Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Seirus
tag
Véleményem szerint az eee billentyűzete használhatatlan (nem a minőség hanem a billentyűk mérete miatt). Nagyon remélem, hogy a wind-é valamivel nagyobb...
-
levee82
csendes tag
ÉS mégis hogyan akarod az internetről letölteni az XP-t egy szűz gépre???...
-
-
Marty8
tag
notebook vásárlás előtt állok, és a felsőaktatás előtt is. Felmerült, hogy 300 körül veszek egy pc-t is helyettesítő notit, de bnőm már vett egy 15-ös dell-t. Nehéz, nagy. Ha egy kicsi, erőset akarok akkor az 500-tól felfelé. És kezdek beleszeretni ezekbe a kicsikbe. A HP 2133-as is bejön,csak kicsi az a 7", és ez... Szerintem az eee pc-k rohadt igénytelen kinézettel bírnak. Ez tetszik. Ha megtartanám a pc-m, egy ilyen kiváló lenne mellé. A pc world-be 99-ér hirdetik, hogy elő lehet rendelni az említett helyeken, de a boltok oldalán már 113...
-
zolikaDB
veterán
UP az új notinak és a témának!
-
zolikaDB
veterán
Elvileg ez a noti készül 8.9es kijelzővel is, ami máris olcsóbb, de még mindig nagyobb, mint az EEE!
Másrészt, nekem egyik sincs, és a márkákat se nagyon ismerem, de:
Asus EEE vs MSI Wind:
- 900 Mhz vs 1.6 Ghz
- 4 GB SSD vs 80 GB HDD
- 7.9" vs 10" (ill 8.9")
- 512 MB RAM vs 1 GB (bár ez nem fontos, olcsó a memória)
- 75-80 ezer ft vs cirka 100 ezer ftMost jöhetne az, h de ha 20at ráteszek, akkor msi-t kapok.... De ha meg arra teszek 20-at, akkor meg normális notebookot...
Maradjunk a sub kategóriában: sztem nyilvánvaló, hogy a 4 GB SSD elég sovány, főleg ha van egy oprendszer is rajta- értem én, h van külső merevlemez, ami kb egy 20as, de akkor a mobilitás is kicsit csorbát szenved... Most indulónak mennyivel szívmelengetőbb 80 GB tárhely?!
A 7.9"-nál nem sokkal nagyobb a 10, de akkor is! A 900 Mhz-nél nem sokkal több az 1600, főleg egy ekkora gépen, de...Én nagyon várom a tesztet!!!!
Apropó: olyan gépre, amiben nincs optikai meghajtó, hogyan telepítünk oprendszert???
Ára: a chip.eu magazinban 100 ezer volt az ára, a 10 colos, 1.3 webcamos, bluetoothos verziónak!
-
Apicius
tag
válasz
venember83 #14 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Wind-ben nincs optikai meghajtó, de a multimédia tesztek engem is érdekelnének.
-
footy
addikt
Pont ezt akartam írni, még annyit tennék hozzá, hogy a 120ezres gépeknél a minőség is igencsak kérdéses nem csak a hordozhatóság.
A nyakamat tenném rá hogy fogják vinni mint a cukrot, mert elég nyerő alternatíva lehet olyan estre mikor a család egyszem (vagy kettő) gyermeke főiskolára/egyetem kerül és apuci vesz neki egy "laptopot". A gép pedig nagyot fog ütni, ha az egyszem gyermek lány, a gép pedig rózsaszín.
-
edipqe
senior tag
huhúúúú softveresen msi notik? réges régen már nem volt novi a tipus amit vettem, de a gyári driverek közül 2 nem volt hajlandó felmenni a szerkezetre, de még a legfrissebbb se ami az msi oldalon volt, szedhettem le az alkatrészeket szálító oldalárol olyat amivel végre hajlandó volt menni (toshiba és realtek).
és nem az occsó kategóriában vásároltam: 280k -
twollah
nagyúr
Az Acer valahogy szimpatikusabb, biztos amiatt, hogy a notebookom is Acer.
-
hétalvó
addikt
Nekem eddig ez a legszinpatikusabb mini gép, a DELL még érdekes lehet.
HSDPA-t meg rá lehet egy usb-n dugni. 100k-ért beépített modemmel persze jó lenne, de álom, de egy feláras opció nem lenne rossz.
-
Peat;)
veterán
Gondolom 1 típussal és nem az összessel, nem mind szérihibás. Ami meg hibás az pár hónap alatt kiderül. Valóban sok csapni való modellje van, sokat olvastam a topikot anno mivel msi-t vettem végül, nekem jól sült el a dolog. Utána kell olvasni az adott modellnek, ebből persze az következik hogy elsők között megvenni nagy kockázat egy msi modellt. De itt a többi mininotihoz képest egy fizikailag valamivel nagyobb példányról van szó, a softwares háttere is már bejáratott, így én csak fizikai problémát tudok elképzelni, az meg hamar kiderül majd ha van.
-
válasz
venember83 #14 üzenetére
egyelőre szerintem sincsen létjogosultsága, tényleg szélesebb körben elterjedt netelérés kellene hozzá.
ugyanakkor az egyetemisták körében szerintem népszerű lesz, főleg akik gépre szeretnek jegyzetelni.
nekem viszont kicsi a kijelző.. -
Reac^
őstag
Hát nálam még mindig az eee 901 a nyerő. Az ár dönt
-
Peat;)
veterán
válasz
venember83 #14 üzenetére
Minőségben asus eee szerintem veri, kiidnulva msi notebookok minőségéből. Mivel az ilyen kis cuccokat meg az ember akaratlanul is jobban "dobálja" mivel többet hordozza magával ez döntő tényező lehet, de ha 2 év garit erre is ráadják akkor nem annyira számottevő. 6 cellás akksisra lehet lecserélem mostani 13.3-as méretűmet majd, ha sikerül meggyőznie a ph! tesztnek.
-
venember83
nagyúr
Meg a 7 óra üzemidő, bár nem tudom ezt pl a filmnézegetés (sima DVD) mennyire csökkenti. Kizárólag netezésre használni, hát nem tudom... Nincsenek még olyan szinten ebben a régióban a vonatok, hogy pl utazás közben netezhess, normális sebességű mobil net meg nem mindenhol van.
Különben pofás meg minden, de minőségre kiváncsi vagyok hol lehet egy normális business kategóriás 13-14-es cucctól. A billentyűzet 6-os INS-DEL stb billentyűcsoportját hiányolom, de minden nem férhet be 10 inchbe.
-
QNi
csendes tag
Lehet nem szeretnél flamet kezdeni, de ha még ilyeneket állítasz, akkor csak sikerülni fog
Szerintem akiknek ezeket szánják csak az számít, hogy kicsi legyen, sokáig bírja, wifi legyen rajta és az ára maradjon olyan 100 ezer FT körül, mondjuk én szerencsésebb árazásnak tartottam volna ha 10 ezerrel alacsonyabb 100 ezernél, mint magasabb.
-
durkonorbi
tag
Rudi: légyszi a tesztbe tegyetek majd bele multimédiás részt (különböző kódolású videok!!!!!)
Szerintem nagyon is pofás darab! Igen, lehet venni 100-120 körül "normális notit" de azért az nem ugyanaz .. rövid akkuidő, viszonylag nagy és nehéz ... aki kicsi, könnyű notit akart eddig vagy mélyen a zsbébe nyúlt és vett egy subnotit, vagy nem nyúlt annyira mélyen a zsebébe és vett egy általában idősebb és lassabb subnotit ... most végre a normális, alsó kategóriás új noti árában lehet kapni 10"-os subnoti méretű gépet ... szerintem nagyon is jól pozícionált a dolog!!! Elvégre aki ilyen kis gépet akar az mit csinál vele: NET, OFFICE, Multimédia (és itt nem HD-re gondok!
) ... Erre - persze majd a részletes tesztből kiderül - de szerintem tökéletesen elég lehet a 1,6GHz-es Atom .. Remélem a nagy akkuval sem túl drága a gép mert akkor igencsak versenyképes lesz!!! Et az egyik fő ereje, nem tudom miért nem alap az 5-6 órás akkuidő ...
Én inkább a 10" alatti TFT-jű nettopokat tartom mellé lőtt 11-esnek
.... ok, tudom, ár, meg minden, de akkor is: 10" az kell, hogy noti feelingje legyen, ne hordozható DVD lejátszó vagy nagyranőtt meneddzzserkalkujátor!
...
-
rudi
nagyúr
Annyit hozzátennék még, hogy idehaza a fekete és rózsaszín modellel indítanak, amikhez a kisebbik akku jár majd. A nagyobbik akkuval 7 órás max üzemidőt alá tudom támasztani és durván 10 perc alatt úgy 40 percre elegendő energiát tölt vissza, szóval a nagyobbik akkuval tényleg mobil a cucc. Az Atom nyaggatásának délután fogok neki, egyelőre PCMark05 CPU pontszáma nem valami fényes, 1200 körül van és 100 másodperc körüli 1 MB-os PI-t csinált, de az XP-t viszi szépen. Cikk valamikor nemsokára
-
simonzé
addikt
Előrendelhető.
Nem akarok Flame-et kezdeni, de ennyi pénzért már Notebook is kapható. Olyan amilyen, de új, modern, és gyakorlatilag kompromisszummentes. Egy netbook 400-600 USD között lehetne életképes, mert az 500-tól induló notebookok sokkal jobbak. Ennyiért a netbook egyetlen érve a méret. -
Lavves
tag
SDD-s változat nem lesz?
-
Bibby
addikt
Én nem hinném hogy intel965 chipset van benne...
-
doc
nagyúr
árakról még mindig nem tudni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Atom processzort és 10 hüvelykes kijelzőt tartalmaz a tajvani gyártó netbookja.
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4239
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- 16" macbook pro m1pro.
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest