- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Micro Four Thirds
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
4gressor
tag
Holnap meglesz az alaplapom, már csak a procit és a memóriákat kell beszerezni.
A lap MSI K8N NEO2 PLATINUM. Ha minden jól megy, akkor hétvégére meglesz a gép, akkor többet tudok mondani.
[Szerkesztve]''In the world without walls and fences, who needs Windows and Gates?''
-
Kriza
őstag
Van olyan alaplap, ami nem hajlandó elindulni, ha ezeken a +12V jelű csatlakozókon nem érzékel feszültséget, de ez típustól függ.
Azt tudom, hogy pl az Abit NF7-S v1.0 ment +12V nélkül is egyik ismerősömnek.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
A régebbi alaplapokon a +12V terhelése nem volt jelentős - az inkább a meghajtóknak kellett. Manapság viszont a +12V felvétele is jelentős lehet egy-egy alaplapon, így a régi egy ér helyett így 3 vezeték táplálja azt, mert így az áramok megoszlanak.
Az is igaz viszont, hogy egy olyan vastagságú kábelt túlterheljünk igen nagy áramok kellenek, tehát valóban felesleges lehet ez a csatlakozó.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Integra
titán
most lehet hogy nagy láma dolgot kérdezek, de miért kell az a 4 tűs tápcsatlakozó?? nekem is van a deszkámon (via266pro) meg a csífteken is van, de nincsen összedugva és teljesen jól megy.
kell ez egyáltalán hogy rádugva legyen??...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Arhel
senior tag
azért egy furcsaságot észrevettem az alaplapon, méghozzá, hogy a plusz 12V-os csati nagyon messze került az ATX mellöl, nem tom hogy ez miért jó, nah meg azt sem, hogy miért kell az ATX-es csatikat mostanában az alaplap azon szélére rakni ahol amúgy is sok kábel fog futni
Nah mind1 ezt ők tudják, biztos nem hülyeségből.... -
anulu
félisten
jó alaplap, tuning proci, és hajrá.
annyit kérnék, hogy azért ne legyen flame ebből a topicból (is...)"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
sziszegő
senior tag
Maximálisan egyetértek veled, hál istennek megszabadultam az intel cucctól, mencségére legyen mondva hogy csak azután miután vettem egy AMD-t és kipróbáltam, -szvsz nem nagyon biztam benne- de mindent visz (na jó mindent nem) de stabilabb mint az intel gépem volt, ezt tapasztalatból tudom mondani.
-
Integra
titán
én sem veszek intelt az biztos
a mostani athlonom is bőven jó, sokkal jobb ár/érték arányú mint egy hasonló intel, és utálom a nagypofájú megalomán társaságokat, már emiatt sem veszek intelt, a kisebbet támogatom
és végre most nagyon oda lesz pörkölve a nagyokosoknak!!!...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
bár abban biztos vagyok hogy még így is durván fog számolni a kicsike, de istenigazából majd a megfelelő oprendszerrel fog darálni
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
alakulunk, alakulunk
ígéretes lapnak tűnik, biztos lesz még felszereltebb, dual lanos okossággal is. tetszik hogy végre van benne firewire csatlakozó is.
én végre egy scsi-t is odabiggyesztenék kívülre az egyik soros port helyett és egyet belülre is. kár hogy nincs, legalábbis számomra...
ja és árulja már el valakimiért nem lehet egy 6. pci-t odabiggyeszteni a szélére???
egy komolyabb vga hűtés alapból viszi az egyik pci-t. marad 4.....
két pillanat alatt tele van 4 pci...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
anulu
félisten
nálam olyan követelmények vannak egy alaplap felé, amit AMD fronton nagyon kevés tud kielégíteni. miszerintis:
Dual-LAN
fix AGP/PCI freki
2csatornás (4 eszköz) IDE-RAID
2 SATA (lehetőleg hátra kivezethető. franc se akar USB-s SATA rack-et venni x10ezer forintért...)
tudtommal nF2-ből ezt az egészet csak a Gigabyte 7NNXP lapja tudja, ami viszont kimeríti a ''qrv@ drága'' fogalmát. tudom, mert a fizetésem tetemes része ment rá ().
ehhez jön még majd A64-es alaplapnál a valós Dual-DDR, és a hardware-es tűzfal. előre félek, hogy egy ilyen alaplap mennyi pénzembe fog fájni. auuuuu!"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
sziszegő
senior tag
OFF
Nekem az is szimpatikus az AMD ben hogy nem kell folyton lapot csreélni mint az intel platformnál Lásd s462 bár ez most kicsit megrenditett hogy s940, s754, stb stb.
ON
Tuti jó kis lap nekem az első amd-s lapom asus volt és bejött maradok a márkánál tuti hogy valami olyat veszek ami s939 es és tud kezelni 5 pata + 3 sata hdd-t táehát valami ilyet remélem hogy lesz asusból bőven választék.
Ha jól látom ez is tudja az 5 pata +3 sata elvárásomat. Nem de? -
erdoke
titán
Semmilyen különbség nincs tuningban az nForce3 150 és a K8T800 között, illetve az nForce3 250 és a K8T800Pro/K8T890 között. Sőt, előbbi párosnál általában a VIA jobb teljesítményt nyújt, az nForce3 150-en pedig ugyanúgy nem tudod függetleníteni az AGP/PCI frekvenciákat...
Magyarul a kijelentésedben szereplő egyetlen hátrány sem valós hátrány, ugyanis az említett két újabb verziójú chipset már támogatja a PCI lockot is.
Valaki említette itt korábban, hogy a SiS-nek is van A64 chipsete. Az elmúlt 1-2 év tapasztalatai alapján nagyon nem szabad kifelejteni ezt a gyártót a versengésből, mert kiváló teljesítményű, stabil, jól felszerelt és olcsó lapokat készítenek a chipjeiből. (Remélem ezért a mondatért megemelik a jutalékomat)
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
Sanya
nagyúr
JUh, na majd nekem egy ilyen kell
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz viharhozo #10 üzenetére
Elégedett vagyok a KT600-al. (Abit KV7) Abszolúte nem zavar hogy lehet-e fixálni az AGP, PCI sebességeket, legalább azokat is tudom húzni jól. Meg az ilyen aszinkron dolgok (amit a fixálás is eredményezne) mindig csak lassítanak.
MOD: Az a PWM Temp tényleg zavaró, de csak mert nem szokott az ember szeme hozzá hogy valami is magasabb lehet mint a CPU Temp (sztem legalábbis).
[Szerkesztve][ RIOS Release 5 – multiportal engine by Panther ]
-
Ijk
nagyúr
Még egy picit drága de talán lesz még olcsóbb is!
Egyébként nekem nem nagyon számítana még a pci express, ugyanis csak egy modemem van pci-ba, amit hamarosan felszámolok ha megleszz az adsl, videokarit meg egy darabig nem lesz érdemes bele venni/人◕ ‿‿ ◕人\
-
tag
Én is csak a nyálamat tudom eggyelőre csak csorgatni, mert nincs rá pénzem.
Az nForce2 IDE kezelésével semmi bajom (kopp kopp), gyorsabb és jobb mint a SiS745-é volt az ASUS A7S333-amon,
viszont az új VIA chipekbe már lehet lockolni az AGP/PCI frekvenciát, aminek már éppen ideje volt...
Az elmúlt években a VIA chipsetek stabilitása eléggé gyatra volt akár Intel akár AMD alatt volt pl: KT333,400, VT82C693, VT82C694T, stb (utóbbi 2 P3-as) bár a KT600/880 mutatott javulást, nem is kicsit, de az is tény hogy az nForce2 a legjobb AthlonXP-s chipset, ezért szimpibb az NVIDIA 250GB nekem is.
Majd meglátjuk lehet hogy VIA-m lesz lehet hogy NV lehet hogy SiS, ez még a jövő zenéje.A szép szavak nem igazak, az igaz szavak nem szépek.
-
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #6 üzenetére
Bárcsak érteném ezt a véleményt. Nezetközi szinten ismert tény, hogy az nforce2 volt a legjobb chipset athlonokhoz.
Megjegyzem, jelenleg nekem is a VIA lenne szimpibb az A64-hez, mivel sokkal többet nyújt. Viszont nem olyan nagy baj, ha nincs minden a chipbe integrálva, ha ''ingyen'' jár mellé más vezérlő. Viszont, ha valaki kicsit is szereti a hardvereket, akkor elszomorodik, mikor rájön, a VIA szettel nem tudod külön hangolni a PCI sebességet a BUS-tól, és így tovább. Nagyon vérzik a VIA, ha tuningról van szó. Az igaz, hogy ez az egyetlen hátránya van az NFROCE3-mal szemben, minden másban jobb.
[Szerkesztve]Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Atlantis
veterán
Szerintem is így van. Lassan kialakul az AMD, de amíg nincs szoftveres támogatottság, addig szvsz nem érdemes megvenni az Athlon64-et.
[Szerkesztve]>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
erdoke
titán
Miért?
A hírhez is szólva:
''A VT8237-es déli híd a szokásos csatlakozókon kívül négy Serial ATA-150, ...''
Ez a déli híd csak 2 SATA csatornát támogat RAID 0 vagy RAID 1 funkcióval. Más kérdés, hogy magán a lapon összesen 4 SATA csatorna van, de a másik kettő (ha jól látom) ugyanúgy egy Promise ''vegyes'' RAID vezérlőhöz kapcsolódik ('' IDE + 2 SATA lemezzel RAID 0+1 is).
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
-Devil-
aktív tag
jó kis lapnak tűnik, és tényleg nem olyan drága. Kíváncsi vagyok mikorra ékrezik az NF3-250-nel felszerelt Socket939-es lap. Valószínűleg inkább azt vennék.
Értek hozzá Pista bácsi! Kék a fázis...
-
Kriza
őstag
Szimpi alaplap, és nem is olyan drága. És az olcsóbb memória is jó bele. Huhh... igéretes! Remélem ez a platform is elél majd addig, amíg a Socket A!
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
L3zl13
nagyúr
válasz Alvin_ti4200 #2 üzenetére
Azért én meggondolom majd, hogy K8T890 vagy nF3 250GB lapot vegyek. Mindkettő nagyon jó szolgáltatásokkal bír.
Aki hülye, haljon meg!
-
anulu
félisten
köszönöm a PCI-E-ből még mindíg nem kérek! ott van a dual-DDR (ami remélhetőleg tényleg duál lesz...), a 8x AGP. majd ha az Abit kihozza a maga lapját (vagy a Gigabyte... ), és elérhető árban lesznek a procik, akkor elkezdek majd komolyan nézelődni. addig nyálcsorgatás effekt...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS P8B WS Alaplap+Xeon E3-1240+16 gb ddr3+tuning hütő
- 22db 2gb DDR3 -1333 mhz memória
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR4-as 4, 8, 16 GB -os RAM-ok AkciÓÓ!
- INGYEN FoxPost! Új G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Ripjaws M5 RGB White - 10 év gari!
- 7 gen i5 félkonfig ASUS PRIME B250M-A+i5-7400+8gb DDR4