- Apple MacBook
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Azonnali fotós kérdések órája
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Projektor topic
- VGA hiba
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
osztraksajt
őstag
Nem bántottál meg, a fórum azért van, hogy eszmét cseréljünk, én a normális hangnemben folytatott érdemi vitára nyitott vagyok.
Azt én is elismerem, hogy világbajnok teljesítményűek az ezzel a vezérlővel szerelt SSD-k. De:
Számomra nem életszerűtlen, hogy MKV, AVI, MP3, JPG fájlokat másolok akár HDD-n belül is, pl én rendszeresen remuxolok MKV-kat és TS fileokat amik elég durván tömörített adatok.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy ezt nem fix értékként kell kezelni amit átviteli sebességnek megadnak hanem egy maximális értéknek. Az esetek többségében hozza ezt az értéket, de vannak olyan feladatok amelyek megizzasztják. Kétségkívül zseniális ötlet a belső tömörítés, és megérdemelten ugrott az élre ezzel a technológiával a Sandforce.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az intel is bevallottan instabilabbnak tartja a 25nm-es IC-ket az eddigiektől, és ezekhez alaposabb hibajavító algoritmusokat és több tartalék helyet ajánl, a tömörített adatok viszont mindig is érzékenyebbek a hibákra mint a nyers adatok. De gondolom azért itt is rendesen meg vannak ECC-zve, de egy tripla paritáshibába nem szívesen futnék bele a FAT táblában ami mondjuk 15000 évben egyszer fordul elő, csak most mondtam valamit. Sokkal nagyobb esélyem van rá hogy agyonrúg egy szamár.
Az élettartammal szerintem nincs gond a mai SSD-knél, a sima MLC-k is több mint tíz évet lazán bírnak, és ha ás miatt nem is de a kapacitásuk miatt biztos hogy jóval hamarabb ki fognak kopni. És ugye 10 év után sem egyből halnak meg, csak elkezd érezhetően lassulni és csökkenni a kapacitása.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple MacBook
- Lexus, Toyota topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PayPal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest