- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuMarc
veterán
Igazából az Amazon Kindle azért ilyen - szinte hihetetlenül - olcsó, mert az Amazon az eladott könyvekből várja - teljesen jogosan - a hasznot. Nos, amíg az Amazonon nem lesznek magyar nyelvű könyvek, + nem lesz elterjedtebb az eBook, addig az Amazonnak totál felesleges Magyarországra jönnie. Persze a nekünk eladott Kindle-ön a cégnek csak vesztesége van, ami senkinek sem jó (nem jó cégnek, és nem jó nekünk sem, hisz akkor végképp nem jön Magyarországra, ha ebben az országban csak veszteséget tud termelni.
Egyszerű példa a magyar ebookos közösségnek: A calibre.com-on látható egy statisztika, ami szerint a magyar IP-címek 0,84%-án töltötték már le a calibrét. Ez azt jelenti, hogy a magyar internetezők legfeljebb 0,84%-a használja a calibrét. Márpedig szerintem ott, ahol - hogy is fejezzem ki magam - nem igazán lehet hozzájutni legális forrásból eBook--okhoz, ott az emberek rá vannak kényszerülve a calibrés konvertálásra, ami annyit tesz, hogy szvsz a hazai (internetező) eBook-os közösség 60-70%-ánál fent van a gépen a calibre.
Mondjuk az állam sem erőlteti nagyon a dolgot. Nekik hála az eBookot nem 5%-os, hanem 27%-os ÁFA terheli, mivel nem könyvnek, hanem elektronikus szolgáltatásnak minősül.
-
-
Fryskitt
addikt
Igen, én is úgy emlékszem, hogy idén év eleji nyitásról volt szó. De szerintem - és bocsánat, hogy ezt mondom - a kelet európai országokban egyszerűen nincs meg az a vásárlói kultúra, amire én be mernék indítani egy ilyet (valami elképesztő, hogy mennyi sudribunkó tud bejönni egy boltba.... ), plusz pl. a posta: túl sok csomag tűnik el (konkrétan van ismerős, ahol négy küldeményből három nem érkezik meg), csomagkövetés alig van, a külföldi feladású csomagokat amúgy is egyszerű levélküldeményként kezelik. Iszonyú nagy lenne a veszteség........
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Fryskitt
addikt
"egyszerű az oka: az évek óta ígérgetés ellenére még mindig nincsen hazai Amazon képviselet, és a normál változatot nem tudnák olyan áron adni, hogy versenyképes maradjon a közvetlen Amazontól rendeléssel"
Az a baj, hogy ez nem szentesíti a csalást. Mert akkor nevezzük a nevén: ez az. A reklámos Kindle csak és kizárólag az Amerikai Egyesült Államok területén belül kapható és ott legális. Persze, meg lehet kerülni és nyilván biztos volt, hogy a magyarok meg is kerülik, és azon túl, hogy nem legális, nem is magyarázza, hogy itthon a reklámos verziót is lényegesen drágábban forgalmazzák, mint amennyibe a reklámmentes kerülne egyébként. Plusz kíváncsi vagyok a garanciára, a behozatalt lefedő számlákról meg ne is beszéljünk.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
HuMarc
veterán
Amikor az ország TOP3 műszaki boltja szürkeimport termékeket árul (Pl. az Edigital forgalmazott ZTE Grand X IN-t, és bizonyos okok miatt csak külföldön tudták megoldani a szervizelést... Na vajon miért?)
@Degeczi (#42): Hazai nem is lesz, tudtommal Pozsonyban lesz, az év elején. (Csak nem tudni, hogy melyik év elején )
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
pont fordítva: szinte nem találsz olyan hazai boltot (szó szerint egy-két kivételtől eltekintve) ahol ne a reklámos Kindle-t forgalmaznák...
egyszerű az oka: az évek óta ígérgetés ellenére még mindig nincsen hazai Amazon képviselet, és a normál változatot nem tudnák olyan áron adni, hogy versenyképes maradjon a közvetlen Amazontól rendeléssel
-
HuMarc
veterán
Az Ármesterségnek ehhez sok köze nincs
Valóban, az Edigiatlban reklámos verziót árulnak, de ha írsz az Amazonnak, ingyenesen reklámmentesítik, mivel Magyarország nem tartozik abba a régióba, ami "célországnak" nevezhető. Igen, volt már ilyenre példa.
De valóban, tévedtem, látom, hogy több helyen is reklámos (amerikai szürkeimport) verziót árulnakNekünk 15 000 Ft alatt volt.
[ Szerkesztve ]
-
Fryskitt
addikt
Bocsi, lejárt a szerkesztés.... Nézd csak ezt!
-
Fryskitt
addikt
Hát nem. Ármesterként ezt most nem jól tudod.....de legalább megnézhetted volna, mielőtt ideírod.
Edigital (pl): "Az ebook készülék nem reklámmentes változat. A reklámon ritka esetben az internetes böngészés közben bukkannak csak fel, így az olvasás élményét ez nem befolyásolja! "
Arról nem is beszélve, hogy ez a reklámos verzió elvileg csak Amerikában létezhet, sőt, az Amazon hivatalosan nem is szállítja onnan külföldre. Több oka is van, de leginkább az, hogy ezek a reklámok legtöbbször csak ott elérhető tartalmakra vonatkoznak, és bár a Kindle relatíve olcsó, mégsem fognak engedményt adni olyanért, amiből egy fia cent nem sok, annyi sem folyik be.
Felmerül a kérdés, hogy mennyire legális az ilyen olvasók forgalmazása itthon.
Abban viszont tényleg tévedtem én is, hogy nem a reklámos verzió kerül 40e-be, hanem a reklámmentes. A reklámos csak 30. Hát gratulálok. Németországban 49 EUR, és reklámmentes. Ez, még rossz váltásnál sem több 16e forintnál.[ Szerkesztve ]
-
HuMarc
veterán
válasz cairojack #36 üzenetére
Totál felesleges az érintőképernyő Sőt! Kindle 3-at használtam sokáig, van rajta billentyűzet, a gépelésnél nem kellett a kurzorral babrálni. Most egy Magyarországon Kindle 5-ként ismert fekete színű Kindle 4-et használok, itt még fizikai bill. sincs, de tökéletesen használható. Ez egy olyan eszköz, amin alapvetően fogyasztasz, nem termelsz. Igen, használtam érintőképernyős eBook-readert, a Sony PRS-T2 személyében. (bár nem nagy dolog, ahhoz legalább adnak egy stylust, ami kedves tőlük, még akkor is, ha egy stylus 200 Ft.)
+ Szvsz sokkal kényelmesebb a fizikai lapozógomb, mint az érintőképernyő. Márpedig szerintem azt használjuk leggyakrabban.
[ Szerkesztve ]
-
cairojack
aktív tag
Szerintem annyival nem olcsóbb, mint amennyivel többet levesz a használhatóságból az érintőképernyő hiánya. 10k-val olcsóbban lehet megvenném, de ennyiért nem.
4 col fölött minden phablet... nekem 4 colnál nagyobb telefon, soha az életben nem kellene. Ha fizetnének se...
-
Fryskitt
addikt
Nem rossz. Főleg, hogy a 49 €-ba kerülő Kindle itthon majd' 40e forint. Még a reklámos verzió is 30.
-
szmissz
senior tag
Inkább az Amazon mehetne neki a WayteQ-nek, mert eszméletlen pofátlan másolat a gép. Még a bootolásnál a fa alatt üldögélő alak is le van koppintva, csak Véjteken 2 van belőle.
Itt van nálam mindkét eszköz (Ez a Véjtek és az alapjául szolgáló Kindle 4), külső minőségérzetre, fogásra más dimenziót képvisel a Kindle, de olvasásra persze alkalmas a másolat is, bár a tördelését nem sikerült igazán kellemesre belőni, de ez csak szokás kérdése, aki csak ezt látja, annak valószínűleg tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
Lomha 8V
addikt
Ajándékba vettem egy sima, alap Kindle-t, az rendkívül meggyőző volt. Egy ilyet is kezembe kéne kapni, hogy vajon van e érzetre olyan jól összerakott, mint az.
-
Mardel
őstag
válasz masholnap #23 üzenetére
En 3 eve vettem wayteq p60-as mp3456 lejatszot.
Garancia lejarta utan nem sokkal, tonkrement a jack csatlakozoja es nem lehetett semmit sem kezdeni vele.
Viszont a nokia 500-asomon sem birta sokaig a jack. Az erdekes az egeszben hogy egy 2006-2007 korul 32 ezerert vett 1 GB-os beepitett aksis kinai (ezav) lejatszonak a mai napig semmi baja.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Angel1981
veterán
Bírom ezeket az utóbbi időkben nagyon elharapódzott "nekimegy" kifejezéseket!
Csak nehogy betörjön a fejük! -
masholnap
senior tag
bejegyzésrészlet az edigitalon: "sajnos egy nap alatt lemerül (úgy is, hogy nem is olvasok rajta, csak készenlétben van). Visszavittem, kicserélték egy nem HD verzióra, mert mint mondták, szériahibás a cucc (nem én voltam az első, aki az akksi miatt visszavitte), ezért már nem is tudnak adni belőle, mert visszaküldik (?)"
én annyira imádom a kínai ipart, meg úgy alapvetően a fogyasztói társadalmat, hogy csak na
-
Prof
addikt
Lehet tudni Android van rajta? Ramegy a Kindle-s olvasoprogram?
-
kecskebégető
aktív tag
Alja egy márka.eddig akárhány wayteq cuccom volt mind cserébe végezte.Most is készen áll egy cserére.De most nem fogok szenvedni az butus szervizesekkel nem fogom 3-4 alkalommal ugyanazzal a hibával visszavinni.l Egyből csrejegyet és pénzt kérek vissza.Totális bizalomvesztés,Support zero...
[ Szerkesztve ]
Asszonták nekem,hogy szabadujjak meg azoktó a halotttizéktő
-
.mf
veterán
"A WayteQ nekimegy az Amazonnak
Annyira ezért nem komoly a dolog, az xBook-60w HD viszont egészen érdekes alternatívája a Kindle e-könyv-olvasónak."
Rudi nekimegy a Blikknek!
Annyira azért nem komoly a dolog, de ez a cikk elég érdekes alternatívája a bulvársajtós hatásvadász főcímeknek.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
hpeti2
aktív tag
A sima kiadás pont a K5 mellett volt a MM-ban. Hát ég és föld a két kijelző között a különbség. A K5 sokkal kontrasztosabb. Ráadásul az Amazonos Supportnál jobbal még nem volt dolgom.
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
HuMarc
veterán
Fekete Kindle 4-es (Németországból, de azért ezt nem olyan nehéz megoldani, csak egy ismerős kell) ~13 000 Ft volt. Magyarországon 30 000 Ft. Sokkal minőségibb, jobban használható Mondjuk valószínűleg ez a WayteQ sem rossz, de azért szvsz mégiscsak a Kindle az igazi (főleg, ha valaki hajlandó/tud angolul/németül olvasni)
Az meg elég nagy vicc, hogy az a 250 ajándék könyv mind (vagy ha nem is mind, a 95%-uk biztos) letölthető teljesen legálisan és ingyenesen a MEK-ről.
-
Freiherr
őstag
Jó kis hatásvadász cím.Csak egy szó:support.Kindle the best.Köszönöm,ennyit akartam mondani,kérem kapcsolja ki.
Back to the future
-
szp1
addikt
Fél éve van meg, tökéletesen működik és ha jól emlékszem több formátumot kezel, mint a Kindle.
Most éppe egy több mint 2000 ( ! ) oldalas könyvet olvasok rajta, még nem hibázott egyszer sem, pedig 5-10 oldalas "részletekben" olvasom...Személyes véleményem szerint az eddigi felbontással is bőven jó volt, de ha ugyanannyiért adják, hát legyen HD.
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
effendi2
tag
Nem lehet rossz kütyü, az ára is baráti ennyi könyvvel. Viszont ide kapcsolódik, hogy az amazon.de-n nemrég akciózták le a sima kindle-t 50 ajróra. Az meg most 15e környékén van, mondjuk könyvek és hádé kijelző nélkül. :-)
Örökké akarok élni! Eddig sikerült...
-
DarkByte
addikt
Egész jó árú. Ha valaki véletlen vett egy ilyet leírhatná mennyire fürgén kezeli az elterjedt formátumokat, van-e gond ékezetekkel, ilyesmi. Kicsit ódzkodom mindegyik ilyen olvasótól, a Kindle-knél legalább tudom mire lehet számítani.
-
szp1
addikt
Keltsünk zavart az erőben..
Mindenki kibogozhatja, mi a HD.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
moli.hu
őstag
"újdonságát, az xBook-60w HD-t. Külsőre teljesen azonos a korábbi xBook-60w HD modellel"
?.... dehat ugyanarrol beszelunk, persze, hogy ugyanolyan az, ami ugyanaz.
-
titán
Nem. HD az high definition, jelentsen az bármit. Náluk most éppen az 1027x768 a "high definition".
(#4) kcsa
Gondolom gépelési hiba. Szerintem az elődmodell neve nem tartalmazta a HD-t.(#6) mintAdarab
Nagyjából, a "HD" nem márkanév és nincs levédve/bejegyezve.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
A HD nem 1366x768-at takar minimum???
-
Flashback
addikt
Hatásvadász cím, nem is kicsit.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple notebookok
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM