- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- 10 Gbps-os, övre akasztható SSD-vel adott magáról hírt a Patriot
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Közben látom, hogy az első linken (ami szintén a kép mellé volt betéve) inkább a memória tér el az "OC" és "OC2" között.
Olyan tesztet még nem láttam, ahol a lehető legjobb beállítások vannak 4M/4C "módban", pedig ez lenne a leginkább érdekes (játékok és más kevésszálas programok esetén).
(Plusz 1-2 top lapban egyelőre picit visszafogottabb a BD a BIOS miatt. Ha jól láttam, épp az az ASUS lap is ilyen, amiben pedig BIOS-ból megy a magletiltás. Szóval, a teljesítménymutatókat [fps, stb.] relatívan kell értelmezni.)
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz szacsee #2076 üzenetére
MSI E-350IS-E45 20.000Ft
DDR3-2Giga1333-as memó 3.500Ft
Ez még csak,23500!Idle fogyasztás:20,7W DVDíró+3,5"500Giga 7200WD.
Load:Games alatt CODMW2-multiplayer max fogyasztás:27,6W
Max load:29,7WNálam a 40W ! az sok szerintem,maradjunk inkább a cerka felét fogyasztja a brazos!
Mondom CodMW2-vel probáld ki,ja hogy nem müködik cerkán,jaaaa.......
Persze én is gondolkoztam jó konfigen ,ami érezhetően jobb teljesítményü mint a brazos
,de az intel IGP-ében nem annyira bízom
Én egy I3-at szerettem volna lebutítani,a végletegik,egy SSD-vel,paneltáppal hajtva,80e-alatt nem jött volna ki 17X17-lapban procival és memóriával+ssd-vel
Én igazábol egy alacsonyabb fogyasztású Llano-tól várnám a megváltást!
De ebből már csk a Trinity lesz...Nálam 65W-max,de az egyész rendszer fogyasztása(monitor nélkül)
Most jelen pillanatban 58W-ot eszik a rendszerem monitorral együtt,max fogyasztásban.
Brazos+3.5"500-7200WD+DVDíró+Benq-G2420HDB 242-os (nem ledes) monitor.
ebből csak a monitor 28,5W!De persze gyengus a brazos,de egyenlőre jobbat ,kevesebbet fogyasztót DX11-es igp-vel nem találtam.
(érdekes Phenom2 X4-945-ről 4870Cf-ről álltam át a brazos-ra,mert már nem játszom és 24/7-ben ment a gépem és nem vagyok a pénztárcám ellensége)
De tudod mindenki azt vesz amit akar,
neked jó Nike,másnak adidas
,csak hülyén néz ki ,hogy AMD-s hírhez celeronnal példáloznak(pedáloznak)
OFF[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Erm, az uncore-os dolgot még ne vegyétek készpénznek, jobban ránézve másnál jóval kisebb nyereségek jöttek ki. (A magletiltásos dolog viszont fix.)
(#2091) Ringman: Ezt így nehéz megmondani, mert hasonló programok esetén néha az egyik, néha a másik van előbbre. Attól is függ, melyik fogja támogatni az FMA-t (ami BD esetén sebességnövekedést hoz). Fogyasztásban mondjuk az SB van jobb helyzetben. Az IB és a Piledriver elvileg hasonló mértékben gyorsul (+10%). Hogy a fogyasztás hogy alakul, azt majd meglátjuk, elvileg az utóbbinál is várható szép csökkenés (tehát nem csak az IB-nél).
(#2092) BMW001:
Rage3D - AMD Bulldozer - FX 8150 Performance Review
Bulldozer OC Guide[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
nem válasz, csak ahogy olvasgattam a topicot, elég sokat olvastál utána
milyen platformra lenne érdemes - hosszabb távon, több lépcsőben, először lap+középkat. cpu, utána cpu bővítés - ha ezekre használnám a gépet: cad (auto~, allplan) c4d, FEM (egyelőre axis) Bull, vagy SB?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dezz
nagyúr
válasz Zeratul #2075 üzenetére
"Tömörítésben a Bull is szarrá ver mindent, de máshol meg elég gyenguszka."
Jaj, ne kezd már te is, ez nagyon nem így van. Minden sokszálas számolós alkalmazásban (videókonvertálás, 3D renderelés, képfeldolgozás, stb.) nagyon is ott van a 2600K szintjén. Ha valami rá van optimalizálva, meg is előzi. Amiben "gyenguszka", az a kevésszálas teljesítmény.
Bár az utóbbinál is jelentős [játékok 9..11%, számolósabb programok up to 18%(!), clock-to-clock] gyorsulást lehet elérni a modulonként egy szál végrehajtásával.
Másik új fejlemény, hogy az uncore 25%-os túlhajtása (sysclock 200->250, egyéb szorzók visszavéve, magórajel azonos) számolós programoknál ezzen kb. megegyező, játékoknál 10-15% további gyorsulás érhető el!
szacse: Szerinted nem átlátszó, hogy csak próbáltad a CPU erőre kihegyezni a dolgokat (pár szintetikus eredményre alapozva)? Hol ne számítana általános használatban, netezésnél, stb. a GPU (ezeknek az IGP-knek a szintjén)? Az, hogy az a valaki nem volt ezzel tisztában, az már az ő baja. Erre próbálta Oliverda felhívni a figyelmedet.
(#2080) Jack@l: Kicsit más valamit 1x elsütni, mint "nyomni", szóval csak ne fenyegetőzz itt!
-
Oliverda
félisten
válasz szacsee #2072 üzenetére
"ide nem feltétlenül kell az összegzést belekeverni, mivel ott a videóvágási, konvertálási, illetve egyéb az APU által is gyorsított folyamatok is befolyásolnak."
Nem. Kár, hogy nem olvastad el amit linkeltem, mert akkor ezt talán nem írtad volna le, ugyanis annak a tesztnek köze nincs a GPU-hoz. Vagy ennyire nehéz belátni, hogy az Atom mégsem jobb CPU-ban?
A Celeron meg a Brazos két teljesen más platform. Te kb. egy Volkswagen Passatról próbálod vehemensen bizonygatni, hogy jobb mint egy Mini. A memóriakazelést megemlíteni pedig már önmagában is elég vicces volt, mert aki egy kicsit is képben van, az tudja, hogy ez önmagában semmit sem jelent.
"Az ezt megelőző hsz-ban részleteztem, hogy üresjáratban a Brazos illetve SB cerka fogyasztása között üresjáratban és netezés közben sem volt számottevő különbség"
Melyik tesztben?
"Az ezt megelőző hsz-ban részleteztem, hogy üresjáratban a Brazos illetve SB cerka fogyasztása között üresjáratban és netezés közben sem volt számottevő különbség"
Milyen munka közben? Most nem "netezős gépekről" van szó?
Nem túl összefüggő és következetes az amit leírtál...
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
stratova
veterán
válasz Mercutio_ #2083 üzenetére
Végül ő sem Atomot vett hanem Celeront. A GPU-résszel szvsz tisztában van.
szacsee: Köszi, az végül is nem rossz. Nem tudom még pontosan milyen videók kerülnének majd bele, csak támogatottság részéről szeretem magam bebiztosítani (talán Ivy alapú Celeronokat már ebből a szempontból is kikupálják, addig marad AMD a célkeresztben). Kellemes használatot![ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz stratova #2082 üzenetére
Próbáltam, feltettem a directX-et, Mplayer HC-t és 1-2 mintadarabbal (mkv) megnéztem. Mindegyiknél működött a DXVA, még egyik hír hozzászólásaiba is beillesztettem, mert intel honlapján félreérthető, hogy melyik GPU mit tud. Előfordulhat, hogy 1-2 filmet nem visz, a kérdés az, hogy mire lenne használva?
BD képekkel (ISO) nem próbáltam, mivel igényem sincs rá 10 megás nettel és tárhelyem sem. No meg eszköz amin ki tudnám használni a látványt. -
Mercutio_
félisten
Ne akarj már architektúra összehasonlítást érvként felhozni konkrét platform értékeléséhez, esetleg próbáld értelmezni is az ott olvasottakat főleg, hogy Oliverda is épp attól óvott mindenkit, hogy erre alapozza a teljes platformok összehasonlítását
Magonként kb. egálban van az atom és a bobcat, DE a mellettük lévő APU-k és így a komplett rendszer tekintetében általános használatra fényévekkel előrébb jár az atomhoz képest a bobcat, ha ION-t raksz az atom mellé, akkor pedig árban és fogyasztásban lesz rosszabb a végeredmény rá nézve.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
stratova
veterán
Kérlek ne tedd.
Egyébként szacsee utóbbi pár hozzászólása szerintem is teljesen korrekt. Csak eleinte annyi sárdobálás volt a topikban, hogy aki bizakodva várta a Bulldozert esetleg még szimpatizált is vele, az okkal rág be már a legkisebb kötekedésre is. A faragatlan stílusból sajnos kijutott innen is onnan is.
szacsee: Azt próbáltátok a kis Celeronos konfigon, mit szól a legkülönfélébb videótartalmakhoz? (Mert ezidáig úgy tudom, hogy a legjobb esetben is visszaadja a CPU-nak a terhelést, ha nem bír vele a GPU. Ezért filmezésre szánt HTPC-nél nálam egyelőre kilőve).
Az 50k-s ár i5-2310 esetében valószínűleg egy közepes árfekvés, árgépen 41-59k között mozog, de ilyen árban van a 2400 is. 2500K-ért 50-70k-t kérnek. -
Prof
addikt
válasz szacsee #2076 üzenetére
Te most komolyan azt mondod netezésre kell egy SB?? 10 éves 1 magos proci bőven sok netezésre..nem hogy egy brazos.
Ne hasonlítsd már össze gépeket amiben ssd van meg amiben hdd rendzsernek, 1 magos p4 SSD-vel lealázza a 8 magos xeont hdd-vel.
Netezésre kurvára nem kell erős cpu se szuper memóriakezelés.
Nézhetnél egy CPU usage %-ot netezés közben és látni fogod.Ha lassú egy új gép netezésre 2011-ben annak a kevés ram, lassú hdd, szar windows, agresszív energiagazdálkodás az oka.
Amúgy egyértelmű, hogy egy SB még ha celeron is akkor is messze veri cpu/fpu erőben a ULV mobil kategóriás brazost, ill. régi amd procikat (ugye llano kb. athlon x2).
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz Oliverda #2064 üzenetére
Legalább beismeri és nem álszetneskedik(és törli a nem tetsző visszaszólásokat). A buzizásér nem jár bünti? mert akkor én is nyomom mostantól...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
-
KAMELOT
titán
Érdekes. Moderátor kiírta ,hogy ne OFF-oljanak a fórumtársak. Erre mindenki itt offol
(#2076) szacsee: gépösszerakós topikba írj ha szeretnél X összegért konfigot venni. Köszönöm! Netre irodai munkára az én gépem is nagyon erős és olcsó![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
szacsee
nagyúr
válasz Zeratul #2075 üzenetére
Aláírom, hogy a szintetikus tesztek nem mindenhol tükrözik a valós alkalmazásokban nyujtott teljesítményt, de valamelyest mutatja az eszköz gyorsaságát.
SB celeroncs pedig úgy került a képbe, mint írtam fentebb adott volt 25000 FT alaplapra, procira. Abból kellett kihozni a legjobb teljesítményű konfigurációt netezésre, irodai alkalmazásokra IGP-vel. Oliverda írta erre, hogy GPU-ban nincs sehol a brazoshoz képest, amit alá is írok, de a fő szempont nem a GPU volt.
Tripla postból 2-t töröltettem a modkerben. -
Zeratul
addikt
Aida tesztek önmagukban nem jelentenek semmit, A64 felét tudta aidaban és hasonló szintetikus tesztekben mint a prescott, a valós életben meg jó 50% gyorsabb volt nála. Tömörítésben a Bull is szarrá ver mindent, de máshol meg elég gyenguszka. Az SB celeroncsnak meg nem a Brazos hanem az A4 Llano a kategória ellenfele.
A tripla posztot meg törölhetnéd mert flooding warnt/bant fogsz kapni, nem troll-bant.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
válasz Oliverda #2064 üzenetére
Na jó, utoljára:
Épp pár hete derítettük ki, hogy ez nem igaz:[link] - mint írtam: "Brazos sovány CPU erőben, még az előző generációs atomnál is gyengébb" - ide nem feltétlenül kell az összegzést belekeverni, mivel ott a videóvágási, konvertálási, illetve egyéb az APU által is gyorsított folyamatok is befolyásolnak. Ezért is linkeltem egy részét, ami nekem számított.
Ha neked a GPU is számít, akkor sry, nálam nem."Szerinted kit érdekel a memóriakezelés? Vagy te arra izgulsz, hogy hány MB/sec értéket mutat az AIDA? Az SB Celeron GPU-ját lenyomja a Brazos kb. minden tekintetben".
erre írtad: "ugyanennyiért építettem SB cerkával H61-es lappal gépet és ég és föld memóriakezelést tekintve, illetve cpu erőt nézve" hol említem itt a GPU-t. Az nem érdekel és a tulajt sem érdekelte, mivel netezős kisgép lett építve, de már leírtam korábban is.
Értetlen vagy, vagy direkt kötsz belém? - mindenféle hátsó szándék nélkül kérdem, mert akkor Téged neveznélek dilettánsnak."Ráadásul 35 watt a legkisebb TDP-je, ami duplája a Brazosénak. Ehhez nem kell paneltáp, hogy kijöjjön".- Mindenki tudja, illetve Ti is sokszor dobálóztok az üresjárati fogyasztással.
Az ezt megelőző hsz-ban részleteztem, hogy üresjáratban a Brazos illetve SB cerka fogyasztása között üresjáratban és netezés közben sem volt számottevő különbség (3-5W körül) ATX táppal. Munka közben jóhogy a 65W-os proci többet fogyaszt, az már más kérdés, hogy pl egy nagyobb feladatnál melyik gépet kapcsolhatod ki előbb? Az SB cerka végez lehet vele 15 perc alat és közben 55W-ot eszik a gép (SB cerka, 5400-as Hitachi HDD, Asrock H61-es deszka, ODD, ATX táp) vagy a Brazos 1 órán át szütymög vele és eszik közben 40W-ot. (tudom ebbe is bele fogsz kötni)
Részemről ennyi.Kb most az fog jönni, hogy kapok flémért egy laza temp bannt, mert az általam leírtak erotikusak a szemeteknek.
-
törölt tag
Végre megjelent Oli Bulldozer tesztje,igaz kissé hosszú és még a stilisztikai bravúrok és a terjedelme miatt nincs honosítva,de előbb utóbb az is elkészül (2011 Q4) :
-
szacsee
nagyúr
Leírtam világosan, hogy a döntéskor mi volt a fő szempont.
Válasz nuku, csak dobálózás.
Részemről ennyi: -
Zeratul
addikt
Stol mester nem rég vett egy Lenovo Thinkpad Edge E125-t, amit elmondása szerint 1 munkanap alatt nem sikerült lemeríteni az akkut benne.
-
atti_2010
nagyúr
válasz szacsee #2062 üzenetére
Neked a szemhéjad belseje is zöldre van festve, hogy álmodban is ződet láss
Nem csak te valahogy ráfeküdtél a kék szemcsire és azóta nem akarózik leszállni róla.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Oliverda
félisten
válasz szacsee #2058 üzenetére
"Bevallottan elfogult vagyok, de nem csak teljesítmény szempontjából."
Ezt mondani sem kellett volna.
Az A-3850 listaára jelenleg is 140 dollár, pont ennyi volt júliusban is. Idehaza a forint gyengülése miatt most 35K körül lehet megvenni, már ha éppen van.
"Brazos sovány CPU erőben, még az előző generációs atomnál is gyengébb."
Épp pár hete derítettük ki, hogy ez nem igaz:[link]
"ugyanennyiért építettem SB cerkával H61-es lappal gépet és ég és föld memóriakezelést tekintve, illetve cpu erőt nézve."
Szerinted kit érdekel a memóriakezelés? Vagy te arra izgulsz, hogy hány MB/sec értéket mutat az AIDA? Az SB Celeron GPU-ját lenyomja a Brazos kb. minden tekintetben. HTPC-be a Celeron + H61 nem jó alternatíva. Ráadásul 35 watt a legkisebb TDP-je, ami duplája a Brazosénak. Ehhez nem kell paneltáp, hogy kijöjjön.
"Szóval nem Intel buzi vagyok, hanem csalódott vagyok az AMD-ben. Felállhatna már, de nem úgy tűnik."
Igen, ezek után már nekem is inkább a dilettáns szó ugrott be elsőre.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
szacsee
nagyúr
válasz atti_2010 #2061 üzenetére
Volt / használtál egyáltalán Atomot, Brazost, Bullt, SB-t, Bloomfield-et, Clarcdale-t, Llano-t, Bullt, Yorkfieldet, Wolfdale-t, Phenom 2-t?
Ezekből Bullt még nem használtam, a többit igen. Atom és Brazos is volt nálam igaz más kiépítésben, de SSD nélkül 2Gb rammal egy hétig, Llano pedig szintén volt nálam igaz csak egy teszt erejéig. Meggyőző volt, de írtam, hogy nem ocsló mulatság. Többinek tulajdonosa voltam.
Leülhetsz 1-es.Neked a szemhéjad belseje is zöldre van festve, hogy álmodban is ződet láss?
-
atti_2010
nagyúr
válasz szacsee #2058 üzenetére
Mégis Intel buzi lehetsz mert a Brazos agyonveri az Atomot a Llano (nem Liano ahogy te írod) pedig szintén jó választás, a Bull esetleg még kérdéses de ekkora kék szemcsivel nincs miről beszélni.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
szacsee
nagyúr
válasz Zeratul #2059 üzenetére
1. Itt pl...
2. A cél 25K-ból összerakni egy alaplap + proci kombót init VGA-val netezésre.
Szerinted mondtam volna ismerősömnek, hogy figyelj van egy fasza platform, de sokablakos böngészőnél le fog halni + vegyél hozzá 30K-ért SSD-t, hogy gyorsnak érezd.
Tudom cinikusan hangzik, de 25K volt a limit, nem specifikus hardvertesztelő vagyok, csak egy sima felhasználó. Erre az igényekre erősebb gépet ennyiből nem lehet összerakni. -
szacsee
nagyúr
válasz Oliverda #2057 üzenetére
Bevallottan elfogult vagyok, de nem csak teljesítmény szempontjából.
Szeptember elején gondolkozóba estem, hogy lecserélem a konfigom Lianora.
Nem kicsit megugrott a forint, lehetetlen volt kapni A8-3800-at ezért letettem róla. Szerettem volna egy viszonylag csendes gépet építeni, Liano-val sikerült is volna. Kis IDLE fogyasztás, steames játékaim mentek volna elfogadható sebességgel szóval minden adott volt. Nem véletlen árulom ezt a cuccot elhiheted.
Lehet emiatt a csalódás miatt rágtam be az AMD-re, viszont amit nem értek még mindig, hogy a nevesebb webshopokban ahol 4-5K-t drágult pl a 2500K ott az A8 3850 8-10K-val drágább. Ha az árfolyam miatt ugrott volna az ár, akkor az i5 legalább 15K-val lenne drágább, mivel többe kerül.
Kezdtem bizakodó lenni az AMD-vel kapcsolatban, mert anno X2 Brisbane prociknál elásta magát. Brazos sovány CPU erőben, még az előző generációs atomnál is gyengébb.
Liano rendszer nagyon drága szvsz. Bull pedig most jött meg és a startra nem készült fel az AMD. Innen a "kék" szemüveg. Egyszerűen nincs alternatíva erős netezős konfigot tekintve az AMD részéről. Brazos 23-25K volt amikor néztem, ugyanennyiért építettem SB cerkával H61-es lappal gépet és ég és föld memóriakezelést tekintve, illetve cpu erőt nézve.
Fogyasztás pedig hiába 18W üresben, ahhoz külső táp + panel v. pico PSU és SSD kellene, sima táppal, vinyóval pedig ugyanott van üresben ahol az SB cerka. 6-8 lapot rányitsz böngészővel az SB cerka saccra 10%-ra terhelődik le, az E-350 pedig 80-100%-ra, fogyasztás szintén egál atx táppal.
Szóval nem Intel buzi vagyok, hanem csalódott vagyok az AMD-ben. Felállhatna már, de nem úgy tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz szacsee #2055 üzenetére
Nos, ha te bevallottan elfogult vagy, akkor végképp nem értem, hogy milyen alapon kötsz bele másokba, ugyanezt feltételezve, de mindegy.
Azt nem tudom, hogy Rudi hogy csinálta. Nem én írom a Hazai Pályát. Amennyiben normális hangnemben, szemüvegezés nélkül rákérdezel, akkor biztos szívesen elmondja majd.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz szacsee #2053 üzenetére
Ezt most miért tőlem kérdezed? A folyamatos vádaskodásodd és a kötekedésed pedig egyre komikusabb. Értem én hogy el bandi meg minden, de azért ez már nem vicces.
[ Szerkesztve ]
-
-
Norb3rto
őstag
Mivel nincs túltermelés és nagy az érdeklődés
annak ellenére is hogy hogy sikerültígy el lehet adni drágán nem kell árat csökkenteniÓvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
MPowerPH
félisten
válasz szacsee #2036 üzenetére
Persze hogy elfogyott. Túl korai volt ez a megjelenés minden szempontból. Decemberig várni kellett volna, esetleg az előtt az OEM gyártóknak kellett volna szállítani. Nem tudták feltölteni a raktárakat, a rá jutó gyártókapacitás meg közel nulla, mivel az Interlagos -t is nyomni kell.
Don't Tread On Me
-
KAMELOT
titán
Érdekes számomra.
AMD FX-8120 197eu
AMD FX-8150 236eu
+0,5GHz-ért tuti nem adnák ki 40eu-val többet. 8120-ast is ugyan úgy lehet húzni. Ennek elfogadható az ára. Ennyit megér.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Oliverda
félisten
válasz Jim Tonic #2040 üzenetére
Inkább ott mint itt.
Amúgy a Gigabyte esetében maga az alaplap jó, csak a BIOS támogatás katasztrófa, illetve az, hogy ugyanabból a modellből 4 eltérő revet is kiadnak, és még csak nem is kompatibilisek egymással. Ez enyhén szólva sem júzer és vásárló friendy. Más gyártó ilyet nem nagyon csinál.
-
hobizoli
nagyúr
válasz Jim Tonic #2040 üzenetére
Celeron-bol is sokat adtak el Intel-ék, mesze tobbet, mint Pentium4-bol, de attol meg sapka szar is volt mind.
Ugyhogy ez nem volt valasz semmire.
Foleg hogy pl a legtobb videochip-t meg mindig maga az Intel adja el, nem az nVidia meg nem is az Ati(AMD).Az Abit pont abban volt a legjobb, hogy szabadon allitgathattal mindent bennuk es draga sem volt, es flexibilitasban messze nem volt a kanyarba se egyik masik deszka gyarto sem az Abit mogott, meg evekkel kesobb sem.
Foleg nem a Gigabyte-k, azzal a kb butabbnal is butabb, hikomat BIOS-ukkal...több drón kell ;P
-
Prof
addikt
válasz hobizoli #2037 üzenetére
Hát nem tudom dual core intelek szépen mentek 80-100% Oc-val giga lapban.
Volt nekem acorp, többféle asus, msi, abit és a legjobban a mostani gigabyte-tal vagyok megelégedve.
Régen mikor még volt Abit, persze akkor még nem volt túl jó, pláne nem tuningra egy gigabyte deszka, azóta viszont sok víz lefojt a dunán már. Nem a 10 évvel ezelőtti állapotból kell kiindulni.
-
nagyúr
válasz hobizoli #2037 üzenetére
Jaja, ezzel vált a világ egyik legnagyobb gyártójává, az Abit meg ment tönkre. Tudnám, miért mindenki a tuningból indul ki. Elég szűk agy kell ehhez.
[link]bmatty: vagy annyira van készleten, mint nálunk, ha az árgépet nézed....
[link]
szerk.: Jackal ott is megjelent okosítani....[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
szasanyi
félisten
Annyiért sokaknak nem hiányzik sztem, és még az is lehet (sőt, a helyzetet és a mentalitást látva valószínű), hogy a Mo-i árak magasabbak lesznek.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
hobizoli
nagyúr
válasz atti_2010 #2013 üzenetére
A Gigabyte kb sosem gyartott jo deszkakat, a csiri-csáré dizajn meg dual BIOS volt az egyetlen ismervuk, meg hogy qrva draga.
De a BIOS-ában kb lofaszt sem allithattal, tuning opciok OMG szintu 2.5-5-7.5-10%-ban, amikor a leglepattantabb gyartoke is mar tudott 1MHz-kent FSB-t allitnai meg 0.025V-kent a Vcore-t meg kb barmit. Egy Abit ehhez kepest meg kesz tuningparadicsom volt...több drón kell ;P
-
szacsee
nagyúr
válasz szacsee #2034 üzenetére
Most látom nem is lesz olyan hamar nálunk Bull.
Frankón felkészültek a startra. Lianonál és itt is... nem véletlen lesz drága. -
szacsee
nagyúr
válasz stratova #2032 üzenetére
Van fekete-vörös kombó is, csak ugye le kellene tagadnia, hogy Intel proci van benne.... amúgy sem látszik a hűtőtől.
Tudni, hogy kb mennyibe fog kis hazánkba kerülni egy FX8150?
Vagy annyira ritka, hogy Oliverdáék ahogy írta adja is tovább ... gondolom másik szaklapnak.
Remélhetőleg mire az utolsó szaklap teszteli nem egy degradált sz@rt kap majd. -
-
nagyúr
válasz FireKeeper #2022 üzenetére
Tudtommal van egy vödör új BIOS szinte minden lapjukhoz. De mindegy. A revízió pedig más hátsó portokat takar, már megnéztem. De ugyanazon a napon megjelennek az új BIOS-ok minden revízióhoz.
Én meg azt nem szeretem, ha valaki kioktat olyan hangnemben, mintha együtt innánk. Főleg úgy, hogy láthatóan csak műkedvelő.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
atti_2010
nagyúr
válasz stratova #2027 üzenetére
De az tudathasadásos állapotot eredményezne, mert vagy Tesco gazdaságosnak, vagy Intelesnek néznék színei alapján
Kizártam a kék szint, akkor hogy lehetne Inteles? Persze AM3+ vagy FM1 akart lenni.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz atti_2010 #2025 üzenetére
De az tudathasadásos állapotot eredményezne, mert vagy Tesco gazdaságosnak, vagy Intelesnek néznék színei alapján
(Nincs kedved átírni az aláírásban az utat alapra?)
Mercutio_ Akkor az már Dual vagy Triple channel tudathasadásos állapot (szerintem atti kolléga ott a vesszőt vagy viszonynak tekinti).[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz szasanyi #2024 üzenetére
Néha azért számít az alaplap színe, pl. én egy fehér színű MSI AM3+, FM1 alaplapba nagyon bele tudnék szeretni, pl ha nem kék foglalatok vannak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz MPowerPH #2021 üzenetére
Szóval akkor ez a marketing mégis sikeres. - maradjunk annyiban, hogy előfordul akinél igen. Már azt sem értettem, miért az alaplap színe a legfontosabb némelyeknek, de ez...
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
atti_2010
nagyúr
Nekem volt UD3 lapom katasztrófa az egész, szupport alatt azt értem hogy rendesen jó bioszt kapjak, az UD3 lapnál volt hogy szorzózár feloldásakor elszállt a C&Q irtunk a Gigának, a válasz az volt hogy így kell működjön miközben az Asusban tökéletesen működött, majd később rá 1,5 évre a Giga is kiadott olyan lapot amiben ez működött de a régi lapoknál csak nem oldódott meg, de ezen kívül még rengeteg probléma volt vele, végül nem bírtam kinyírtam a lapot és gariba kaptam egy Asus M5A97-et ami már bántóan jól megy.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
tudtommal nem is igazán törik magukat új BIOS-szal, inkább kiadnak egy újabb rev.-et ugyanaból a deszkából. ez aztán a support
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
MPowerPH
félisten
válasz atti_2010 #2020 üzenetére
A pisztolycsöves szarok nekem sem jönnek be. Tiszta giccs, de ismerek akár innen a PH -ról is sok embert, aki csak azokért a tölténytárért vette meg a Giga lapot. Szóval akkor ez a marketing mégis sikeres. Egyébként attól, hogy giccs, még pont ezen lapjaik nem alsóbb kategóriásak. Az UD3R pl. középkatos volt, és összességében elégedett voltam vele. Fogalmam sincs, milyenek is lehetnek a belépő szintű lapjai. A másik gépen egy Asrock P67 Pro3 van, ami egy fapados sz@r, de amire csinálták arra tökéletese. És ahogy hallottam a Giga UD3 se lett rossz.
Úgyhogy nem értem, a support alatt mit értesz? Hogy mennyit késnek egy BIOS -al, pl. hogy támogassa az AM3+ -os lap a Bull -t?Don't Tread On Me
-
atti_2010
nagyúr
válasz MPowerPH #2018 üzenetére
Lehet, de nálad egy csúcslap van amire azért minden gyártó figyel, de vegyél egy közép kategóriás lapot és egyből lutri az egész, vagy megy vagy nem, gyerekes pisztolyokat raknak borda helyett, rengeteg lapot adnak ki feleslegesen, a legújabb projekt is arról szól hogy "stabilizátor áramköröket raktunk az alaplapra" mikor mindenki tudja hogy ezt a funkciót a táp elvégzi, szóval kezdenek nevetségesek lenni, valakinek ott elgurult a gyógyszere.
FireKeeperIgen elsősorban erre gondolok, nem kellene 1000 lapot kiadni és akkor talán a biosz írás, szupport is működne, de annyira lenezően bánnak a vásárlóval hogy az már fáj.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz MPowerPH #2018 üzenetére
szerintem elsősorban nem arra gondolt, hogy a giga rossz lapokat gyárt, hanem hogy a support a béka feneke alá zuhant, és újabban tojnak a kedves felhasználókra
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
MPowerPH
félisten
Annyira nem rossz az a Giga sem. Ami most van nálam, Gigabyte X58A-OC nagyon jól sikerült, nem Rampage III Extreme, de elégedett vagyok vele. Abban az ársávban magasan a legjobb.
Előtte a P45 UD3R is brutálisan jó volt, talán a legjobb P45-ös tuninglapot mondhatták magukénak. Úgyhogy nem teljesen igaz, amit írsz.Don't Tread On Me
-
leviske
veterán
Az egy dolog, hogy érzelmi alapon vásárolsz, de ez talán még nem jogosít fel arra, hogy úgy viselkedj a fórumon, mint egy nő, aki most éli a ciklusa nehéz napjait. Próbálj meg egy kicsit lehiggadni. Mondjuk iktass be meditációs gyakorlatokat a napirendedbe, míg ki nem kerül a címlapra a teszt.
(#2015) Chepany: A mai világban ne tegyünk ilyen elhamarkodott kijelentéseket.
-
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz Jim Tonic #2012 üzenetére
Talán ha olvasgatsz nem a szar Gigától veszel lapot és nem kerülsz ilyen helyzetbe, szerintem a Giga el van temetve, valahogy nem bírják felfogni hogy nem 130 lap kell egy foglalatra hanem 2-3-4 és ahhoz jó Bios, adio Gigabyte pedig ez volt az első lapom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Oliverda #1994 üzenetére
GB 990FXA-UD3 van nekem még egy 965BE-vel, de a deszkát már a Bulldozerhez vettem. Ott a BIOSt F2-ről F5A-ra(akkor még egy ilyen verzió volt kint) frissítettem, ami már AGESA 1.1-es verziót tartalmaz. Addig jutott utána az alaplapom, hogy kíírta még hogy loading OS, és tovább nem ment. Darabig szenvedtem a supporttal, aztán megflasheltem F4-re, most jó. Azóta kint van egy sima F5, talán ez jó lesz.
Amúgy az se semmi, hogy már harmadik revíziónál van a lap, és az 1.2-höz már teljesen eltérő BIOS kell.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rumkola
nagyúr
2K
-
dezz
nagyúr
-
Prison85
senior tag
Nos megpendítettem az FX-et egy másik, zárt fórumon. Egy kolléga meg is rizikózná az FX-4100-at és talán egy teszt is napvilágot látna, de kérdés, hogy mennyire megbízható az Interstore. Vásárolt már tőlük valaki?
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
Radványi
aktív tag
Sajnos meg nem volt idom leulni a gep ele megcsinalni a teszteket es csak penteken tudok majd hozzajutni viszont egy bator jelentkezore lenne szugsegem aki segitene a tuningban megnezni hogy mit is bir az uj cpu.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ritkaság!!! i9 10900K s1200 CPU! Számla+ gari!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, OEM, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest