Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meteorhead
aktív tag
A steamnek miért jók ezek a könyvtárak? Mert egyedül ők a világon, akik energiát fektetnek abba, hogy linuxon is menjenek a dolgok.
A "többek" szót pedig a Phoronixos fórum 30-40%-ra mondom, akik kemény linux pártiak, és valahol igazuk van, amikor azt mondják, hogy a linux erőssége az open source community. Az egész linux hajtóereje az, hogy a forrás közös és a hozzáadott tudás is az, és szabadon felhasználható. Ez gyökeresen szembenáll a játékfjelesztés mögötti piaci versengéssel, ahol a tudás pont hogy nem közös. El lehet terjeszteni a linuxot, de akkor már nem lesz linux.
Félreértés ne essék, bár Windows párti vagyok, de a drámaian kevés játék közül amit megveszek újabban, az Oil Rush köztük van. Egy bitang jó, multiplatform engine-nel írt játék, az Unigine fejlesztőgárda kezei alól. Máig nem értem, hogy egy ennyire feautre gazdag, cross-platform API hogy a rákban nem terjed el. Nem is vészesen drága és nagyon szép eredményt ad. Bár a játék maga annyira nem köt le (bár vannak jó ötletek benne), úgy gondoltam megéri az a 3 rugó, hogy ennyivel is hozzájáruljak ahhoz, hogyha kiadnak egy jó játékot linuxra, akkor azt megveszem.
A linux mellett is szólnak érvek, nagyon dinamikusan fejlődik (ami az egyik gyengéje is), de normál usernek nem tudom jó szívvel ajánlani. A linux, és még Ubuntu sem tudta levetkőzni azt, hogy ne kelljen egyes esetekben egy terminált nyitni. Windows alatt olyan recovery toolok vannak, és MINDENT meg lehet csinálni GUI-ból is, hogy a mezei user szerintem nem is tudja, hogy Windows alatt is van command line. Egyszerűen nem a buta gamereknek és alkalmi játékososknak való platform.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Videó stream letöltése
- Beköszöntött az űrinternet kora
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (FOGLALVA)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 500GB I DVDRW I DP I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest