- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmat3
tag
Nekem 120Gb-s OCZ ARC 100-van eddig nem volt vele semmi probléma, gyorsabban bekapcsol a gép mint a samsung TV-m
. Bár igaz hogy csak a Win van rajta.
-
Shamy
tag
5800k volt 2133-as ramokkal, de nem ez a lényeg. Nem 20% hiányzott oda.
Repkedni, questelni okés, de ott megállt a tudomány. 1366x768-ban játszani meg elég csisszes egy vadi új gépen....Kaveri játékteljesítményben kb az r7 250 (ddr3-as) verzió szintjén van. Akkor se lesz több, ha széttuningolod, max beledobsz még 10k-t egy hűtőbe. Ez van. Nem vagyok intel párti, de kénytelen voltam én is azt venni. Lol amúgy szépen ment rajta.
Ha most megint wow-oznék, és kellene raidelni, akkor i5+750ti+8/16gb ramot vennék. Ha nincs raid, akkor Pentium.
-
DR|FTK|NG
veterán
A tuningos Pentium nem éri meg:
-lap(min 30k, mert a 20k-s "csodák" nem képesek komolyabb tungingra)+CPU(kb 20k)+hűtő(10k)=60k, és csak 2 magod van. Nem tartós, HA-ról (kb) ennyiért lehet venni i5+lap párost.i5: lap(20k)+CPU(50k)=70k, és van 4 magod. Ez tartós, és sokáig elég lesz. Az i3 köztes, nem tartós.
-
-
Shamy
tag
+1, A10 árán kapsz egy Haswell pentiumot meg egy jobb vga-t, amivel kb 2x annyi lesz a teljesítménye a gépednek a wowban, és nem kerül plussz pénzbe. Nekem volt A10-em, használtam dVGA nélkül, wow-ra is, ne akarj vele wow-ozni. Jól néz ki a teszt, meg a grafikon, a valóság más sajnos.
PS: még egy G3220+7770 is 1,5-2x fps egy A10-hez képest.
-
zotyesz66
őstag
Nálam szó sincs i5-ről, egy jubileumi Pentium van a gépemben, a dvga egy gtx750 Ti. Ez persze most tényleg elég drága, én tavaly vettem egy tizessel olcsóbban.
Én különben szeretem az AMD-t, de a wow tényleg jobban megy intellel (sajnos). A videokártya nem számít annyit, mármint a dvga, mert persze az általad linkelt grafikonban gondolom az Intel saját grafikája "jeleskedett" -
-
ldave
félisten
válasz
Hieronymus #4 üzenetére
Persze, ha az ember az csak eszére hallgat, akkor nem is jöhetne más szóba, mint intel. Azonban az ember nem csak racionális lény
Amúgy pont találtam egy tesztet azzal kapcsolatban, hogy úgymond mikortól éri meg a drágább, erősebb processzor:
Ha azt vesszük, hogy a tesztben szereplő két CPU között majdnem háromszoros az árkülönbség és egy középkategóriás videokártya mellett a tesztben ~10% az előnye az intel-nek. Persze, csúcskártyával jobban kijön ez a különbség, de 20 ezer Ft-os proci mellé nem is vesz az ember 100 ezer Ft-os VGA-t.
-
DR|FTK|NG
veterán
Mondjuk a Nanoxia Deep Silence jó hanfszigetelt ház, de kb 30k.
A Corsair főleg átcímkéz, de asszem van saját tervezésűje is bérgyártásban.
Tápgyártók(nem mindegyik):
-CWT: Corsair kedvence, minőségileg nagyon szór.
-Delta: A Chieftec GPS-ekben található(pl), ezek fölött eljárt az idő.
-Enchance: Jó.
-FSP: Jók, de sok köztük az osztott ágas.
-HEC: Gagyi, az olcsóbb BQT!, EVGA címkés tápokban található meg, de az olcsóbv Be Quiet-ek között van FSP belsős is.
-Seasonic: No comment, az egyik kedvencem(irónia nélkül).
-Super Flower: elvileg ezek is jók. -
Ha én lennék a helyedben.
AMD APU helyett, egy használt és olcsó VGA-t keresnék.
Mellé Intel CPU-t vennék. Ezért nem kellene az izmos processzorhűtő, elegendő a hozzáadott teljesítménye. Memóriából az 1600MHz-es is megfelel. Ezen is fogható pár forint, amit hasznosabb fejlesztésre lehet átcsoportosítani.Természetesen ez nem rábeszélés, csak egy vélemény.
-
ldave
félisten
Egy ilyen mérés alapján írtam a WoW-val kapcsolatban: [link], ez alapján nem tűnik rossznak nekem
@DR|FTK|NG: köszi, a táp belsőkről nem sokat tudok, csak a Corsair-t megbízható márkának gondoltam.
Néztem a 200R-t is, csak abból nincs Silent kivitel, a 3X0R-el pedig túl drágák a célra. -
zotyesz66
őstag
A WoW sajnos nem szereti az AMD procikat, egy gyengébb Intel is jobban futtatja. Athlon X3-am volt, és a mostani Haswell Pentiumommal sokkal folyamatosabb. Persze a dvga nem árt hozzá.
-
DR|FTK|NG
veterán
Az a táp(CS) szerintem nem jó, Greatwall belsős.
Ami jó:
-Antec HCG 520
-FSP Raider 550 > 80+ Bronz
-FSP Raider S 550 > 80+ Silver
-XFX TS 550 > 80+ Bronz ~ 22k, 80+ Gold ~ 28k(szerintem felesleges a Gold)
Kb...Én lebeszélnélek az A10-ről, bár ennek nem vagyok "szakija":
-APU mellé felesleges a dvga, a nagy része az árnak az IGP > 860K, de nincs IGP-d a vészhelyzetekre... Te tudod, hogy kell-e.
-és kell extra hűtő, mint minden AMD-hez. :dddMonitor: Dell P2314H. Nekem 24-es van, meg vagyok vele elégedve. A kicsi 50-55k, a nagyobb kb 60k.
SSD: Én az olcsóbban közül a HyperX Fury-t választanám. alehet, hogy az OCZ is jó, de kérdezz utána a topic-jában is.
Ház:
-FD 2,3K :ddd : oldalra állított HDD-k, nálam ez "válóindok". De a 2500 mehet(asszem nem sokkal drágáb).
-Corsair 200R: A 100R-nél szellősebb, ezért ezt választanám, ha kell a minimalista dizájn.
-Zalman Z5: szellős, nagy VGA-k is elférnek benne, de a nagy Cpu hűtők felejtősek(max 150mm vagyn158mm). A Z9-nél minimalistább.
-Zalman Z9: nem minimalista, max 160mm-es torony fér el benne, a max VGA hossz asszem 290mm(vagy 300mm).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest