- Egér probléma
- Home server / házi szerver építése
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Ulefone Armor Pad 5 Ultra - 1,8 kiló, vetíthet?
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsúsztam a szerk.időből: ugye ha egyik disztrón (pl osmc) exportálom a médiatárat egy külső tárhelyre, azt fogom tudni importálni egy másik disztrón (pl xbian)? Mert két nap volt, mire normálisan begyűjtötte az adatokat, ezt nem szívesen várnám végig mégegyszer, hogy kipróbáljak egy másik disztrót...

-
Akkor pontosítok: előtte nem csinálta, csak ha egeret dugtam bele. Most médiatár frissítése közben is szivárványos kockázott. Lejátszás közben meg nem csinálja. De jó, hogy más is tapasztalja. Emiatt nem fogok visszatérni, már a csillagos eget is telepítettem meg módosítottam rajta.

-
Sziasztok! Ma frissítette magát az osmc, azóta pont ugyanarra a tápra dugva, pont ugyanazt a feladatot végezve villog a szivárványos kocka. Frissítés előtt nem csinálta gyakran. Kérdés: létezik, hogy a frissítés óta több lett a fogyasztása a pi-nek, vagy elromlott a táp?
-
válasz
Szicskeee
üzenetére
SSH-zz be a kodira, majd:
sudo nano /boot/config.txt
És nézd meg, hogy van-e benne valahol egy ilyen sor:
hdmi_edid_file=1
Ha igen, kommentezd ki:
#hdmi_edid_file=1
Majd ments és indítsd újra a Pi-t. Én pont most szaladtam ebbe bele, nekem az osmc "Pi config" menüpontja tette bele, ha jól sejtem.
-
Sziasztok! Azt szeretném tudni, hogy ha SBS vagy OU típusú filmet játszok le kodival, akkor normális az, hogy csak simán továbbítja a streamet ahogy van, és a tv csinál belőle 3D-t? Mert én azt hittem, hogy átalakítja 3D jelre és úgy küldi a tv-re. Vagy ehhez kell az openelec és arra a kísérleti kodi?
-
válasz
consono
üzenetére
Értem én, de feltettem az xorg-ot, valamint a matchbox wm-et, régebben játszogattan ezekkel mikor Android alá telepítettem linuxot, és vnc-n keresztül működött a dolog, tehát azt tudom, hogy meg lehet csinálni, csak azt nem tudom, hogy most miért nem jön össze. Nekem jó lenne úgy is, hogy kilépek a kodiból a böngésző miatt, de alapvetően az osmc-t szeretném, ha indulna. A böngészőt csak webes videómegosztók meg rádiók miatt szeretném feltenni.
-
Sziasztok! Szeretnék OSMC alá valamilyen webböngészőt telepíteni, de nem vagyok nagy Linux guru, feltettem parancssorból egy iceweasel-t, de természetesen nem indul mert nem talál megjelenítőt. Hogy lehetne ráizgatni arra, amit a kodi használ? Egy böngésző miatt nem tennék fel egy egész raspbian-t vagy egy ablakozót...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egér probléma
- Home server / házi szerver építése
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gran Turismo
- Futás, futópályák
- One mobilszolgáltatások
- Több új játék támogatásával bővült az Intel APO
- Ulefone Armor Pad 5 Ultra - 1,8 kiló, vetíthet?
- További aktív témák...
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- GAMER PC - i7-7700 / 16GB / GTX 1050 Ti / 512GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Asztali PC , i7 7700 , GTX 1080 , 16GB DDR4 , 256GB SSD , 500GB HDD
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / 16GB RAM / RTX 3080 10GB / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Apropó, van itt valaki, akinek a pi már nyírt ki sd kártyát? Mennyire bírják a pici kártyák ezt a fajta felhasználási módot?
wassermann