- Szétválasztja régi és új GPU-inak támogatását az Intel
- ASUS notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- Harcmezőre termett az új GeForce driver
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
osztraksajt
őstag
Nem bántottál meg, a fórum azért van, hogy eszmét cseréljünk, én a normális hangnemben folytatott érdemi vitára nyitott vagyok.
Azt én is elismerem, hogy világbajnok teljesítményűek az ezzel a vezérlővel szerelt SSD-k. De:
Számomra nem életszerűtlen, hogy MKV, AVI, MP3, JPG fájlokat másolok akár HDD-n belül is, pl én rendszeresen remuxolok MKV-kat és TS fileokat amik elég durván tömörített adatok.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy ezt nem fix értékként kell kezelni amit átviteli sebességnek megadnak hanem egy maximális értéknek. Az esetek többségében hozza ezt az értéket, de vannak olyan feladatok amelyek megizzasztják. Kétségkívül zseniális ötlet a belső tömörítés, és megérdemelten ugrott az élre ezzel a technológiával a Sandforce.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az intel is bevallottan instabilabbnak tartja a 25nm-es IC-ket az eddigiektől, és ezekhez alaposabb hibajavító algoritmusokat és több tartalék helyet ajánl, a tömörített adatok viszont mindig is érzékenyebbek a hibákra mint a nyers adatok. De gondolom azért itt is rendesen meg vannak ECC-zve, de egy tripla paritáshibába nem szívesen futnék bele a FAT táblában ami mondjuk 15000 évben egyszer fordul elő, csak most mondtam valamit. Sokkal nagyobb esélyem van rá hogy agyonrúg egy szamár.
Az élettartammal szerintem nincs gond a mai SSD-knél, a sima MLC-k is több mint tíz évet lazán bírnak, és ha ás miatt nem is de a kapacitásuk miatt biztos hogy jóval hamarabb ki fognak kopni. És ugye 10 év után sem egyből halnak meg, csak elkezd érezhetően lassulni és csökkenni a kapacitása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szétválasztja régi és új GPU-inak támogatását az Intel
- ASUS notebook topic
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG Cooler Master 700W
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3577, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest