Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alchemist

addikt

válasz Morden24 #61 üzenetére

Ilyen téren szerintem nem a desktop vs. notebook vitát kell előkapni, hanem a brand vs. dzsunka témát, és persze itt is ahány gyártó, annyi minőségű szolgáltatás.

Laposok... bizonyos márkáknél szívás a garis javítás (időben)... notin RAM vagy vinyó cserét legtöbbször házilag is meg lehet csinálni. Hiba esetén inkább akkor van szívás, ha az agyonintegrált alaplapban hibásodik meg valami.

• Dany007

veterán

Mondjuk szerintem ez egy egész nagy érv az asztali mellett.
    Persze amíg garanciális mindegyik nagyjából 1-1 az állás. De ha már nincs garancia és elszáll valami, akkor szintekkel egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb az asztalit javítani, mint a netbook / notebook tablet stb-t.
    És ahogy ez a generáció felnő, egyre többen lesznek akik már értenek annyira egy PC-hez, hogy kicseréljenek egy tápot vagy egy kártyát. Persze nem azt mondom, hogy szakértők, de megtudják majd különböztetni a tápot és VGA-t, ha másnem a net segítségével és kitudnak csavarozni 4 csavar meg 3 csatlakozót.

Saját példa. Valamikor októberben péntek este - xfactor közben :D - elszállt a gépem. Vagyis a tápegység.
    Este 10 körül feltettem ide a PH!-ra egy hirdetést, hogy kéne gyorsban ilyen és ilyen táp Vp-ben.
    Másnap reggel nézem, még péntek este 11 kor Helkis kollega írt, hogy neki van egy. Gyors PM váltás, és szombat délután már a kezemben is volt egy ugyan olyan tulajdonságokkal bíró tápegység ~ 10 ezerrel olcsóbban mint amennyiért újonnan vettem. És ment a gép.
    Persze ebben az esetben szerencsés, hogy volt otthon egy netbook, de ha nem lett volna is max másnap megoldom anyáméknál vagy "akárhol".
    Namármost ezt egy notebook esetében már közel sem lehet így megoldani, sőt.

• wxppro

aktív tag

Nekem asztali gépem van, mivel az otthonom egyben a munkahelyem is, ezért nem kell lapos. Mutogatják ezeket a tableteket mindenfelé, hát igencsak bután érezném magam az utcán egy olyannal. Mint egy vágódeszka.
    Mondjuk én elég régimódi vagyok, és mindig furán nézek az olyan emberekre, akik nyilvánosan olyasmit csinálnak, aminek az én megítélésem szerint otthon van a helye. Ebbe beletartozik sok minden, pl. az utcán, BKV-n esznek, könyvet olvasnak, vagy éppen interneteznek egy ilyen vacakkal, meg kihangosítón hallgatják a telefonról a zenét, stb. Engem ezek a dolgok nagyon irritálnak, és egyfajta igénytelenségnek tartom az ilyesmit.
    Sok ember panaszkodik, hogy ez nem jó, az nem jó, így szívok, úgy szívok. Pedig az esetek nagy részében minden megoldható lenne csak azzal, hogy megadják a módját annak, amit csinálnak.
    Mennyivel jobb olvasni egy karosszékben otthon, mint a metrón nyomorogva az utastársad könyökével a bordáid között. Én el nem tudnám képzelni, hogy leülök a parkban egy padra, térdemre dobott sporttáskán egy laptop, és szörfölök a neten. Annak nem ott van a helye, és ideje, aki normálisan meg tudja szervezni magának a napját, az nem fogja 5 percenként előkapkodni a lapost meg a tabletet, hogy most akkor hova is kell mennem, miért is vagyok itt, hol kell lennem két óra múlva, stb.
    Persze, sokan ráfogják arra, hogy időspórolás, meg hasonlók. Csak az a baj, hogy aki 3 metrómegállónyit utazva is belebújik egy könyvbe, vagy egy tabletbe, az azt jelenti, hogy nincs szabadideje, ergo mikor él?

Új hozzászólás Aktív témák