Hirdetés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen egeret válasszak?
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Annak a Panasonic-nak a formatervét el tudnám képzelni egy korszerű LED/OLED/stb... belsővel.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az a panasonic "simply amazing"....
-
BulletBill27
aktív tag
Hűha, az a Pana TV nagyon szépséges
-
Exian
addikt
válasz
Bogyó bá' #50 üzenetére
"szerk: ha tudsz komoly gyűjtőt, restaurátort akinek alkatrészként kellene, ingyen oda adom (de csak ilyennek). Nem postázom, nem viszem sehová, el kell jönni érte Kalocsára."
Neki igen komoly, 400-500db-os gyűjteménye van, TV-k, rádiók (főleg utóbbiak). Már többször volt nálunk (munkahelyemen) kiállítása (képek között látható).
Még csak 15 éves a srác!
Neki tudtok ajándékozni bármit, nagyon szívesen fogadja
-
dabadab
titán
"Akkor azt mivel magyarázod hogy az Apple Ipod-hoz az elején nem lehetett kapni pótakkumulátort."
Azzal, hogy akkor a kutyanak se kellett. Amire meg az akksik kezdtek megpusztulni, addigra lett potakkumulator is (btw potakksit barmelyik ceg tud gyartani, ha van ra igeny, akkor gyartanak is).
"S azt mivel magyarázod hogy a mai tv-k és egyéb elektronikai termékek belátható időn belül meghibásodnak 5-10 év még a régebbi gépek most is működnek."
Leginkabb azzal, hogy nem igaz.
Regen is voltak gagyi vackok, amik gyorsan elpusztultak (az mas kerdes, hogy a harminc eve gyartott cuccokbol ertelemszeruen ma csak azokat latod, amik meg mindig mukodnek, azokat nem, amiket reg kidobtak), meg a mostani normalis cuccok kozott se az a jellemzo, hogy pillanatok alatt tonkremennek. LCD TV-k talan tiz eve kezdtek elerhetove valni es ezek azotan is gond nelkul szolgalnak, ahogy altalaban a regi LCD monitorok is. -
mirci18
addikt
Akkor azt mivel magyarázod hogy az Apple Ipod-hoz az elején nem lehetett kapni pótakkumulátort.
Ami meg benne volt 2-3 év után majdnem használhtatlanra ment tönkre.
Ebből annó komoly perek voltak mivel ahelyett hogy pótalkatrészt gyártottak azt mondták vegyél újat.
S azt mivel magyarázod hogy a mai tv-k és egyéb elektronikai termékek belátható időn belül meghibásodnak 5-10 év még a régebbi gépek most is működnek.Nyilván lehet magyarázni hogy összeesküvés elmélet de tény hogy manapság már nincs a tárgyaknak hosszú élettartama és ez erősen kétkedővé tesz sok embert a mondatom elejére vonatkozólag.
-
BerryMoTo
csendes tag
Bezzeg a jó öreg VF-100 kimaradt
-
dabadab
titán
Egyreszt mar maga a nev is okorseg (az avulas (ahogy sikerult elnevezni) meg az elromlas (amire meg gondolnak) az ket kulon dolog - ha valaki a kettot osszekeveri, az eleve nem sejtet tul sok jot) masreszt meg a vilag tenyleg nem igy mukodik. Senki sem csinal olyat, hogy gonosz kacagas mellett gondosan megtervezi, hogy a cuccai a megvasarlas utan ket evvel es harom nappal elromoljanak.
Sot, az egyszeri kinai dzsunkagyartok semmit nem terveznek, csak osszelapatoljak a cuccokat a legolcsobb komponensekbol, ahol meg van elettartamtervezes, ott az ugy nez ki, hogy a cuccnak legalabb 95%-os valoszinuseggel legalabb X evig mukodnie kell - ami teljesen mas dolog, mint amirol az osszeeskuveselmeletek szolnak. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Silentfrog #79 üzenetére
Mi van, ha a téma nem gömb alakú? Majd megszokjuk?
-
plman
tag
-
Silentfrog
veterán
Kíváncsi vagyok, hogy 30 év múlva a mostani tv-k is ilyen viccesen fogak kinézni a jövő készülékeivel szembe?
Ha ilyenek lesznek akkor biztos! -
kriszpontaz
veterán
-
törölt tag
Nekem nagyon bejön ez a Retro design
-
MZperX75
addikt
Én is,ezen a TV-n nyomultam,bár sokat engedtek 8 csatornás Orion Mór
1986-ot írtunk 7600Ft volt Plus4-es plusz 3000-4000 a magnó
2 évet gyűjtöttem rá sohasem felejtem el gyerekként C64-et akartam ,de az elérhetetlen és beszerezhetetlen volt ,max egy két szerencsés Bécsből kb 20-22ezer Ft-ért.(4-5ezer Ft volt egy jó fizetés havonta)
A tévékre visszatérve az első viszi a prímet nálam.
-
Bastee
tag
Az 1971-es Panasonic tényleg szép. Mintha még minőségi anyagokból is lenne.
No meg a Space Helmet TV se kutya amit itt láttam. Nem is tudtam, hogy volt ilyen -
Feketelaszlo
senior tag
Ez elsősorban egy formatervi áttekintés. Egy lapos, kávanélküli TV-n gyakorlatilag már nincs is olyan, hogy formaterv, egy nagy kijelző van alatta talppal - már csak az az egyetlen elem, ami megmaradt a klasszikus televízióból. Szóval lehet mondani rá, hogy szép, de dizájnban nem összehasonlítható ezekkel, mert hiányoznak róla olyan elemek, amik technikai okok miatt nem voltak elhanyagolhatóak akkoriban - mintha egy 19. századi velocipédet hasonlítanál egy mai karbon versenybringához.
-
bteebi
veterán
Tényleg pofás darabok, az a Bush kifejezetten tetszik. Lapos kivitelben nincs?
-
Lolka Bolka
aktív tag
nagyon jók, és aranyosak ezek a tv-k
-
dabadab
titán
válasz
dealerman #63 üzenetére
"És ezek még mind működnek ,mert akkor még nem tervezték tudatosan beléjük az elavulást"
Azt hittem, hogy ez a "tervezett avulas" c. hulyeseg mar kimult a koztudatbol
(Egyebkent termeszetesen ezek is meg szoktak pusztulni, mondjuk ennek a szamnak ketsegtelenul a Videoton ColorStart volt a nyertese, az teljesen tervezetlen modon szokott kigyulladni) -
dealerman
aktív tag
És ezek még mind működnek ,mert akkor még nem tervezték tudatosan beléjük az elavulást
-
mirci18
addikt
válasz
macilaci78 #55 üzenetére
Tényleg marhára beleillik egy klasszikus coloniál szekrénysorba egy új tv.
-
Jesszus! Ilyenünk volt, mi a családban "kemping TV-nek" hívtuk, mert ment szivargyújtóról is és a felkunkorodó képcsöve miatt elég volt a földre rakni. Egy darabig még kallódott a hétvégi házban szüleimnél, aztán az enyészeté lett. Gondolom ma már az árából egy pingpongasztal méretű lapostévét lehetne venni -
Döglött Róka
veterán
válasz
macilaci78 #55 üzenetére
Esetleg ha utolag csinalnal egy keretet fabol, az talan passzolna, ha ez meg nem volt opcio.
-
macilaci78
nagyúr
Ezek a TV-k az enteriőr részei voltak, bútorhoz választották, vagy bútort választottak hozzájuk, dizájnerek, lakberendezők számoltak velük a maga korukban.
Ma mit raksz egy koloniál szekrénybe? A vak is látja, hogy ez a dizájn épp belepasszol!
Otthon kb 10 éve érik a régi TV cseréje, de az elmúlt évek kínálatából nem illik oda semmi sem.
-
stratova
veterán
-
kcsa
veterán
Videoton MiniVidi nagy kedvencem volt, nagyapámtól örököltem meg egyet. A szomorú helyzet az, hogy az elmúlt évek alatt elkallódott, és nem is tudom hol lehet már. Sokra nem is lehetne használni mondjuk, már analóg tévéadás sincs
Valaha még a talpa is megvolt...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem egy ilyen, Telefunken 239V rádióm van (1939-es), 25 éve restauráltam, 10 éve még működött, de már sajnos nem jó (pár éve próbáltam beüzemelni). Alkatrész hiányában nem is bíbelődök vele, egyszer ki fogom dobni...
szerk: ha tudsz komoly gyűjtőt, restaurátort akinek alkatrészként kellene, ingyen oda adom (de csak ilyennek). Nem postázom, nem viszem sehová, el kell jönni érte Kalocsára.
-
sixpak
nagyúr
Azért a 90-es években voltak szebb darabok, mint az a ronda Thomson.
A Philipsnek nagyon szép tévéi voltak a 90-es évek végén.
Emlékszik valaki a matchline sorozatra?Emlékszem, mennyire akartam egy hasonlót, de 600-800ezer forintért vesztegették őket.
Úgyhogy egy Thomson 82 centis lett belőle, 300 ezerért...azzal kezdtem a 16:9-es karrieremet... -
kriszpontaz
veterán
A JVC is tudott alkotni 1960-ban
Space Helmet TV -
_CsViktor_
tag
Az a pana elég király.
-
glutamin
őstag
válasz
whitezo88 #35 üzenetére
Ez egy Orion Tatra. Ilyen volt nagymutteréknak. Másik nagyszülőknél meg Mátra, na ahhoz létezett infrás távirányító. Szülőknél meg Orion Uranus. Érdekes volt, amikor bejöttek a műholdas csatornák és hirtelen kevés lett a 7 csatornahely. Tekergettük a potmétereket rengeteget.
Én ezeken nőttem fel
-
szilagyiv
senior tag
Ez volt az "amikor nagy leszek, és sok pénzem lesz, ilyen TV-m lesz" készülék
-
Akkor ezek jól néztek ki,de a mai szemmel nézve,hát nem valami szépek.
-
whitezo88
nagyúr
nekünk régről egy fadobozos egészen nagy tvnk volt nagy kattanós váltógombokkal. az is olyan volt hogy kellett pár perc amíg bemelegszik
márkáját sajnos nem tudom...
hasonló volt mint ez de nem pont [link] -
smkb
őstag
Fúú az a Pana... egy ilyet színes képscsővel simán el tudnék képzelni magamnak.
-
-=MrLF=-
senior tag
Én ilyenen nyomtam a C64-et: Beijing TV
-
Retekegér
MODERÁTOR
A '60-as években nagy hangsúlyt fektettek a hordozhatóságra (ld. hordozófül a tévéken).
Ezek még részben bútordarabok voltak... -
Bogyó bá'
nagyúr
Tényleg tündériek, főleg a fadobozos amerikai. A többi mondjuk "zsebtévé" kategória, ilyesmit a magyar és szovjet ipar is gyártott százezrével.
-
szilagyiv
senior tag
Nagymamámnak olyan tévéje volt, ami saját lábain állt (Mecsek talán) és ha vacsi előtt bekapcsoltuk, akkor az utolsó falatoknál "megjött a kép". Az oldalán kellett valami nagy tárcsával állomást váltani, ha nem volt jó a műsor akkor nem "kapcsold át", hanem "tekerd el" jött.
Nekünk pedig egy Tesla volt sokáig
-
stratova
veterán
A Thomsont leszámítva tényleg szépek, különösen az 1. Pana.
-
antikomcsi
veterán
Szegény Mikrobit meg lefejezték.
Egyébként mai szemmel nézve, nekem sem tetszenek. Ami érdekes, mert egy régi motort, repülőt szépnek találok, ezektől pedig kis túlzással élve a hideg kiráz.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
WestCoast92 #18 üzenetére
Nekem is az jutott az eszembe rola
-
WestCoast92
tag
A sony csak szerintem hasonlít egy régi oszcilloszkópra?
-
Ygg
senior tag
Jók is voltak ezek anno.
Vannak tényleg nagyon szép retro cuccok, iparmúzeumban a helyük.
De még a csúnyáknak is, hadd lássuk, hogy ilyen is volt, érdekességnek jó. -
elefant
őstag
válasz
flashpointer #15 üzenetére
köszi!
eredetileg tíz volt, de akkor nagyon hosszú leett volna, úgyhogy azokat majd később lövöm el. -
flashpointer
őstag
A címben 5 készülékről van szó, a cikkben meg "tökéletesen alátámasztja ezt ez a tíz készülék"
-
elefant
őstag
válasz
Döglött Róka #6 üzenetére
az a Pana tényleg fantasztikus. igazából az adta az egészhez az ötletet.
viszont láttam a Thomsont élőben, és az még szebb, mint a képen.
-
Steve1207
veterán
Szerintem az akkori korhoz viszonyítva elég klassz megoldások. Már ezzel a pár példával is lehet látni a különbségeket, hogy kerültek előtérbe a különböző használati körök, dizájnmegoldások, kialakiítások cirka 50 év alatt.
(#7) DaveJr: űű, mennyire bejöttek ezek a lakkozott fa megoldások. Nagyapámnak volt egy ilyen világrádió csodája, az se volt semmi
Inkább az a durva, hogy, ha ezeket leejtetted még utána is működött gond nélkül sok esetben, a maiak meg kuka egyből, ha csak szállítás közben odacsapod kicsit valaminek.
-
DaveJr
őstag
És hol vannak a magyar nevezők?
Pl: -
Döglött Róka
veterán
A pana nalam mindent visz, siman el tudnam kepzelni a konyhaban a huto tetejen. Persze a huto valami ilyesmi lenne:
-
kraftxld
félisten
+1 ami kimaradt
-
Dr. X
aktív tag
Baj, ha szerintem mind ocsmány ronda? Egy ilyen kutyaház méretű tévében nincs szépség. Egy vékony LED tv az már szép. Nagy képernyő, vékony, letisztult dizájn.
-
Chiller
őstag
Tiszta Jetson család
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Gitáros topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- World of Tanks - MMO
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Padavan firmware
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Videós, mozgóképes topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro