Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pötyi
őstag
válasz
Makszimusz #144 üzenetére
Hááát, szerintem a "nem tudom, mert még nem ismert a specifikációja" és az "ezért csak találgatni tudok" megállapítások nincsenek ellentmondásban egymással.
De ha gondolod, le tudom neked rajzolni folyamatábrával is...
-
-
Pötyi
őstag
válasz
Makszimusz #142 üzenetére
Nem ilyen filozófus-hozzáállásunk van a hírekhez, hanem inkább érdeklődő.
Azért találgatni még szabad, ugye? Az még nincs betiltva, ugye? Beszélni még beszélhetünk róla, ugye?
-
-
Pötyi
őstag
Úgy van, pontosan, ahogy mondod. Kódolva megy a garázsnyitókból a jel és minden garnitúrának egyedi kódja van, pont azért, hogy ne nyíljon ki a szomszédságban még három-négy garázsajtó.
Ezt pedig onnan tudjuk, hogy már volt a kezünkben garázsnyitó távirányító.
Viszont ilyen távkapcs-reszetelő még nem volt a kezünkben, a specifikációját se láttuk, ezért nem tudjuk. Csak találgatni tudunk. Mérnök fejjel átgondolva _valószínűleg_ egyedi kódos megoldásnak kéne lennie, hogy ne a reszeteljük a szomszéd gépét. De konkrétan nem tudjuk, mert még csak hír. Ezért tettük fel ketten is ugyanazt a kérdést.
Kapisi?
-
gyulank
addikt
Mi van, ha 3 gép van, 3 távirányítóval?
-
Arand33
csendes tag
Várom az USBs verziót a laptophoz
-
Kernel
nagyúr
Úgy értettem, hogy beépítve, az alaplapnak is lehet némi készenléti árama, lehetnek USB-fogyasztók is, a vezeték nélküli bill/egér vevője, USB-tuner, vagy kinél, mi.
A tápegység standby körét meg lehet éppen csinálni nagyon kis áramfelvételűre, erre vannak nagyon jó IC-k, ami egyben tartalmazza a PWM-vezérlést és a kapcsoló FET-et.
De én láttam olyan konstrukciót is, ami pár tranzisztorral megoldja ezt a részét, viszont alapjáraton is melegedő alkatrészek vannak, amihez energia is kell, még ha csak 1-2 W körül is.
Mint ahogy a különféle dugasztápoknál is a melegedés elárul mindent, pár watt ott is elmegy.
A cikk tárgyát képező vevő áramfelvételét csak megbecsülni tudom, pár mA elvileg elég hozzá.
-
-
hitvanyalak
senior tag
Szép kinyilatkoztatások ezek, de szubjektív mind. Van egy véleményed amit tiszteletbe tartok, de te mindenképpen állítod,hogy csak a te véleményed a jó.És elmész abba az irányba, hogy amúgy se jó semmi, mert nem működik, mert felesleges mert pocsékolás. Azt gondolom hogy nagyon sok történelmi, technológiai esemény tud igazolni fontos és jó változásokat az emberiség fejlődésében. Ami nem életképes, az ki fog kopni, de ha nem próbálunk ki dolgokat,akkor nincs miből fejlődni.
Akkor pazarlás, ha nincs rá szükség(most teljesen mindegy,hogy generált vagy valós kereslet van) nekem személy szerint szükségem van rá, használni fogom, megveszek mindent ami vezeték-nélküli,ha lesz rá mód,még az áramot is vezeték nélkül fogom vezetni a lakásban.
-
gyulank
addikt
Akkor is ott van az elem, ami szemét, és merül, és mindegy, hogy magától, vagy a használattól.
És elempazarlás, anyagpazarlás, alkatrészpazarlás, idő, pénz, és energiapazarlás gyártani is.
És arról volt szó, hogy kell ilyen, pedig nem kell. És nem csak erről beszéltem, hanem az irányról.
Hogy nem azért vezeték nélküli valami elsődlegesen, mert az annyival jobb, egyszerűbb, olcsóbb.
És ott van még, hogy elfoglal egy PCI slotot, amin csoda, ha működik egy is. (Nekem 4 lapból az ős IBM-en mind működött, ezen egy se, aztán került hozzám, 1 Intel, amin 6-ból 3 jó, meg egy ASUS, amin szintén egyik se.)
Egyébként nem vagyok olyan biztos benne, hogy a számaid nem hasraütés-szerűen alakultak.
Nekem itt mondjuk 0,13W-ot PSU be, és 0W-ot ír PSU ki állapotban, bár most ezt nem vágom mit jelent. -
Kernel
nagyúr
Szólhatsz, csak fizikailag értelmetlenség szólni emiatt.
1-2 mA áram elegendő egy ilyen vevő készenléti működéséhez, de 5 mA-nél nem lehet több, így is már sokat mondtam.
5V x 5mA = 25 mW, azaz 0,025 W
Vagyis egy óra alatt legfeljebb 0,025 Wh energiát "zabál" fel.
Ebből 40 000 óra (1666 nap = 4,5 év) alatt lesz 1 kWh energiafogyasztás, ami 50 forintba sincs, ha jól tudom.
Ha nem kapcsolod ki a táp főkapcsolóját (mint én sem egyébként), akkor kb. 2-3 W teljesítményt pazarolsz el, ami a kritizált kis szerkezethez képest kb. 100x érték.
Azért a viccnek is van határa...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Makszimusz #128 üzenetére
Az a helyzet, hogy aki spórolásra vagy környezetvédelemre hajt, az nem szólhat egy szót sem addig, amíg a tápegység hátán lévő hálózati kapcsolót nem veszi állandó, napi szintű kezelésbe. Hogy a lakásban lévő egyéb adapterekről, rejtett fogyasztókról ne is beszéljek.
A tápegységben két tápegység van ötvözve. Van egy kisebb segédtáp, ami az 5V / 2A standby tápot biztosítja az alaplap, illetve USB-csatlakozók számára, valamint a főtáp elindulásához szükséges tápot is ez adja. Utóbbi egy külön, nagyteljesítményű áramkör.
A tápegységek / gépek készenléti* fogyasztása pár W-ra tehető. Ehhez képest a cikk tárgyát képező panel semmi, elfelejthető ilyen szempontból.
*Természetesen nem a Windows készenlétről beszélek (amikor a RAM-ban várakozik), hanem csupán a hálózati főkapcsoló ON állapotáról.
-
Mindenki pocsékolhat áramot, készíthet magának fizikai nyomógombokat dróttal elvezetve stb. stb. stb.
-
Kernel
nagyúr
válasz
hitvanyalak #125 üzenetére
A gépbe szerelt rádióvevő többletfogyasztása kifejezhetetlenül kevés.
Az adóegységben lévő CR2025 elem időszakos cseréje / gyártása lehet esetleg környezetet terhelő, ha kifejezhető egyáltalán.
-
gyulank
addikt
válasz
hitvanyalak #125 üzenetére
Nem kell.
-
hitvanyalak
senior tag
Erről a válaszról nem kívánok véleményt formálni,szocmunkás vagyok,szóval nem gondolom,hogy pocsékolhatnék, de nem dohányzom nem iszom, és ha havi 100ft-ot jelent,hogy ne legyen tele kábelekkel a lakás, akkor azt bevállalom(mint lejjebb írtam be is kell) többet erről szerintem ne itt cseréljünk vélemény
-
gyulank
addikt
válasz
hitvanyalak #123 üzenetére
Mondja, aki nyugodtan pocsékolhat.
-
gyulank
addikt
válasz
hitvanyalak #121 üzenetére
Vezetékes kell, pont. Így is elég energia pocsékolódik el. Vagy kapcsold bottal!
-
hitvanyalak
senior tag
KIcsit olyan ez,hogy mindenki meg akarja magyarázni,hogy vezesd be/át a falon,kösd át a naprendszeren, meg különben is miért nem jó az,úgy sem fagy le.Nem akarok falazni,nem akarok drótozni, nem is gondolom, hogy kéne ha vannak drótmentes megoldások. Vezeték-nélküli kell pont. A kínaiakkal sokszor befürödtem más termékek kapcsán.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Alchemist #116 üzenetére
Mint ahogy nekem is van (vezetékes reset a falon át), vagy egy időben nem volt, azt is kibírtam.
Mint már említettem, csak különféle buherálások, telepítések, kísérletezések (rossz HDD / DVD) alkalmával volt rá szükség, de akkor viszont baromi kellemetlen, hogy körbe kell szaladgálni, többször is.
Ezek tények, ami az évek során előfordult párszor. Részben röhögtem is magamon, hogy kész testedzés.
Valamit viszont páran félreértenek, előzőleg is értetlenkedett itt egy fórumozó, hogy miért a PCI-sínes megoldást választották stb.
Ez nem csak reset gomb. Lehet olyan, hogy valaki naponta ilyennel szeretné be-ki kapcsolni a gépet (reset csak mellékes), azoknál lehet piaca. Mintha a cikk címe félrevezetne egyeseket.
PCI-ról pedig le tudták venni a készenléti 5V-ot, nem kellett a 20/24 tűs csatlakozóról, ez csak ennyi.
-
atike
nagyúr
válasz
Alchemist #118 üzenetére
Itt nincs kapcsoló, konnektor, meg semmi. Belépés után az ajtó mellett van egy panel, ahonnan lehet kapcsolni a dolgokat (egy érintőkijelző) - rejtett világítás, klíma - és ott van a 6 monitorból álló speckó monitorfal. Egy dizájnos asztal, pár szék és ennyi, ja van egy kis polcos valami is, ott van tárolva a billentyűzet meg az egér meg egy pár apróság. Szóval értem, igen, tuti el lehetett volna valahol kábelezni a gépek 220-as kapcsolóját meg a resetét (3 gép, 2-2 monitor), de valahogy nem adta...
Így most nincs is megoldva a ki/be kapcsolás vagy reset - csak odamenéssel. Oké. alapból 24 órában járnak a gépek, nincs velük semmi, de akkor is...
-
ALBY
senior tag
Vannak pár dollárért kiváló infrás usb-s távirányítók , az megoldja.
vagy
Minap tettem fel egy Wake on lan és egy Shutdown Computer appot a tabletre/telefonra, azzal prímán lehet ki be kacsolni ágyból még infra rálátás nélkül is a masinát.A reset irdatlan problémájára ezek persze nem nyíjtanak megoldást, azt majd csak kibírom valahogy és havonta egyszser fogcsikorgatva odamegyek a gépemhez hanyattrúgni a rosszfiú volt.
Integrált mindentvivő távirányítóként agresszívabbak levághatják a biztosítéktáblát is
-
atike
nagyúr
válasz
steewcv65 #110 üzenetére
Értem. Mivel a te konfigod nem szokott lefagyni és a gép mellett ülsz, ezért ennek már nincs is értelme. Számodra. És mi van abban az esetben, hogy ha a gép a fal túloldalán van és a te oldaladon csak a monitor és a billentyűzet az egérrel...?
Hihetetlen, hogy mennyi ember gondolja azt, hogy ha neki nincs rá igénye vagy épp számára nem funkcionális valami akkor az már butaság, meg minek van ilyen. Túl kellene tudni már látni a saját köreinken is...
-
Geller72
veterán
Egy kezemen meg tudom számolni, mikor
nyomtamkellett nyomnom resetet az elmúlt 15 évben pc-n..... -
steewcv65
őstag
Ez de egy baromság!
Az én konfgom nem igazán szokott lefagyni,de ha ez meg is történne akkor miért tartókodnék távolabb a géptől 1-2 méternél!!Mert ügye,ha valami keményebb dolgot futtatunk akkor úgy is ott vagyunk a közelébe,mert vagy játszunk,vagy dolgozunk vagy bármi féle haosnló dolgot csináluink amihez úgy is kellünk !! -
hitvanyalak
senior tag
válasz
andras1024 #105 üzenetére
Ez nekem most eléggé űrtechnika az én tudásomat ismerve,de elültetted a bogarat a fülemben
#107) gyulank Problémás megvalósítnai a gondtalanságot
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Johnnyxy27 #16 üzenetére
Dupla bocs.
-
gyulank
addikt
válasz
hitvanyalak #104 üzenetére
A te problémád az, hogy problémát akarsz.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Johnnyxy27 #16 üzenetére
Évente 1-2 alkalommal azért előfordulhat
-
andras1024
csendes tag
válasz
hitvanyalak #104 üzenetére
Egyiket sem bonyolult megvalósítani.
Altatás: valami egyszerű script, ami pingeti a telefonod bizonyos időközönként, ha már nincs wifire csatlakoztatva, akkor altat.
Ébresztés: Wake on Lan, widget a főképernyőn, de már vannak olyan appok is, amikkel lehet automatizálni dolgokat attól függően, hogy hol van a telefon, vagy kapcsolódva vagy e a wifihez.
-
hitvanyalak
senior tag
Nem vezetékeset szeretnék, hanem vezeték-nélkülit. Így is bőven elég kábel van a lakásban.
Nem asztalnál használom amúgy sem a gépet,hanem a tv mellett van a nappaliban, de mint mondtam nem a lustaság,vagy a fáradás a problémám. Viszont mindenképpen köszönöm a részletes leírástSőt ennél jobb az lenne, ha adott távolságba kerülök, mondjuk telefonnal, akkor altatja a gépet,ha hazaérek felébreszti
( ez viszont a kényelem, meg az érzés miatt lenne
)
-
gyulank
addikt
válasz
hitvanyalak #100 üzenetére
Teszel rá kupakot/kivezeted máshova/kicseréled kulcsos gombra/2 gombot kötsz sorba/jól helyezed el.
Nekem is lent van, le kell nyúlnom mindkét gombhoz. Akkor használom, ha szerelem, ha áramszünet volt, ha nem éled fel csak zúg, akkor miután a tápot le-fel kapcsolom, be kell kapcsolni. Ezen kívül a billentyűzetet, és egeret használom. Nem tudom, hogy időegység alatt, hány lenyúlás fárasztó, de olyan sűrűn még nem kellett használnom egyik gombot se régen se, hogy távirányítsam. És úgyis a billentyűzettől nyomkodja azt is mindenki gondolom, mert máshonnan minek? Akkor meg oda ki lehet vezetni a gombot is, sőt arra az állapotjelző LED-eket is ki lehet. -
hitvanyalak
senior tag
Mióta várok ilyenre!Már ha távolról is bekapcsolja, mondjuk nálam reset is előfordul. És k.rvára nem lustaságból,meg hasonló lekezelő sztereotípiák miatt, hanem azért, mert van akinek fontos,hogy a gépen levő bekapcs gomb esetleg ne is működjön,pl. ha gyerek van...Vagy a gép úgy avn elhelyezve,hogy nemk könnyen megközelíthető a kérdéses gomb...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Makszimusz #93 üzenetére
Hat, amit eddig lattam az 6-7 dolcsi. Mivel Silverstone, gomdolom lesz vagy 4X-es szorzo. Minimum.
Miert, mi kerul a tekerentyus nem PWM-es ventiszabalyzokon 20 dolcsiba? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Baryka007 #38 üzenetére
Sőt, router-rel, ügyesen konfigolva bárhonnan a világból.
Egyébként én is nehezen látom azt az élethelyzetet, amikor egy ilyen cuccra van szükség. Mindazonáltal gondolom gombokból összehozták az egészet, és ha eladnak belőle pár 100 darabot, akkor már behozta az árát. Talán a padlásra eldugott házi szerverek, NAS-ok esetén jön jól. Főleg a reset funkció.
-
jerry311
nagyúr
Az én nem annyira újdonságom pedig, akár a világ másik végéről is reseteli a PC-met.
Egy csinos kis elosztó, 3 egyenként, relével kapcsolható aljzat, amiket SMS-sel lehet vezérelni.
~12k HUF volt. -
zoombiee
csendes tag
Ha már távirányító a géphez, akkor inkább iMon, sokkal többet tud.
A táp és a bekapcsoló gomb közé van bekötve az elektronikája, ezért be és kikapcsolás is működik.
[link] -
snecy20
nagyúr
20 méterről én is tudom...lekúrom a lakásban a biztosítékot, majd vissza.
-
válasz
Teréz Atya #92 üzenetére
És az olcsóbb?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Makszimusz #84 üzenetére
Csakhogy erre mar evek ota arulnak taviranyitos releket. Aztan azt meg ugy konfigolja az ember, ahogy akarja. Es egy tavval minimum negy relet lehet vezerelni.
-
misx
senior tag
Alternatív megoldás: tedd az asztalra a gépet.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Makszimusz #87 üzenetére
Általában kikapcsolom, vagy film végén leállítja magát a gép, ha elalszom rajta, jel nélkül leáll a TV is. (Külön történet lenne, hogy miért nem készenlét, miért tettem Feladatütemezőbe, hogy teljesen kapcsolja ki inaktivitás esetén, de ennek is oka van.)
Másnap pedig be kell kapcsolni, nyilván ennek is van több módja (billentyűzetről, két szál dróton stb.).
Reset gombra gyakorlatilag csak akkor van szükség, amikor telepítések, kísérletek, csesztetések vannak, egyébként többnyire felesleges.
(#88) gyulank
Nem volt még ilyen gondom.
-
gyulank
addikt
De ezaz, hogy a többi is ki van vezetve, azt is ki lehet. USB-ről is menne, vagy akkuról/elemről, vagy külön tápról, mert táp miatt felesleges elfoglalni egy kommunikációs buszt. Elem kell a távirányítóba, lehet tovább kell keresni, mint odamenni a gombhoz. Valószínűleg gyorsabb ütemben merül az elem az öregségtől, mint a használattól. A billentyűzettel ki lehet kapcsolni, alvó módba tenni, és ébreszteni is lehet, egérrel is.
Ha már annyira távirányító meg PCI-os, akkor lehetnének rajta alapvető médiavezérlő gombok, bár úgy gondolom, hogy ehhez se lenne szükség nagysebességű portra. Egyébként PCI-E-el nincs tapasztalatom. Abból is gyakran van rossz a lapokon, vagy ez csak PCI-al volt így? -
-
jamez
senior tag
szerintem kéne ehhez a cucchoz egy mobil app amivel bárhonnan tudom rezetelni a gépem
-
Kernel
nagyúr
válasz
Makszimusz #84 üzenetére
Persze, nekem is ideális, itt a fal túloldalán üzemel a gép (zajelhárítás).
Más kérdés, hogy a falon fúrt lyukon át is tudom vezetni.
-
Látom mindenki jól szórakozik.
1. Üvegajtós rackszekrényben lévő géphez ideális.
2. Gépteremben a felső polcon lévő vasakhoz ideális.
3. Rejtett (pl. CATV rögzítő) számítógépekhez ideális.
4. Bútorba beépített számítógépekhez ideális.
5. Terminál, kioszk eszközökben működő számítógépekhez ideális.
6. Egyéb, nehezen hozzáférhető helyeken lévő számítógépekhez ideális.Egyszóval nem felesleges a cucc, max irodai vagy gémer kukac vagy aki nem látott még a fentiekből egyet sem.
-
AssAssynn
addikt
Ezt amúgy az anyukáknak csinálták szerintem.
Ha nem viselkedik a kis vérpistike, akkor kap egy rebootot. -
Kernel
nagyúr
Idétlenül vigyorgó szmájlik helyett lehet gondolkodni is.
Nem csak reset gomb, hanem bekapcsoló is. Ennek így van értelme, önmagában egy reset gombot kevesen vennének meg.
De azt hittem, ezt nem kell külön magyarázni.
Ezúton is köszönöm a moderációnak a tegnapi figyelmeztetést, amit kioktató stílus miatt kaptam. Kioktattam egy szakmai trollt, aki két napig tök feleslegesen fárasztott a hülyeségeivel, rabolt a szabadidőmből.
Itt az élő példa, oktatásra is szükség van néha...
-
Kernel
nagyúr
Ez csak tápot kap a PCI sínről, mivel ott rendelkezésre áll a standby 5 V.
Simán egy molexre hiába kötnéd, kikapcsoláskor ott megszűnik a feszültség. A 20/24 tűs csatlakozón van készenléti 5V, de onnan problémás tápot levenni, egy átlag kártyatologató embernek.
Az sem jó megoldás, hogy lenne egy toldóféleség, amit beiktatni az alaplap és a tápcsatlakozó közé, mert feleslegesen növeli az átmeneti ellenállást, hibaforrás.
USB-csatlakozókon szokott lenni készenlétben 5V, onnan is lehetne venni. Akár egy alaplapi, tűs USB-ről, ha épp nem használják semmire.
-
haddent
addikt
Ehhez minek PCI? Pofon saját maguktól.. A reset az konkrétan egy rövidzár, egy utolsó menekülési útvonal, teljesen hardveres, legalsó, elektronikai szinten. Erre belevonják a felsőbb absztraktabb szinteket is... Szar. Egy táp kéne (molex?), ami meghajtja az adóvevőt, és ennyi, zárni a reset pineket. Nagyon felesleges, és "veszélyes" és nem lenne szabad bevonni ebbe mást... és legfőképp iszonyú felesleges
-
törölt tag
Már vagy tiz éve megvan ez a Leadtek TV tuner kártyám, és a távszabályzóval ki-be kapcsolható és újrainditható a PC. Remote Mode Manager menűben beállitottam az AIMP3 zenelejátszó és az MPC BE videólejátszó vezérlését. A lejátszási müveletek konfigurálhatóak. Egy ennél is modernebb HTPC vagy házimozierősitő, Smart TV meg Android-os App-ok segitségével birizgálható.
-
törölt tag
ebben az a praktikus hogy ha evente egyszer kell akkor a tavkapcsot nem fogod meglelni, mert egy ekora vackot tutter elrakok a fiok aljara...
(amugy kivezettem hatul ket rca-ra a dolgot es azzal meg van oldva, ha kell radugok egy kanoct es megnyomom, a hazam nagyon be van epitve a butorzatba)
-
Zsmester89
őstag
A WOL.-ra ránézek, amúgy pl. mikor a gyerek nekiállj járni és felfedezni a világot, kifejezetten tetszett neki, hogy apa félmillás gépét ki-be kapcsolgatjuk
azóta a kikapcsoló gomb (bekapcsolt állapotban) nem végez semmilyen műveletet megnyomásra. (Gép a nappaliban, tv-re kötve) Szerencsére a reset gyerekbiztos (
ez azt jelenti, hogy csak 1x-2x találta meg
).
Látom értelmét, vannak ilyen speckó helyzetek+modding+rejtett, nehezen elérhető gépházak. -
gyulank
addikt
Hát ez már mondjuk a képen látszik, hogy a kártyának csak tápra van szüksége, ezért felesleges lefoglalni bármilyen portot. Az is látszik, hogy az alaplapra párhuzamosan köti ennek a kimeneteit, meg a gombokat.
Én még mindig nem értem, hogy ha van egy gép, amin monitor, billentyűzet, és egér van, azt miért lenne jobb távirányítóval kikapcsolni? -
shiftac
aktív tag
Nem tartom logikusnak, hogy 20 méterről indítsam vagy reseteljem a gépem. Szóval eléggé fölösleges dolognak tűnik (mellesleg házilag is egyszerűen meg lehet csinálni, ha valaki kicsit is ért hozzá...).
-
ViZion
félisten
válasz
SunMount3r #66 üzenetére
"Másrészről, ha nem is reset, de a kikapcsolás funkció távirányításról, ha azt vesszük néha jól is jöhet."
A hsz-ekben eddig vagy 5 olcsóbb, igényesebb, nem PCI slotos megoldás volt...
Bakker, már nagyon komoly dolgok vannak telefonra. Ezt nem próbáltam, de tessékCyberneko: cégnél Apple gépek vannak, mindnél alap a bill. leütésre indulás, ezt PC is tudja biosból.
-
Cyberneko
tag
Pont egy ilyesmin gondolkodtam, mert van egy asztalba szerelt pc es ahoz kene valami stilusos bekapcsologomb...
De az, hogy kulon portot hasznal a gepen, what, why?
Igy inkabb nezegetem ViZion linkjen a cuccokat, azok jobbnak tunnek. -
Barret001
addikt
Ez engem nem érint,véletlenül sosem fagy le a gépem
-
SunMount3r
nagyúr
Szerencsére a cikk bevezető sorai kellő iróniával közelítenek, amit osztok...
Másrészről, ha nem is reset, de a kikapcsolás funkció távirányításról, ha azt vesszük néha jól is jöhet. (De ettől még annyira nem "hiány pótló" a cucc... Beleszámítva azt is, hogy a távkapcsolónak is lennie kell "valahol", így ez nem sokkal praktikusabb, legfeljebb szélsőséges szitukban/szokások esetén válhat be.)
(Ja igen, meg az "apám, de a kulcstartómra fűznék egy ilyet" típusú fölhasználókat nem is említve.)
Na jó, no Offense...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Hieronymus #59 üzenetére
Insta(nt) szívrohamot is kapna.
-
zseko
veterán
Ha az utca végén lenyomom a trafót, az az egész környéken reseteli a gépeket
-
Dr. Akula
félisten
Olyan nincs ami szét is veri a gépet automatikusan ha csal a játék?
-
atike
nagyúr
Hasznos és tényleg hiánypótló. Jöhet.
-
ViZion
félisten
válasz
Hieronymus #59 üzenetére
...elég szemétparaszt dolog lenne, ezzel tönkretennéd a PronHub-ot is
-
gyulank
addikt
Ez már nem a technika fejlődése, hanem a hülyeség technikája.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Hieronymus #45 üzenetére
Lesz majd power on DLC?
-
rottenbull
őstag
Amint lesz olyan modell, ahol a taviranyito RGB ledes lesz, amit egy masik taviranyitioval tudok kapcsolgatni a reset taviranyitojan, veszem is. Igy kb a mezogazdasagban mutat jol ez az eszkoz.
-
aRm1n
aktív tag
Nagy poén, ha munkahelyen egy vicces kolléga megszerzi magának, vagy ha lanparty közben egy haverod vesztésre áll és csinál magának egy kis előnyt...
-
Pötyi
őstag
Kérdés, hogy amikor öt gép van egymás mellett, akkor egy távirányítóval mind az öt kikapcsolható? Vagy van valami egyedi azonosító? Csak hogy mennyire örülnének egy munkahelyen a kollégák, ha az el nem mentett munkájuk menne a levesbe... Esetleg több csatorna, mint a derótnélküli rágcsálóknál?
-
Akos1994
aktív tag
Ott már nagyobb gondok vannak, ahol annyiszor kell resetelni egy gépet, hogy már megéri távot venni..
(#43) fanti: Nagyon ravasz.....
-
scope2007
addikt
Mint mikor leesik egy DVD vagy pendrive a földre, akkor már inkább letölti újra az ember a tartalmát, mint hogy lehajoljon
-
AusWolf
őstag
Hihetetlenül hiánypótló. Nehogy már ki kelljen nyújtanom a karomat hogy megnyomjak egy gombot!
-
Ez hogy kellett már....
-
scope2007
addikt
Annak van az asztal alatt a háza, aki rejtegeti xD
-
vaakuum
addikt
válasz
Tidzsimon #11 üzenetére
Nekem pl egy polcot kell leszerelnem, (hogy hozzáférjek az alaplaphoz, mert nem házban van a gép, hanem egy polcba beépítve, ami szemből full porszűrő rács) ha a reset vagy bekapcs gombot akarom nyomkodni...
Szerencsére billzetről is lehet bekapcsolni, amikor az oprendszer rendesen leállítja magát. De a windows ugye nem mindig rendesen állítja le magát. -
Valóban hiány pótló fejlesztés. Remélem a mobil pécékre is adaptálják a megoldást.
De nem érdemes rohanni érte. Jövőre jön ki kettő pont nullás változat, ami bekapcsolást is megoldja. (A kikapcsolásra várni kell 2.1 változatig.)
A 3.0 változat a dualbios saját menüjébe is be tud léptetni. Ezt amúgy sem tudta a felhasználók többsége elérni. -
dlaj
őstag
válasz
Johnnyxy27 #16 üzenetére
Én naponta használom.
Az egyik gépemen be...art a Power gomb, és az alaplapon átdugtam a Reset-re. Most azzal kapcsolom ki-be. -
fanti
addikt
Vagy beépíteném egy szerverbe, üzemeltetném, azután meg ha kirúgnak.......
Kihangsúlyoznám a pótolhatatlanságomat vele
-
Alchemist
addikt
Érdekes lesz, ha fontos műveletek közben elkezd vele a cica játszani...
-
sztanozs
veterán
Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön
-
R9DEON
senior tag
amikor a táp postolja fb-ra a dolgait önállóan... és még az is kellhet valakinek!
Az nem egy rossz dolog mert megtudod a fogyasztást a terhelést és egyéb okos dolgokat, valamint ha értesz hozzá azt is kiszűrheted ha valami gond lesz a táppal, egyetlen gond vele hogy drága mert digitális vezérlése van.
-
Baryka007
addikt
WOL ( Wake On Lan ) Üzemmódról senki sem hallott még? Ameddig a Wifim elér ( Több mint 20 méter ) képes vagyok a 9 es porton elindítani az Okos telefonommal a számítógépet
Haszontalan hardver ez.
-
5ent1nel
aktív tag
Én hatalmas baromságnak tartottam, de eldugott gépháznál van értelme a dolognak. Amúgy szvsz a marhaság legalja, amikor a táp postolja fb-ra a dolgait önállóan... és még az is kellhet valakinek!
Szóval... -
tissotto
tag
Nekem htpc-hez pont jol jon egy ilyen mert nincs benne wake on lan, ennek a taviranyitojat meg csak lerakom a tv taviranyitoja melle. Amzonon lehet kapni 16dodo es ahogy olvastam y elosztokent mukodik.
-
fanti
addikt
válasz
Depression #32 üzenetére
Arra is van megoldás : AK-47
-
XtremLor
őstag
Ott a wakeonlan de azt is ritkan hasznalom bekapcsolasra, kikapcsra meg ott a k400-as az agy mellett.
Reset meg mi a szosznek? Kint fagyhat bent nem.... -
Depression
veterán
Éredekelne, ha nem kellene a gépbe szerelni. Csak ráirányítom valaki gépére, és resetelem. De így minek?
-
-
HAX
tag
válasz
Johnnyxy27 #24 üzenetére
Pont a héten volt úgy befagyott a rendszer, hogy csak a hardveres reset segített driver telepítés után + ha biosba akarok lépkedni nincs életkedvem kivárni amíg betölt a win, ettől függetlenül számomra is felesleges ez a cucc.
-
törölt tag
Ahol az álmennyezetben / TV hátán / üvegajtós vitrinben / vagy netán nincs a készülék elcsúfítva gombokkal / ott már nem csak hátfájás ellen javallott.
A reset-button helyet lehet választani más funkciót is, amit a lapon tüskesorról el lehet érni, és valóban van haszna. pl.: CMOS_clear
-
malwy
senior tag
Wake on lan funkcióval wifiről kapcsolható ki-be a gép stb.
Reset meg oly ritkán kell, de ha szükséges, ennyi erővel a gépet áramtalanítani is lehet. Okos konnektor meg kicsit sokrétűbben használható, mint egy PC-s célhardver. -
^Clown
addikt
Célközönség: a nagyon lusták és rokkantak?
-
Johnnyxy27
aktív tag
Nem volt még olyan, hogy egy szoftveres reset ne oldja meg...a kikapcs meg simán működik akár billentyűzetről. Sőt este a gép magát kapcsolja ki, ha film közben elaludnék. A lényeg az, akinek kell, az megveszi, a többiek meg kifogást találnak arra, hogy miért is ne költsünk rá!
-
ViZion
félisten
uhhh... végre! Nem tudtam mi hiányzik a gépből... Esetleg satára nem kellene még rádugni? Azért csak az a biztos
Felesleges cucc és megkérdőjelezhető a kivitelezés is, inkább lett volna csak símán tápra dugva.morfondőr és akinek ez hiányzik: kicsi gugli és kínából filléres, ennél igényesebb cuccot lehet találni. remote switch/relay 12 V. Persze nézni kell a leírást, h mi-mit-hogy kapcsol, de lehet találni megfelelőt.
-
HAX
tag
válasz
Johnnyxy27 #16 üzenetére
Ha megbolondul a win10 akkor igen.
-
morfondőr
addikt
Még a régebbi ajtós PC házamhoz kerestem valami távkapcsolós megoldást, mert be akartam tenni az asztal alá, ahol már nem volt hely az ajtó nyitogatásához, hogy be tudjam kapcsolni, meg amúgy is kényelmetlen bemászni ehhez mindig az asztal alá. Tehát simán lehet értelmes felhasználási módot találni hozzá!
-
R9DEON
senior tag
válasz
Johnnyxy27 #16 üzenetére
Be sem kötöttem.
-
Kernel
nagyúr
Nem rossz egyébként, akár tudnám is hasznosítani.
Engem egy fal választ el a géptől (zajvédelem), bekapcsolni vezeték nélküli billentyűzetről is tudom, valamint jelenleg vezetéken áthoztam a reset gombot és HDD LED-et is.
Ezek is vezetékes megoldások, aki esetleg nem ismerné:
http://www.ebay.com/itm/201341063417
http://www.ebay.com/itm/141615726024
http://www.ebay.com/itm/262123212034
http://www.ebay.com/itm/391249632744 -
Johnnyxy27
aktív tag
Valaki használt reset gombot 2000 óta
?
-
CsonkaImo
addikt
Windows 7 óta nem hiszem, hogy sokan nyomkodják a reset gombot. Én legalábbis már nagyon régen használtam.
-
MZperX75
addikt
Falat kenyér....
-
Hege1234
addikt
vazz én meg 5m kábellel dupláztam meg a bekapcsoló kábelt hogy ne csak a gépházról hanem az ágyból is lehessen ki be kapcsolni a gépet
nekem van távirányítóm is de azzal nem lehet bekapcsolni a gépet
am amikor kellene tuti hogy a szoba másik végében lesz a távirányító
-
Tidzsimon
őstag
Mennyiért adhatnék el lusta embereknek egy botot?
-
Stepo
aktív tag
válasz
Feketelaszlo #5 üzenetére
Nekem úgy jön le a képről,hogy hozzá lehet csatlakoztatni fizikai gombokat is.
Szerintem életképes termék, mod-okhoz jól jöhet.
Vagy a lustáknak
+ vannak házak amiken eleve nincs reset,azokhoz is hasznos lehet, persze ha értelmes árat kap... -
R9DEON
senior tag
Nem is mondok erre semmit csak azt hogy ezért van ezen a bolygón ennyi elektronikai hulladék.
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Feketelaszlo #5 üzenetére
Elosztod egy "Y" kábellel és kész.
-
Mezga Aladár
veterán
Ez mekkora baromság!
-
Feketelaszlo
senior tag
Akkor ez most elosztja vagy kiváltja az alaplapi csatlakozót? Ha utóbbi, akkor a vezetéknélküli technika bekrepálása esetén nem hogy resetelni, de még bekapcsolni sem lehet a gépet (nem kis design öngól).
-
törölt tag
Nem tudom, egy ideje már ilyen nélkül is távirányítóval kapcsolom ki/be a gépet, restelni meg nem rémlik, hogy kellett volna ebben az évtizedben.
Másoknak ettől még persze, hasznos lehet.
-
Televan74
nagyúr
Nekem nem hiánypótló,mivel fent van a ház az asztalon,csak kinyitom az ajtót és már nyomhatom is.
De biztos van akinek kell,eldugott pc ház tulajoknak. De ha jó be van állítva a pc és nem cseszegetik szét az op rendszert,akkor nem sok szükség van a reset gombra.
Én átlag felhasználóként évenként ha kétszer használom akkor sokat mondok. /kopp-kopp. -
DudeHUN
senior tag
Számomra ez nem lenne marhaság, mert a gép a másik szobában van, mint ahol a monitor meg az erősítő. Nagyritkán lehet jól jönne ez a táv reset.
-
cannibal
senior tag
Amúgy ennek az eszköznek miért kell egy csatolót elfoglalnia?
(Ha a táp miatt, akkor azt máshogy is meg lehet(ne) oldani.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Valve Index VR Kit
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest