- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- M.2-es SSD-ből E1.S-est az Icy Box adapterével
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Sziasztok!
Először is csodálatomat szeretném kifejezni a tesztelt rendszerrel kapcsolatban. Nekem eszméletlen bejött: Athlon, MP, G400, ...
Jó fejek vagytok a prohardvernél!
Adi írta:
''Szerintem Asus v. egyedi hiba lesz''
Nem kell egyből a hardverre gyanakodni. Nézegetemn itt a kernel konfigot.
1. Miért kell egy ilyen gépbe ACPI? Régebben nem nagyon ajánlottak semmiféle Power Management funkciót SMP több processzroros rendszerekhez. Biztos, hogy már stabilabb ez a része a kernelnek, de én akkor sem tenném be SMP kernelbe, rendszerbe.
megj.: vigyázat! ACPI (Advanced Configuration and Power management Interface) != APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller) != APM (Advanced Power Management)...
2. Azonos IRQ-n van a hálókártya és a SCSI kártya. Pedig lenne elég IRQ a gépben, pláne, hogy APIC enabled rendszerben tud assign-olni a kernel 16, 17, 18, ... IRQ-ra dolgokat. Szóval ezt nem kellett volna, hanyag dolognak minősítem. Lehet, hogy voltak más ütközések is. Ez az ACPI hibája lehet talán. Szeretnék látni egy 'cat /proc/interrupts'-ot, 'cat /proc/dma'-t.
3. Nem tudom kibogarászni a kernel konfigból fejből, de nagyon remélem, hogy az Enhanced Real-Time Clock be van forgatva a kernelbe.
4. A RAM-ok stabilitásáról: ha memtest86 nem jelez velük hibát a beállított körülmények között, akkor azok stabilaknak mondhatók. Pont.
Első olvasatra ennyit vettem észre. Megnézem majd még 1x, meg tesómmal is, több szem többet lát.
Amíg ezeket a dolgokat nem fixelitek, addig szerintem nem érdemes a rendszer (ezáltal az alaplap) stabilitásáról bármiféle kijelentést tenni. Még annyi kijelentést se, hogy nem érdemes kijelentést tenni.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- Milyen házat vegyek?
- Apple iPhone 17 - alap
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- M.2-es SSD-ből E1.S-est az Icy Box adapterével
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B365-F GAMING
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest