- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.kov
senior tag
Igen, kifejezetten a fonttal. Ha pl. a FHD monitoron berakok egy filmet (úgy, h közben megy a retina is mellette), akkor tényleg észrevehetetlen, hogy valami nincs rendben. De egy sima böngészésnél is feltűnő, én pedig fejleszteni szerettem volna rajta. Kódolni olvashatatlan 3 perc után is sajnos.
-
b.kov
senior tag
-
b.kov
senior tag
Igen-igen, tudok erről a renderelési mizériáról. Meg arról is, hogy állítólag egy régebbi sys default fontot használva lehet valamilyen szinten javítani a dolgokon.. Hát nekem az sem nagyon jött be.
Egyébként a retina panel megszokása persze ott van a képben, de az nem indokolna ilyen nagy különbségeket. Munkahelyen is alacsonyabb felbontású kijelzőket nézek (sajnos), és itt nem érzem őket annyira élvezhetetlennek. Ugyanez igaz akkor is, ha az otthoni monitorra kötök Windows-os gépet, még mindig nem tartom rondának. Csak mac-kel.
(#41) nyunyu
Érdekes amit írsz, ezt eddig nem olvastam sehol. Ha tényleg ez a lefelé skálázás történik, akkor viszont teljesen érthető, hogy miért rendereli le ennyire csúnyán. Megoldás lehet-e vajon (illetve van-e rá egyáltalán lehetőség) az, hogy a retina kijelzőt kikapcsolom teljesen, amíg external displayre van kötve? Ugyanis ha csak lecsukom a jószágot, akkor nem változik semmi. -
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Ha már aktuális a téma: szerintetek normális, hogy 2015-ös MBP-n (HDMI-vel összekötve) 21.5"-os 1080p monitor képe szinte élvezhetetlen? Persze a retina felbontáshoz nincs is értelme hasonlítgatni, azonban nekem ez a kijelző Windows-hoz még egész fasza volt. Aztán állítgattam már mindent, de mégsem javult meg a helyzet. Megnéztem a 1080p-s 21.5"-ös iMacet egy APR-ben, de igazából ott is elég csúnyának találtam a megjelenítőt... Emiatt félnék is 24" feletti monitort venni, de sajnos a piacon 4K 27" ami elterjedt, ha jól láttam.Valaki nem tapasztalt esetleg hasonlót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest