Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee11
senior tag
válasz flashpointer #5 üzenetére
Jobban megnézve nem tudom eldönteni, hogy merre állnak azok a lapátok, ha normál ventilátor, akkor lefele tolja a levegőt, de lehet, hogy ezekben más ventilátor van.
A műanyag felületen keresztül is van hűtő hatás, szerencsés ha a noti alján van rendesen szellőző nyílás, ha teljesen zárt, akkor ott nem sokat ér valóban.no brain, no problem
-
Lomha 8V
addikt
Ez ennyiért elég korrekt ajánlatnak tűnik.
-
ronroli
tag
-
ronroli
tag
"fenéklemeze 48 °C-ra melegedett, amit ölbe véve már igencsak kellemetlen érzés megtámasztani, és a billentyűzeten mért 40 °C sem éppen ideális. A Hama hűtőjének köszönhetően a fenéklemez legmelegebb pontja 43 °C-ra csökkent, a billentyűzeten pedig 35 °C-ot mértünk, így már sokkal kellemesebb használni."
Tehát ölbe véve használom, felmelegedik, ráteszem a hűtőre, csökken a hőmérséklet, vissza az ölembe és újra kezdődik a menet?
Miért nem olyan hűtőt reklámoztok így, amit ölbe véve lehet használni?
-
flashpointer
őstag
Felfelé tolja ki a levegőt.
Volt hasonlóm, de nem segített semmit, csak annyit hogy több hely maradt alul beszívni a levegőt (annyit ért hogy megemelte a laptopot, gyakorlatilag 4db kupak pont ugyanakkora hőmérsékleten tartotta mint egy ilyen ventis cucc . Fém házas laptopnál még oké lenne ahol az egész felőlet hőleadó. -
Zolee11
senior tag
Na de gyerekek, ez most komoly, hogy ez lefelé tolja a levegőt? Eleve a meleg levegő felfele száll, jó reggelt mérnök urak, az ezzel ellentétes szívó hatás gyorsan véget ér ezáltal erősen romlik a hatásfok. Egy szakaszig elér a szívó hatás, onnan lefele mozog a levegő, míg egy ponton túl felfele, egyéb körkörös áramlásokat keltve pl. az asztalon.
Ha levegőt felfele toljuk, akkor a légáramlat nem ellentétes a fizika alapvető törvényeivel így ezt a mozgást elősegítve a hatásfok sokkal jobb. Szerintem.
Igaz én sose használtam még ilyet, de ez most meglepett, hogy fordítva van a ventilátor rajta, mint a józan paraszti ész diktálná.Szerk.
Most nézem a többi is ilyen.
Még szerencse, hogy a gépek többsége alul szívja/ná be a hűtéshez a levegőt, megküzdhet ezekkel a ventilátorokkal is. Biztos én gondolom rosszul.[ Szerkesztve ]
no brain, no problem
-
Sicilian
addikt
Ez tetszetős darab, megnézem élőbe is valamikor !
nothing is true everything is permitted..
-
őstag
Régi consumer laptopom alá elkelt a hűtőpad. A mostani egy használt üzleti, már csak támasztéknak használom alatta. (De rühelltem azokat az időszakokat, amikor szenvedett a régi 35 fokban.)
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Interactive Brokers társalgó
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott az ASUS ROG NUC mini PC idei kiadása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autóhifi
- MIUI / HyperOS topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Vertical Graphics Card Holder Kit V3 / CoolerMaster
- 3x Lian Li ST120 fehér ventilátor + ARGB kábel, PWM elosztó!
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!