Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Raspberry Pi
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
generaltoti2
tag
Sziasztok
Adott a következő konfig:
Asrock h110m hdv r3 intel g4400
Külön vga nincs.
A probléma a következő: Integrált hang működik, tv-n kép van de nem tudom kiküldeni rá a hangotUgyan itt 2 óra múlva elekrtonikai hulladék átvehető. Kezd marhára elszakadni a cérna.
-
thotzoltan
tag
Sziasztok...Dell Precision M6600 laptopomat próbálom összekötni HDMI) kábel segítségével egy LG HD tvvel..kép van,hang nincs...NVIDIA output nincs csatlakoztatva..valaki tud valami távsegítséget adni?
-
Jó napot Uraim. Ritkán írok ide, de most lenne egy kis gondom.
Cseréltem laptopot, egy ASUS K53Sc-re, melyben egy intel HD3000 és egy Nvidia MX520GT vga van.
Ma akartam összekötni az LG tévémmel, lásd adatlapom
A hdmi ami már 1.4-es meg a laptop hdmi aljazatból az Onkyo sr508-as erősítőmbe.
Elvileg minden jól van bekötve és a MPC-HC is be van állítva hogy kiadja a nagyobb felbontású hangokat (Dolby TrueHD, DTS-HD)
viszont sajnos amikor ezt a hangsávot választom, akkor nincsen hang. Anno amikor asztali gépről ment minden akkor ugyan ezen beállítások mellett megvoltak a megfelelő hangsávok és volt hang. Most beüzemeltem további két hangfalat, hogy meglegyen a 7.1, és elkezdjek végre valahára eredeti hangsávon nézni filmet, és most meg ezzel a laptoppal nincsen hang.
lehet a laptop vga-i nem tudják kiadni a nagy bitrátájú hangokat? elvileg tundia kellene, de érdekelne a véleményetek, ötletek
a sima DD és DTS, megy rajta rendben, de a többi nem.
Remélem tudtok mondani valami általam felfogható ötletet
Lehet külső hangkártya fog kelleni?jah még annyi, hogy frissen telepített win 8.1, és semmilyen kodekpack nincs fenn, csak a MPC-HC progi...
tehát elvileg nincs olyan ami bezavarhatna a kérdésbe"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
burcz.techno
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném
Röviden tömören a felállás:PC(hd4600 kimenet ) - Hdmi - Erősítő(denon 2310)- Hdmi - Tv(Samsung h6400)
Ha Tv, erősítő bekapcsolva van, akkor van hang erősítőn.
Viszont ha Tv kikapcsolás, erősítő bekapcsolva, akkor nincs hang
Be/Ki menetek jóra vannak állítva.
Valamint utóbbi esetben PC ezt írja:
AMD HDMI Output Nincs csatlakoztatva.Ötlet?
KöszönömAsus M2N-E | A64 x2 5200+ 2,6Ghz | SAPPHIRE HD4670 512MB | Kingmax 2x512/800 + 2x1024/800 | SG 250GB + WD250GB + WD500GB + WD1000GB | GIGABYTE SUPERB 460 | AudiGY SE | BenQ 2200 HD 1920x1080 | Samsung 40LB530 1920x1080
-
wiglerr1985
újonc
Sziasztok most vettem egy Nvidia quadro 600 videókártyát és az lenne a problémám ha belerakom a gépbe akkor elmegy a hang, ha kiveszem avideókártyát van hang. Alaplapi hangkártyám van. ez mért van és hogy lehet orvosolni a problémát
-
.LnB
titán
Sziasztok.Nagyon idegesítő problémám van. HDMI-vel összekötve a tv-m. Évek óta. Eddig minden jó volt. De most a hang amit a HDMI visz a tv-re. Borzasztó halk. Teljesen mindegy a géppen mit állítok, akkor is. MPC-HC-val, böngészőből YT-on, mindenhol. Mi lehet a megoldás?Win10
VGA: R7-260XMegoldódott.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
designREX
tag
Sziasztok!
van egy asus K52De laptopom Win 7 x64-el hdmi-n keresztül egy LG tv-re csatlakozik 1920x1080 felbontásban.
Telepítve van egy KODI médiacenter (xbmc).
Két dolog nem megy sajnos. Az egyik a CEC a hdmi-n keresztül a tv távírányitója nem vezérli a kodit.
A másik hogy ha Full HD felbontású videót inditok el akkor csak a hang és a feliratok mennek át a tv-re a kép nem. Minden más felbontás jó.Mit kellene beállítanom?
-
demmer123
őstag
Szeretnék tanácsot kérni ennél a kábelnél.
Pc-ről tv-re fogok megosztani BD50,3D STB formátumú filmeket.
Ez a kábel milyen hang minőségeket tud átvinni pc-ről tv-re?
Dolby TrueHD, DTS HD Master 5.1 ilyen hangzásokat tud átvinni?Mivel ha jól tudom ez 1.3 high speedes?
-
Redeckt
tag
válasz Vologya67 #204 üzenetére
+ (#205) nagyszegi:
Ha még aktuális, tegyétek fel ezt: Realtek ATI HDMI Audio Device
Vájtere ala kopp deckt, blinde alanm zeros flokt Redeckt!
-
nagyszegi
tag
válasz Vologya67 #204 üzenetére
Még mindig fent áll a probléma?
Nekem csontra ugyan ez van azzal a külömbséggel, hogy a felrakott 64bites win7-el ment jódarabig aztán frissítettem néhány drivert (a probléma, hogy nem tudom melyeket) és utána beállt ez a gond.
Ha valakinek volt ilyenje és sikerült valahogy megoldani jelezze pls!
-
Vologya67
újonc
Sziasztok!
A problémám, hogy a HDMI kábelen nem megy át a hang.
Most raktam újra az op. rendszert.Környezet: ASUS M4N78 alaplap, SAPHIRE HD6670 videó + win7 64bit Enterprise.
LG 42LB67 led TV
Ellenőrizve: driver, másik HDMI kábel és másik bemenet,A hangszóró ikonon-lejátszóeszközöknél felismeri a TV-t , beállítja alapértelmezettnek, DE amikor a Tesztet le akarnám futtatni azt írja ki, hogy nem lehetséges, mert más alkalmazás használja az eszközt.
Elvileg semmi nem megy és akkor sem működik, ha a TV-ből mindent kihúzok a gépet újraindítom minden lehetséges csatlakozási formában.
Korábban - az utolsó win telepítés előtt - már használtam és működött ugyanezzel a karival, és HDMI kábellel.
VLC playert szoktam használni -> kép átmegy tökéletesen, de hang nem. Ha át akarom állítani a VLC-ben HDMI kimenetre, (Hang -> Hangeszközök) az különböző hibaüzenetekkel lefagy. A rendszerhangok sem mennek át.
Legújabb videokártya driver van felrakva (már vagy ötször újratelepítettem).Ha tud valaki, segítsen!
(nagyimre67@invitel.hu ezt sűrűn nézem)Köszönöm! Üdv. Imre
Vologya
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, az lenne a kérdésem, hogy a gépemet szeretném összekötni a tv-vel, a távolság kb. 8-10m. Erre kellene valami minőségi HDMI kábel amin nem fog szétesni a kép/hang. Találtam 2-3ezer körül, de nem tudom, hogy az jó-e ilyen távolságra...
-
szajbely
csendes tag
Lemegyek hídba és tarkón .... magam, sikerült megoldani a problémát. Rengeteg fórumhozzászólást végigolvastam, beállítottam mindent, hogy HDMI out az alapértelmezett hang, Catalyst Control Centert szintén, drivereket frissítettem, nem volt hang. Gondoltam a DVI/HDMI kábel nem jó, hát vettem HDMI/HDMI kábelt. Samsung viszonylag régi FullHD TV HDMI/DVI 1 és HDMI2 bemenet. Mindkét kábellel tökéletes kép az 1 bemeneten, kockás zöld kontúros kép a 2-en, de hang van. Aztán rábukkantam egy megjegyzésre, hogy hátha a TV beállítás nem jó. Nézem mit lehet állítani, kb semmit. Aztán a forráslistánál van olyan, hogy a bemeneteket el lehet nevezni, és a HDMI/DVI 1 bemenetnek volt az a neve, hogy DVI PC. Kitöröltem a nevet, üresen hagytam, és láss csodát működik a HDMI/HDMI kábellel a hang is.
Ezúton szeretném megköszönni a többi hozzászólásból kapott segítséget, és remélem hasznos valakinek a fent megosztott infó...
-
Kiskopika
senior tag
Sziasztok
Toshiba l650-148 latopot szeretnek hdmivel samsung tvre kotni. Intel hd video van benne de a tven nem lesz 5.1 a hang. Sima pcm hang kent erzekeli a dolby vagy a dts hangokat is. Van erre megoldas?
Az osszekotes igy nez ki: laptop-> hdmi kabel tv be-> optikai kabel erosti hangszoro -
feka001
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Inno 3D 9500GT vga-m. Hogy tudnám megcsinálni hogy LCD tv ne csak a kép legyen hanem hang is?
HDMI kábellel próbáltam csak kép van. Állítólag kéne hozzá egy SPDIF kábel ami nincs, de nekem most külön Jack - Jack kábellel is megfelelne, hogy a hangkártyából a Tv-be dugom. De nem működik így se. Korábban így használtam más VGA-val.
Korábban Radeon x550 kártyával DVI-HDMI átalakítóval + HDMI kábellel vittem a tv-re a képet, és jack-jack kábellel a hangot. Jó volt.
HD 5450-el és GF GTX560-al simán ment a kép is hang is 1db HDMI-vel.
Most mért nem megy a TV-n a Hang külön Jack-Jack kábellel?
Win 8.1 van a gépen.
VGA és hang driverek a legújabbak! Nvidia Audio Device is fent van. -
rheaume
csendes tag
Sziasztok,
számítógépet és tv-monitoromat hdmi-hdmi kábellel kötöttem össze, kép is, hang is van, jól működik. azonban win7 energiatakarékossági beállításnál 30 perc offline állapot után kikapcsol a monitor. na ilyenkor elveszíti a win az alapértelmezett hangeszközt, és nincs hang. elég kijelentkezni és vissza, utána már újra van hang. de azért elég idegesítő, jó lenne ha nem csinálna ezt
valakinek valami ötlet?
-
Exelsior
senior tag
SZia.
Nálunk ma ugyanez a gond. Win 7 és a Nvidia control panelban be van állítva a hogy HDMI-n a TV-re menjen a hang. de a Mixerben már nem jelenik meg.
Samsung fold 4/Samsung 34" Odyssey OLED G8/ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 360mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X3D, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb whi
-
kriszute
tag
sziasztok 5450 karim van de csak sztereo hangot vissz át az erösitömbe mért lehet kábel xar ?
Sötétedés után kitágul a világ :)
-
gyuri86
tag
Sziasztok.
A következő problémába ütköztem.
Egy HP elitebook-ot szeretnék rákötni HDMI kábellel egy házimozira, a házimozit pedig egy projektorra. Mivel a laptopon nincs HDMI ezért szükség volt egy Display-HDMI átalakítóra. Összekötöttem mindenkit, viszont hangot nem ad csak képet. nVidia control panel látja a digitális hangforrásként a házimozit a DP port alatt, win7 lejátszóeszközöknél viszont "nincs eszköz" csatlakoztatva hibát ír. Tehát a rendszer felismeri a külső hangforrást viszont nem tudja kezelni.
Kipróbáltam egy másik laptoppal amint van HDMI kimenet és csont nélkül megy a kép és hang is.
Az átalakító lehet a hiba forrása?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
mentos
tag
Üdv Néktek Guruk!
Kérdésem a következő lenne, GeForce 9600GT tud-e HDMI-n keresztül hangot átvinni.
Ha jól emlékszem nVidiáéknál ez a funkció nem a legelső HDMI-s kártyáktól volt elérhető, csak bizonyos széria után, de már nem emlékszem hol volt a határ.Am egy core2duo-s gépet G31es lappal, és az említett VGA-val szeretnék hajtani, XP-s környezetben, a végcél pedig a FullHD Samsung TV lenne HDMI-n keresztül.
Ha kérhetem törekedjünk a megoldásra, és ne azzal nyissatok h csípőből win7...
Köszönöm
mentos
[ Szerkesztve ]
''I love it when a plan comes together,''
-
coyotex
tag
Üdv mindenkinek.Egy kis segitséget szeretnék kérni.Sikerült hozzájutnom egy frankó vidi karihoz.Egy Nvidia Geforce Gtx 650 Ti boost. Sajnos van vele egy kis problémám.Letiltja az alaplapi hangkimeneten lévő két csatlakozót igy most nem megy ki az erősítőmre az 5.1.Akárhol állitgatom sehogyan sem sikerül visszaállitanom.Idáig egy Ati kártya volt benne és addig soha nem volt ilyen gond. Mit kellene tennem hogy megoldódjon a probléma?
-
b0077
tag
Sziasztok!
Létezik olyan HDMI kábel amin a hang külön ki van vezetve? Én laptop HDMI csatlakozójából szeretném elvinni a digitális hangot az azt fogadni képes házimozi erősítőmre. Eredetileg úgy terveztem, hogy összekötöm HDMI kábellel a laptopomat és a tvmet, majd a tv optikai csatlakozóján keresztül egy házimozi erősítőre kötöm, ez működik is de csak dekódolt sztereo jelnél.
A lejátszó program megfelelő beállításai mellett, ezt asztali gépen már megoldottam, az optikai hang kimenetén keresztül házimozi erősítőhöz kötöttem, a lejátszóban pedig beállítottam a "pass through" funkciót, így az erősítő dekódolta az 5.1es jelet. Ugyan ezt szerettem volna megvalósítani a tv-n közbeiktatásával mivel a laptopon nincs külön digitális hang kimenet. De úgy néz ki, hogy amíg a tv beépített lejátszóján keresztül lejátszott filmeknél bekapcsolható, hogy az erősítő dekódolja a hangot, és a Dolby Digital illetve DTS filmek esetében működik is. Addig a HDMI-n keresztül érkező még kódolt (tehát nem már a laptop által dekódolt sztereo jelet) nem képes továbbítani a tv-m az optikai kimenete és így az erősítő felé.
Tehát ezért azt szeretném megoldani (persze ha van rá mód), hogy a képet a tv felé továbbítani, a hangot pedig egyből a házimozi erősítő felé. Nem tudom erre van-e megoldás, vagy csak ha vásárolok egy usb-s külső hangkártyát.
Előre is köszi a válaszokat!üdv
-
McDog
aktív tag
Pont ebben a témában keresgéltem. Nagyon jó a cikk gratulálok!
-
Feka87
tag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni,PANASONIC TX-P42UX30E van és ha a laptoppal összekötöm HDMI- vel akkor egy idő után a hang elmegy ... majd visszajön és megint elmegy .... minden 5 perc után 5 másodperc szünet. szerintetek mivel lehet a gond?
köszönöm
__̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.
-
lovi7404
csendes tag
Faszán él ez a topic!
-
nattila72
csendes tag
Már rátaláltam a válaszra . Mivel saját hang chip van a VGA-n így teljessen független a gépben lévő hangkaritól . Ez egyben jó is meg rossz is.
-
nattila72
csendes tag
Sziasztok.
Volna egy kérdésem. Abban az esetben ha én egy AMD 5870 HDMI csatin viszem ki a képet és hangot egy erősítőbe amin szintén van HDMI csati ebben az esetben van e bármilyen szerepe a gépben lévő hangártyának a kimenő hanghoz vagy teljesen független tőle?
-
lovi7404
csendes tag
Sziasztok!Nekem is van egy kis problémám.Mikor bekapcsolom a tv-t csak akkor látja a laptop az erősítőt.Filmek simán mennek.Szóval nem tudok csak simán zenét hallgatni hdmi-n.Újra kellett raknom a gépem és azóta van ez.Minden driver friss,új a catalyst.Ati hdmi output nincs csatlakoztatva ezt látom.Köszi a segítséget.
-
DuDieHUN
aktív tag
sziasztok
van egy kis problémám HDMI audio-val,
Adott egy ATI HD 2600XT 2db DVI kimenettel, az egyikbe tettem DVI-HDMI átalakítót, összekötöttem a megjelenítővel, kép van, csak hang nincs, Windows7 azt írja Realtek HDMI Output (ATI HDMI Audio) nincs csatlakoztatva, mi lehet a bibi?
-
kicsimo18
csendes tag
válasz kicsimo18 #183 üzenetére
illetve az a módszer is érdekelne,hogy SCART-VGA! Nem fontos nekem a hdmi-re csatalakoztatnom a tv-t! ha nem igényel túl sok tapasztalatot ez efféle kábel összekötése akkor az a módszer érdekelne,ha vmkinek persze sikerült valaha ilyen kábelt készítenie házilag
Chuck Norris egyszer olyan korán kelt, hogy látta aludni saját magát!! :D
-
kicsimo18
csendes tag
Szép estét!Én az ügyben érdeklődnék ,hogy olyan TV-t amin jelenleg szabadon csak SCART-csati van azt HDMI vel összelehet e kapcsolni a videokarival illetve ha igen hol vásárolható ilyen kábel? Üdv.
Chuck Norris egyszer olyan korán kelt, hogy látta aludni saját magát!! :D
-
wii90
tag
Igen sok dologgal lettem most gazdagabb. Köszi és grat az íráshoz.
-
laszlo.porpa
újonc
Sziasztok!
A problémám, hogy a HDMI kábelen nem megy át a hang.
Környezet: ASUS U30 notebook + win7 64bit home pre.
LG 42PC3R plazma TV
Ellenőrizve: driver, másik HDMI kábel és másik bemenet,
Kipróbálva egy LG LCD tévén és egy Samsung monitoron - ezeken működikA hangszóró ikonon-lejátszóeszközöknél felismeri a TV-t - bár 42PC1R-ZH néven -, beállítja alapértelmezettnek, leveszi a hangot a notebookról DE amikor a Tesztet le akarnám futtatni azt írja ki, hogy nem lehetséges, mert más alkalmazás használja az eszközt.
Elvileg semmi nem megy és akkor sem működik, ha a TV-ből mindent kihúzok a gépet újraindítom minden lehetséges csatlakozási formában.
ÉS korábban - az utolsó win telepítés előtt - már használtam és működött.
VLC playert szoktam használni -> kép átmegy tökéletesen, de hang nem.Segítségetek előre is köszönöm,
P.Laszló
-
Lolcsy
újonc
Sziasztok
A minap vásároltam egy Sony Bravia Led Tv-t (full HD) amelyet monitorként szeretnék használni PC-vel összekötve de amint összekötöttem a géppel rövid használat után random rózsaszín/lilás árnyalatú lesz a TV képe. Általában a képe úgy is marad és csak a HDMI kábel ki és bedugása után áll helyre, de van amikor pár másodperc elteltével újra normális lesz a kép. Először a hdmi kábel hibájára gyanakodtam így ki is cseréltem egy jobb minőségűre. (Hama HDMI-HDMI kábelekről van szó az első 3 csillaggal ellátott 5 méteres, a 2.ik próbálkozás 5 csillaggal ellátott 3 méteres) Nos a kábelcsereberével semmire nem mentem így jött a Vga. Eredetileg Sapphire HD4850 1gb van a gépben megpróbálkoztam egy ugyanilyen típusú karival csak Gigabyte, aztán egy HD4890, (+ friss Catalyst driver) de végül mindegyiknél előbújt a hiba. A videókarik cseréjével szerintem kizárhattam a HDMI kimenet hibáját de lehet mindegyik hibás . Abban hogy nem a jelenlegi HDMI kábel a ludas még nem vagyok biztos mert számomra a Hama márka nem sokat mond megbízhatóság terén, de hátha.
Szerintetek mi lehet a gond? Panelhibás a Tv? vagy továbbra is rossz a kábel? Esetleg valami más?
Köszi előre a segítséget[ Szerkesztve ]
-
nickwearby
tag
válasz Peter789 #174 üzenetére
az alaplapnál konkrét gyártóra + típusra gondoltam, akkor meg tudnánk nézni a manual-ban hogy mi is lehet az a csati...
Na erre én is kíváncsi vagyok, hátha mégis lehet vele valamit kezdeni, majd bekapcsolom délután azt a gépet is és megnézem Everesttel.
_______"Aki Tibi, odamegy szombaton!!! Én megyek, de nem fogtok felismerni, mert álcázni fogom magam." by Grafitember
-
pru
csendes tag
Vagy egyszerűbb lenne ha D-sub-ot vennék?
-
pru
csendes tag
Hali!
Van egy Samsung UE32D5000 tv-m amit gépemmel szeretném összekötni, 9600 GT VGA-m van 2 DVI van rajta így vettem egy DVI-HDMI kábelt, azt tudom h ez nem visz hangot így vettem egy jack kábelt. Ezzel nem működik a hang de próbáltam ilyen kábellel is stereojack.
Amúgy valahogy a kép se annyira szép mint amikor D-sub-al kötöttem össze. D-sub-al és jack kábellel működik. Mivel hosszabbra volt szűkség úgy gondoltam DVI-HDMI-vel is működik.
Mi lehet a próbléma?
-
Peter789
senior tag
válasz nickwearby #173 üzenetére
24+5 tűs sztem nem is nagyon létezik, valszeg csak elírás, mivel értelmetlen. a +4 tüske az analóg jelé - minek is tennék oda, csak gondot okoz DVI-D esetén...
próbálj meg az apró rovatban vadászni, esetleg feladni hirdetést hogy ilyesmit keresel - biztosan akad valakinek egy döglött vagy eladott vidkártyáról visszamaradt adaptere. ha alapból HDMI audio-s, de saját HDMI csatival nem rendelkező ATi kártyához adták, akkor sztem működnie kell a tiéddel is, nem kell kifejezetten sapphire feliratnak lennie rajta...
az alaplapnál konkrét gyártóra + típusra gondoltam, akkor meg tudnánk nézni a manual-ban hogy mi is lehet az a csati...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
nickwearby
tag
válasz Peter789 #171 üzenetére
Hát a hdmi kábel még hagyján,
de adaptert piszok nehezen találok :S
Muszáj, hogy ATI (illetve Sapphire) márkájú legyen?
Mert olyanból csak ezt találtam, ha tényleg stimmel a kép, amit feltöltöttek:
http://www.neopc.hu/sapphire-adapter-hdmi-female-to-dvi-d-male-adaptor-lf-videokartyahoz.html24+5 tűsből van sok,
de nekem 24+1-es kell, mert DVI-D dual link típusú az aljzat.Az alaplap AMD 785G, integrált ATI Radeon 4200 videókártyával.
A digital audio csatlakozó színe piros, ha jelent valamit.
_______"Aki Tibi, odamegy szombaton!!! Én megyek, de nem fogtok felismerni, mert álcázni fogom magam." by Grafitember
-
Peter789
senior tag
válasz sestertius #169 üzenetére
nekem pont a színeivel nem volt semmi bajom, csak az erőteljes mosottságával amit sehogyan sem tudtam eltüntetni... pedig direkt még egy régi R7000 DVI kimenetével is próbáltam, amivel már jópár másik monitort teszteltem és tudom hogy nem "effektezhette" meg a képet. a HD4850-emről sejtem hogy itt ott picit bedolgozik + a tévé is rámosott, úgyhogy igazán fosss lett a végeredmény...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
Peter789
senior tag
válasz nickwearby #170 üzenetére
sztem pénzkidobás lenne egy ilyen adapter, 99% hogy nem fog menni vele... egyrészt nem fogja összekötni azt a két lábat (valószínűleg a dual-link DVI lábak egyikét használják erre, amit a consumer HDMI nem használ). másrészt a DVI kábeled is nagy valószínűséggel csak single link bekötésű, szóval dupla buktatós... jobban jársz ha felhajtasz egy megfelelő adaptert ami másnál működik + HDMI kábelt... kábelből bármilyen jó, pl ezek az olcsók is: http://www.hqelektronik.hu/pr?srch=HDMI&sm=2&ls=20&ag=82000#list - nekem innen van egy 10 méteres és teljesen jól működik...
a win7-ben van valami olyan beállítás a hangeszközöknél, hogy rejtse el az inaktívakat - akkor valószínűleg ezért nem látod...
milyen alaplapról van szó ? az a digital audio lehet kimenet is...
-
nickwearby
tag
válasz Peter789 #166 üzenetére
Kösz az infót :/
akkor keresek adaptert.
Arról mit gondolsz, hogy ha az adaptert közvetlenül nem a pc-ben lévő videókártyához,
hanem a tévére csatlakoztatnám (a dvi oldal anya), például ennél:
http://pcu.hu/katalogus.php?termek=68864-sapphire-adapter--hdmi-19p-m-to-dvid-f-single-link-atalakito-videokartyahozEzt úgy tudnám bedugni, hogy egy dvi kábelt a pcbe és annak a végére a tévéhez ezt az adaptert.
Ezzel működne, vagy ez nem ilyen célra való?
Az eszközkezelőben minden látszik, Windows 7 op rendszer van,
csak nem írja ki, hogy lenne bármi csatlakoztatva.Az SPDIF-et azétz gondoltam, hogy működhet, mert a hátlapon a videókártya VGA és DVI
csatlakozói alatt közvetlenül van egy piros színű csatlakozó "digital audio" felirattal._______"Aki Tibi, odamegy szombaton!!! Én megyek, de nem fogtok felismerni, mert álcázni fogom magam." by Grafitember
-
sestertius
őstag
Valóban, a tv beállításokkal megoldottam én is a képernyő széléhez igazítást, az már oké, de a színekkel nem tudtam mit csinálni....
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
sestertius
őstag
válasz Peter789 #167 üzenetére
Az nvidia kontrol panelban találtam olyat, hogy töltse ki a képet, át állítottam arra, de semmi sem változott... Még azon is dilemmáztam, hogy a képfrissítési beállításokkal kell vacakoljak, aztán rájöttem, hogy ha az a pc csatlakozó esetében tökéletes, akkor nem lehet gond itt sem... na jól megvigasztaltál....
Ilyen alapon egyszerűbb csináltatnom egy 15 m-es DVI/-D-SUB kábelt meg egy hang kábelt... azzal nem lenne gond. De én hülye azt hittem egy vezetékkel simán megoldom, mert így egyszerűbb. Hm.. Eladó egy 15 m-es 1.3-as HDMI kábel... lehet vinni.
Azért köszönet!
-
Peter789
senior tag
válasz sestertius #165 üzenetére
csak rossz tapasztalattal tudok szolgálni... volt pár napig nálam gyötrésre egy ilyen TV és megállapítottam hogy sehogy sem hajlandó az 1:1 pixel mapping-ra... bár a vidkártya driverében és a TV beállításai között turkálva be lehet úgy állítani hogy pont kitöltse a képet, ki se lógjon és fekete keret se legyen, de akkor is ronda mosott képe volt, hiába a natív 1920x1080-as meghajtás, sehogy sem tudtam rávenni hogy olyan tűéles legyen, mint az öreg HD-ready samum képe...
-
Peter789
senior tag
válasz nickwearby #164 üzenetére
sajnos nem fogod megúszni, az ATi-k valamilyen ostoba megfontolás miatt kizárólag specifikus adapterrel hajlandóak kiadni a hangot a HDMI-re - sztem valami láb visszacsatolás lehet abban az adapterben, amit ha nem érzékel, akkor nem ad hangot a kép mellé
ATi esetén az SPDIF kimenet nem érdekes, elvileg egy HDMI Audio eszköznek kellene megjelennie az oprendszerben - akkor is ha nincsen csatlakoztatva. eszközkezelőben van valami ismeretlen vagy hibásan működő eszköz?
-
sestertius
őstag
Tisztelet!
Szeretnék egy kis segítséget kérni!
Egy Samsung LCD tévét kötöttem össze a gépemmel - a tévé 1920x1080-at tudja, pontosan ez a típus, a gépemben meg ilyen a vga. A monitorom is 1920x1080.
Szóval össze kötöttem, beállítottam a hangot is, minden működik. Annyi lenne a gondom már csak, hogy ránézésre nem szép a kép, illetve hogy egy picit túlnyúlik a kép minden irányba - számomra érthetetlen módon. Úgy már többször kötöttem össze, hogy a vga DVI kimenetét használtam a tv D-SUB csatlakozójával, külön hang kábellel - úgy minden tökéletes, szép a kép és minden ott van, ahol kell... ezzel a HDMI-vel meg nem buli...
A kábel 1.3-as. Van ötlet, hogy mit kellene állítanom, hogy jó legyen?Köszi a segítségért!
[ Szerkesztve ]
-
nickwearby
tag
Sziasztok,
PC-t kötöttem össze LCD tévével DVI-HDMI kábel segítségével,
mert VGA-n keresztül nem akarta a maximális fullHD felbontást adni.Most viszont a kép szép, de nincs hang.
Annyit már olvasgattam a témában, hogy egy ATI gyártmányú ( Ugye az az, amit most Sapphire márkanéven árulnak? ) DVI/HDMI adapter megoldaná a problémát.
Viszont már megpróbáltam más oldalról közelíteni a témát,
és vettem egy RCA kábelt, illetve hozzá egy RCA Y-t, mikor rájöttem, hogy az 1-1 végű önmagában nem lesz elég.Ha kihúzom a PC jack aljzatából az audio kábelt, akkor a Windows 7 kiírja,
hogy SPDIF hangeszköz csatlakoztatva van,
de a tévéből még mindig nem jön a hang.Azt szeretném kérdezni, hogymegoldható-e a probléma anélkül, hogy mégis kelljen még vennem egy DVI/HDMI adaptert plusz egy sima HDMI kábelt?
A videókártyám integrált ATI Radeon 4200.
Nick
-
Peter789
senior tag
válasz pondor313 #159 üzenetére
a legújabbal is tudnia kéne 5.1 analógot
én a VLC-t használom a-tól z-ig mindenre, még DVB-T-t is lehet vele nézni
-
pondor313
tag
válasz pondor313 #159 üzenetére
de akkor is idegesít hogy HDMI-n miért nem megy csak a 2.0
KMPlayer-ben is annyi mindent lehet állítani hogy a fele is sok. nem tud valaki 1 normális média playert? ami játszik mindent amit kell...
[ Szerkesztve ]
podor313 felhasználónak 24 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Peter789
senior tag
válasz pondor313 #156 üzenetére
akkor úgylátszik az asus ezen a lapon lespórolta, nem fizetett pár centet az opcionális szolgáltatásért... ha lenne, valahogy így jelenne meg xp alatt: katt
akkor marad egy PCI / PCIe kártya, ha digit 5.1-et akarsz mindenképpen
-
Peter789
senior tag
válasz pondor313 #154 üzenetére
megnéztem, a realtek panelen nálam sincsen nyoma a tömörítési formátumoknak win7-nél, hanem a winfos playback devices > properties > supported formats-ban van (magyar winben gondolom lejátszó eszközök > tulajdonságok > támogatott formátumok) - nekem nincsen dolby akármis erősítőm, kipróbálni nem tudom, de gondolom ha itt kipipálod a megfelelő formátumokat, a lejátszó progiban pedig a digit kimenetet választod akkor hajlandó lesz megszólalni
-
Peter789
senior tag
válasz pondor313 #151 üzenetére
elvileg tudnia kellene ilyesmiket: katt : optional Dolby® Digital Live, DTS® CONNECT™, and Dolby® Home Theater
nemtom ezekből a divatos dolby vackokból mi micsoda, de gondolom valamelyik az 5.1 lehet... ha tudja őket, akkor a digit kimenet fülön lehet kiválasztani hogy milyen tömörítéssel menjen ki a hang. továbbá a lejátszó programnak is támogatnia kell a megfelelő sok.1-es lejátszást...
-
Peter789
senior tag
válasz pondor313 #149 üzenetére
picit azért részletezhetnéd: mi a forrás, milyen vidkártya? ha nv akkor milyen hangkártya van belekötve?
-
pondor313
tag
üdv. lenne 1 kis problémám(film-nél): összekötöttem a gépemet a tévémmel HDMI-vel. a tévét összekötöttem az erősítőmmel optikaival. külső hdd-ről hibátlan volt minden,kép király de így csak 2.0hangom van 5.1-kéne mit tegyek? előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
podor313 felhasználónak 24 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Peter789
senior tag
válasz mephi666 #146 üzenetére
a DVI és HDMI gyakorlatilag egy és ugyanaz, csak csak a stabil de drága DVI csatlakozó helyett ki kellett találni egy filléres fos tönkremenős vackot > megszületett a HDMI. plussz hozzárakták a hang funkciót is, de ami DVI azóta jelent meg, az tudhatja ezt is. pl még egy régi TNT2 / R7000 DVI kimenete is tökéletesen meg tud hajtani egy LCD TV-t DVI>HDMI kábellel, csak ott még nem lesz hang.
nincsen külön dedikált szál a kábelben a hangnak és nem is SPDIF-ként megy rajta, hanem a videó adatfolyamba illesztik be a tömörített / LPCM hangot is, tehát ezt a beleinjektálást kell támogatnia a forrásnak - jelen esetben a videókártyának
sajnos van egy kis xar a palacsintában mégis: nV kártyákkal eddig úgy tapasztaltam, hogy megy pöccre a hang DVI és HDMI aljzatból is bármilyen filléres kábellel. viszont ATi kártyáknál változó módon xopatnak: pl 3650-en 2 DVI volt, egyik sárga, ha arra dugtuk a DVI>HDMI kábelt akkor megszólalt. 4850-en szintén 2 DVI van, mindkettőn képes megszólalni, viszont kizárólag a saját DVI>HDMI adapterén keresztül, a kommersz DVI>HDMI kábel nem csuk rövidre két lábat ezért letiltódik a hang. szemét dolog, de ezt csinálja...
-
Peter789
senior tag
válasz AndrEas02 #144 üzenetére
ha van egy régi szemét gépházad, akkor a power / reset vezetékeket levágod, lecsupaszítod, összetekered őket, szigszalag rá és kész - nem túl szép de funkcionálisan jó
pesti elektronikai alkatrész boltok, ahol talán még szerelve is akad ilyen, de külön forrasztható hüvely + drót mindenképpen: lomex.hu , hqvideo.hu , elektrokontha.hu , + gugli
-
mephi666
nagyúr
válasz Gézengúz #145 üzenetére
itt is írják ...oda kellene dugni a "nagyokosok" orra alá... az a lényeg, hogy a hdmi és a dvi is digitális átvitelt jelent, így semmi konverzió nem kell... dvi-nél alapesetben nem megy hang, viszont van 2 szabad ág, amin az spdif-kábeles esetben átmegy a hang (találtam valahol máskor erről egy lábkiosztást, hogy pontosan melyek ezek az ágak)
#144: és bontani sem tudsz valamiből 2db akkora vezetéket, ami elég az alaplapi csatlakozó és a vga közé? mert ez tényleg csak 2 béna kábel... vagy esetleg valami elektronikai boltban venni?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
AndrEas02
csendes tag
válasz mephi666 #143 üzenetére
Már kerestem vagy egy tucat számtech boltban. S legtöbb helyen még azt sem akarják elhinni nekem, hogy ha összekötöm az alaplapot a videokártyával SPDIF kábellel, akkor működni fog. Szerintük a DVI kábel soha nem fog hangot vinni....
És amikor elmagyarázom nekik, hogy ez mégis működik, akkor közlik, hogy ha nem kaptam az alaplapomhoz vagy a videokártyámhoz, akkor ők utólag már nem tudnak rendelni, mert a nagykerek nem foglalkoznak ilyen apró tételekkel....
A saját kezű kábel gyártáshoz meg sajna nincs alapanyagom....
Nem tudom így hogy lesz kábelem -
mephi666
nagyúr
válasz AndrEas02 #142 üzenetére
nincs valami elektronikai bolt a közelben? mert ami kell az lényegében 2db vékony réz vezeték (kb. olyan, amilyen mondjuk a hűtőventillátorokhoz szokott lenni) és 2-2 csatlakozó a kábelekre... (olyasmi, mint ami a házakban van az előlapi biszbaszok kábeleinek végén) ...de ha van valami régi bontott ház a közelben (vezetékekkel), szerintem 2percbe kerülne egy spdif kábelt összedobni a vezetékekből (nekem ez a legalapabb ötlet, ami eszembe jutott)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Peter789
senior tag
válasz AndrEas02 #140 üzenetére
igen, ahogy mephi666 is írta az egyik fele azért ágazik ketté, mert egyes alaplapgyártók nem csak a videókártyára kötés miatt tesznek rá SPDIF kimeneti tüskéket, hanem mezei TOSLINK optikai kimenetet is rá lehet kötni egy opcionális hátlapi kábellel, ennek viszont kell tápfeszültség is. ha a gyártónak éppen úgy tartja kedve, hogy JEL - 5V - FÖLD a tüske sorrend, a lenti kábellel akkor sem vagy bajban, csak a két szélsőre dugod a végét és kész.
az alaplapodnál nem kell ilyen, ott csak JEL - FÖLD van egymás mellett mindkét oldalon. ha a videókártyánál nem egyértelmű hogy melyik a föld és melyik a jel, akkor a tüskék forrasztásait nézd meg mindkét oldalról: az egyikhez csak 1 szál vezeték jön valahonnan (vagy nem is látod mert belső rétegen megy) - ez lesz a jel - a föld pedig csatlakozik egyik másik oldalon a nagy egybefüggő rézfelületekhez. de akkor sincsen nagy baj ha fordítva dugod össze, nem öl meg semmit csak meg kell fordítani egyik oldalon...
ha xp-t használsz akkor a realtek vezérlőpanelen kell aktiválni a digit kimenetet, ha vista / 7-et akkor meg a winfos hangeszközei között kell a digit kimenetet alapértelmezettre állítani, valamint lehet játszani kell vele hogy melyik mintavételezési frekvenciát illetve kódolási módot szereti a tv-d, erősítőd...
-
AndrEas02
csendes tag
válasz mephi666 #139 üzenetére
Köszi az infókat! Sokat fog segíteni, ha sikerül beszereznem egy ilyan kábelt
Nekem nem adtak a videókártyához DVI-HDMI átalakítót. Én a TV-hez kértem a sima HDMI helyett egy olyan kábelt, aminek az 1ik vége HDMI, a másik DVI...
Remélem ezzel a kis buherálással már a hang is szépen át fog menni...Mégegyszer köszi mindkettőtöknek a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz AndrEas02 #138 üzenetére
nem értem, hogy érted, de: 2 vezeték megy végig, csak az egyik felén egymás mellett vannak közvetlenül (ez a fele megy a videókártyára, mert itt minden vga-nál 1 variáció van) a másik felén meg azért áll külön a két vezeték, mert nem feltétlenül 2 egymás mellett levő tűre kell kötni az alaplapon... én azzal szívtam, hogy hülyén írták az alaplapom könyvében a alaplapi bekötést és csak "sercegés" ment át hang helyett... felcseréltem a 2 vezetéket és azonnal jó lett... arra ügyelj, hogy speaker/digital output váltani kell a hangkártya vezérlőjében mindig a kimenetet
ui: egyébként nekem is giga lapom és 9600gt-m van... dvi-hdmi átalakítót kaptam a vga-hoz és arról nyomtam át mindent a tv-re hdmi kábellel (adatlapomon fent van minden)
[ Szerkesztve ]
-
AndrEas02
csendes tag
válasz Peter789 #137 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséged!
Úgy nézm nekem nem adtak hozzá ilyen kábelt...
Ha jól értem, akkor az SPDIF_O csatlakozóra kell rácsatlakoznom a vezeték egyik felével, és a másik felének meg kell keresnem egy helyet a videókártyán.
Az ábrán lévő kábel 1ik felén 1 dugó van, míg a másik felén kettő. A kettéagazó felén a kettőből 1-et kell az alaplapra dugni és az 1 dugós végét a videókártyára?[ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
válasz AndrEas02 #136 üzenetére
katt - 29-dik oldal
a videokártyán is megvan elvileg a párja, és szoktak adni hozzá valami hasonló kábelt:
ha nem kaptál ilyen kábelt, akkor számtech boltokban, illetve elektronikai boltokban is előfordulhat (0.1 inch-es tüskékhez való 2 eres átkötőkábel)
-
Peter789
senior tag
-
Peter789
senior tag
válasz AndrEas02 #131 üzenetére
nem említed az SPDIF átkötő kábelt, akkor gondolom nincsen a helyén
nV-éknél nincsen integrált codec, egy külső átkötő kábellel kell a kártyába vezetni egy SPDIF jelforrást - ez jöhet az alaplapi hangkártyáról vagy PCI/PCIe kártyáról is
-
AndrEas02
csendes tag
Nvidia 9600GT videókártyám van és DVI - HDMI kábellel kötöttem össze az LG HD TV-vel.
A kép prímán átmegy, de a hang nem akar sehogy sem.
Én nem állítok be valamit jól, vagy ez a videokártya ezt még nem tudja?Olvastam már sokat ma a témában, de valaki azt írja, hogy DVI-on soha sem megy át hang (ez nem igaz), Van aki azt mondja, csak Radeon kártyákon megy át a hang... De olvastam olyant is, akinek ilyen videokártyával ment valahogy, csak nem tudom hogy...Szóval mindenki mást mond.
Szóval aki ért hozzá és/vagy nála működött valahogy hasonló nvidia videokártya, akkor kérem írjon.
-
Peter789
senior tag
sok hasonló felépítésű kártyát adott ki a creative, de ha kérsz tőle egy SBxxxx számot a nyákról akkor okosabbak leszünk hogy mi is az pontosan. valószínűleg megoldható, kérdés hogy milyen csatlakozóján lehet megtalálni a jelet...
-
Peter789
senior tag
okkal nem találjátok, az assrock lespórolta róla az SPDIF kimenetet, pedig a VT1705 ami rajta van az tudná kezelni...
ha picit utánajártok, akár 1-2e-ért is találhattok használtan olyan PCI-os kártyát aminek van SPDIF kimenete (esetleg egy RCA > tüske csati átalakítást még meg kell oldanotok) vagy 5-6-7e-ért már lehet válogatni a boltokban: kisebb creative kártyák, vagy az asus xonar dg...
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Haverom vett egy 9600GT-t egy ASROCK N68-GS3 UCC lapba.
Összedugtuk a monitorával és az LCD tv-vel HDMI kábellel.
A kép a tv-n csodaszép, csak a hang része a dolgoknak valahol elakadt.
A VGA-hoz van egy kis 2 eres kábel, ami elvileg a hangot adná a kártyán keresztül a tvnek, csak az alaplapon sehol sem találjuk az SPDIF csatlakozót. Tud valaki valami használható megoldással szolgálni?
Deszkahttps://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
montyx
aktív tag
válasz Neil Watts #125 üzenetére
Közben megoldottam. Gyári visszaállítás kellett a TV-n. Vissza kellene vinni...
Aláírás
-
veterán
-
montyx
aktív tag
Üdv,
Gondom támadt, és kellene kis segítség, mert nem tudom megoldani, rákeresve se találtam eddig semmit.
A szituáció:
TV: Sony 40EX400 (KDL-40EX402)
Videó kártya: Ati Radeon HD 5450
HDMI Kábel: Sony 1.3Történt:
Eddig, lassan egy éve vettem meg a PCt, és eddig simán ment a Sony tv-mel. Semmi gond nem volt, vitte a hangot, meg a képet is rendesen. Erre ma filmet nézünk az asszonnal, mire bekékül a kép. Nézem WTF??? Megijedtem, hogy kimozdult a kábel valahogyan (igaz nem volt mozgatva szinte beszerelés óta). Na kábel kihúz bedug. Király a kép ismét, nézzük tovább a filmet, erre megint beszíneződik. Na akkor kábel ki a videó kártyából, majd vissza. Ismét jó a kép...5 percig. PC ki, videó kártya megnéz, ki-be, megmozgat. Kép fasza. Kép színeződik, Ati driveren HDMI ki-be. Kép fasza...5 perc színes. TV ki-be kép fasza, nincs hang. Azóta nincs hang. Mi a tököm lehet vele???
Légyszíves segítsetek, mert mindjárt besírok!!!Aláírás
-
benvolio
őstag
Üdv!
1.4-es HDMI kábel használható 1.3-as helyeken? /Árban nem sok a különbség és azért venném az 1.4-est, mert ki tudja mit hozz a jövő, ne kelljen lecserélni az 1.3-ast ha úgy alakul./ -
Zohan
senior tag
Sziasztok!
Volna egy nagyon témába vágó kárdésem, HDMI kábellel van rákötve a gépem a monitorra de a hang az istennek sem közlekedik át rajta vana monitoron hátul hang kimenet.. (xbox-al használva jó) a monitor egy Samsung BX 2331 a konfigom az aláirásomba.
Igazából csak azért lenne fontos nekem h ne kelljen a hangfalat állandóan az xbox és a gép között dugdosni mindkettőbe hdmi aztán helló.
idáig jutottam: de nem jön a hang:
előre is köszi a segitséget.
Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD
-
attesz_32
tag
Nem tud segíteni senki? Vagy nem jár erre senki?
-
attesz_32
tag
Sziasztok!
Van egy HD5450 videokártyám, össze van kötve a tv-vel HDMI kábellel. A tv össze van kötve az erősitővel optikai kábellel. A gond az, hogy az erősitőbe csak kétcsatornás pcm hang megy. Mi lehet a gond? miért nem kap az erősitő 5.1-es dolby digitál vagy dts jelet?
Válaszotokat előre is köszönöm -
mycso
veterán
Hali, az ati-s topikban nem kaptam választ így itt is felteszem, hátha tudtok segíteni.
Adott egy egy gyári HDMI -s vga (4830), egy hdmi kábel és egy Onkyo tx sr308 erősítő (HD-ma, trueHD, stb...).Fent van a vga-hoz a legújabb realtek-es hdmi driver, szépen ki is tudom választani, meg is szólal (bár itt még nem találtam olyan lejátszót, ami mindenféle fájltípussal probléma nélkül működne...), viszont a a hangokat csak DTS-ig tudom átvinni, tehát a HD hangok már nem mennek át, illetve csak sima DTS vagy DD-ként jelennek meg az erősítőn.
Külföldi fórumokon elég vegyes a kép, mert néhol azt rják, hogy atiból 5xxx vga kell, néhol meg azt, hogy a 4xxx kártyákkal is át lehet vinni....
Egyébként az eszköz tulajdonságainál is felsorolja a fent említett hangokat:
Tehát ebben kérném a segítségeteket, hogy egyáltalán akkor most át tudom-e vinni a HD hangokat vagy nem???
Ha át, akkor hogyan, vajon mit kellene még telepíteni/állítani???“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
WonderCSabo
félisten
válasz gerenda110 #115 üzenetére
A HD filmek lejátszása topikba, vagy az erősítős topikba írjatok!
-
gerenda110
aktív tag
Hello!
Van egy MSI N250GTS em és nincs rajta HDMI csatlakozó csak 2 DVI de mellé kaptam egy átalakítót ami tökéletesen működik,beszereztem egy HDMI Kábelt is,és azt szeretném kérdezni hogy meglehet e oldani ezzel a DVI átalakítós hdmi csatival h a hangot is átvigye a TV be? (Samsung Plazma TV-m van) mert így kellemetlen h oldalról jön a hang mikor a TV-n ott az 5.1 bekötve:S kérlek segítsetek nekem.az NVDIA vezérlőben a Hang engedélyezve van.
Lehet h az a gond hogy az USB-s 5.1es fülesem kavar be?:S
Előre is köszönöm.Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
Bazsy
aktív tag
Sziasztok,
Nekem is HDMI hang gondom van.
Egy LG HDTVre van rádugva a gép 2. DVI kimenete a gyári 4850-eshez adott ATI átalakítóval.
Amikor először rádugtam jó volt a hang, majd egy gép ujraindítás után soha többé.
Pár nap szenvedés után átdugtam a TV HDMI2 portjába és ismét jó volt a hang a következő gépújraindításig.Most bármelyik HDMI portba dugom nem jó.
Amit még észrevettem, hogy mikor volt hang, akkor CCCben is HDMI csatlakozást ír és más ikonja van a TVnek, mikor nincs hang pedig monitor ikonja van a TVnek, DVI csatlakozást ír, és az istennek nem akar megváltozni.Mi okozhatja ezt és hogy lehetne megoldani?
Bazsy
-
Peter789
senior tag
válasz kbalazsa #111 üzenetére
a mezei consumer HDMI-nek nincsen kihasználatlan vezetéke:
- a 3 adat TMDS + / - / shield és clock + / - / shield felel a szélessávú egyirányú adatátvitelért
- a CEC control hálózatba köti az eszközöket, így pl egy távirányítóval lehet mindent vezérelni, a tv ki / be tudja kapcsolni a lejátszót, stb. a PC nem használja tudtommal semmire...
- SCL és SDA az EDID EEPROM-ot köti be - innen olvassa ki a forrás a cél tulajdonságait
- 5V és GND kisáramú táp ehhez ahhoz: EDID, HDMI switch, stb
- HotPlug: a cél ráköti az 5V-ra, ezáltal jelzi hogy be lett dugva, ki lehet olvasni az EDID-et, lehet aktiválni a TMDS kimenetet
- reserved: nem tudom pontosan mire van fenntartva de a lényeg hogy semmi nem használhatja, a szabványos HDMI kábelben nem is kötelező bekötniés ezzel el is fogytak a lábak. HDMI esetén a hang nem S/PDIF vagy valami más digit formában megy külön, hanem a kép mellé csomagolják az adatfolyamba és a cél választja ki belőle
nemrégiben elég sokat foglalkoztam a témával mert magamnak akartam megépíteni egy HDMI bemenetes LCD vezérlő panelt CarPC-s célokra - lehetőleg hanggal együtt - végül elnapoltam technikai okokból, de nem lehetetlen projekt csak némi idő kell hozzá meg sok sok tervezgetés, programozás...
-
Peter789
senior tag
válasz kbalazsa #109 üzenetére
no ezek után kíváncsi vagyok hogy fog e működni nálad az az adapter - mondom nagyon meglepne ha tényleg egy ilyen orbitális baromságot beleterveztek volna a 4-es generációba (3650-el jó) hogy egy használaton kívüli lábat földre vagy tápra kell csuknia az egyedi adapternek, hiszen alapból semmi értelme: attól hogy "HDMI audio-s" adaptert dugsz rá attól még nem fix hogy a cél támogatja is a hang megszólaltatását, tehát akkor miért nem elég a mezei DVI/HDMI hotplug detect, aztán ha van rajta monitor akkor tolja az adatot ha azt akarod, az meg azt kezd vele amit akar...
-
kbalazsa
senior tag
válasz Peter789 #108 üzenetére
Én a PH apróhirdetések közt akadtam rá ilyenre. Elvileg a héten érkezik majd meg. Az én kártyámhoz egyébként nem adtak gyárilag ilyet, én egy Nvidia kártya átalakítójával próbálkoztam, akkor jöttem rá, hogy hol a bibi.
A te eseted viszont érdekes, hiszen azt mondod, hogy a hozzáadott átalakítóval próbálkozol. Azt érdekesnek találom, hogy úgy sem akar működni...
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Peter789
senior tag
válasz kbalazsa #106 üzenetére
látom a másik topikos válaszból hogy nálad az adapter volt a ludas, akkor tényleg nem lehetetlen hogy a gyárilag hozzáadott a xar... hol kaptál olyat amivel jól működik?
-
Peter789
senior tag
válasz kbalazsa #106 üzenetére
próbáltam a gyárilag hozzá adott DVI>HDMI konverter + mezei HDMI kábellel és nem nyert
havernál 3650-el ugyanilyen TV-vel ugyanezzel a DVI>HDMI kábellel jó
magán az adatátvitelen nincsen külön "hang láb", a 3+1 csatornás TMDS átvitelbe van beágyazva a kép adat mellé, tehát az olcsó HDMI kábelen nem múlhat, mert a kép átmegy.
a DVI>HDMI adapter pedig a sajátja, ha valami olyan hülyeség volna hogy egy használaton kívüli lábat rövidre kell csukni a DVI aljzaton ahhoz hogy "detektálja" a hangot, akkor ezt szerintem a "7.1 HDMI audio" feliratos dobozhoz mellékelt adapternek meg kéne csinálnia, nem? mondjuk orbitális farokság lenne ha ilyenre lenne szüksége egyáltalán a kártyának, de tényleg nem lehetetlen...
régebben olvastam olyat, hogy az ati-s event handler szervízt le kell állítani > próbáltam, az sem segített, semmi nem változott. egyértelmű hogy detektálási hiba (akár láb, akár EDID kezelési hiba vagy más), valami registry-s force módról nem hallottatok esetleg?
-
kbalazsa
senior tag
válasz Peter789 #105 üzenetére
A DVI/HDMI átalakítód a ludas a dologban. Az a gondod, hogy az ATI másként szervezi a lábakat és a te DVI/HDMI átlakítód nem kompatibilis ezzel. A megoldás az, hogy szerzel egy ATI hang kompatibilis átalíkítót és lesz hang. A legtöbbet a Win7 mond el az esetről, ott látszik, hogy nincs valami csatlakoztatva, mivelhogy a HDMI hang lábai nincsenek kivezetve az átalakítódban.
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Peter789
senior tag
Sziasztok!
Valaki használja a Sapphire HD4850 HDMI audio-ját ? (első generációs fél gigás 2 DVI-s verzió, 2008/05-ös BIOS)
Nálam valamiért nagyon nem akar menni. Egy samu LE32A330-re van kötve - nem mai gyerek, de próbáltam és ez a példány megszólalt egy 9500GT-vel a jelenlegi 10 méteres óccó DVI>HDMI kábellel (saját DVI>HDMI adapter + másfél méteres HDMI>HDMI kábellel sem ment), valamint ismerősnél HD3650-el is az ugyanilyen tv, szóval mennie kellene
jelenségek:
- XP alatt ATi féle HDMI Audio csomaggal eszközkezelőben OK, de nem jelenik meg mint hangeszköz
- XP alatt Realtek féle csomaggal eszközkezelő OK, hangeszközként jelen van de nem jön hang a tv-ből és a Realtek control panelben sem jelenik meg
- Win7 64bit alatt mind2 csomaggal megjelenik mint hangeszköz de az eszköz nincsen csatlakoztatva, Realtek csomaggal megjelenik a saját control panel-ben isszóval a lényeg hogy valamiért nem akarja látni a kábel végén az audio eszközt. turkáltam a TV EDID-jét de nem találtam semmi audio-ra utalót benne - persze ez lehet az EDID Viewer hiányossága is, meg lehet tényleg nincs is ott semmi... de ha egyszer más kártyával működik, akkor mezei sztereoként a 4850-nel is illene megszólalnia. A catalyst a létező legújabb 10.12-es, de próbálgattam már én ezt régebben is még a 9.x idején is...
csak arra tudok gondolni, hogy a kártya BIOS-ában van valami elqrálva - lévén hogy ez egy erősen első generációs példány. ha valaki meg tudja erősíteni hogy neki működik a 2 DVI-s Sapphire 4850-el, akkor megkérném hogy mondjuk GPU-Z-vel mentse le a BIOS-át és küldje el valamilyen formában. Vagy esetleg ha valakinek van valami jó tippje, hekkelése, azt is kipróbálnám...
-
törölt tag
válasz sellerbuyer #102 üzenetére
Mit zagyválsz itt össze-vissza?
A régebbi erősítőkben csak HDMI-ismétlő volt, de nem az AVR 260-ban! Ez úgy működik, hogy összeköti pl. a GTX 460-at HDMI-n az erősítővel, majd az erősítőt a TV-vel. A kártya egy kábelen küldi a képet és 7.1-es hangot, vagy HD bitstreamet az erősítőnek, amely a hangot (dekódolás után) a hangfalakra, a képet pedig a TV-nek továbbítja.
Az ATI HD 5000-es szériával is megy ugyanez, a 4000-es mellett van néhány korlát, de 7.1 LPCM-et az is tud. Kis apróság, hogy a GTX 460-on mini HDMI szokott lenni, de gondolom adnak hozzá átalakítót.
Minőségben semmi különbség sincs aközött, hogy egy külön hangkártya, vagy VGA küldi ki a jelet. Hogy melyikhez milyen szoftver kell, azt nem tudom.
-
sellerbuyer
őstag
Szia!
A HD-s VGA-kon keresztül tudsz a hdmi-n hangot kiküldeni, mert ezeken a VGA-kon van hangkari (pl Ati HD 4xxx sorozat), viszont hdmi-n csak sztereo hangod lesz, amit egy 160 rugós 7.1 erőlködőre kötni elég soványka... A hdmi azért van, hogy TV-re ne kelljen külön kábelen vinni a hangot, semmit több. A te erőlködődre is csak továbbvezetésnek tették rá, ahogy a régebbi házimozi/multimédiás erősítőkre is tettek composite video be- és kimenetet ugyanezen célból. A hdmi kimenetes eszközöddel (pl. DVD lejátszó, blue-ray, PC, stb.) rámész az erősítőre, majd onnan továbbvezeted a TV-re egyetlen kábellel és az erősítőn tudod váltani, hogy mikor mi menjen ki a TV-re.
Vegyél egy jó minőségű 7.1 hangkarit, azt kösd rá az erőlködőre!
Egészen véletlenül nekem van egy eladó, nagyon jó minőségű Sound Blaster Audigy 2NX 24bit/96kHz USB-s külső 7.1 hangkarim ha érdekel.
[link]A lényeg, hogy arra a komoly erősítőre mindenképpen egy jó minőségű 7.1-es hangkarival menj rá, pl. optikán keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
unro
csendes tag
"A következő kérdésem lenne: TrueHd hangot szeretnék kivinni a gépből az erősítőbe hdmi-n keresztül (harman kardon avr 260). Elég kezdő vagyok még ebbe. Azt olvastam hogy VGA-n is megoldható. A geforce gtx460 1gb-ra gondoltam vagy hangkártyából az Auzentech X-Fi HomeTheater HD Hangkártya. Megoldható ez igy? Ha igen milyen szoftvereket kellenek hozzá?
Lenne erős minőségbeli különbség a vga és a hangkártya által kiadott hangban?
Előre is köszönöm!"VGA-n keresztül NEM lehet hangot kivinni max HDMI csatlakozón keresztül. Ha veszel hangkártyát akkor vagy digitális kimeneten vagy optikán keresztül kell összekötni az erősítőddel, mert akkor lesz "veszteségmentes" az átviteled.
Én valahogy így oldanám meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude E7450 (14FHD/I5-G5/8GB/500HDD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- Apple watch Ultra 2 titan milanese loop 2027.11.15. Apple jótállás
- Dell Latitude 3460 laptop (14/i3-G5/8GB/500HDD/Magyar/Excellent)
- Oppo A17 /// Újszerű // ÁFÁS Számla + 1 Év Garancia
- Kis hibás Dell Latitude E5470 (14FHD/I5-G6HQ/8GB/128SSD/Good)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest