Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bici

félisten

válasz FTeR #52 üzenetére

Flash mögött sikerült lehúznom kb. 5 évet. Még az 5-ös verzióval kezdtem.
    A timeline szerű elrendezés bizonyos esetben átok, máskor meg áldás. Az, hogy a movie Clip-eknek lehet scriptet adni, az meg addig gáz, amíg meg nem tanulja az ember használni. Kicsit más, mint a többi. Egyébkét a Flash lehetőséget ad arra, hogy külön .as fájlban, vagy fájlokban (sima szöveg fájl) legyen az összes kód, amit egy szál paranccssal kell meghívni a helyére.

Az eddigi legnagyobb Flash-es munkám egy komplett webáruház volt. Semmilyen böngésző alatt nem lassult be, nem evett sok memóriát és nem is fagyott soha.
    Persze, picit lassabban készült el, mitha HTML+PHP oldal lett volna, de feltétel volt, hogy net nélkül is menjen, ha a gépen van az adatbázis.

A Silverlight szerintem más tészta, bár csak felületesen ismerem.
    Annyi biztos, hogy ha gazdagon van megszórva vektoros grafikai elemekkel a dolog, akkor a SL hamar többszáz kByte méretűle hízlalja a XAML fájlt, míg az .swf akár egy nagyságrenddel kisebb lehet - minél több grafika, annál nagyobb a difi.
    Ráadásul a timeline kezelése sem túl jó a Flash-hez viszonyítva.
    A SL szerintem inkább alkalmazások készítésére való, és kevésbé a grafikára fókuszál, mint a Flash. Ráadásul .swf-et jelenleg sokkal több rajzfilmes, és vektor animációs progi tud exportálni, ami sok esetben hatalmas előny.
    Ennek ellenére jó a SL, én mindenképpen meg fogok ismerkedni vele, és a JavaFX is elég komoly eszköznek látszik.

Új hozzászólás Aktív témák