Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
Volt rajtuk vastagon
-
törölt tag
Idehaza lehet kapni hozzá alaplapot?
-
kovászos
tag
Kapkodunk? Kapkodgatunk?
-
Reggie0
félisten
válasz
Feruendios #23 üzenetére
Miert ne letezhetne? A GPU SIMT, mig a phi SIMD, azaz teljesen mas model menten kell az adatokat kezelni.
-
Feruendios
tag
Ez kb. egyet jelent azzal a felismeréssel, hogy egy hulladék.
Nem létezik olyan feladat amit 72 magra kéne leosztani, de az x86 architektura megkötés lenne.
A GPU-k teljesen átvették az ilyen feladatokban az uralmat. -
Reggie0
félisten
válasz
#74018560 #18 üzenetére
Jatszani. Marmint nem szamitogepes jatekkal, hanem programozni. Knight Cornerbol is van egy itthon. KC-n banyaszni nem igazan lehet, ha ez erdekel
Bar szabadido hianyaban sokat nem tudtam optimalizalni a kodokat, de most mar kezdek kitorni a rabszolgasorbol es atmegyek heti 30 orasba
ZEC egy ideig igeretesnek tunt, aztan a gpus minereken nagyot optimalizaltak. Pedig KC is jonak tunik, mert a memoria savszelessege nagyobb, mint a gamer gpuknak.
-
Reggie0
félisten
Mh. Egy 7210-est meg be is vallalnek itthonra.
(#12) lezso6: Pontositsunk. A lenyeg az AVX512 lenne, ami ujdonsag. Amugy eleg jo kis utasitaskeszletet sikerult osszehozni, jelentos elorelepes a knight cornerhez kepest. Illetve a konfiguralhato cache sem rossz.
-
Ami késik, nem múlik.
Kár lenne ekkora ziccert kihagyni, mert a GCN (nem érdekel, éppen minek marketingelik, GCN az) sokkal alkalmasabb lenne erre a célra, mint ezek a Xeon Phi-k.Ráadásul akkor az AMD kínálhatna komplett megoldásokat bármilyen tetszőleges GPU+CPU+co-CPU összeállításra, nem ártana a konkurancia az NV-nek és a SPARC-nak ilyen téren.
-
A baj az lesz, ha emiatt tényleg nem veszik majd az AMD platformját, annak ellenére, hogy versenyképes (még így is).
Ha ez fog történni, akkor a piac megint maga alatt vágja a fát, és 1-2 generáción belül visszatérnek az Intel pofátlanul magas profittal számolt árai.Mondjuk én nem vagyok benne biztos, hogy a Xeon Phi és az EPYC ugyanazt a szegmenst célozza-e.
-
Lámcsak-lámcsak, meg tetszettek ilyedni a többutas Epyc rendszerektől? Vagy csak egészen véletlen sikerült ez az árcsökkentés az Epyc launch day-re
?
Amúgy az Epyc árakat nézve el tudom képzelni, hogy így már az intel megoldás olcsóbb, még a spéci lappal is
-
Robert07
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #5 üzenetére
Fut, lenyegeben ez egy "sima" x86-os processzor sok-sok maggal.
-
Balala2007
tag
Fut ezen a Windows?
Fut, de Server kell az osszes szal meghajtasahoz.
de minimum kell hozzá egy Celeron
A Knights Landinghoz nem kell, ez CPU, nem egy coproci.
-
törölt tag
válasz
E.Kaufmann #5 üzenetére
Tudom nagy érvágás ezt mondani, de minimum kell hozzá egy Celeron
-
E.Kaufmann
veterán
Fut ezen a Windows?
Most viccen kívül, vagy önmagában nem használható egy ilyen, kell hozzá hagyományos proci? -
törölt tag
Sokat segítettek azokon, akik ezt várva nem étettek belőle - eddig - szerverfarmot, mert várták hogy olcsó legyen a Xeon Phi.
Ha 1 usd-ért adnák a CPU-t és csak a körítést kellene kifizetni mellé, akkor sem biztos hogy lenne rá tömeges érdeklődés, az oktatási intézményeken kívül.
-
Fionn
tag
AMD behatás.
-
törölt tag
Már látom, ahogy aprón esnek az árak!
-
jedis
senior tag
F.sznak erőlteti ezt az Intel !?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A változás a PCI Express 3.0-s modelleket nem érinti, de az LGA3647 foglalatba szánt verziók jóval olcsóbbak lettek.
- AMD A10-7850K Quad Core FM2+ processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4 (64 M Cache, Up to 4.9GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 10500 - 4.5 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest