- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Apple notebookok
- Milyen processzort vegyek?
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lomha 8V
addikt
Ez a nagy haladás csak addig fog tartani, amíg nem kell felépíteni a kiszolgálói hálózatot a termékekhez, nyugaton. Akkor majd felmennek az árak, mivel a nagy gyártók áraiba bizony sok minden bele van építve, nem csak a TV. Míg jelenleg a legtöbb kínai cuccnak nincs háttere. Biztosan lesz pár gyártó aki felnő a feladathoz, de a legtöbb elhasal. De ez csak a magánvéleményem.
-
Malachi
addikt
ez nem a reklám helye, de esetleg ez? nem tudom, mennyire számít jó árnak egy 32"-esért a 92k...
-
alevan
őstag
válasz #65675776 #19 üzenetére
Jah. Most nézelődök én is TV-t. Jelenleg egy CRT TV-vl Xbox-ozom, ami nem nagy élmény mert a betük kisebbe mint a pixelek (vagyis emberi szemmel olvashatatlanok).
Épp várom a november végi Black Friday-t, viszont nekem bőven elég lenne egy sima 82-es HDs plazma vagy FullHD-s LED TV. Viszont az árakat látva valszeg Telefunken LCD lessz a választás, mivel a Samu-Toshiba-LG TV-k sokkal drágábbak és tolják a szemembe a sok "Smart" cuccot.
Nekem csak egy sima TV kell 1-2 HDMI és 1 SCART bemenettel és egy USB-vel (és ha van rajta egy D-Sub, megköszönöm).
Az okosítást megoldom a kis androidos adapteremmel.
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
alevan
őstag
De figyelj. Ma már minden 5. ember kínai.
Nálunk a családban van apa, anya, a hugom Sári, az öcsém Wang Ming Chang és vagyok én. Ez öt, ezek szerint valaki a családban kínai. Szerintem Sári az.
De viccet félretéve, lassan de biztosan szivárognak át a kínaiak Európába. Mire eljönne újra Európa hajnala, már kínai gyarmat lessz.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
törölt tag
A lényeg, hogy mindig legyen mitől félni...
Normális körülmények között ez az aktuális piaci szereplőket változtatásokra sarkallná. Erre jelenleg úgy tűnik csak a két koreai cég képes. Az európaiak már rég bebizonyították, hogy mennyire rugalmatlanok, a japánok éppen most mutatják ezt meg. Igazából nem nyernének piacot a kínaiak, ha nem kínálnának reális alternatívát. Márpedig jelenleg a TV-knél azt mutatja a piac, hogy az igény alapvetően nagyon egyszerű: legyen nagy és olcsó, elfogadható képminőséggel. A mindenféle elmeroggyant, széthype-olt technológiák meg hidegen hagyják az embereket. Azok tipikusan csak úgy terjednek el, hogy mintegy önigazolásként a nagy gyártók kényszerűségből letolják az alacsonyabb kategóriákba is. Mert egyébként ezekkel nem tudják eladni a drága termékeiket.
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
Gyuri27-nak is: ez az élet körforgása. voltak német/holland cuccok, majd japán, most koreai, lesz kínai, utána meg majd indiai, vagy brazil, vagy afrikai, utána meg majd megint 'mi' jövünk, ha megéljük, vagy nem, mert megint beelőz valaki más. mindig le lesz nyomva az aktuális vezető (amivel nekem nincs bajom)
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
ArsenalF
aktív tag
Nincs rá mód itthonról beszerezni egyet?
-
nagyúr
Én nem tudom, hogy a japánok mikor jönnek rá, hogy valamit nagyon sürgősen kellene csinálni. Úgy en bloc versenyképtelen az egész japán gazdaság, és ebből hamarosan óriási balhék lesznek.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
L4mie
veterán
nyilván hullámzik a piac amíg beáll, hogy mindenki vált csövesről laposra, aztán jön majd az amikor a régebbi LCD-TFT-Plazmákat cserélgetik,
Meg van az a munkába álló fiatal réteg /mint pl. én és jópár ismerősöm/ akiket teljes mértékben kielégít az interneten fellelhető mozgókép anyag, és elég nekik egy monitor, egy gép és internet, nem kell tv, neten úgy is fent van ami érdekel. max azért vennék TV-t hogy nagyobban játszhassak WoT ot
erre jó lesz majd a kínai 47"-os OLED HD TV 86.500 ért smart nélkül.[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Zealot80
tag
Termeszetesen az eladasoknak vilagszerte toretlen utemben novekedni kell, tartani kell a 10-15 vagy akar 20%-os eves novekedest ugyhogy ne azon agyaljanak az urak hogy kinai vagy koreai hanem tessek dolgozni mint egy rabszolga mert az utemtervet csak ugy tudjuk tartani ha par even belul hetente cserelunk tv-t.
-
Malachi
addikt
hát, nem is mondtam, hogy rózsás.
nekem a tv az Sony, vagy Pana, és igen, éppen az ő helyzetüket nehezítik meg a kínainak. alig tíz éve ki hitte, hogy az óriási múltú, és elismerten minőséget gyártó Grundig egyszerűen eltűnik? mikor 2000-ben elkezdtem tévét árulni, volt a falban Grundig, Sony, Pana, Thomson, LG, Samsung, Philips, néhány Beko, és talán ennyi. az 55 centis, megfizethető kategóriáról beszélek, kis szórással árban. mikor négy év múlva befejeztem, a harminc tévéből húsz Samsung vollt, a legkisebbtől a legnagyobbig, a maradék meg pár nagyon olcsó, nem túl jó kicsi tévé, meg pár legfelső kategóriás Panasonic, és Sony. ennyi maradt. a Samsung jött, lopott, tanult és tarolt. és akkor még nem is árultunk LCD-t, vagy plazmát, azok még csak elvétve akadtak az országban, egy-egy kocsi árának megfelelő összegért.
ha a kíniaiak eltalálják az EU ízlést, lesz rendes szervizük, esetleg építenek itt pár gyárat, (mint akkor a Samsung) el tudom képzelni, hogy ugyanúgy túrják majd ki a mostani slágermárkákat.
nem örülök neki, egyáltalán, de sajnos ez ilyen.
-
alevan
őstag
Ha jövőre tudok egy minőségi 4k-s OLED TV-t rendelni kínából 180k-ért, akkor szeretettel várom őket.
-
M5Norbi
őstag
-
-
Kari1
aktív tag
Amíg ezek a gyártók Kínában maradnak szerintem semmi változás nem fog történni nincs nagy félnivalója a Samsungnak / LGnek (max picit változik a piaci részesedés pár %).
Ha pedig ezek a gyártók próbálnak majd betörni a US és EU piacra akkor pedig egyedüli pozitív előnyük fog elveszi, az ár. Mivel rendes logisztikai/szervizhálózatot fenntartani nem kis összeg (illetve plusz pénz is kell a marketingre hogy az átlag user ne úgy nézzen rájuk mint valami kínai gagyira.) És akkor már nem lesz olyan baráti összegű a tv mivel ezen plusz költségeket nem fogják benyelni. -
GIJoe
addikt
Már vártam h jöjjenek telefonba is a Lenovo bekeményít, elkezdenek hullani a szereplők.