- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- NAND flash NAS-ként használható mini PC jön a GMKtec berkeiből
- A Jonsbo legfrissebb kompakt házaiba Flex táp való
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Projektor topic
- Video digitalizálás
- Asztrofotózás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
Egyrészt az akksinak többnyire jóval alacsonyabb a teljesítmény-leadása, mintha hálózatra van kötve, így nincs esélyed sem, hogy a CF-et ráereszd teljes mellszélességgel akksira, de egyébként ki az a b@rom aki akksival akar 3Dset játszani? Útközben inkább filmezel az integrálttal, aztán mikor megérkezel hálózatra dugod és belövöd a "csodát"
-
waverider
senior tag
LordX, orbano, ityam:
köszönök minden tanácsot!
ebben cserélhető a lapka, mert ez nem egy hagyományos notebook
mindenesetre szem előtt tartom amiket vázoltatok, köszi!Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
tzsolesz
nagyúr
Jujj. Vajon meddig bírja az akksi, mikor elkezdünk játszani egy CF rendszerrel?
Viszont a középkategóriás 4600-al szerelt már annál jobb dobás lesz. Pláne ha az új 40nm-en készült lapkával szerelik. -
orbano
félisten
attül még esélytelen belerakni szerintem. felteszem a chip méretezése teljesen más, nem jó rá a notiban lévő hűtő, más az áramfelvétele, a fogyasztása, biztos vagyok benne, hogy macerás lenne beletenni. plusz beszerezni egy ilyen vga-t külön.... abból megvan egy új notebook
A vér nem válik VAZZE!™
-
veterán
Egy 4600 chipsetes laptop már bőven jó HD-ra is, játékra is, ha értlemesen használható kimenettel látják el. Jó lesz ez, jó lesz ez...
[ Szerkesztve ]
-
LaMotta
aktív tag
Nah végre .. Erre a hírre vártam már mióta ! Szóval ha minden jól megy, jövő év végén megveszem az első notebookom ... Addigra már csak értelmes áron lesz egy 4670-nel felszerelt laptop ..
-
ityam
őstag
-
LordX
veterán
Szerintem inkább jellemző a mobil PCIe csatoló (talán MXM-nek hívják? Vagy az Atié más?), azaz cserélhető.
Más kérdés, hogy nem fogsz szerezni MXM kártyát, főleg nem a legutolsó generációból, és a laptop hűtője se biztos (inkább biztos hogy nem) fogja elbírni a nagyobb hőéeadású chipet..
-
Taky
senior tag
Már csak arra várok, hogy a HP is megjelenjen valami jobbfajta notival 4670-nel szerelve, remélhetőleg 250-320 közötti ársávban.
"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
-
waverider
senior tag
vajon ezek a 4XXX mobil lapkák beépithetőek majd esetlegesen egy már meglévő notiba is, ha van benne elég hely?
gondolok itt arra, hogy lecserélném a notiban egy 4800-asra a meglévő 2400-ast
nemcsak a széria szám alapján, de legalább a duplája lenne a teljesimény
lehetséges ez?Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
JoeYi
őstag
Már nemazért, de csúcsvideókártyák eddig is elérhetóek voltak a notebbok gyártók számára,csak nagyon kevesen használják őket. Pl itt egy 9800m gts-el. Nem használják őket, mert a hő ami keletkezik ugyan elvezethető és működőképes marad a gép, de az általa okozott hőingadozás eléggé megviseli a környező alkatrészeket, és elég jó sanszot adva a meghibásodásra. A noti gyártók pedig nemhiszem, hogy túlzottan szeretik a gari cserét.
Így ha jól sejtem MSI, Acer és többiek is leginkább a 4600-as családot fogják használni, jellemzően 270-320k közötti árcédulával, a 4800 meg megmarad az Alienwarenek, meg a többi olyan cégnek, akik egy jelentős felárért vállalják a gariztatás rizikóját
-
7heaven
csendes tag
"Talán, ha fém az alja, és a hőcsövek ahhoz vannak heggesztve ..."
Ez nem is rossz ötlet, de az alja helyett inkább a tetejéhez lehetne rakni.
Így az ölben tartás kivitelezhető lenne.Bár nem tudom hogy az lcd szeretné-e a meleget,
meg úgy biztos vaskosabb lenne a noti.De lehet egy próbát megérne.
Igaz a noti két paneljének/oldalának a kapcsolatánál
hajlékony heatpipe-ot kellene alkalmazni (van ilyen?) -
Zso2
őstag
lezso, azért mrgnézném hogy a mobity 9600 64mb-os notiddal milyen a cod4
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
bazsade
tag
válasz vehement69 #6 üzenetére
valóban örömteli lenne, ha a következő macbook pro-kba már ati kerülne, bár a jelenlegi tendencia nem erre mutat
kívűncsi leszek az első fecskékre, h mennyit fogyasztanak, mennyit fűtenek majd -
Syska29
csendes tag
Hali!
Bekapcsolódva a beszélgetésbe nekem csak egy ASUS x50-vl notim van.
Az aksit már garival visszavittem mert megette a gépezet kevesebb mint fél év alatt.
A fűtéséröl meg annyi hogy akukimélőben 85 fokos teljesitménycentrikusban meg
az eddig mért legnagyobb az 106c fok volt.
Ja és ebben csak egy x2300 as ati van ami 64Mb dedikált memoval rendelkezik.
Nemtudom mi fűt benne de a proci is csak T2330 1.6GHz
:-)))
Üdv.Syska29
-
Zso2
őstag
Ne haragudj, de erre csak azt tudom mondani, hogy űlj le 1-es. Ezt a baromságot , játékra használom ezért van notim :-)))))))))))))) idiót. imádom a kivételes b@rmokat. Ha annyit költöttél volna asztali gépbe mint notira , el sem tudod képzelni milyen szép látványban lenne részed a játékokban Arról nem is beszélve, hogy ezek a kemény notik csak kínlódnak , megzabálják tönkreteszik az akku-kat és fűtenek mint állat.
Soha nem lesznek olyan gyorsak és erősek mint asztali barátaik.....[ Szerkesztve ]
Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
Végre használható a mobil GPU-k.
Már csak egy ütős AMD mobil proci kéne, ami kihajtja ezeket.Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
stvnppp
senior tag
válasz WonderCSabo #38 üzenetére
Főleg, ha nem jön gáz Oroszországból... Játszol és nem fázol
-
WonderCSabo
félisten
Jók lesznek ezek!
-
Ste
addikt
jájj
a 4800asmobility nem aprózza el a dolgotilyet kérek asztali gépbe, hátha könnyebb hűteni
-
sz0k3e_
aktív tag
válasz antikomcsi #35 üzenetére
passz, ez jó kérdés, max odaadja az integráltnak, nemtudom
jól utána kéne olvasni a dolognak, de nekem árkategórián kívűl esik a cucc, majd valaki megmondja, aki érdekelt benne (illetve, hogy egyáltalán jól gondoltam-e itt a dolgokat )"What next in the parade of constant obstacles?"
-
antikomcsi
veterán
Van ráció abban amit mondasz, én azt hittem, hogy csak saját memóriával rendelkeznek majd a kártyák.
Vagy beállítasz hozzá teszemazt 256 megát, és amikor diszkrét vga-ról váltasz integráltra, akkor azzal a 256-al milesz?
Visszacsapja a rendszerhez, vagy marad talonban? Mert, hogy az integrált használ a rendszerből az ok, de nem tudtam hogy diszkrét ati kártya is csinál ilyesmit, mint az nv TC-s karijai.
-
marcias
őstag
Fincsi. Egy 3200+4670-es rendel.
-
Integra
titán
a rendszer tudja azt, hogy ha csak normális win van játék helyett, akkor egyszerűen lekapcsolja a gpu-t? mert ha igen, akkor érdemes venni, mert akksiról ugyanolyan fogyasztási értéket produkál mint egy sima alaplapi fapados gpu. ha meg szükség van rá, automatikusan bekapcsolja illetve a frekit is módosítja..
mert ha igen, akkor ez zsír lesz...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
sz0k3e_
aktív tag
válasz antikomcsi #29 üzenetére
sztem itt a ddr2/ddr3 a rendszermemóriából levágott szeletet jelenti, a névből illetően ugyanis ezek nem gddr, azaz grafikus ddr memók
innentől kezdve a különbség is érthető szerintem: a ddr3-at az alaplapba tolod, a gddr3-at meg a karira rakták a gyártók
"What next in the parade of constant obstacles?"
-
Blero2
tag
Itt egy link, ami szerint 75W-os fogyasztása lesz egy mobility 4800-as karinak. Érdekes...
-
BobChemistry
őstag
gondolom ezek alacsonyabb feszt kapnak mint az asztali társaik, és ezáltal a fogyasztás is kisebb
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
antikomcsi
veterán
Egyébként valóban ennyivel olcsóbb (nagy tételben biztos más belátom) a ddr2, mint a ddr3, hogy a 4600 mellé még ilyet is szerelnek? Szerintem kár megfogni egy ddr2-vel ezt a chipet.
Ja, és itt mi a különbség a ddr3 és gddr3 memók között?
-
enamessias
aktív tag
Ahhh! Csak legyen mxm2 formában valamelyik! Tuti benevezek egyre.
A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
tome.jr
addikt
4800 Crossfire Kíváncsi leszek desktop VGA-val összehasonlítva mit tud majd.
-
v.tom
őstag
Kíváncsi lennék mit nyújt egy 800 shader procis, gddr5-ös mobility radeon, megtámogatva egy jobbféle turion ultra procival.
-
Devid_81
félisten
Az anyukáját!
Nem semmi a most az AMD-ATI, remélem fogyasztásra is jól alakulnak....
-
DraXoN
addikt
Vajon mikor lesz újra gyári támogatás a mobility radeonokhoz? ... én szüntelenül várom (jelenleg csak a notebook készítőn át van támogatás, akik meg.. nem nagyon frissítgetnek drivert egy idő után)
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Chaser
legenda
Gyártástech-ről nem sett szó..úgy tudom tavasszal jönnek a 40 nanos radeonok, a 4670 utódjáról azt olvastam, kb 4830 tudású lesz 4670 árában és fogyasztásával... ha tényleg jönnek akkor sztem notikba is 40 nanosat lenne érdemes rakni nem? 4800-as cucchoz milyen aksi kellene, hogy 1általán elinduljon?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
rgranc
aktív tag
Én a játék megjelenése óta notin játszom a CoD4-et, szinte minden este. Mivel a noti elbírja, az asztali gépem pedig nem, nem láttam értelmét az asztali gépre költeni csak azért, hogy azon jobb képminőséggel játsszak (az netezésre, filmnézésre teljesen jó amúgy). És mivel nagyon kényelmes, hogy otthon arra az asztalra rakom a gépet, és ott játszok, ahol akarok, nem vagyok helyhez kötve, az újabb játékokhoz is inkább ilyen erős játékos notit szereznék be, mint asztali gépet.
-
sNORh
addikt
imádom az ilyen témával kapcsolatos építő jelegű hozzászólásokat.. gratula..
és hogy jónapod legyen, ne szúrja a kisszemed..[ Szerkesztve ]
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
antikomcsi
veterán
Sok esetben nem kell a notikba nagy grafikus teljesítmény, de ha már lúd legyen kövér. Bár ha teljesítmény kell, akkor szerintem a 4300 az már túlzottan megnyírbált!
Nekem elég lenne, csak én nem használok notit, bár ha erre vetném a fejem, biztosan valami hasonló megoldást keresnék.
-
X@b3e
addikt
Ez a W90 brutál lehet
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
rebugra
aktív tag
Minek bele? Vagy adnak hozzá vízhűtést is??? Ok csináljunk szuper laptopot, de én egy csúcs gépet ismerek : Odin E805II na az csúcs szuper, de úgy is néz ki hogy ááá..féltégla
[ Szerkesztve ]
═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════
-
luw2win
őstag
Így kell ezt csinálni
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
64b0r
aktív tag
4800 CF az cseppet durva egy notiba... És mégis hogy gondolják, hogy a proci + 2 GPU hőjét kivezetik a gépből? Ehhez tuti nem elég a szokásos 1 venti, de lehet, h még kettő sem. Talán, ha fém az alja, és a hőcsövek ahhoz vannak heggesztve... Viszont akkor lőttek az ölben tartásnak.
HD 4600 + egy jó kis C2 proci, és minden vágyam megvan. Főleg, hogy a 4600 lekapcsolható, ha akksiról megy.On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.
-
Peter13
senior tag
Egyetértünk: amióta kijött a 4670, azóta várom a mobility verziót. Most itt van végre... Kíváncsi leszek az elérhetőségre és az árakra, lehet hogy a mostani x1600-al szerelt MSI utódját is megpillantom benne. Tetszik ez a dinamikusan lekapcsolható megoldás....
Az a 4800CF az utolsó mondatban viszont durva!!! Adnak hozzá hűtőszekrényt is majd?...
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
FefeeX
veterán
Emberek, nem olvastok figyelmesen...
A diszkrét VGA kikapcsolható futás közben, ergo vonaton/buszon nem fogyaszt mint a szemét, mikor meg rádugod a telepre, lehet normálisan játszani vele... A notimmal pont az a bajom, hogy nem bírja soká az akksi, mert nem lehet lekapcsolni az x1600-at... Nekem egy HD4600-as elég lenne, és nem kéne bele 4 magos procc, elég egy jó fogyasztású C2D is... -
ityam
őstag
mondjuk nem valoszuni hogy sokan az uton hasznalnak ki az eros vga elonyeit. magyarul a vonaton autoban jaccananak.
ez inkabb arra van hogy otthonra ne kelljen asztali gep is meg notebook is. hanem ha otthon van vagy bent melohelyen ott tud az ember jaccani de megis hordozhatja magaval ha menet kozben is hasznalja valamire.
szal a fogyasztas emiatt nem aggaszt. az en notibbal is a vonaton pl csak filmet nezek es nem jaccok. jaccani csak bent melohelyen jaccottam mert ugy kenyelmes
a melgedes mondjuk meg mindig jo kerdes de biztos megoldjak valahogy.amint laccik azert nem megy valami hatalmas orajelen hogy jo kis feszultseg eleg legyen neki. -
adorjant
őstag
válasz [CS]Blade2 #8 üzenetére
ja,és 9 cellás szünetmentes táp lesz hozzá
-
vehement69
senior tag
adja az ég, hogy a következő MacBook Pro-ban legalább egy 4600-as legyen (4800ról már nem is merek álmodni...).. csak ezért nem vettem még.. Meg mondjuk egy jóféle AMD/Intel 4 magos proci, legalább 4GB RAM.. USB3, beépített 3G... Álmodik a nyomor xD
I am cancer in your bones
-
ityam
őstag
hat igen jo lenne ha baratsagos aron egy 4670 es notihoz hozza lehetne jutni. mondjuk ugy 200K alatt persze legalapabb egyeb kiepitesben
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Ez durva...
Az nV hasonló névvel, de jelentősen csökkentett shader-számmal illetve memóriabusz-szélességgel látta eddig el a mobil GPU-kat. Az ATi meg most a teljes asztaliakat belerakja...4800CF? Milyen hűtés és táp kellhet annak?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Na ez jó lesz
-
P00By
nagyúr
Egy kis radeonosat szívesen bepróbálnék
[ Szerkesztve ]
-
cizoe
őstag
Húhh! Na ez tetszik. Bár a játékos notebook még mindig az a kategória, amire nem költenék, de a sebesség kifejezetten csábító.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Ukrajnai háború
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Új Gigabyte Aorus 15 QHD IPS 165Hz i5-12500H 12mag 16GB 1TB Nvidia RTX 3070Ti 8GB 140W W11 Garancia
- Új DELL Inspiron 14 "Kis Gamer" Tervező Vágó Laptop 14" -20% i7-13620H 10M 16/1TB RTX 3050 6GB 2,5K
- Új MSI Katana 17 FHD IPS 144Hz i9-13900H 14mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia
- Zenbook UX3405MA 14" 3K OLED Intel Ultra 7 155H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14s Gen41 4" FHD+ IPS érintő i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar