az ''optimális feltételek'' ki tudja mikor teljesülnek, talán ha processzor nem nyúl a memóriához... -
marcee
addikt
Nekem multkor sikerült megtapasztalnom, hogy milyen lenne ma agp nélkül. Történt ugyanis, hogy szarrá avult mx400-amat gf3 ti200 128MB-osra upgradeltem, windows felismerte, szöszölt egy kicsit és kapásból használatba vehettem. Aztán az első 3dmark2k1-nél jött a pofáraesés, 55xx pontot kaptam kb. Az okozta a problémát, hogy nem telepítettem újra sem a video, sem a chipset drivereket és valami gebasz folytán 66MHz-es PCI módban ment a kari. A chipset driver újratelepítése után ez visszaállt 4x Agp-re, így kapásból 78xx körüli pontszámot kaptam. Pedig a kari 128MB-os.
Tehát lehet, hogy annó nem volt áttörés a pci-ról az 1xagp, arról a 2x-es és így tovább, de ma már nagy veszteség lenne a hiánya.
[Szerkesztve] -
Johnny
senior tag
Parasztvakítás szvsz. Rendszermemória fizikailag túl lassú ahhoz, hogy a gpu-k azt használják. Arra lesz jó, hogy a low-end kategóriát olcsóbbá tegyék nem mellesleg tovább lassítva azt.
-
szvara
csendes tag
Valahogy nem tetszik nekem ez a renszermemória-csapolgatás, PCI Express ide-vagy oda azért biztosan sok memória kell majd a Longornnak is (ami ugye állítólag sokban támaszkodik majd a grafikus kártya memóriájára :) ), én nem vagyok híve a rendszermemória ilyen módon történő megnyirbálásának, de ugye itt a cél az olcsóság, ahogy az a hírből kiderül.
-
rudi
nagyúr
Itt a PCI-Ex kapcsán jóval nagyobb sávszélességről van szó (és még szimmetriuks is), amin nem kell semmivel osztozni. Anno Unreal tudott AGP texturingot, akkoriban amikor még nem volt textúra tömörítés, de amikor az S3 kitalálat, akkor inkább azt használták mert hatékonyabb volt mint az AGP-zés. A mostani VGA-knál nagy minőségű textúrákánl már kell a 256 MB VGA RAM (pl. Doom3), ezen talán valamit tud mérsékelni az új PCI-Ex-es technika, de majd meglátjuk. Valószínűbbenk tartom, hogy a low-end integrált VGA-knál lesz a témának haszna.
-
Loretto
veterán
majd kiderül hogy kell hozzá 2giga ram, és akkor engem meg locsoljanak fel(még akkor is ha nem akarja leterhelni a gépet nagyon a sok adat)
-
worthless
tag
mintha agp-nel is az lett volna a jo, hogy a testurakat lehet tarolni a rendszermemoriaba mert tok gyorsan erik el
-
Wildmage
senior tag
Majd meglátjuk mi lesz belőle. Az agp-t is mekkora dirrel-durral harangozták be és tudtommal még senkinek nem szakította le a fejéről a haját a hatalmas sebességnövekedés.:)
-
I_Am
veterán
Érdekes.:U És vajon a másik oldalon is felvetődött már az ötlet csak Ati előbb hozta nyilvánosságra?
-
Frigo
őstag
Várjuk a további fejleményeket.:C
Aktív témák
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Házimozi belépő szinten
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Total Commander
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest