Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Beteg feszültség igény?!
Itt mire gondolsz?
Nekem volt 7700K procim is 5,1 Ghz en, meg most i9 7900X em van.
Ilyen radikális változásokat nem tapasztaltam amiket te leirsz, gyárilag 1,065V megy a 4 Ghz a 7900X el.
Mondhatjuk, hogy melegszik, de melyik 10 magos rendszer nem melegszik... -
ÁdiBá
veterán
Nana, a HEDT-ben található Skylake meg az *átlagos rendszerben található skylake 6xxx széria, köszönő viszonyban sincs egymással, max csak gyártás technologia terén, de amúgy baromira nem egyformák.
Elég hülye elnevezést is adtak neki, sokan nem értenek vele együtt miért hivja SkylakeX-nek... -
kikikirly
senior tag
Én is ezt nézem.Rég ki kellett volna adni Kaby lake magot a HEDT platformra .Egy szálon elég nagy a különbség,és most már a Z vonalon is van 6-8/16 szálas processzor.Igaz a készlethiány miatt drágán, mikor volt készlet a 6 magos 8700K 100 kilóért volt vagyis 4mag/8szálas procik helyére ment, nem eggyel följebbi ársávba(Thanks AMD).
Ráadásul a legtöbb szoftver nem lineárisan skálázódik a magok számával, van aki játékra SLI rendszerbe veszi a HEDT platformot, tesztek azt mutatják hogy 5ghz 7700K is jobb választás mint a sok magos High End procik.
Most hogy van 6-nál több mag is, HEDT azoknak maradt akik döntő többségében munkára használják és ki is tudják használni a 8-nál több magot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest