- Új platformra vált a ZONE kézikonzoljával a Zotac
- Új kategóriákat kap a DisplayHDR True Black és a ClearMR
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Gaming notebook topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balint133
aktív tag
Hy nekem is asrock lapom van, a 2.40Ghz-s Cerkámat, kb 3,13Ghz-n tom járatni biztonságosan, és stabilan, csak piszokul melegszik, kéne már az a fránya vízhűtés!!! Szal szentem jó lap, de veszek egy P4C800-E Deluxe-s lapot, az szentem fényévekkel jobb Ja és mi a véleményetek erről a lapról(ASUS)
Két küklopsz négy szem közt!!
-
veterán
válasz loszerafin #71 üzenetére
Örülünk hogy örülsz, de egy NF7-S mit tud amit nem használ az átlagmagyar?
(mondjuk talán a firewiret kivéve)And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
loszerafin
senior tag
Páran leszólták az Asrock-ot.
Nekem NF7-S lapom volt (23 e Ft). 3 hónap alatt rájöttem, hogy semmilyen szolgáltatását nem használom ki. Ekkor eladtam és vettem egy Asrock K7S8X-et, asszem 6 e Ft-ért. Máig ez van meg, és nagyon örülök neki. -
karib
addikt
válasz TudorVigyor #69 üzenetére
Hopp, te aztán szemfüles vagy, tényleg - és más eltérés is van köztük. Pedig első blikkre nagyon hasonlítanak, élőben sem tűnt fel a differencia, bár nem egyidőben volt dolgom velük. Akkor valszeg kb. így nézhetett ki a referencia lap
Department of Redundancy Department
-
TudorVigyor
aktív tag
''az ASRock az ASUS low-end brandje''
Köszi, én is meggyőződtem róla, #61-ben írtam is. Amúgy pont azért emlékeztem arra, hogy csak mendemonda az ASUS-ASRock rokonság, mert a 2002 tavaszán (április?) felröppenő első híreket sokáig nem erősítette meg senki, és most néztem, hogy az XBitlabs is csak nyár végén számolt be tényként a dologról, addig ''rumours''-ként minősítette saját tavaszi hírét is.
''Nézd csak meg a #9-ben linkelt két alaplapot, teljesen azonosak a színt és elnevezést leszámítva''
#9-ben lévő két linken 2 eltérő alaplap van, még a procifoglalatok is másképpen állnak. -
addikt
egyébként már alig várom, hogy lecserélhessem a szutyok p3 konfigomat.
tiszta űrbázis lesz a következőgépem a mostanihoz képest. még ha csak valami low-end cucc is fog összejönni.
[Szerkesztve]:)
-
karib
addikt
válasz TudorVigyor #61 üzenetére
Pedig tényleg így van, az ASRock az ASUS low-end brandje. Nézd csak meg a #9-ben linkelt két alaplapot, teljesen azonosak a színt és elnevezést leszámítva, volt személyesen is szerencsém mindkettőhöz. Viszont azért közel sincs 2x árdifferencia ASRock és ASUS között, lévén hogy ma már a legtöbb alaplap olyan piszok olcsó, hogy nagy differenciák nem lehetnek, kivéve a legújabb szériáknál.
Department of Redundancy Department
-
félisten
válasz TudorVigyor #61 üzenetére
Sorry, ha durva voltam; egy ideje tudatosan kemenyebb vagyok a valosaggal teljesen ellentetes allitasokkal. Nem szemelyeskedesnek szanom.
while (!sleep) sheep++;
-
TudorVigyor
aktív tag
''Hubazz. Kicsit hasznald a Google-t, vagy nezz fel az Asus hivatalos penzugyi jelenteseire, ott lesz mindenhol, hogy Others* - es a * tobbek kozott az Asrockbol szarmazo beveteleket jelenti.''
Bizonyára úgy van hubazz, ha ez nem győz meg, akkor semmi.
Na használtam a Guglit, ahogy ajánlottad, és találtam egy fotót a kínai Hua Ching gyárról, ami az Asrockokat gyártja, és egy nagy ASUS logó volt az épületen. Ennek fényében:
''Ne terjesszünk butaságokat, légyszi.''
Jogos. -
félisten
válasz TudorVigyor #44 üzenetére
''Szerintem az Asrock - ASUS rokonság lebegtetése az évtized átverése. ''
Hubazz. Kicsit hasznald a Google-t, vagy nezz fel az Asus hivatalos penzugyi jelenteseire, ott lesz mindenhol, hogy Others* - es a * tobbek kozott az Asrockbol szarmazo beveteleket jelenti. Az Asrockot az Asus alapitotta, ugyanugy, mint ahogy az ECS a PC-Chipset, vagy mint a Gigabyte az Axper.
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=6524
Ne terjesszünk butaságokat, légyszi.while (!sleep) sheep++;
-
félisten
-
Raymond
félisten
válasz TudorVigyor #44 üzenetére
Az ASRock-ot az ASUS alapitotta hogy az ECS-t kiusse a szekbol az olcso lapok piacan. A hasonlosagrol meg csak annyit, hogy teljesen mindegy. A sok alaplap meg csak nem is tajvanon, hanem kinaban van gyartva. Ezt megkerdezheted a MITAC vagy a Flextronics cegektol. Az hogy te a vegen milyen nev alatt veszed meg abszolute lenyegtelen.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Latissimus Dorsi
senior tag
A kártyák már most is csak azért ekkorák (többségben) mert adva volt a csatoló hossza. Jellemzően pl egy hálókártya.
Ott a hely a hűtésnek sőtt mindkét hídon van hely neki
[Szerkesztve]MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
$
tag
Én csak azt nem értem, hogy az északi hídnak nemkő hűtés? Vagy ha kell, akkor hogy a bánatos f@szb@ fog elférni a bővítőkártya?
-
TudorVigyor
aktív tag
Szerintem az Asrock - ASUS rokonság lebegtetése az évtized átverése. Amit eddig láttam Asrock lap, az semmivel sem hasonlított jobban az Asusokhoz mint egy Amptron egy Abit-hoz. Emlékszem, az egyetlen kézzelfogható ''bizonyíték'' az volt a rokonságra, hogy az első Asrock lapok ugyanazt az AGP leszorító megoldást használták, mint ami az ASUS némelyik lapján volt. LOL
Ha #5-ben azt kellene látni, hogy mennyire hasonló az az Asrock és az ASUS, hát nem tudom, még thumbnail méretben is látszik, hogy a socket máshogy áll, tehát biztos nem ugyanaz a NYÁK terv...
[Szerkesztve] -
KEndre
HÁZIGAZDA
Kérek mindenkit, őrizze meg nyugalmát!
A nem ''szakmai'' jellegű hozzászólásokat ''off topic''-ba rendezzük, mint ahogy a ht-s hozzászólásokkal most ezt én is megteszem.
E.Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!
-
Agyzuzo
addikt
válasz sugarbabylov #28 üzenetére
Basszus ne keseríccsé' má' el! Most akkó' nincs a régi 1 genyás Celómba se ilyen okosság? Ajj, most hatalmas letargiába estem, ne tudom hogy heverem ezt ki...
Hogy egyesek micsoda meggyőződéssel képesek lökni itt a baromságokat, egészen hihetlen. Ajánlom neked a politikusi pályát, ha még dadogsz is mellé és töröd a magyart egy nap miniszterelnök is lehetsz.Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Bgs
senior tag
''En atneztem az ismerosom Gagyimatsu mosogepet. Sehol sem irtak, hogy nem tud centrifugazni es valoban nem is tud. Ez az ASRock egy gany!''
Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
VladimirR
nagyúr
válasz sugarbabylov #30 üzenetére
hiper-transportnak tenyleg ht a roviditese, te viszont megallas nelkul hulyesegeket irsz, kerlek hagyd abba
1. ht az amd-nel van
2. htt (mert a hiper threading teljes neve hiper threading technologi, s annak htt a roviditese), az az ujabb p4-ekben van
3. a p4-es htt-nek semmi koze a hirhez, sem az asushoz, sem az asrockhoz
4. kerlek csak akkor szolj a temahoz a tovabbiakban, amennyiben mondanivalod epito jellegu
koszonom
szerk.: jah, es ez a lap azoknak keszul, akikinek 754 labu a64 procit vesznek, es a 939 labbal rendelkezo procira valtaskor nem akarnak megint alaplapot venni
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Szerettem volna válaszolni neked, de egyszerűen nem tudom rávenni magam, hogy ne kezdjek el anyázni...
Úgyhogy ha van valami kérdésed, szívesen válaszolok, de egyébként kiszálltam.
Ja, csak egy kérdés, elmúltál már 14 éves? Mert ha nem, akkor visszavonok mindent... -
sugarbabylov
csendes tag
Boccs.Te biztonsan jobban értesz hozzá.
Én maradok akkor is az ASUS-nál.
Szerintem az ASROCK
maradjon azoké,akiknek nincs sok pénzük.
A Hyper Transportnak is HT a rövidítése)))by sbl
-
Efreet
senior tag
és továbbra is mi köze van ennek a hírhez? meg egyáltalán a Hyperthreading technológiának?
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
sugarbabylov
csendes tag
én értem,hogy mit akartok mondani,de a HT
nem olyan ''Őskövület'',hogy minden PC-ben legyen.
A Haverom alaplapjának a papírján sehova nem volt feltüntetve, hogy
HT-s.
Átnéztem az egészet és semmi.by sbl
-
veterán
válasz sugarbabylov #24 üzenetére
Doh.
Nyilván nem mindegyikben.And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
zsiga667
addikt
Te tényleg ennyire hülye vagy?
Elnézést kézek mindenkitől, de hirtelen nem tudom ezt kulturáltabban megfogalmazni...
HyperThreading csak az intel P4B 3,06 és az összes P4C prociban van. (+Prescottok meg szerverprocik, de ez most lényegtelen.)
Az AMD64-ben NINCS, amire te gondolsz azt asszem HyperTransport-nak hívják...
Ezen a lapon pedig épp azért van 2 foglalat, hogyha új, 939 lábú procit veszel, ne kelljen alaplapot is cserélni, ez ugyanis egy OLCSÓ alaplap...
Még1* elnézést... -
Efreet
senior tag
ez meg egy AMD-s procikhoz készült alaplap...
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
sugarbabylov
csendes tag
Nem akarlak elekseríteni,de ismerek olyan gyereket,amelyiknek
P4-es gépében NINCS HT.by sbl
-
veterán
válasz sugarbabylov #22 üzenetére
Mert az pénégyben van. Ez meg ugye...
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
sugarbabylov
csendes tag
Miért?
by sbl
-
veterán
válasz sugarbabylov #20 üzenetére
HpyerThreading, JÉÉÉZUSOM.
Nagyon el vagy te kavarodva.And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
sugarbabylov
csendes tag
Én személyszerint maradok az ASUS-nál.
Inkább kifizetek 2x annyit érte,minthogy vegyek valami
HYPER THREDING-ről sohasem hallot ''márkás''lapot.
Most azért nem fogom kidobni az ablakon 30000 ezres alaplapomat,mert
megjelent egy két foglalatos motherboard.
Mintha a HT tecnológiát próbálná megoldani,de 2 procival.
Gyerekes.
Amúgy meg tök felesleges,ha csak egy procit lehet bele tenni.
Amúgy boccs.Csak fel vagyok háborodva az imént olvasottaktól.by sbl
-
Kalwa
tag
szerintem meg egy hulladék, de mindegy nem nyitok vitát róla
-
Efreet
senior tag
-
zeg
őstag
Nem lett volna egyszerűbb a slot1-ppga átalakítóhoz hasonlóan megoldani?
3dfx cuccokat keresek megvételre
-
Loha
veterán
Állat egy lap! Először azt hittem hogy dualprocis akar lenni...
Asrocknál legalább gondolnak a csórókra is! -
Surranó
aktív tag
Nekem is tetszik a SiS, de sógorom nagyon óvatos és csak Intel csipszetes alaplapokat vesz (persze p4-hez). Bensőséges nagykerbeli ismerőse mondta, hogy AsRock-ot még sose hoztak vissza.
Egyébként egy csomó SDR+DDR foglalatos lapot adott el így Nem ritka, hogy sajnálja az emberke a régi jó 384 SD-jét. Az már más kérdés, hogy marhaság a P3-800-at lecserélni P4 cerkára (de megkockáztatom, hogy bármilyen HT nélküli P4-re is ) -
Surranó
aktív tag
Valaki homályosítson már föl... az a két bolhatöke fehér foglalat a PCIe x1? És akkor ebbe mit lehet tenni? mert gondolom, PCIe x16 vidkártyát nem...
-
Peat;)
veterán
Szerintem ügyes megoldás, az elrendezés sem rossz. Tökéletes alaplap, remélem lesz sulinetben is jövőre legalább.
-
TexT-BoY
addikt
Arock elég jó!
nézd csak: Bővebben: link vs. Bővebben: link
az asrock 10e Ft
az asus 20e Ft
szerintem pedig az asrock még jobban is néz ki és semmivel nem jobb a 2x anyiba kerülő asusnál..HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
anulu
félisten
ronda de finom... az AGP + PCI-E megoldás jó.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
LordX
veterán
Hol marad a PCIe 16x és a BTX kompatíbilitás? Esetleg a DDR-2? Nah, úgy igazi átmeneti lap lenne
-
Sir Pocok
őstag
nem xarokat gyárt az ASROCK..... nekem volt két fajta alaplapom is tőlük semmi bajom nem volt velük....
Egyébként nézzétek meg külföldi oldalakat... SIS chipset igen jól teljesít a tesztekben...Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Kalwa
tag
hát ez kurvaronda ilyet biztos nem vennék soha pláne, hogy ASRock
-
kamikaze boci
őstag
Nagyon gagyi lapoknál fordult elő ez a slot1/ppga váltás idején, apám irodai gépe is ilyen (ali, agyonintegrált, még modem is van rajta) .
Végülis irodába nem rossz, na.egyéb állatfajták
-
Efreet
senior tag
íme, az ''átmeneti állapot'' alaplap... mint régen a slotos-socketes alaplapok, megy a vesa-isa-pci slotok... várom már, hogy jöjjenek proci-átalakítók is, mint régen... ez most saccra 1-2 évig így fog menni
-
Squirrel
őstag
érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Redmi Note 13 4G
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- Politika
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 2x8 GB kit
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON! Alkuképes!
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest