Új hozzászólás Aktív témák

• osztraksajt

őstag

válasz MPowerPH #15 üzenetére

Nem bántottál meg, a fórum azért van, hogy eszmét cseréljünk, én a normális hangnemben folytatott érdemi vitára nyitott vagyok. :R

Azt én is elismerem, hogy világbajnok teljesítményűek az ezzel a vezérlővel szerelt SSD-k. De:

Számomra nem életszerűtlen, hogy MKV, AVI, MP3, JPG fájlokat másolok akár HDD-n belül is, pl én rendszeresen remuxolok MKV-kat és TS fileokat amik elég durván tömörített adatok.

Csak arra akartam rávilágítani, hogy ezt nem fix értékként kell kezelni amit átviteli sebességnek megadnak hanem egy maximális értéknek. Az esetek többségében hozza ezt az értéket, de vannak olyan feladatok amelyek megizzasztják. Kétségkívül zseniális ötlet a belső tömörítés, és megérdemelten ugrott az élre ezzel a technológiával a Sandforce.

Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az intel is bevallottan instabilabbnak tartja a 25nm-es IC-ket az eddigiektől, és ezekhez alaposabb hibajavító algoritmusokat és több tartalék helyet ajánl, a tömörített adatok viszont mindig is érzékenyebbek a hibákra mint a nyers adatok. De gondolom azért itt is rendesen meg vannak ECC-zve, de egy tripla paritáshibába nem szívesen futnék bele a FAT táblában ami mondjuk 15000 évben egyszer fordul elő, csak most mondtam valamit. Sokkal nagyobb esélyem van rá hogy agyonrúg egy szamár. ;]

Az élettartammal szerintem nincs gond a mai SSD-knél, a sima MLC-k is több mint tíz évet lazán bírnak, és ha ás miatt nem is de a kapacitásuk miatt biztos hogy jóval hamarabb ki fognak kopni. És ugye 10 év után sem egyből halnak meg, csak elkezd érezhetően lassulni és csökkenni a kapacitása.

Új hozzászólás Aktív témák