- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
osztraksajt
őstag
Nem bántottál meg, a fórum azért van, hogy eszmét cseréljünk, én a normális hangnemben folytatott érdemi vitára nyitott vagyok.
Azt én is elismerem, hogy világbajnok teljesítményűek az ezzel a vezérlővel szerelt SSD-k. De:
Számomra nem életszerűtlen, hogy MKV, AVI, MP3, JPG fájlokat másolok akár HDD-n belül is, pl én rendszeresen remuxolok MKV-kat és TS fileokat amik elég durván tömörített adatok.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy ezt nem fix értékként kell kezelni amit átviteli sebességnek megadnak hanem egy maximális értéknek. Az esetek többségében hozza ezt az értéket, de vannak olyan feladatok amelyek megizzasztják. Kétségkívül zseniális ötlet a belső tömörítés, és megérdemelten ugrott az élre ezzel a technológiával a Sandforce.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az intel is bevallottan instabilabbnak tartja a 25nm-es IC-ket az eddigiektől, és ezekhez alaposabb hibajavító algoritmusokat és több tartalék helyet ajánl, a tömörített adatok viszont mindig is érzékenyebbek a hibákra mint a nyers adatok. De gondolom azért itt is rendesen meg vannak ECC-zve, de egy tripla paritáshibába nem szívesen futnék bele a FAT táblában ami mondjuk 15000 évben egyszer fordul elő, csak most mondtam valamit. Sokkal nagyobb esélyem van rá hogy agyonrúg egy szamár.
Az élettartammal szerintem nincs gond a mai SSD-knél, a sima MLC-k is több mint tíz évet lazán bírnak, és ha ás miatt nem is de a kapacitásuk miatt biztos hogy jóval hamarabb ki fognak kopni. És ugye 10 év után sem egyből halnak meg, csak elkezd érezhetően lassulni és csökkenni a kapacitása.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy ruhás topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest