- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz tupacamaru #44 üzenetére
Nem, elvileg tényleg elég Angliába menni érte. (Én nem voltam elég figyelmes .) De nem árt sietni, még mielőtt majd rákerülne az EU-s vám .
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
Én nem akarom túlragozni az elektronika szerepét, nyilván a panel a legfontosabb. Szar panelből jó elektronikával se lehet igazán jó képet csinálni, jó panellel meg a rosszabb elektronika se lesz feltétlenül rossz. Azt mondjuk nem tudom, hogy mennyivel másabb ilyen téren az LCD és az OLED, már hogy relatíve mennyire fontos az elektronika minősége az OLED-nél az LCD-hez képest. A panel minőség viszont tényleg érdekes kérdés, de annyira nagyon nem félnék attól se. De majd kiderül, úgyis teszteli majd néhány oldal, hozzánk meg amúgy se fog eljutni a készülék .
És ne fikázzuk már annyira az LCD-t, nem rossz az, hiába van tőle jobb. Továbbra sincs, és nem is volt korábban se ultimate, minden szempontból tökéletes technológia, a plazma és az OLED se az. A plazma jó (jobb) volt, de annak se csak előnyei voltak. Az OLED is jobb, és remélhetőleg ténylegesen meg fog ragadni a konzumer piacon, és nem csak egy néhány éves sztori lesz, mint a plazma...
#39: Sajnos tovább fogják még majd azt pörgetni... Szerintem legalább 5 éve van még az LCD-nek.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Szállítás, EU-s vámok, disztribútorok, szervizhálózat, szabadalmi problémák, ellenérdek (LG-Samu lobbi pl.). Összejön az, hogy vagy ne feltétlenül érje meg nekik pl. Magyarországon is forgalmazniuk, vagy akár jogilag nem is tehetik, mert mondjuk olyan szerződést kötöttek az LG-vel a valamivel olcsóbb panelekért, hogy Ázsián/Kínán kívül nem árulhatják a TV-iket. És persze akár szabadalmakat is sérthetnek, ami ugye nem mindenhol probléma . Meg szerintem viszonylag kicsi igény lenne Európában a "gagyi OLED-re". A nyugatiak megveszik a normális, drágább modelleket is, a Balkán (beleértve minket is) meg marginális piac. Aki meg nagyon akarja, az megoldja okosba' így is, úgy is. Mondjuk kiutazik repülővel Pekingbe, és poggyászként hazahoz 3 ilyet, és aszondja, hogy nothing to declare . Csak aztán össze ne törjék a repéri csomagszállítók, mert egy 55"-os TV aligha lehetne kézipoggyász - se a fej fölötti csomagtárolóban nem férne el, se az ülés alatt.
#9: Pedig ez OLED-nek - sajnos avagy sem - igenis olcsónak minősül. Ettől jóval drágábban is lehet kapni LCD-ket, amik sok szempontból jóval rosszabbak az OLED-nél. Persze erről a modellről még szinte semmit sem tudunk pár nagyon alap paraméteren kívül.
#12: Ha nem selejt paneleket tesznek bele (azt meg azért nem hinném...), akkor olyan nagyon szar szerintem nem lehet. Ez gyakorlatilag az Edge LED LCD árkategória, ami olyan is. A hangja szerintem nem érdekel senkit, a tunerje olyan nagyon béna nem lehet, az Android se nagyon hat meg, de amúgy is úgy okosítja fel mindenki magának, ahogy csak akarja. Az elektronika persze nagyon fontos egy TV-nél, de a kontrasztja így is, úgy is mindenképp sokkal jobb lesz, mint bármelyik LCD-nek. Színek, mozgásmegjelenítés... jobb esetben majd kiderül. Erre valók a tesztek .
#17: Szerintem várd meg a 88"-osokat jövőre, azok tutira még drágábbak lesznek .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingatlanos topic!
- Microsoft Excel topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple notebookok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...