- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
válasz User64476 #312 üzenetére
Nem tudom. Megmondom őszintén, nem igazán volt előtte viszonyítási alapom ezért nekem akkor nagyon tetszett ahogy szól. Mások akik huzamosabb ideig hallgattak már valami minőségi aktív sub-ot már biztos a falat kaparták volna sikítva.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
8th
addikt
Na majd jön mindjárt valami főokos aki megmagyarázza, hogy de az nem is úgy van.
Amúgy ja. Engem is ki lehet kergetni a világból már egy 256-os mp3-al is. Van akinek az is megfelel nekem nem. Én nem 17vagyok hanem több mint a duplája oszt 'valamijjé' mégis hallom a különbséget. Ki érti ezt?[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz norbert1998 #78 üzenetére
"az érintett zenefájlokat elvittük a papámhoz, akinek a 120 ezres gyári szettjét már említettem, és nála semmi különbség nem volt a flac meg az mp3 között"
Te írtad nem én, már megbocsáss .
"Az a lenyeg, hogy nála az flac szólt úgy, mint nálam az mp3"
Vagyis a te hangfalaid jobb minőségben szólalnak meg mint az állítólagos 120k-s cucc. Értem. Nincs több kérdésem. Nincs más hátra a tigrincshez hasonlóan én is törlöm az itt szóltam hozzá részből a bejegyzésedet. Felesleges ide bármit is írni hiszen láthatóan lövésed sincs az egészről. Használd megelégedéssel a high-end hangfalaidat és további jó fórumozást kívánok.
-
8th
addikt
válasz norbert1998 #72 üzenetére
Aha, és nem megy tele szálkával a kezed amikor a bot füledet mosod vele?
Nekem így néz ki a pc-s hangcuccom* : gagyi alaplapi hangkártya > 10éves minihifi > 3utas hangfalak. Na most ezen a mondjuk ki gagyi szaron szabályosan arcon rúg a minőségbeli különbség FLAC és az MP3 között. És a 120k-s hangcuccon jobban szólt az MP3? Oké.* az itthon talált használaton kívüli cuccokból lett összelegózva
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz norbert1998 #25 üzenetére
Nem drágát írtam, minőségibbet. Példa: a Pioneer CS-3070 45ezer újonnan. 28k-ért láttam használtan djbörzén. Na most 28k-ból milyen 3utas hangfalat raksz össze és legfőképp milyen minőségben a hangjáról nem is szólva. Na ugye. PA cuccokat leszámítva sem anyagilag sem a végeredményt tekintve nem éri meg építgetni úgy sem fog úgy szólni mint a gyári, ez csak önáltatás és még csak sokkal olcsóbb sem lesz a végére.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Piezzónak valóban nem kell váltó a mély-középnek ellenben igen ezért is volt benne. Annak nem egészséges ha a teljes tartományt megkapja már kis hangerőn is csúnyán betorzít. Nem három utas volt, két utas. Nem volt középhangszóró csak a mély meg a magas (szándékosan). Szabad téri felhasználásra készült baráti összejövetelekhez (közös piálás, garázsbulik, szalonnasütés ilyesmik) de használtuk zárt térben is szilveszterkor és születésnapi összeröffenésekkor is. Lehet, hogy te inkább építenél én meg inkább nem dobnék ki pénzt sal/mnc/dibeisi és hasonló kínai "csoda"hangszórókra mert lukast garast nem ér egyik sem. Az, hogy szeretsz barkácsolni az egy dolog sokan vagyunk így vele, de ezeknek a szedett vetett DIY barkácshangfalaknak 99%-a messze elmarad attól a szinttől amit egy minőségibb "gyári" hangfalpár nyújtani tud.
-
8th
addikt
Az derék. Én anno míg otthon laktam anyámék legnagyobb örömére házilag mókolt hangfalakkal nyomattam a zenét. Mély-közép: 30cm somogyi "sárga kevlár", magas: somogyi féle nagy tölcséres piezzó. A hangváltóra már nem emlékszem valami olcsó kétutas volt természetesen az is somogyi. Annyira emlékszem, hogy a magas hangokat winampban csutkára le kellett húzni mert annyira visított a magas. De akkor megfelelt elvégre az volt a cél, hogy jó hangos legyen. De amilyen hangos volt legalább annyira vacak is. Fiatalság bolondság
-
8th
addikt
Nem high-end? Valóban nem én inkább ipari selejt kategóriába sorolnám. Pofátlanul túlárazott puszta kézzel összegyűrhető fos kínai tucathangszórók. Csak azért írtam mert anno jó 10éve két hangdobozpárt is építtettem - ráadásul asztalos mesterrel, hogy ne a doboz kivitelezésén múljon a hangja - somogyi összetevőkből mindkettő kifejezetten szarul szólt. Persze naiv voltam nem mérettem be a hangszórókat vakon hittem a somogyi katalógus adatainak. Hiba volt. Sub láda az tiszta ügy annak bármikor nekiállnék de még egyszer háromutas hangfalaknak már nem. Csinálhatsz vele bármit soha az életben nem fog olyan minőségben megszólalni mint egy nevesebb gyártó (bose, canton, boston acoustics stb...) olcsóbb árfekvésű hangfala. Mai eszemmel inkább vennék egy használt Pio CS-7070-et 40k-ért minthogy elverjek ugyanennyi pénzt egy három utas hangfalra ami hangzásban messze alulmarad tőle. A hangfalépítés komoly tudomány, nem úgy megy, hogy minden amit a sufniban meg a szekrény tetején találok azt beledobálom egy dobozba és kész a "jó minőségű hangfalpár".
mod: Nem téged akarlak ezzel bántani én is gányoltam anno orrba szájba aztán az ötödik hangfalpár után rájöttem, hogy kidobott pénz az egész és a fejem vertem a falba, hogy milyen minőségi hangcuccot vehettem volna annyi pénzből.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
A második oldalra érve hangosan felszisszentem. SAL katalógus egy helyre jó a kazánba begyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Yettel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Synology NAS
- Nintendo Switch
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó számokkal készül a Samsung generációváltásra
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 30th Anniversary Playstation Dualsense controller - garanciális
- Gamer Ryzen 3700X / 16GB DDR4 / RTX 3070 / 1TB SSD / 700W / GARANCIA / BESZÁMÍTÁS/
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest