Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Raspberry Pi
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
forgonati
őstag
válasz #72042496 #13 üzenetére
Tökmindegy, mennyire állitod a menüben, a szenzor akkor is 14 megapixeles képet lő, csak utána a szoftver leméretezi az általad beállitott méretre. Tehát, igen, 5mp-en is ugyanolyan zajos. Lényegében semmi értelme visszavenned 5mp-re, max helytakarékosság végett. A kép nem lesz jobb. Sajna azok az idők már elmúltak amikor a gépekbe 5mp-es szenzor került. Bár megálltak volna ott...
Keelah Se'lai!
-
őstag
videózni fényképezővel nem kifizetődő, meg kamerához képest mindegyik fényképező video funkciója egy rakás őőő.... na az, az sx120-ban van optikai képstabilizátor, a 10x-es optikai zoomról meg már ne is beszéljünk. 10 és 14 megapixel közt meg nincs akkora különbség.
Félreértés ne essék az sx120 sem tökéletes, de ennél ugyanazon az áron sokkal jobb, ami mondjuk sok más gépről is elmondható, ezzel a samsunggal szemben.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz Lotusomega #6 üzenetére
Az ember akkor szokott fényképezni/legalábbis nagyrészben/,ha nincs ismerős helyen.
Ha nincs ismerős helyen akkor meg nekem tök jo lett volna ha a fényképezőn lett volna turistatérkép.
Igy vittem a telefonom a fényképezőm meg a navigáciot és ugy bolyongtam a helyekben
Olyan is volt már,hogy városnézéskor vittem a fényképezőt,és tök jo lett volna ha tudtam volna merre kell menni oda,ahova előzőleg kiirtam magamnak mit akarok megnézni.
Persze ha ember a szomszéd öregasszonyt fényképezi,és löki fel a képet valami fikázos oldalra,akkor persze,hogy nincs értelme a fényképező+navigácio kombonak[ Szerkesztve ]
-
nkmedve
őstag
"10MP vagy 14 nem mindegy? Attól nem lesz szembetűnően jobb a képminőséged."
Jobb? Szerintem pedig szembetűnően rosszabb lesz, 40%-kal nagyobb felbontás ekkora szenzoroknál nagyjából ennyivel több zajban fog mutatkozni, a miniatűr optikák pedig úgyse fognak részletgazdagabb képet rajzolni (és még a fájlméreted is nagyobb). Ennek pont annyi értelme van mint a 3 vagy 5 MPixelnél magasabb felbontású telefonoknak.
Kompaktoknál már régesrég meg kellett volna állni a pixelszám növelésével, olyan 6-8 MP magasságában. Sőt szerintem DSLR-ekben sem kéne eszetlenül növelni.
-
Kerio
őstag
10MP vagy 14 nem mindegy? Attól nem lesz szembetűnően jobb a képminőséged. Marketing fogás oszt kész. Magyarul parasztvakítás. Pont azoknak akik beveszik ezt a maszlagot
Ezek a HD videónak nevezett akármik meg semmit nem érnek az ilyen kis kompaktokban. Legalábbis nekem a Sony DSC-W350-ben egy nagy kula volt. Ha videózni akarsz vegyél kamerát.
Tudják ezek, hogy milyen réteget céloznak meg.[ Szerkesztve ]
-
Lotusomega
senior tag
Na a GPS az a funkció aminek tényleg nem látom értelmét egy fényképezőgépben, max a geocachingelők között. Amúgy full parasztvakítás, úgyis tudod h hol fényképezted az adott fotót, semmi értelme a koordinátáknak.
Ezért nem vettem meg a Tz-10-et sem, a semmiért dobjak még ki kb +20 rongyot az ablakon
-
őstag
250$ ezért? ez valami vicc?
annyiért már canon sx120-at is lehet kapni, ami azért nem kicsit jobb gép, és ránézésre méretre ugyanolyan kompakt mint ez, csak a parasztvakítás (wifi, touchscreen...) hiányzik róla.GPS gondolom ebben sincs, ami akár még hasznos is lehetne.
-
Silentfrog
veterán
Rakhatnának bele esetleg egy teljeskörü navigáciot.
Az már ujdonság lenne. -
frenetik
tag
ez persze elég nagy marhaság, ha csak a 14 megapixelt nézzük, már akkor jobb, mint bármelyik mobiltelefon. viszont nem tudsz rajta telefonálni.
viszont a faszér nem lehet felrakni az összes képet? nincs hely a szerveren? rákerestem és legalább 5 kép van a gépről, mindenféle szögből.
-
nagyúr
a 3x-os optikai zoomot leszámítva semmivel sem nyújt többet mint egy korszerű mobiltelefon.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest