Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
Remélem igazad van. Eddig a DPR tesztfotóiból lehetett kideríteni a zár minőségét, de mióta fényt kaptak és meg tudják különböztetni lehet, hogy nem fognak shutteres képet publikálni.
Erre a shutter shock-ra nincs valami magyar szó? Falnak megyek tőle. A berázott az nem igazán passzol szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Lehet. A weben találtam egy elég megbízhatónak tűnő listát amit most nem lelek. Emlékeim szerint abban szög azonosként jelölték a GH2/G5/G6, szenzorokat, csak a szoftveres oldalt piszkálták. A GX7 és a G7 szenzora fizikailag is eltért valamelyest, de alapjaiban nem változott. A produkált képminőség is hasonló. A gyártóra nem emlékszem, hogy kitért volna a lista. (szerk.: nem a wiki volt. annál részletesebbre emlékszem. narancssárga háttere volt az oldalnak )
Ha van valami linked ami tisztázza a dolgokat az hasznos lenne.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
[link]
Eszerint a GX7 Pana szenzoros és én is így emlékszem. Nagy pofára esés volt anno, mert Sony szenzort várt bele mindenki. Aztán lehet, hogy mégis Sony.(#20) ROBOTER: mivel a képalkotásnak a szenzor csak egy része, igen nagy dőreség lenne némi méricskélés után kijelenteni bármit is. Ezért is írtam, hogy végül is nincs túl nagy jelentősége. Ha az Olympusnak megfelelt csúcsgépébe a Pana szenzor....
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Anno a csapból is az folyt, hogy lám-lám az Olympus Pana szenzort használ az EM1-hez. Mégpedig az ósdi 16-ost, picit módosítva, pár fázis érzékelővel felütve. Ezek szerint vagy mindenki tévedett vagy én emlékszem rosszul.
Az MFT topikban is fel-felbukkan az érzékelő katyvasz. Jó lenne valami összefoglaló táblázat az olyan lámáknak mint én. Komolyan, hogy miért nem találom -
hibavissza
veterán
Linkelj már be légyszi valami technikai összefoglalót, had okosodjak. Milyen az amikor a Sony elad szenzor "alapot" a Panasonicnak aki tökéletesítés után eladja az Olympusnak és beszereli a GX7-be. Ez nekem elég furán hangzik. Esetleg Sony licenc alapján gyártott valamit a Panasonic?
Biztos jobb mint a GH2, hiszen reszelgették a szoftver, gondolom a huzalozás is változott, talán még új mikrótükröket is kapott.....én úgy tudom, hogy a Panasonicnak egy darab 16 megás szenzora van, amit a GH2-ben lévő egyenes ági rokona. Nem olyan olcsó szenzort gyártani, hogy több félét készítsenek. Persze megpróbálják beállítani, hogy hűűű meg haaaa, ez már az új, de az alapok nem változnak. Én így tudom.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Valamiért nem olyan egyszerű hozzájutni a pontos szenzor adatokhoz. Igen, ha változik a pixelsűrűség akkor az biztos újabb. A GH2 nagyobb szenzora elég jó játszótér a látószöggel variálásra is. Nem hiszem, hogy halandó hozzájut korrekt adatokhoz. Nem véletlenül nem találom azt a nyomorult listát. Még a panelek áram felvétele is benne volt...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- DIGI kábel TV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Milyen autót vegyek?
- Dolce Gusto
- Milyen videókártyát?
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Nintendo Switch