Új hozzászólás Aktív témák
-
Tudom. De amennyire földrajzi ismereteim helytállóak, a Jangce az egy viszonylag hegyi folyó, ennek megfelelően szerintem jóval gyorsabb folyású mint az Itaipu gát folyója (ne kérdezd a nevét, de tuti valami Rio) ami viszont az őserdő jó sok szerves cuccát viszi magával, szerintem melegebb is van ott, sík területen, tehát lassú folyású, aztán bomlik benne az anyag.
De legfeljebb majd megfikáz valaki ha hülyeséget írok

-
Akkor Te hátha tudsz nekem egy %-ot mondani, egy Paks-végfelhasználó a villanyos autójával viszonylatban. Tényleg érdekelne, hogy egy megtermelt kw-ból mire elér az akksiba mennyi marad.
(#204) dabadab
Fúziónál a természet nem talált még ki jobbat amennyire ma ismerjük a dolgokat.
Elméleti szinten (gyakorlatilag is) a deutérium-trícium (mint valszeg' a leggazdaságosabban energialeadásra képes két H izotóp) házasítása során fellépő, és hátramaradó sugárzó anyag a hélium. Ami viszont semleges. Az egész folyamat lényegében tiszta.
Összehasonlíthatatlanul tisztább mint a mai urán alapú erőművek.
Ráadásul kb négyszer hatékonyabb is (tömegre vetítve), lásd lent.
Ja, és ebből nem jön ki semmi olyan amit dúsítással egymásra lövöldözhetnénk.
Hacsak a héliumot fel nem fogjuk, töltünk vele lufit, amire meg bombát kötünk... (lásd japók akik eltaláltak az usában egy transzformátot, és ez miatt csúszott a manhattan terv pár napot)
Szóval amíg nem tudunk egy kvantumszingularítást befogni egy erőműbe, addig marad a fúzió mint az energiatermelés szent grálja.
Szerintem lehet annak hívni
Nem emlékszem már pontosan, de valami olyasmi rémlik, hogy két-három évtized elteltével az összes alkotóelemét egy fúziós reaktornak újra fel lehet használni.
Ezt (ne) próbáld meg egy urán-alapúval. -
Dehogynem. A költségszerkezetben (egyiknél az üzemanyag a meghatározó, a másiknál az építési költség), biztonsági előírásokban (egyiknél elvileg kellene valami szűrő meg katalizátor a másiknál meg a beruházási költségek javarésze a biztonsági előírások miatt szükséges), károsanyag-kibocsátásban (az egyik simán a levegőbe ereget mindent, a másiknál meg szépen összecsomagolva ott vannak a rádioaktív cuccok), ilyenek.
A fúziós erőműveknél az atomerőművekhez képest csak annyi különbséget látok, hogy azokból nem jön ki a használt fűtőanyag, de őszintén szólva ez nem tűnik túl jelentős különbségnek, mert a radioaktív hulladék meghatározó részét úgyis az egyebek adják.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Router gondok
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Outlaws + Handful of Missions: Remaster teszt
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az kb a jobb minőségű pc-s otthoni tápegység.

, elég jó kerekítési alap, a többi csak zajszint...