Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krix
őstag
válasz
Jester01
üzenetére
Nem mondom, hogy feltétlen bele fog futni. De ugye ez egy VM host lesz és a nagy tárhely adja magát, hogy rakjunk rá még több VM-et esetleg SQL-t. És akkor viszont nem lineárisan fog skálázódni lefelé a sebesség.
Az egyik ügyfelünk bővített egy tömböt 500G-ról 1TB-ra és panaszkodtak, hogy leesett a sebesség. (SQL adatbázis fut rajta) Upgradeltem a cache-t 512M-ról 1G-ra a controlleren, most azt mondják, hogy megint jó.
-
válasz
Jester01
üzenetére
Kipróbáltam, sajnos nem működik az átnevezéssel együtt sem.
A helyzet:
A két vinyón kívül, amit a raid1-be tettem, van egy harmadik vinyó is. Két Samsung és egy WD, megegyező méretűek.
A WD volt egyedül a gépben eddig, erről átmásoltam mindent (CloneZilla) az egyik Samsungra, majd a raid létrehozása során erről szinkronizálódott a másik Samsungra. Mivel a Raid létrehozásakor folyton gond volt az, hogy az sda használatban van, ezért a WD-ről kezdtem elölről megcsinálni a raid-et, így sikerült is gond nélkül.Amíg bent van a harmadik vinyó, addig nincs gond, bootol a cucc szépen, csak ugye nem a raid-ről... Amikor kiveszem, akkor jön a hiba, hogy a WD UUID-jét keresi valamiért a grub és ha az nincs, akkor hibaüzenettel leáll a boot.
A grub bütykölése során (a leírás alapján) installáltam a grub-ot az sda-ra és sdb-re is és a későbbi próbálkozások során mindig volt upgrade-grub /dev/sda és sdb is. Mégis egyre rosszabb a helyzet, már syntax errort is ír, pedig nem lehet olyan a grub konfigjában, ami el lenne gépelve, vagy ilyesmi.

Új hozzászólás Aktív témák
- Jogász topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- ASUS notebook topic
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hardcore café
- BMW topik
- További aktív témák...
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest