- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen egeret válasszak?
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Powerbank topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pécsi gyerek
addikt
-
Chaser
legenda
nem is érdemes venni, mindenre elég :d sokaknak, ez tény, van akinek meg 6 magos intel is kevés, még dupla foglalatos lapban is
MongolZ aki komolyabban játszik kell az i5 min. fps-ek miatt, még ha nem is magas órajelesen látványosan többet tud egy i5 ebben, multinál is kell és ott már órajel sem árt
i3 lett értelmetlen játék szempontjából, de kb másból is, avx nagyon jó, csak aki dolgozik nem i3-mal fogja csinálni, mert ahhoz lassú -
MongolZ
addikt
G4560 nagyon aláz mindent tényleg, non-K i5-ig bezárólag és azokat is beleértve, semmi értelme a többi procinak (ár/érték arányban). A 4 fizikai mag előnyét nehezen kompenzálja a ~3x-os ár.
(#45) Yutani: Pedig igaza van... Én személy szerint nagyon várom az új AMD procikat, bár most biztosan nem fogok új gépet venni, de legalább legyen egy alternatív AMD-s megoldás.
-
-
Yutani
nagyúr
Az R3 1200 149 dollár lesz, tehát olyan 55k-ra lehet számítani. Ai i5 7400 kisker ára 55k körül indul.
Nyugodtan vegyél G4560-at, ha nincs GTX 1060-nál jobb kártyád. A CPU igényes játékokban összefossa magát, de egyébként jó lesz 17k-ért. Ezt igazolja az Techspot tesztje is, ha csak a játékokat nézzük.
Viszont ha komolyabban akarsz játszani, kell a minimum 4 mag, de mostanában már inkább 4/8 szálas procikat mondanak minimumnak a komolyabban játszók. Az pedig az i5-nél és a Ryzen R3-nál kezdődik, akár tetszik, akár nem, és annak megvan az ára.
Egyébként az érvelésed alapján minden más processzor felesleges, ami a G4560 felett van. Ugye látod, hogy hol a hiba?
-
Chaser
legenda
-
arabus
addikt
Akkor ugye van az 1400-ról oc teszt.az i5 7400 alatt van (45000 uj oem) és a g4560 nem sokkal roszabb töle.
R5 1400 (63000 ft-al indul) ,G4560 (17000 dobozos uj)
R3 -nak kb olcsobbnak kéne lenni akárhány gyenge mag meg szál van benne.
kb 15000 ft alatti árcédula kiváncsi leszek.
Persze ez már most igaz az R5-re is hogy meg sem jelent de piszok drága. -
+1. Egyet kell hogy értsék. Kicsit túloznak egyesek azzal kapcsolatban, hogy "mekkora sz@r az AMD"... Az a probléma, hogy ránéznek a specifikációkra (magasabb TDP besorolás) + egy két grafikonra amin azt látták, hogy lemaradt az AMD és tessék már is mehet a fikázás.
Bár néztem multi player játékok alatt készült videókat youtubon ahol (ha hihető a teszt) valóban nagy lemaradásban volt a Ryzen még az I5 6600K -val szemben is.
-
Chaser
legenda
válasz
E.Kaufmann #24 üzenetére
azonos áron is jó, i3-at g4560 óta értelme sincs venni
i5 áron 4+4, i7 áron 6+6
c2c le van kicsit maradva, oké, fogyasztása jó, tuning nagy eséllyel 3,8-4-ig gond nélkül megy, nem kell delidelni
olcsó lapok jöhetnének még, nem kell mindenkinek m2 meg egyéb nyalánkságszerk: daa-raa
tdp-t még mindig sokan nem tudják értelmezni, egyszerű besorolás ahogy mondod, nem valós fogyasztás
4 magos zen 3g-n nem ehet többet 45w-nál, ha 100 körül van a 8-as magasabb órajelen
ht nélkül mértem múltkor i7-est, fogyasztásmérő az nem volt kéznél, csak hőfokokat néztem, ugyanúgy melegedett mint ht-val azonos idő alatt, lehet fogyasztásban sem jelentkezik, majd egyszer megmérem -
mickemoto
őstag
Ami eddig megjelent ryzenbõl az a felhasználóknak csak egy elenyészõen kis részének jelent alternatívát, hiszen 120k fölött kevesen vesznek processzort.Így amíg az ötös széria meg nem jelenik a webshopok oldalain, felesleges is a hadakozás amd kontra intel témában.
Jelenleg alsó és középkategóriában az intel vezet az ár/teljesítmény terén.Remélhetõleg ez változni fog a közeljövõben. -
hemaka
nagyúr
Ez nem érdekel, az 5-ös szériát várom mit fog tudni.
-
BeZol
őstag
Olvasni tudsz, értelmezni ezek szerint nem, de leírom még1xer a kedvedért a kulcsszót: "jövőbiztosabb" (extra segítség a gyengébbek kedvéért: egy i3-hoz képest)
Aki hosszabb távra szeretne jövőbiztos gépet, annak már 4/8 vagy efelett kell gondolkodnia (de már ezek is 85-90%-on pörögnek néhány játékban), de a jelenben még rendben van pár megkötéssel egy 4/4 is, aki pedig eddig megelégedett a 2/2 v. 2/4-gyel, annak még egy 4/4 is évekig kihúzza majd, kinek mi az igénye.
Lehet venni teszem azt 2-3 évekre olcsó gépet, amivel minden új játék elindul, és medium grafika környékén biztosan el lehet vele kényelmesen játszani, és a komplett gép megáll 150körül.
Lehet venni erősebb gépet, amivel már a maximális közeli grafikával lehet játszani (ennél magasabb beállítások sokszor semmi extrát nem hoz látványban, csak zabálja a videókártyát), és amikor az olcsó gépet eladnánk, akkor ebbe csak egy erősebb videókártyára kell váltani, és teljesítményben kb. ugyanott leszünk, mintha új olcsó gépet vettünk volna. Egy ilyen gép már 230 környékére jön ki (+-20ezer), később pedig vga csere is kell, viszont szinte teljes pompájában élvezhető minden játék. Még ha nem is lenne pénzem ilyen konfigra, akkor sem vennék olcsó gépet, ami már a megvételkor gyenge és bővíthetetlen a jövőre nézve, hanem inkább egy ilyen közepes konfigra gyűjtenék. Pont ebbe az árkategóriába érkezik most a 4/8-as AMD proci.
Aki ennél erősebb gépet vesz, az játékok alatt nem kap akkora előrelépést mint az olcsó kontra közepes konfignál, de egy i7 + gtx 1070-es szintig azt mondom el lehet menni, de ez már 350körül jár akkor.
Ami efelett van, az per pillanat túlzás játékokra. -
Polllen
nagyúr
-
ViZion
félisten
Jajj, mekkora hatalmas baj ez, h lesz olcsó Ryzen... Tudom, itt csak HC gamerek vannak, 6600K és 1080 SLI alatt nem is szabadna regelni ide... de az azért megvan, h nem mindenki játszik a gépen? Tudom, nekik is 6600k az a biztos, meg egy 1070 és nem laggol a fészbúk.
Akinek nem tetszik, az vegyen Intelt, nincs azzal baj, de hogy minden AMD cikk alá be kell röfögni, h ekkora fail, meg hasonló marhaságok
Továbbra is a középkategória várós, 50-70k felett nem fizetnék procira, annyit én sem játszom már, h megérje. De majd jönnek abba a sávba is, remélhetőleg a kezdeti betegeskedést is kireszelik, jönnek újabb biosok, lapok. -
törölt tag
Önmagában semmit sem jelent. A magasabb kategóriába mindig is a válogatott chipek kerültek, amelyek a legjobban sikerültek, így a legalacsonyabb fesszel voltak képesek a legmagasabb órajelre. A válogatáson "kiesett" chipek mennek az alacsonyabb kategóriába, azaz azok, amelyek jobban szivárognak, egy-két részegységük nem üzemképes, stb. Ha ezek nincsenek levágva fizikálisan a feszültségről, akkor bizony ugyanúgy fogyasztanak. Analógiának ott van az autó. Hiába csak egy ember ül benne, akkor is el kell vinnie a motornak az egész kasztnit.
Másrészt a TDP mindig is kategória volt, nem kőbe vésett érték. Szóval ha az eggyel alacsonyabb TDP kategóriából akárcsak 0,1 W-tal is kilóg felfelé, akkor a nagyobb kategóriabesorolást kapja. Szóval lehet csak 45,1 W-ot fogyaszt, de ezzel már nem fér bele a 45 W-os TDP osztályba. Pont ugyanígy van egyébként intelnél is. Náluk is van nem egy proci, ami az osztályához képest akár 15-20 W-tal is kevesebet fogyaszt valójában. És még mindig nem dőlt össze emiatt a világ.
-
Manbal
senior tag
az AMD-n már csak a Vega segíthet, remélem azt nem baltázzák el...
A ryzen igen nagy fail lett, ennek az Rx5xx szériának meg kb. semmi értelme, biztos túl sok polaris chipet rendeltek és el kellene adni valahogy... -
BeZol
őstag
Gondolom i3 árban adnak majd mostani non-K i5 teljesítményt. Ez szerintem jó ajánlat. Elég nagy különbség van pár játékban i3 és i5 között, és még ha fps-beli gyengélkedés is lépne fel pár játékban 1080p mellett, még akkor is ezerszer jövőbiztosabb a 4mag4szálas ryzen, mint a 2mag4szálas i3-as, és eddig a cpu limitek kb. 80fps-től felfele kezdődtek, de mire ez megjelenik, talán rendezik ezt.
Az biztos, hogy megfontolandó alternatíva lesz új gépet vásárlóknak, akinek viszont 4xxx vagy újabb szériás i3-asa van, annak még nem lesz sok értelme ilyenre váltania.Anno lementettem egy tesztet erre a laptopra, itt a grafikon hozzá:
Az új kaby lake G4560-as gyengébb lenne egy i3-6100-asnál de nem sokkal, a ryzenek meg nem tudom hol vannak.
Itt egy aktuálisabb:
A lényeg, hogy nem kell temetni egyik ryzen procit sem, mert még ha van is 30%-nyi fps bukta egy 7700K-hoz képest, azóta a memóriák órajelének felpöckölésével, bios frissítésekkel, játékfrissítésekkel ez már lecsökken 15%-ra 1080p-ben.
Szerintem új gép vásárlása esetén a G4560-on és a K jelzésű i5-i7-eseken kívül nem igazán érdemes intel procit venni már, hiszen a non-K i5-i7 szintet 3.8-4ghz-es tuninggal hozzák a ryzenek olcsóbban, de majd a tesztek ezt úgy is megmutatják.
Tuningpotenciálban +100-200MHz-el tudnak majd magasabban járni (mint a 8magos ryzenek), legalábbis ezt pletykálta az amd marketingese a 4/8 és 6/12-esekre, amik most ápr. 11-én jönnek, de erre én is kíváncsi leszek.
-
djculture
félisten
Viszont ha igy van lehetséges hogy még aktiválni is lehet majd a letiltott részeket ... Annak idején a phenom2-vel is ez volt, ott se volt fizikailag lézerrel elvágdosva ezért még a selejt 3 magos athlon is annyit evett mint a rendes l3 cache rendelkező 4 magos phenom2.
-
Balrog
tag
Igen az mondjuk logikusnak tűnik, hogy a selejtet is elakarják adni.
Igaz nincs kristálygömböm, de ha ennyi mindent letiltottak és ennek ellenére is maradt a 65W-os tdp keret az azt jelentheti, hogy magasabb feszültség kell nekik a stabil működéshez mint az R7-es Ryzeneknek. És ha már a 3.1Ghz-hez is emelniük kell a feszültséget akkor nem sok tuningpotenciál maradhatott bennük. Ez persze csak theorycraft és remélem nem lesz igazam.
-
HaZsolt
őstag
Ez gyengének tűnik, remélem a tuningpotenciálja nagyobb lesz mint a nagyobb tesóké.
-
Füleske
addikt
Nem értem mit vársz az alsó kategóriában , nyilván a selejtet is el kell adni ezért vannak ilyen butított procik , olcsóbban. A gyártósor ugyanaz csak a selejt sem megy a kukába egyből és a kispénzű user is kap processzort. Mi a gond ezzel ? 1200 = 1700 4 mag letiltással , mínusz cache , mínusz esetleg turbo vagy egy-két utasításkészlet.
-
NandoXXL
senior tag
Tanulj meg számolni. 1700 8 mag 65 W TDP, a lecke másik fele a tiéd.
Örülnék hogy ha a pitiáner Intel vs Amd szintet otthon hagynád. 'Az i3-6100 pedig 51W-os. Akkor az is ipari szemét?' Igen szerintem az is egy hulladék.
(#6) Balrog válasza NandoXXL (#4) üzenetére
Szerintem, eladják a selejtet. Minimalizálják a gyártási költséget. -
gothic20
aktív tag
Kiváncsi leszek rá. De 2MB nem túl acélos.
-
#Eduard#
csendes tag
-
Robert07
aktív tag
Az i3-6100 pedig 51W-os. Akkor az is ipari szemét?
És ne felejtsd el, hogy ebben 4 mag van.
Az AMD mindig is a teljes chipre levetített TDP-t adott meg, ezért voltak a 4 magos FX-ek is 95W-osak, annak ellenére, hogy csak a magoknak e fele volt aktív.Egyedül a cache érdekes, nem hiszem, hogy csak 2MB-ot tennének bele.
-
zzola
titán
2MB cache nem túl sok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az ASRock jóvoltából kiderült pár specifikáció az év második felére várható Ryzen 3 család 1200-as tagjáról.
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest