- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Egérpad topik
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Hiába van 350 fps-ed, tele van a render-ahead parancslistája. Tehát eleve késve kezdi meg a rendszere minden képkocka számítását. Chillt beállítod 299-300-as tartományra, és már lényegeset nyertél a késleltetésen, mert kapsz scene pacinget.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
DonToni
aktív tag
Nem tudom... itt most "sírt" valaki...? Mert akkor lemaradtam valamiről, vagy te nézed a Cseh 2-t...
Had ne kelljen már megint külön elmagyarázni... De tudod mit?! Fordítsuk meg a dolgot.... Egy Ferrarit vissza lehet "butítani" Trabantnak, de egy Trabantból soha nem lesz Ferrari...!értsd: Ha veszek egy kártyát, ami ~350 Wattot zabál, de vissza tudom venni, hogy "csak" ~250 -et fogyasszon, de a teljesítménye meg egy konkurens kártyával sem veszi fel a versenyt (ami ~170 Wattot fogyaszt) akkor most én jól jártam ezzel a "fícsörrel" vagy sem...?! (igen, nem, mégse)
Ha meg szabadjára engedem, de a teljesítménye akkor is "csak" megközelíti a konkurenciát, lényegesen magasabb fogyasztással, akkor ez nekem "jó"....?! (igen, nem, mégse)-Anti-
-
DonToni
aktív tag
Nevetséges vagy sem, de pont NEKEM számít a fogyasztás! Mindig is úgy raktam össze gépet, hogy jó legyen a teljesítmény/fogyasztás mutatója. (nem, nem anyám fizeti a villanyszámlám...) Ezt egyébként egy nV kártya is megoldja... vissza veszi az órajelet, kevesebb lesz a fogyasztás és nyilván a teljesítmény is. Oké, hogy egy 60 Hz-es monitoron nem fogom látni a 200 fps-t, de nem is fog megzabálni ~350 Wattot egy 1070 például...
Eleve veszek egy über brutál kártyát és vissza butítom (ha kell)...?! Érted ?! Veszek egy Ferrarit, aztán megtudom mennyit eszik 100-on és onnantól kezdve 50-el fogok közlekedni mindenhol...?!
(jó, lesarkítottam a dolgot, de azt hiszem érthető...)-Anti-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem egy megoldhatatlan probléma, amit felvázoltál. Chill bekapcs 128-144-es tartományra, majd Enhanced Sync on, és utána százalékosan mínusz szinten oda kell állítani a TDP limitet, ahol még nem megy az fps 128 alá.
Ezzel a konfiggal lesz scene pacinged, nem lesz képtörésed, és még a késleltetés is javult, valamint jobb lett a fogyasztás is.(#23) b. : Akkor FRTC-t kell használni, arra a limitre, ahol jó.
Miért ne használnának Enhanced Sync-et? A V-Sync-et még megértem, mert jelentősen növeli a késleltetést, de az Enhanced Sync pont egy olyan megoldás, ami ettől a kellemetlen tényezőtől mentes, és nem is lockolja le az fps-t.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest