Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • malnabokor

    senior tag

    válasz RumiTT #9491 üzenetére

    Nekem iPad-em van (3-ik generáció) és Z10-em, (de a 4 fős családomban 2 iPhone 5 és egy 4 van) szóval megpróbálok használható infót nyújtani neked :)

    Az OS törése szerintem nem hátrány, mert míg az iOS esetében azért lehet rá szükség, mert a rendszer relatíve elég korlátozott bizonyos szempontokból, és ezeket akarják a Cydia alkalmazásokkal kiküszöbölni, addig a BB OS10 esetében alapból megvan az a plusz, így hirtelen nem is jut eszembe olyasmi, amit a mindennapi használat során hiányolnék.

    Viber - ezzel nincs személyes tapasztalatom, itt fórumon úgy hallottam, hogy meg lehet oldani a működését.

    Amikre használnád azok közül:
    -net: A BB böngészője veri az iOS megoldását, ezt többször kipróbáltam. (És ha nagyon-nagyon-nagyon szükség van flash-re, azt is megtalálod BB-n)
    -zene: a fájlok szempontjából mindenféleképp Z10, egy 32-64gb-os kártyával annyi zenét teszel rá, amennyit csak akarsz (és van rá helyed :D ) egyszerű másolással, nem kell szórakozni az iTunes-szal (iPad-en annyira meguntam, hogy egy másik alkalmazásra váltottam zenehallgatásra.) A minőség pedig a fülhallgatón múlik, a lejátszók funkcionalitásban megeggyeznek (a Z10-é mondjuk sokkal több formátumot ismer). Viszont egy külsős alkalmazással (Neutron) már sokkal nagyobb előnyben lesz a Z10.
    -fényképezés: szerintem itt jobb az iPhone5. Nappali fény mellett a Z10 is szép képeket készít, itt talán nincs is különbség, de benti téren, vagy már kevesebb fénnyel is a i5 kamerája sokkal szebb képeket készít, valamint a fehéregyensúlyban is jobban eltalálja a megfelelőt, a Z10 esetében meg nagyon utánállítani sem lehet manuálisan. Az AppSore-ban pedig kiváló fotós alkalmazások vannak, ahol már tenyleg mindent lehet állítani (tesómnak egy olyat vettem karácsonyra ajándékba) ISO, záridő, fókusz, WB stb. Szóval itt szerintem az iPhone 5 a nyerő.
    -kapcsolattartás: ha a vibert leszámítjuk, hogy az macerásabb, akkor kb olyan előnye van itt a Z10-nek, mint fotózásban az i5-nek. A HUB az helyettesíthetetlen (minden egy helyen, mindent lehet kezelni stb), az állapotjelző led felbecsülhetetlen, az SMS-BBM értesítési sávok, email kezelés mind mind olyan dolog, amik nagyban megkönnyítik a kapcsolattartást.

    Szóval ennyit tudtam írni, innét kezdve a döntés a tied :)

    köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

Új hozzászólás Aktív témák