- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
itanczos
senior tag
válasz Hyperion #7500 üzenetére
Volt szerencsém tesztelni a Pi saját kameráját és egy Logitech C270-es usb-s webkamot.
Nekem a Logitech által készített kép jobban bejött!!!
Bár állítólag a Pi kamera infrát is lát... Az biztos, hogy ugyanazon beltéri fényviszonyok mellett a webcamnak jobb képe volt! De ez csak szubjektív vélemény![ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
-
azbest
félisten
válasz itanczos #7501 üzenetére
A normál raspi kamera (zöld nyákos) az nem lát infrában. Később jelent meg a fekete nyákos "NoIR" változat, amiből kihagyták az infra szűrőt. Na az lát infrában.
Az usb-s kamera legfeljebb akkor veszi fel a versenyt, ha hardveres mpeg enkóder is van benne (ritka és drága).
-
Sera26
aktív tag
Hello!
Melyik a legolcsóbb PI-vel biztosan kompatibilis USB-s wifi adapter?
-
moli.hu
őstag
barmelyik jo hozza, ami jo a debianhoz, nem?
nekem egy ralink rt2571w (edimax ew-7318ug) van, de szerintem ma mar egy n-es is annyiba kerul, mint egy g-s. elmesz a dx.com-ra megnyitod a legolcsobbakat sorban end-del lemesz az oldal aljara, megnezed, hogy van-e forum hozzaszolas linuxrol, megnyitod, elolvasod, ami tamogatott, megrendeled. -
footy
addikt
Van valakinek tapsztalata a Wolfson Audio Card-dal?
A DTS/AC3 megy vele Openelc alatt? -
Kroni1
veterán
Néz valaki még rajtam kívül 3D mkv filmeket RPI-ről?! Nekem 3D-ben a kép egy kicsivel kisebb lesz, tehát kétoldalt van egy pár centis fekete csík. Erre nincs valami megoldás?!
-
bigdee888
tag
Nem lehet hogy csak azert, mert a TV frekvenciat valt?
Ha azert, akkor frekvenciankent (24, 25, 30, 50, 60 Hz) be tudod allitani a kep szelesseget, magassagat, aranyat az XBMC beallitasaiban.Egyebkent neked jol illeszti ossze a ket kepet? Arra gondolok, hogy a TV lejatszojahoz kepest sokkal jobban szet van csuszva a ket kep. Igy olyan erzesem van, mintha bandzsitanek...
-
Honkydoo
őstag
válasz wassermann #7520 üzenetére
Szuper!
Örülök, hogy valakinek hasznára vált!Én is tervezek majd venni SSD-t, a NAS-ba. Vajon ez az SSD belemegy egy ilyen keretbe?
Örülnék neki, mert akkor nem kellene noname SSD-t vennem."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
itanczos
senior tag
No, vettem egy 55"-os LED-TV-t. A pénteki Samsung akcióban.
Viszont az építendő Ambilight projekthez valszeg kevés lesz a megrendelt 50-es led füzér.
Használ valaki 55-ös tv-hez?Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Honkydoo
őstag
válasz wassermann #7523 üzenetére
Igen, én is úgy tippelem. Ha a csatlakozók ugyanúgy vannak mint egy nagyobb SSD-n vagy egy satás hdd-n, akkor nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
itanczos
senior tag
-
itanczos
senior tag
Nekem ugyanazon a 720p-s tv-n sokkal gyengébb képe volt a Pi-nek, mint az Ion-os atom lapnak xbmc-vel. Ezért nem is használom film nézésre. Te meg vagy elégedve a kép minőséggel?
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Kroni1
veterán
válasz itanczos #7529 üzenetére
Én eddig a nagy PC-mről (HD7850 VGA) néztem a filmeket XMBC-vel és KMPlayerrel, de mióta NAS-om is van szinte csak a TV beépített dlna lejátszóját használtam leginkább, mert nem láttam túl nagy különbséget és egyszerűbb volt a TV távirányitójával kattintgatni mint a másik szobában a PC-t bekapcsolni, stb.. Most a pi nekem tökéletes, ezen is megy a HDMI CEC-el a távirányitás, egy 55"-os FullHD TV-n nem veszek észre jelentősebb különbséget a PC-hez képest, bár lehet h csak nekem nincs sasszemem vagy az igényeim nem olyan magasak.
De a képminőség kérdése attól is függ ki mit szeret, hogy használja a TV-jét:
Örülök a Pi-nek, hogy megy vele végre a 24p, de én a kadenciahelyes 24p megjelenítésért "önmagában" nem vagyok oda valamiért, most a Pi-t ugy használom hogy autómatikusan váltson át a megfelelő frissitésre (azaz legtöbbször 24p-re) de emellett be van kapcsolva a trumotion is, mert nekem simán 24p-vel nagyon zavaró az akadozás, inkább legyen folyamatosabb a kép trumotionnal! (aminek a hátránya néha egy kis artifactolás ugye, de sokkal élvezhetőbb igy a kép sztem mint szimplán 24p-ben)
-
itanczos
senior tag
Aha, én eddig egy 46"-os HDReady (720p) néztem. Ezekkel a paraméterekkel sokkal folyamatosabb volt a kép 720p-s anyagoknál! Az Nvidia-s HW-s dekódolásnak és postprocessing-nek hála! A TV-ben semmilyen képmódosítás nincs bekapcsolva! Így tényleg látszik a 2 HW-es lejátszás minősége!
Nem is beszélve, mennyire lassabb és akadósabb az XBMC felhasználói felület.
Másik negatívum a Pi-nek az Nvidia-hoz képest, hogy a TV felvételek deinterlace-elése is kompromisszumos.Ezért gondolom, úgy, hogy persze megvan a lehetőség, hogy használjuk video lejátszásra is, de nem az igazi. SZERINTEM!
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz itanczos #7531 üzenetére
nyilvan nem erre lett kitalalva eredetileg.
Egyebkent milyen distro alatt hasznaltad xbmc-t? Openelecet kiprobalva szerintem kellemes elmenyben lesz reszed. porgosebb gyorsabb mint a tobbi amit probaltam. (csak a legujabb betat keruld el, amiben mar 13.-as xbmc beta van. tobbeknek is bugos volt)[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Cyber_Bird #7532 üzenetére
ezt akartam mondani én is, openelecet használok és semmi gond a menü sebességével még 700MHzen sem!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz itanczos #7531 üzenetére
Én full hd-ban használom média lejátszónak egy éve folyamatosan. Asszony itthon van a gyerekkel , így hatványozottan van használva. Naponta legalább 2-3 film/mese lejátszás tutira megvan. Előtte egy WD médialejátszóm volt, ami szintén hibátlan volt, mert harmadik generációs live streaming volt...tehát erős volt, okos, hibátlan. De nem érzek a raspberry-vel visszalépést. Sőt, a párom szerint ez az egyik eddigi legjobb ilyen kütyünk.
Nálam az egyik legnagyobb előnye a fogyasztás, hogy sose kell kikapcsolni és nincs is. A másik, hogy megy a tv távkapcsolójával, így nincs még egy távkapcsra külön szükség.-
-
DeniL
tag
Valaki próbálta már közületek a Rasplexet?
-
DeniL
tag
Nekem is ez van most, de valamiért nem oké. Volt, hogy kimeredt a kép, de mögötte a rendszer fut, mert ssh-ról elérem. Leginkább eldobja a wifit, ami zavar, így megszakad vele a kapcsolatom. Korábbival openelec-el nem voltak ilyen gondjaim, csak kiváncsi voltam milyen az új......húzva nincs, alapon minden.
-
-
őstag
-
-
itanczos
senior tag
válasz DopeBob #7547 üzenetére
Nekem a közvetlen LAN és SATA hiányzik nagyon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest