- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
JulWCZar
senior tag
válasz
FollowTheORI #8 üzenetére
Nem cáfolnám és nem erősíteném meg azt amit mondasz, csak azt tenném hozzá, hogy anno (97 végén/98 elején) az AGP legnagyobb előnye az lett volna, hogy a videókártya a PCI buszt kikerülve férhet hozzá a rendszermmóriához, így a PCI eszközöknek is jut sávszélesség, és az akkoriban elterjedő SDRAMok sávszélessége is ki lett volna használva az AGP busz által.
-
Az egész AGP arra találtak ki hogy a CPU gyorsabban tudja küldeni a kiszámolt adatokat és a textúrát a videokártyának (akkor még nem volt T&L meg GPU/VPU még csak tervbe sem mikor kitalálták...''mindent'' szinte a CPU számolt)... mivel nem úgy alakul ahogy gondolták akkor... vagyis a GPU végzi a lényeges számításokat és a saját (az AGP -nél sokkal nagyobb sávszélességű) memóriából textúrázik és számol igy valóban csak a videokártya minél gyorsabb feltöltésére jó az egyre gyorsabb AGP, na meg persze akkor ha netalántán mégis AGP textúring-ra lenne szükség... :)
-
JulWCZar
senior tag
Ezt a marhaságot... egy 128 megás vkártyánál mi értelme egy AGP tesztnek... inkább az én 8X agp-t támogató Voodoo3amat kellene bevetni :-)
-
MM
őstag
Szerinted ha a vinyóról olvassa a textúrákat a vidkártyába, számít, hogy 4x vagy 8x AGP ???
-
elmo
aktív tag
Ja, a videokártya memóriájába... :)
-
-
Szauron
csendes tag
Szerintem az egesz AGP mizeria humbug...
amiota az AGP letezik, szintetikus teszten kivul (de meg ott sem nagyon) nem lattam olyat, hogy jelentosen gyorsabb lett volna mint a PCI :)
pont azert vannak 64mb meg 128 MByte-os graf kartyak , hogy ne kelljen hasznalni az AGP-t...
aztan amikor a tesztek ugyan ezt hozzak ki akkor meg csodakozunk. -
Szerintem nem is ezen programok ''igénybevétele'' és nem a Xabre ''AGP éhsége'' alatt fog majd a különbség igazán megmutatkozni...
Majd fél év mulva kiderül az R300 NV30 során... és persze a megfelelő progikkal...
Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- ASUS blog: megfizethető Wi-Fi 7 routert mindenkinek!
- Synology NAS
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ASUS RT-AC68U
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (L49CG954SUXEN) 240HZ 5K OLED GAMER ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest