- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Dilikutya #106 üzenetére
Nekem olyan érzésem van, hogy ez a játék magasról tesz a hardverek szinte összes képességére, fejlődésére, úgy válik egyre játszhatóbbá, ahogy a nyers erő is egyre több lesz.
És milyen fejlődés van CPU terén 2008 óta, ami a nyers erőt gyarapítja?
Nekem csak a csíkszélesség csökkentése jut eszembe, semmi más. Még mindig 3 ghz alatti alapórajelek vannak, semmi gyorsulás... Csak energiahatékonyságban van fejlődés szinte.
Ezért érdemes tuningolni, egye meg az a proci a 200 wattot, ha cserébe normálisan fut a GTA!!VGA terén is azért nem látványos az előrehaladás a játékban, mert dx9-es játékról beszélünk.
Dx10 után kezdődik csak a reform a hatékonyságban. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Dilikutya #101 üzenetére
Azt kéne megnézni srácok, hogy egy konzol mekkora számítási kapacitással rendelkezik, meg egy ilyen Intel proci, amikről szó esett:
xbox 360 - vhol 90 GFlops környékén,
Ps3 - ~200 Gflops
Intel i5 2500 - kb 120 Gflops.Erre rájön még az eltérő architektúrából fakadó handicap, ami a konzolportok sajátja és még ezzel együtt is jobb FPS-eket produkál a GTA4 PC-n klasszisokkal jobb gragfikával, élsimitással, anizotróp szűréssel.
Nem értem a problémátokat.
4x4 ghz-et meg nem gyári órajellel kell hozni, egy szaros C2Q 9xxx-ből is a legkisebb tesó a maga 2,x alapórajelével megugorja a 4 ghz-et és már sok éves típusról van szó. Ma már egyáltalán nem luxus a 775-ös foglalat miatt.
Ugyan újabb generációs rendszerem nekem nincs (nincs rá szükségem), de meglepődnék, ha az i5 i7-eseken nem lehetne felhúzni legalább 30% tuningot.
Intelnél ez nem nagy was ist das, gyári hűtővel is tisztességes tuningra képesek elvileg, egy jobb hűtővel meg ott a +1 ghz.AMD-sek meg...
Nem tudom azok mennyire tolerálják a tuningot.
-
Ferkósza
tag
válasz
Dilikutya #103 üzenetére
Jaja, ott volt az az irónia, igen...
Amúgy én is azt nézegettem, hogy a "gyengécske" 4770k is "csak" 3.9 GHz-et tud, és azt is csak egy magon - négy magon már "csak" 3.7-et, tehát hivatalosan mai napig nincs Intel 4 GHz. És mindezt zsebpénzért, most épp 85 ropiért.(Az Extreme CPU-kat inkább ne nézzük, az tényleg csak Rócsild báró fiainak van.)
-
Firkavadasz
tag
válasz
Dilikutya #101 üzenetére
Még egy utolsó, és tényleg befejeztem ezt a felfoghatatlan dolgot..
Mit nevezünk jól optimalizált játéknak?
Ha egy adott program, gyengébb teljesítményű gépeken is szépen muzsikál.
Mint Pl:
MoH2010 akár.
Volt már alatta 2,4,6 magos procim is, AMD volt mind.. és hd4850,hd5770,6670,7770,gtx460,gts450 oc2,gtx 470,hd7850...
mindig szépen futott, sosem éreztem azt, hogy rossz lenne az fps-em.
és engem nem érdekel, hogy ott nagy a bejárható hely,meg okosak az emberek, él a világ.
nincs gamer gépem, de számomra felfoghatatlan, hogy egy fizikailag 4 magos gépen, amiben 2x4gb ram, és hd 7850 gpu-val szerelt pc-vel nem tudok normálisan játszani. pedig nem a legmagasabb beállításon próbáltam kezdetnek. ugyan ilyen az epflc is. egy szóval: a gta IV egy nagy bughalmaz, optimalizálatlan játék lett, már akkor is mikor kijött, és még ma is. ezt tudja a rockstar is.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Dilikutya #82 üzenetére
A VGA kártyákat csak mellékesen írtam.
A hangsúly a procikon van.
Egy GTX 560 Ti-vel is szépen megy full HD-ban egy i5-2400-zal.Pont nem rég tesztelt egy srác logout-on:
Forrás: [link]
A gépben amivel ezeket az értékeket kapta egy AMD HD 4870 volt. Ha minimum egy GTX 560 Ti lett volna akár az i5-750 vagy i5-2500 mellett akkor magasabb értékeket kapott volna.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Dilikutya #68 üzenetére
Milyen hardvernek? A procinak? A VGA-nak?
Mikor először próbáltam akkor egy E8400, 4 GB RAM DDR2, AMD HD 4850 VGA-val szerelt masinám volt majd i5-750, 4 GB RAM DDR3, Nvidia GTX 275 toltam legutoljára ami a saját asztali gépem volt.
Az első konfigon jól ment, de nem tudtam mindent high-ra állítani (a GTA IV-nek ha nem moddol az ember akkor nem kell erős VGA hanem a proci az ami igazán fontos). Közben jött a 1.0.4-gyes patch amit jelentősen javított a helyzeten, és feljebb tudtam venni bizonyos grafikai beállításokat.
A második konfigon, már hibátlanul futott elég szép beállításokon. A multi is jól ment.
Majd egyik régi barátomnak építettem egy elég komoly gépet és azon már 2880x1660-ban toltam, és a VGA-n kívül semmi extra nincs azon a gépen (már aki játszani akar). Konfig és képek: [link]
Jelenleg egy i3-2310m procival szerelt laptopom van ami fizikailag 2 magos, de 4 szálon dolgozik 2.1Ghz-cen, 8 GB DDR 3 RAM van benne, és egy GT555M 1 GB-nyi VRAM-mal 128 Bit-en.
Ezen az asztali gépekhez nem túl acélos teljesítményű laptopocskán csináltam most már jó múltkor GTA IV szervert konkrétan team deatchmatch-et.
Fel is jött 26 ember és eléggé szépen zúztuk egymást, de a játék nem akadt.(#69) M3Ny3'T:
Érdekes én nem találkoztam semmilyen problémával AMD-Nvidia kártyák egyikén sem.
Egy játéknál sosem a minimum rendszerigényt kell nézni, hanem az ajánlottat. Na már most a GTA IV-nél ez szerepelt:OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
Memory: 2 GB (Windows XP) 2.5 GB (Windows Vista)
18 GB Free Hard Drive Space
Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870Az általad említett 2900 GT valószínűleg kevés volt neki. A felbontásváltozás meg nem feltétlen a játék hibája lehetett az akkor driver okozta ami fent volt.
Milyen 4 magos procid volt és milyen órajelen ment?
A GTA IV igen csak egy next-gen játék volt a maga korában.
Az ME3-ban szerintem nincs akkora bejárható környezet, és nincs annyi NPC az utcákon mint a GTA IV-ben van.
A Q6600 már akkor sem volt az igazi. Q8xxx de még inkább a Q9xxx procik jobbak voltak a GTA IV számára. Igaz az órajelnek minimum 3 Ghz-nek kellett lennie vagy legalább... 2.8 Ghz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Rockstar játéka egyetlen nap leforgása alatt világszerte mintegy 800 millió dollárnyi forgalmat hozott a fejlesztőknek.
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 7 - nota bene
- LED világítás a lakásban
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- EAFC 25
- Milyen TV-t vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Nintendo Switch OLED, 2026.10.03-ig gyári garanciával, dobozában, karcmentes állapotban, Bp-i üzlet
- Ps5 Slim lemezes (Garanciás/játékokkal/2 kar)
- Ps5 slim
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest