Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
.bableWes #37 üzenetére
Ez motortól függ. Az újabb modernebb motoroknál úgy van megoldva hogy nem kell perceket várni a melegítéssel, csak nem szabad megzavarni 2e felé.
Az előző autómnál sem volt vele gond azt is így használtam, közel 10 évig. Mindig pöccre indult.
Persze a dízeleknél más a helyzet, de azzal nincs tapasztalatom. -
.bableWes
őstag
hidegen nem nagyon szeretnek járni a motorok. nálunk ez aranyszabály - pláne a mostani dieselnél -, hogy a reggeli elsö inditásnál min. 5 percet járjon a motor.
de anno, az amerikai is járt 5-6 percet, a renault is, sose volt gond a motorral.
december végén kb. -10fok körül volt és testvéremet fel kellett vinni a korházba gyorsban. 2 napot nem volt beinditva a kocsi, régi diesel-t meg hajtottam jéghidegen. összvissz. 10kilot mentem vele, de hazafele kijött belöle a hajtokar.
szerintem nemsok azaz 5perc amit járatni kell, de meghálálja -
Jim-Y
veterán
basszus, amikor megláttam az oldalsávban a címet megörültem, mert pont ilyenből terveztem venni 2 vagy 3 darabot... Mikor bejöttem akkor esett le, hogy ez nem Swif2, hanem Swift2
-
No-kia
addikt
hova tünnek? a pénz, a pénz
nézd hoyg eltünnek a hátsóhajtások is, BMW,Merci megmaradt azon kívül, szerintem az enyém volt az utolsó hátsókerekes családi autó(kkivéve amerika, bár az otani típusokkal nem vagyok képben))
mára már semmi jó nem marad :d alig várom az 1,2 es 3 hengeres turbos, elsőkerekes BMW-ket is
-
Giot
addikt
El tudom képzelni hogy élmény lehetett.
Jáj a supra az beteg amit azokból a blokkokból kihoznak.
Viszont amit sajnálok hogy kezdenek a japók változni. Ki hallott már ilyet hogy valszeg hibrid lesz a következő Civic Type-R. Nemár!! Meg Mitsu EVO helyett is valami hibridmány lesz.
Nem értem őket pedig ők tipikusan a hegyezett motorjaikról voltak híresek, és én azokat szerettem nagyon. Mi beteg már amit a Honda csinált Integra Type-R 1.8 190Le.
Hova fajul a világ, hova tűnnek ezek a hülye gyerek motorok?(#21) Tibii91: Az Ignis nem forogja kettőben a százat de a Swift igen.
-
No-kia
addikt
igen, a hangyászt is láttam még a nagy közönség előtt
meg még amunka kezdetén, huh már akkor sis gyönyyörű volt, hát még most... és körülötte mindenhol 2.9 es V6-os motorok hevertek, vagy 6-7 darab, meg nissan sx motor, 350Z motor huh nagy élmény volt az tuti
hát nekem is japán motorok a kedvenceim, rb20,rb26, sx motorok, supra stb,stb
-
Giot
addikt
THX!
Nos nekem az előzőn direktszűrő volt. Nem lóerőkről van itt szó hanem arról hogy mennyire vidáman pörög föl a motor. Az előző esetében egyszerre tettük fel a direkt szűrőt és a platina gyertyákat. Érezhető/mérhető volt a különbség, a százas sprintje majd egy mp-et javult, és érezhetően dinamikusabb lett a motor hamarabb éledt a fordulatot is jobban vette.
Nem arra hajtok hogy legyen plusz 50 lóerőm.
Tudom hogy oda kell figyelni rá. A tisztán tartásra különösképp (az előzőnél is ügyeltem erre), másrészt a típusspecifikus szűrő most pont ezért szimpatikus. Védett helyen van a gyári helyén, nehezebben koszolódik.
Össze vissza furkálni nem akarom.
Nekem tetszik az a rács tudom hogy van olcsóbb lehetőség.(#12) No-kia: "nekem mind alulmotorizált, kényelmetlen, érzelem mentes volt
nagyon szeretem
"
Az a helyzet hogy bennem ezek az idióta "visítozós" japán motorok nagyon is sok érzelmet keltenek. A Ford-os oldal meg onnan jött hogy ők csinálták Bazsó hangyászának az átalakítást: [link](#13) Tibii91: Kettesben forogja a Swift a 100-at.
(#16) Probber A 2007-es swift gyári HiFi-je lehet olvassa az MP3-mat de az enyém nem. Sehol egy erre utaló jelzés az egész műszerfalon, középkonzolon.
Viszont nekem meglepően szépen szólal meg a beépített cucc. Főleg CD-ről érkező jel esetében.
Kösz a gratulációt! -
Probber
őstag
Leírnék néhány saját tapasztalatot én is, hátha majd jól jön a későbbiekben.
Az én anyumnak is Swift II-je van (asszem 2007-es), mikor az ő kocsiját vezetem, én is majd megőrülök a kuplungjától. Hihetetlen mennyire magasan fog, szinte az utolsó 1-2cm amin harap.
Ha 2005-ös modellt vettél, akkor már biztos átesett a visszahíváson is, mert a csomagtartó kárpitot tartó patentek elengednek.
A gyári HiFi az kezeli az MP3-at (még rá is van írva)!
A gyári hangszórók förtelmesen gyatrán szólnak, de viszonylag könnyen lehet cserélni őket. Én pont a héten szereltem be újakat a kocsiba. Két csavar eltávolításával és két külső patent megerőszakolásával (ablaktekerő kifeszít, zégergyűrűt letol - ez persze nálad nem), majd visszapillantó háromszög kipattintása után már csak a belső erős patentok tartják a kárpitot, amit néhány erőteljes mozdulattal le lehet rántani. Viszont! Vannak buktatók is. A gyári hangszóró 165mm-es, de ha cserélni akarod őket, akkor kell hozzá kiemelőkeret is, különben nem tudod teljesen lehúzni az ablakot. Én a keret vásárlása helyett, egy asztalos haverommal legyártattam 4db fakeretet és úgy oldottam meg a rögzítést.Az ajtó zsanérjai egy idő után kiszáradnak, elkoszolódnak és egy förtelmes nyekergő hang kíséretében nyílnak-záródnak. WD40-el meg lehet tisztítani, utána pedig egy szilikon alapú anyaggal lefújva megszűnik a zavaró hang. Sajnos ez időről-időre visszatér, szóval rutin lesz belőle.
Egyébként szerintem is egy szuper kis autó, jól is néz ki, megy is mint a golyó! Gratulálok az új kocsidhoz!
-
gaborbol
őstag
Hello!
Grat a kocsihoz es sok balesetmentes kilometert kivanok!
Orom olvasni,hogy van kereskedo akit az eladas utan is meg lehet "talani" az elojott hibakkal.
A sportlegszurovel kapcsoltabna annyit irnek, hogy szerintem nem eri meg vele foglalkozni.
Regebben volt egy corolla GTi-m, ott akkor elegge korbejartam a kerdest valaki kuldott egy egesz komoly cikket a temaval kapcsolatban, rendesen fenykepekkel, padon meressell, homersegleti meresekkel egybe.4 esetet vizsgaltak:
sima gyari papir
sport,
direkt,
es az ementali tuning.Sajnos nem talalom a linket hozza, lenyeg a lenyeg a sport es a direkt egy 125 loeros kocsin dobott nem egeszen 1 loerot a paiprhoz kepest.
Viszont rendszeresen mosni-tisztinatni kell, ami nem ingyen van Kinek van ideje kiszedni kimosni, szarogatni, olajozni, egy poros ut utan mar ajanlott megint kitakaritani es nem 10, de inkabb 3-5 ezer kilometerenkent pucolni.
Valamint konnyen serul, szoval nem orok eletu a dolog, de tobb mocsok jut konnyebben a motorba, viszont ketsegtelen,hogy jo hanga lesz tole a kocsinak, es ad legalabb +5 pszihes loerotAz ementali tuning (lyukakat furtak a muanyag legszurohazba ossze vissza), ez hozott kb 5-6 valos loerot, hangja is jobb lett viszont ki az aki osszebarmolja a legszurohazat(bar bontobol beszerezheto) ez miatt, es a ho is nott valamicsket, mert a motor mellol is szivta be a levegot, nem csak a frisset kintrol.
Szoval maradtam a papirnal, es nem bantam meg
A jel nelkuli racs meg 15k-ert?Inkabb beletankolnam az arat -
koshmar
veterán
Haverommal 11.3-at mértünk 0-100 ra. 1.3 93 Le.
Megjegyzem, elbaszta, mert pont 100 előtt szabályzott le kettesben, így gyorsan kellett tolni egy hármast.No-kia: Áááá, ne mutogasd azt a Sierrát, mert vérszemet kapok.
-
No-kia
addikt
hát nem, sok autót vezttem már (páréveseket is) de nekem mind alulmotorizált, kényelmetlen, érzelem mentes volt
nagyon szeretem
köszi az oladlt,természetesen ismerem horváth ferit is aki egy piros-fehér sierrával versenyez a garage színeiben és remetehegyi lacit is aki a driftgarage "elnöke", 2 sörért adott egy zárhidat a kocsimhoz mikor összetörtem
nagyon segítőkésztársaság áll a típus mögött,gymkhana demóautót is közvetlenül az átalakítás előtt volt alkalmam meglesni,amit ugye ők csináltak
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #10 üzenetére
195-ös gumik? Mennyire fogja meg a kisautót?
Mostanában én is egyedül mentem vele vagy ketten voltunk. Azért tegnap este mikor egyedül voltam vele párszor vigyort csalt az arcomra. No nem mintha nem menne 4 személlyel is, de oda lehet jól jönne az 1.5.
Piszkáltál valamit az autón motorikusan? Légszűrő egyebek? -
Motion_Blur
félisten
195/55 R15
Persze hogy megérez 4 ember-t, nem is igazán arra van kitalálva
De 90%-ban egyedül utazok benne, minimális csomaggal.
Jól tudod, nem kell percekig melegíteni, se az autónak se a környezetnek nem tesz túl jót. Télen érdemes kb. 1 percet, egyébként meg pár mp után lehet vele indulni.
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #1 üzenetére
Kösz!
Remélem nem lesz vele gond, szoktál vele négy személyt vinni?
Azért megérez 4 felnőtt egyedet.
Ablaktörlő? Mázgál nem valami jó, tervbe van véve a csere. Majd megnézem azt amit te említesz.
Felnire milyen méretű gumikat tettél?
Fólia gyárilag van rajta.(#7) No-kia: Nem mai csibe.
Ha Fordos vagy ajánlom neked ezt az oldalt: [link](#8) .bableWes: Nem! Miért kellene járatni? Úgy tudtam hogy érdemes egyből elindulni vele. Persze hidegen nem forgatom, csak óvatosba megyek vele.
Kösz a jókívánságokat! -
.bableWes
őstag
sok balesetmentes kilométert hozzá!
motorcsattogásra: kipufogo nem lyukas alatta valhol? vagy járatod szépen ~5 percet legalább a reggeli elsö inditás elött?
-
No-kia
addikt
válasz
Motion_Blur #6 üzenetére
-
No-kia
addikt
válasz
Motion_Blur #4 üzenetére
hát azért majd lekell fényezni őket mert egy versenyautón voltak ahol az esztétika nem volt szempont
bár nem tudom milyen a kocsid/felnik, de szerintem az autónk sem egy árkategóriát képvisel
-
No-kia
addikt
válasz
Motion_Blur #1 üzenetére
alufelni tényleg rengeteget dob rajta meg nem is egy nagy kiadás ahhozképest.. nekem egy garnitúra volt 25k, gumival
.
ültetéssel meg óvatosan, én már az udvarra se bírok beállni
-
koshmar
veterán
Haveromnak is ilyen volt egy ideig.
-
Motion_Blur
félisten
Grat!
Örülök, hogy összességében elégedett vagy az autóval
Nálam még semmilyen hiba nem jött elő az elmúlt 14 hónapban.
Ennyi idő alatt 15e km-t raktam bele. Szerencsére semmi nem zörög benne, nálam a műanyagok is 'jól bírják', tehát nem kopnak nem fakulnak, igaz kezelve is vannak.. külső gumirészeket is érdemes legalább egy évben egyszer lekezelni.Első ablaktörlők hogy működnek? Én rögtön lecseréltem őket Bosh Aerotwinre, nagyon baba cucc, csak ajánlani tudom
ahogyan a fóliázást is, mert a jó minőségű fólia 99%-ban szűri az UV-t és védi a belteret amellett hogy ha mondjuk napon hagyod az autót kevésbé melegszik fel. Alufelni meg tényleg sokat dob az autón. 15-ösnél nagyobb nem kell rá, ott már ültetni kellene az autót és állítani a futóművön.
Balesetmentes közlekedést!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- ASUS ROG Ally
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest