Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
D-LAN|FuRioN #62 üzenetére
az enyémben kb 10tb írás volt, a benne levő idő hasonló, 100/ 97 volt talán, nemrég ajándékoztam el, már nem tudom
-
erer1000
őstag
megláttam a cikkben hogy GoodRAM és hogy CL100 és teszt
mondom úr isten milyen ram lehet ez, rá is klikkeltem
-
Chaser
legenda
pontosan, amikor a bruttó ráfordított összeg kis túlzással konvergál a nullához, nem kellene érdekelje az ember, h százalékosan az 20-30% esetleg
pl van x termék 5e-ért de car', 7-ért uo. besorolású termék ami jó, nyilván utóbbit veszem, +2e ft/+40%
egy 500e ft-os kategóriánál már más a helyzet, részemről ha valami car' akkor is car' ha olcsó, max akkor tolerálható, a legrosszabb mindenképp a drága de legalább sz@r verzió ( : -
-
Cs1csó
titán
Olyan minimális árkülönbségek lehetnek egy jobb SSD-hez viszonyítva, hogy lehet ennyit nem ér a spórolás.
-
Ilyen Crucial MX500 M.2-es Sata van nekem is a laptopban, igaz 10 napja használom csak kb., de de eddig én teljesen elégedett vagyok vele. Ugyanezen az áron 70 Euróért még a zöld Western Digitalt vehettem volna, de inkább ez mellett döntöttem. Hőfokkal szerintem sincs gond, nem is nézegetem persze. De játszottam rajta és abszolút nem éreztem, hogy lassulást produkálna.
-
dabadab
titán
válasz
Feketelaszlo #50 üzenetére
Köszi, ez tényleg egy korrekt gyártócég.
-
Feketelaszlo
senior tag
A főbb alkatrészeket nyilván Kínából hozzák, de a végső forrasztásokra egy egész tisztességes SMT beültetőgépekkel ellátott gyáruk van Lengyelországban. Azt mondjuk kétlem, hogy minden Goodram terméket kizárólagosan ott állítanának elő, de az tény, hogy jóval nagyobb a nemzeti értékhányad az ő cuccaikban, mint mondjuk a GABA esetében, aki tényleg csak átcímkézi az OEM kínait.
-
dabadab
titán
válasz
#65675776 #30 üzenetére
"A kínai ipari munkás többet keres, mint a magyar"
Nehogy elhidd.
Lehet, hogy a havi keresete többre jön ki (egyébként még csak ez sem), de ha emellé hozzárakod, hogy azért heti hetven órát dolgozik, szabadság meg csak újévkor van (ez nem valami tipp, hanem a kínai gyártópartnerünk konkrétan így működik), akkor azért mindjárt rögtön máshogy néz ki a dolog. -
Karolac
csendes tag
Csak akkor, ha NER kompatibilis Mészáros gyártja
Félretéve a viccet: sajnos azt kell mondanom, hogy egyrészt alkalmatlanok lennénk rá, másrészt, ha valami csoda folytán sikerülne is, akkor újfent 2 szempont merül fel: 1, felveszi a versenyt a világmárkákkal? 2, mennyiért állítanánk/adnánk el? Tudom, sok mindent tudunk előállítani, s igen, még magas szinten is, de... Akinek nem mond semmit, az nézzen utána a MEV, BHG, BEAG, ML történeteinek. Mielőtt bárki nekem esne, csak annyit jegyeznék meg, hogy több évtizedes rálátásom van a mikroelektronika területére, sok tapasztalattal gyarapodtam a gyártás, értékesítés oldaláról is
-
Cs1csó
titán
Kérdés MILYEN játékokkal játszol, és egyszerre mennyi van telepítve. Csak játékra - tehát mondjuk az OS-nek van egy 120GB-os SSD - egy 500GB-os elég lehet.
(nem szívesen vennék már 1TB-osnál kisebbet, azon elfér pár MB-os személyes dolgaim, és a pár száz GB-os zene gyűjteményem, nincs NAS-om és nem akarom zenehallgatáshoz, külső HDD-t csatlakoztatni - azon is megvannak a zenéim kvázi mentésként is - )
Már van 1TB-os SSD 30k-ért, nekem emészthető áron akkor lesz ha beesik 20k környékére.
-
Feketelaszlo
senior tag
Elvileg a Toshiba a flash chip beszállítójuk, ami a tesztben szereplő gyári Toshiba megoldással összevetve viszonylag hihető is.
-
arn
félisten
javasolnam a brand atnevezeset GoodRAM-rol AcceptableRAM-ra.
-
Zolik
senior tag
Nekem már a cég neve is olyan no-name kínai szerű.
Kingstonokkal sose volt gondom így maradok azoknál. Most hogy az ssd árak a béka segge alá kezdenek menni aki 2-3 ezer Ft-on akar spórolni az meg is érdemli ha utána gondja van.Most még gondolkodom az új WD blue sn500-ban, a tesztek alapján bruál jól sikerült és árban is teljesen rendben van.
[link] -
Jah, én nem akarom kerekíteni. Mint már írtam, én használni akarom a terméket, nem vakarózni rajta.
Annak a terméknek ilyen a hőfoka. Engem nem zavar, teszi a dolgát, nincs throttling se.
Van rá 3 év garancia, mint minden másra. Én azért vettem, mert részemről nem zsákbamacska.
Crucial/Micron memóriachipek vannak rajta, SM2258XT vezérlővel, mint pár kortárs termékben.
Máshol sajnos előfordul legózás, és előbb jobb chipek kerülnek bele, később pedig gyengébb minőség. Én ezzel annyira nem akarok rizikózni.
De hozzáteszem, ez az én álláspontom. Amúgy is hidegfront jön, kár volna komolyabb okfejtésbe belemenni. Mindenki azt veszi, ami számára technikailag/anyagilag megfelelő.
-
Nem melegszik az rohadtul...Folyamatos írásnál pedig minden SSD melegedni fog, és mi fog benne melegedni, a vezérlő. EZt is tegyük hozzá, így kerek.
Mint említettem, csak abban a gépben, amiben teszteltem, három másik SSD volt teljesen azonos feltételekkel tesztelve. Ezeknél(Kingston HyperX és két samu) sosem láttam nemhogy 60°C feletti, de még 50°C feletti értéket sem, huzamos írás alatt sem. Akárhogy akarod kerekíteni, ez attól még nem kerek...
-
Nem melegszik az rohadtul...Folyamatos írásnál pedig minden SSD melegedni fog, és mi fog benne melegedni, a vezérlő. EZt is tegyük hozzá, így kerek.
Én tettem 10-15 gépbe BX-nek mindenféle méretét, és semmi gond nincs vele, direkt tesztelve se.. Lehet nézegetni persze a hőfokokat naphosszat, de az SSD egy valamire van kitalálva, és azt nagyon jól tudja bármelyik: Használni kell.
Az én autóm 90 fokig melegszik, döbbenten néztem, aztán rájöttem ,hogy üzemmeleg
XuChi.: Mire a TBW végét eléred le is cseréled másikra. A Patriot Burst ugyanaz, mint a Kingston A400.. Megveheted a Phison S11-es vezérlővel, de olcsó is.
Úgy is cseréli az ember 1-2-3 év után, mert akkorát esnek az árak. Én nem rágódok ezen a TBW-n, mert hamarabb ütnek el zebrán, mint hogy a TBW miatt kezdjek el rágódni
-
XuChi
addikt
De miért vegyek drágábban rosszabbat, ha van jobb áron jobb
#28: Erre azt tudom mondani, hogy az elmúlt 10 évben volt kb 15 SSD-m. Jelenleg is (Kingston UV400 120GB, Adata SP900 256GB, Patriot Burst 120GB+960GB, WD Blue m.2 500GB, Samsung 850 PRO 256GB, Micron P400 256GB, Samsung 970 Pro 512GB m.2 NVME) van az otthoni gépeinkben. A legöregebb a 850 PRO, immár 4 éves, írtam rá 23TB-ot és köszöni kiválóan elvan.
De korábban volt OCZ Vertex Ultra 60GB. Az meghalt 3 hónap után, OCZ Vertex 3 120GB, az is kb fél évig bírta....
Szóval a mai modern SSD-k már nem pusztulnak el olyan könnyen ez világos.
-
poci76
aktív tag
Az a baj ezekkel a tesztekkel, hogy azt, ami talán a legfontosabb (nekem legalábbis), nem tudják vizsgálni: a megbízhatóságot. A TBW meg a garanciaidő csak egy szám, amit a marketing osztály dönt el, semmi relevanciája a megbízhatóság szempontjából.
-
vanye
senior tag
Attól függ, kinek mire kell. Nálam a 240-es modell egy fele akkora Kingstont váltott. November óta megvan, és most se tartok még 1 terabájtnál sem; mire ez felszökne 80 környékére, már rég egy másik SSD-n fogok "élni". Azt se feledjük, hogy minden egyes hosszú távú endurance-teszt, amit az SSD-k élettartamát hivatott kideríteni, arra jutott, hogy az egyes SSD-k a gyártók által (óvatosan) megadott TBW-értékeknél jóval magasabb értékeket produkálnak a való életben.
-
-
hemaka
nagyúr
válasz
bazsi83vp #23 üzenetére
Igazad van, csak külső SSD-re van.
Azért a memóriakártyás résznél felszisszentem, igaz nem is veszek itthonról semmit.. -
Taranti
senior tag
Köszi a tesztet, jöhet még a belépőszintről, hogy lássuk mit tudnak a kicsik a nagyokhoz képest.
-
XuChi
addikt
Jah csak a TBW értékük kuka!
120GB drive: 40TB
240GB drive: 80TB
480GB drive: 120TB
960GB drive: 240TBEllenben pl egy Patriot Burst ahhol:
120GB drive: 75TB
240GB drive: 180TB
480GB drive: 425TB
960GB drive: 825TBÁrban még olcsóbbak is a Patriot SSD-k és ugyan úgy 3 év a garancia rájuk.
-
Ez tré. Ennyiért van rendes nvme M2-es PCIe4x SSD is...
-
koko52
nagyúr
Az árral nem kell hódítania, mert a Silicon Power 512gb 550/530 19 000 ft-ért vettem 2 hete.
-
Chaser
legenda
persze, csak nem lenne versenyképes
azért már itthon sem szeretnek apróért dolgozni olyan helyen, ahol tudják h elég szép pénzekhez segítik hozzá a céget
fentebbi példából is látszik, nem sok értelme van, magában a +2év gar kompenzálja még a 21k-s árat is pl a 860-as samu javára, de olcsóbban is van ennél jobb alternatíva, a híres régi mofém sem magyar már, csak a neve maradt
elég sztem nekünk a magyar posta is bőven, hungarikumként ( : -
-
hemaka
nagyúr
Az árral baj van.
-
Chaser
legenda
"A fentiekből látható, hogy a ráncfelvarráson átesett CL100-as nem elképesztő teljesítmányével igyekszik ...."
ha 24,5k körül van, mehet is a levesbe, nemrég vettem samsung 860 evot 5 év garral 26300ft-ért, egy picit' jobb, meg egy picit' több a gar idő, ennyiért ez egy rossz vicc
most ránéztem, 24,5k nem tudom honnan jött, árukeresőn 21e-től van értelmes boltokban - nekem annyiért sem kellene - -
Belépőszinten jelenleg szerintem Crucial BX500 a tuti.
-
Noukoum
veterán
Bőven elég volt megnézni az árakat.
#3-as, mondjuk ha magyar lenne én átgondolnám. Persze ha a neve is magyar nyelvű.
-
törölt tag
Én azt nem értem, hogy ha lengyel barátaink képesek informatikai eszköz gyártására, akkor kis hazánk miért nem...
-
zzola
titán
480GB: kb. 24 500 forint
860 EVO meg 25500 HUF-tól 3-5 év garival.
Ki veszi ezt meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kiderítettük, hogy a visszafogott ár mennyire kényszerít kompromisszumokra.
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- További aktív témák...
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest