- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
Új hozzászólás Aktív témák
-
duni84
aktív tag
válasz Sir Riccio #2989 üzenetére
nincs róla statisztika, de sajnos elég sokan elváltak már. persze van visszajáró is őket még én is imádom, iszonyat jófejek
#metszéspontok
-
Lassú Víz
addikt
válasz Sir Riccio #2969 üzenetére
"Amúgy nyolc év alatt a fizetések és a lakásàrak gyakorlatilag megduplázódtak "
Vagyunk szerintem jópáran akik az előbbivel tudunk vitatkozni. [link] Mondjuk a statisztikát összehasonlítva a saját béremmel, már rég lépnem kellett volna a 3,14csába onnan ahol vagyok , de ezt itt és most nincs kedvem kitárgyalni...
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
belovary
senior tag
válasz Sir Riccio #2945 üzenetére
"Felhördülni"? Attól azért ez messze van, én csak véleményt nyilvánítottam. Most is ezt gondolom a WS világáról, és ismétlem, nem kifejezetten az itt ajánlottra gondoltam. Ilyet még nem is nagyon láttam, ami 1 hetes. Igen, a nevek nem rosszak, szívesen elmennék, már csak azért is, mert az biztos, hogy valami ragadna rám.... Vélhetően elég sok. Ennél a WS-nál csak az tűnt fel, hogy sok az "elmélet" a "beszélgetős" program. A Suliban is folyamatosan nyomást gyakoroltam a tanárokra, hogy menjünk ki a gépekkel, menjünk laborba, stúdióba. Szerencsére ha nehezen is, és kevés alkalommal, de hajlottak rá. Persze megjegyezném, hogy alapvetően ez lenne a normális, ha arányban lenne az elmélet, és a gyakorlat, de mint minden más téren is, az oktatási tananyag mást ír elő.
Nem vagyok ám ilyen szőrszálhasogató, örülök ám a dolgoknak...@Ropi: Most olvasgattam monitorok után, és azt olvastam, hogy a "drágább" verzióknál az alap gyári kalibrálás már olyan színtű, hogy nem is kell kalibráltatni. Persze, ha jól emlékszem te írtad, hogy jó ha azért pár havonta ellenőrízve van. Szóval ezt honnan tudni, hogy melyik monitor gyárilag frankón kalibrált?
A másik, hogy én nem tudok hozzád elmenni, vagy elküldeni sem. Ok, vannak tutrialok, meg midnenféle sablon. Szóval esélyes, hogy megtanulható oly módon számomra a kalibrálás, hogy ne kelljen 3 havonta szervizbe vinni?[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
válasz Sir Riccio #2941 üzenetére
Félreérted az egészet.
Nekem azzal nincs bajom, ha olyanért kell fizetni, ami ad is valamit, ami hasznos.
Azzal sincs bajom, hogy vannak ilyen WS-ek, mindig is lesznek emberek akik el fognak menni, és ezzel sincs baj. Nekem csak annyi, ami nem olyan nagy tragédia azért hogy a körítés nagy körülötte, de effektíve értékes dolog ritka ha van mögötte. Ezt a ritka WS-t szeretném megtalálni...Amúgy voltam rendes iskolában, 2 évet, és nem volt olcsó. Most azt hagyjuk, hogy az mit ad... A WS-ekkel összehasonlítva időarányában, az ár jóval kevesebb. A síoktatós meg nem párhuzam volt, csak egy példa. És síelni is lehet több szinten is, vagyis nem csak alapokat lehet elmenni tanulni...
De ezen nem fogunk összeveszni remélem. Mindenki oda megy el, meg arra költi a pénzét, amire akarja.
Mennék én is ha megtehetném, márcsak kíváncsiságból is, de sajnos nem tehetem meg. -
belovary
senior tag
válasz Sir Riccio #2939 üzenetére
Nem tudom melyik utolsó sorra gondolsz, illetve hogy azt hogyan mondja más is...
Az árakkal el vannak tévedve az emberek? Igen, mindkét oldalon. de ez minden szolgáltatásnál így van.
Félre értés ne essék, én elmennék egy WS-re, és ki is fizetem a pénzt, csak akkor az adjon is valamit, de akkor az adjon is valamit, mert ez a tanácsokat kapunk, frissíti a látásmódot, az úgy igen karcsú.
Ez olyan, mintha elmennék egy síoktatás tanfolyamra, azt egy teremben beszélgetünk arról, milyen jó síelni, meg hogy milyen helyeken lehet, meg milyen felszerlés frankó hozzá, de effektíve a sípályán alig vagyunk.
Persze nem egy WS-en kell megtanulni a sztorit, de a gyakorlatban, éles helyzetekben kellene inspirálódni, nem egy teremben.
Nem konkrétan ezt a WS-t akartam lehúzni.
Mivel több vállalkozásom is volt, és sok dolgot szerveztem már le, tisztában vagyok azzal, hogy mennyit lehet keresni egy ilyen dolgon. Igaz, más terület, de akkor is. Nem is kell pusziért összehozni egy ilyet, nem erről van szó, de az inspirálódásnál azért valljuk be, többet is adhatna egy-egy ilyen WS.
Igen, ehhez képest 1 napos WS-ek vannak ilyen áron, szóval ha úgy nézzük ez olcsó. -
m3ss
veterán
válasz Sir Riccio #2932 üzenetére
haha igen, pont erre hasznaltam en is. filmet / sorozatot mondjuk nem szoktam melo kozben nezni, de alttabolas az naon jol megy
amugy lightroomban van vmi multi monitor opcio, talan valogatasnal hasznaltam, de akkori gepemen kicsit lassu volt...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
randras_83
addikt
válasz Sir Riccio #2921 üzenetére
Az bitang megnézném élőben. Tuti jó cucc.
https://www.flickr.com/randras83/
-
Lassú Víz
addikt
A 27'' WQHD-hoz is már az erősebb olvasó szemüvegem kell időnként, nem tudom mennyire támogatják a programok a nagyobb ikonokat, menüket. A másik nyűgöm, hogy nem tudtam megszokni ezt a méretet, mert nem láttam át. Állandóan forgatni kellett a fejem hozzá. Mondjuk legalább nem áll be a nyakad.
-
belovary
senior tag
Azta... durva! Hatalmas egy jószág. Na, nekem ennél jóval szerényebben kell ezt művelnem.
-
randras_83
addikt
válasz Sir Riccio #2915 üzenetére
még mindig azt mondom, hogy nagyobbat vegyél.
illetve hogy az LG tutinak tűnik amit vettem, de majd Ropi megmondja, ha kalibráltunkhttps://www.flickr.com/randras83/
-
Lassú Víz
addikt
Azért az előfizetéses világ sem fenékig tejföl, de akinek ez a munkája annak tényleg megéri a piac legjobb eszközeivel dolgozni. Volt már itt vagy más fórumon vita, hogy minden szoftvergyártó úgyis átáll rá, de amíg van olyan, amelyik nem, addig én azokat fogom preferálni. 50€ körüli programokkal le lehet fedni nagyon sok mindent. Luminar, Affinity Photo, Neat Image, Kicsit drágábban DxO PhotoLab, ACDSee... A fene tudja még, hogy melyik rendszer a drágább, de az Adobe 4 év alatt közel 600 Eurót zsebelt be tőlem, ebből azért sok upgrade ki fog jönni és hát attól sem dől össze a világ, ha nem a legújabbat használom. Nálam valahol itt érhető tetten az észszerű spórolás, meg egy amatőr megengedheti magának azt a luxust, hogy bármennyi ideig reszelgessen egy képet, míg a profinak át kell adnia az anyagot a vállalási határidőre.
-
*Ropi*
félisten
Konkrétan mit (nem) csinál? DP-on csatlakoztatod?
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
-
belovary
senior tag
válasz Sir Riccio #2910 üzenetére
Persze, ez tiszta sor. Veszek én is egy Enzo-t, azt max elválok...
-
belovary
senior tag
válasz Sir Riccio #2908 üzenetére
Az oké, csak azért ennyiért munkára is bőven megfelel. Sőt! Én is most fogok vásárolni, de tuti nem ennyiért. Évtizedek óta ülök monitor előtt, a lehető legócskább monitorok előtt, ahogy sok ember is. Ó a régi idők, amikor még csak zöld volt a képernyő.
Persze én is azért veszek jobbat, mert végre jó lenne olyan monitoron kidolgozni a képeket, ami azért meg is tudja jeleníteni a színeket. Félre értés ne essék, a barátom is most vett valami horror monitort, aztán szökőévenként dolgoz ki egy-egy képet. Csak a hobbi miatt írtam, mert úgy jött le, hogy ennyiért csak egy gagyi monitor érhető el. -
Lassú Víz
addikt
válasz Sir Riccio #2905 üzenetére
Dell UP2716D, de csak hobbi, nem hivatás.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Sir Riccio #2896 üzenetére
Én is így gondolom - amíg úgy foglalnak le a párok évekre előre, hogy még dátumuk sincs de azt már tudják, hogy Titeket akarnak, addig jól csinálod, amit csinálsz.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz Sir Riccio #1982 üzenetére
Minden szakmának megvannak az úttörői és a másolói. Az úttörőknek sosem fáj a feje amiatt, hogy mit hoz a holnap, mert mindig előre terveznek és van a tarsolyukban újabb ötlet, amivel újra meg újra egyedit tudnak alkotni. A másolók kezdetben azt hiszik, hogy könnyítik a dolgukat azzal, ha kész terméket vagy szolgáltatást koppintanak, viszont előbb vagy utóbb rá kell jönniük, hogy inkább csak nehezítik vele: ezzel gyakorlatilag napról napra élnek, mert csak addig életképesek amíg az általuk átvett módszerrel tele nem lesz a piac és ezzel ki nem rántják alóluk a szőnyeget.
Az, hogy ki milyen autóval, yachttal vagy éppen magánrepülővel jár nem annyira mérvadó, mert sokan nem verik dobra az anyagi lehetőségeiket: megtehetnék, hogy 30-40-50-60M értékű autóval ringatózzanak el A-ból B-be, de a külsőségek nem számottevőek számukra ezért kommerszebb járgánnyal krúzolnak. Például van olyan ismerősöm, akinek komoly yachtja van de mellette egy jó pár éves WW Touareggel jár a mindennapokban (igaz szigorúan véve nem esküvői szolgáltató). Vagy pl. Agának is van pilótavizsgája egymotorosra, mégse Cessnával vagy Gulfstreammel jár be Pátyról hanem Hilux-szal mert el tudja számolni, stb... Más oldalról viszont a nyilvános 5D3 topikok is konganak az ürességtől internet szerte. Mindettől függetlenül tény, hogy egyre nehezebb fotózásból megélni főleg, mivel sokan annyira nem gondolkoznak előre, hogy akár tudtukon kívül (vagy ami még rosszabb: szándékosan), a saját előrejutásuk érdekében belülről amortizálják a szakmát: szűkülő spriál árverseny, kommerszé váló prémium kategóriás(nak mondott) szolgáltatók ill. termékek, stb...Nem kellene temetni a fotós szakmát, ha nem lenne tele olcsójánosokkal. Ha valaki kényszerűségből ragadt bele a fotózásba az azért van, mert nincsenek saját ötletei és megújulási képessége. Több olyan embert ismerek, aki simán letette a lantot és váltott, amikor rájött, hogy már nem szívből csinálja és szerencsére nekem sem kell aggódom, hogy mihez nyúljak ha úgy érezném, hogy kimaxoltam a témát és eljött a továbblépés ideje.
Az okos rokonokon mindig jót mulattunk, ahogy próbálkoztak. Talán egy olyan helyzet volt, amikor megfordult a fejemben, hogy más helyzetben talán felhúztam volna magam rajta: akkor megfogadtam, hogy a következőtől (aki nagyon meg akarja mondani a tutit) megkérdezem, hogy milyen rekesszel, záridővel és ISO-val parancsolja a képet...Na azóta nem volt egy sem. Olyan ez mint amikor a dohányos rágyújt és rögtön jön a busz. Amit a családdal való interakciókról írtál annál az a meglepő, ha valaki nem így csinálja: mind tudjuk, hogy az esküvőfotózásnak valójában kis százaléka maga a fotózás, a nagyobb százaléka kommunikáció. Sokan ismernek itt személyesen, több fórumozónak is fotóztam / tuk már az esküvőjét és más élethelyzeteit - pl. alapvető, hogy előre megtanuljuk a közelebbi családtagok és barátok nevét, hogy személyesen tudjuk megszólítani őket - sokkal közvetlenebb így. Ezért tud barátságként tovább működni a kapcsolat: a hétvégén pl. t_a_m_a_s fórumtársékhoz vagyunk meghívva.
"Az az alap, hogy addig tanul mielőtt pénzért akar fotózni, amíg nem tudja magától, hogy mire van szüksége ahhoz amit fotózni akar."
Nagyon sokan akarják átugrani ezt a lépést: mintha 5 évesen születnének és már tudnának járni. Pedig biztos alapok kellenek ahhoz, hogy ne bukjon orra az ember egy esküvő fotózása közben (és nem csak a fizikai kondícióra gondolok, amit a táska cipelése és a jobb látószögek megtalálása igényel).
"Egyébként van olyan fotós is sok akik ugyanígy kizárólag szolgáltatást akarnak értékesíteni és nem akarnak többet adni az emberi oldalából..."
Többször vitatkoztunk ezen cOxErR-rel, hogy érzelmi vagy üzleti alapon jó megközelíteni a dolgot, de mindkettőnk módszere működik, így még nem tudtuk eldönteni a kérdést (ugye ők gyakorlatilag a semmiből építették fel a Rooms-ot, tehát ott nagyon észnél kell lenniük: így náluk érthetőek az üzleti szempontok). Bár szerintem náluk is megvan az érzelmi faktor (nem csinálnák szívvel-lélekkel, ha nem okozna örömet nekik), csak igyekeznek titkolni.
Egyszer megkérdezték, hogy mit jelent a szlogen: "lélekvezérelt fotográfiák". Számunkra azt, hogy fotóalanyaink belső, tiszta gyermeki énjét igyekszünk megörökíteni - ahogyan csak a szeretteikkel viselkednek, és ahogyan ezt ők is láthatják. A szép az benne, hogy ezt nem csak egy esküvő euforikus örömmámorában kell tudnunk hozni.
Mi ennek úgy mentünk elébe, hogy a párokkal beszélgetve megmutatja a lányoknak azokat a képeket, amiket csak ő csinálhat meg: onnantól általában a menyasszonyok kérdezik meg, hogy "Ugye rólam is készítesz majd ilyeneket?"
Amúgy a vacsorával csak egyszer volt probléma: vicces, hogy éppen azon az esküvőn, ami még a hírekben is szerepelt.
(#1984) Melanor: "De valahogy nincs a képeimben meg az a valami, ami a képet élővé teszi. elvileg az új Iphone már belette mint szolgáltatást, szóval majd kipróbálom."
Like!
[ Szerkesztve ]
-
Melanor
tag
válasz Sir Riccio #1982 üzenetére
Félreértettél. Nem rangsoroltam a szakmákat nehézség szerint, csak arra akartam rávilágítani, hogy míg a legtöbb szakmához elég, hogy épkézláb, hozzáértő ember végezze és hogy kifogástalan minőségben, addig, szerintem, a fényképésztől ez kevés.
Ezt első kézből tudom, hisz dolgoztam a szakmában. Tudom, hogy mit tudok és a kivitelezésre nem is lehet panasz. De valahogy nincs a képeimben meg az a valami, ami a képet élővé teszi. elvileg az új Iphone már belette mint szolgáltatást, szóval majd kipróbálom.
Szóval, én pont olyan vagyok, akit a pár keresett, akiknek nem tudtál segíteni. Pont ezért nem is fotóztam sok esküvőt, mert én sem ilyen fényképészt szeretnék a sajátomon.Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
JohnyBlue
addikt
válasz Sir Riccio #1975 üzenetére
Sir Riccio: az biztos, hogy a jegyes fotózás laza hangulata összetudja kovácsolni azt a pár embert.
Ha tehetem én is viszem Orsit, mert így a fotózás végén megtudjuk inni az áldomást
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
*Ropi*
félisten
válasz Sir Riccio #360 üzenetére
Ez nem titok: mindenki látta, aki követte az eseményeket és van egy kis rálátása a dolgokra meg a szereplőkre.
-
*Ropi*
félisten
válasz Sir Riccio #358 üzenetére
Annyit fűznék hozzá, hogy Barakonyi személye volt a legvitatottabb: régen egy nagyon jó fotós volt, de mára már kiégett és ez nagyon meg is látszott a hozzáállásán. Így pedig nem lehet zsűrizni.
-
Freddy76
addikt
válasz Sir Riccio #349 üzenetére
Nem található az oldal...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
cOxeR
Ármester
válasz Sir Riccio #349 üzenetére
-
*Ropi*
félisten
-
Kazimír
őstag
válasz Sir Riccio #192 üzenetére
"Saját ötlet volt...nem kellett volna?"
Ebbe nem szólhat bele senki. Az ízlések és a pofonok, ugyebár..
A nővéremék például szerettek volna ilyen képet, és nyáron, ahányszor a parkban látok párokat esküvői fotózkodni, ott is elcsattan nem egy hasonló, de én nem tartom túl eredeti ötletnek..Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
*Ropi*
félisten
válasz Sir Riccio #192 üzenetére
Ilyenkor nyugodtan szólhatsz, hogy várjon még. Vagy esemény utáni tabletteként, hogy "még egyszer"!
-
Kazimír
őstag
válasz Sir Riccio #178 üzenetére
Fura, hogy a polgári szertartás után nem sokkal az ifjú feleség elhajítja a csokrot. Azt hittem azzal még várni szoktak..
A fa mögül kukucskálós képekhez ők ragaszkodtak?Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
gzola
tag
válasz Sir Riccio #185 üzenetére
egy 16-35-ös kéne alsó részre, aztán meg is lenne oldva a helyzet, de valszeg nem ilyen árkategóriájú cucc lesz nagylátónak is valami fényerős kéne, ahogy írtad a 17-55 jó választás lenne, bár ha már fixek, nem tudom mennyire lenne alkalmas ennek kiváltására egy Canon EF 20mm f/2.8.
-
gzola
tag
válasz Sir Riccio #181 üzenetére
azzal tisztában vagyok, hogy lehetnek olyan pillanatok amiket bebukok, mert nem tudok zoomolni, meg nagyobb kihívás az tény, de az nem baj, ha nehezebb, csak az érdekelne, hogy ezekkel a gyújtótávú obikkal egyáltalán abszolválható-e a feladat. ha partyn kell nagylátószög, akkor lenne 18-55-ös gagyi fényerejű cucc, de annál vakuval együtt mindegy nem?
egy éven belül úgysem vállalnék esküvőt, csak érdekel ez a téma is.
-
*Ropi*
félisten
válasz Sir Riccio #178 üzenetére
Bőrszínek: a Canon vázaiban túlteng a piros és a narancssárga, ezt úgy lehet szabályozni, hogy expókor +1 Fé kompenzációt adsz neki (ez kissé kiégeti a bőrt, de összességében jót tesz), majd Lightroom 3-ban vagy CS5-ben való feldolgozáskor pedig 2/3 Fé-et visszaveszel (a Canon vázak általában 1/3 Fé-el alámérnek, ezt itt nyered vissza) és a HSL résznél a szaturációnál a "red" csatornából 35-öt, az "orange"-ből 25-öt húzol le. Ha a WB jól van belőve, akkor tökéletes bőrszíneid lesznek így. Érzés szerint a "green" csatornára adhatsz +30-at, ettől a fű és a fák lombjai lesznek élettel telibbek.
Egy észrevétel: ha a menyasszony fogsora egyik oldalon hibás, inkább másik oldalról fotózd!
-
KTTech
veterán
válasz Sir Riccio #13 üzenetére
Optiform? Lumiquest termékek...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gaming notebook topik
- UEFI BIOS frissítési módok 2016-ban és 2024-ben ASUS alaplapoknál, FlashBack
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple Watch
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Yashica Lens MC Zoom 35-70mm 3,5-4,5f Objektív C/Y bajonettel
- Yashica Lens MC Zoom 75-200mm 4,5f Macro Objektív C/Y bajonettel
- Sony FE 85mm f/1.8 - ÚJ!
- Canon EOS RP dupla kit (RF 24-105mm + 2x LP-E17) 2 év garanciával, 1000 expó alatt
- Új piros Xiaomi 70mai Dash Cam A-400 (2560x1440) autós kamera + RC09 hátsó kamera (1920x1080)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest