Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikari

veterán

végigolvastam újra az összes fórumhozzászólást

az alábbi tényeket állapítottam meg:

kik hazudnak?
    --------------------
    -id
    -amd
    -nvidia

miben hazudnak?
    -------------------------

Q: új extensionok és eljárások kellenek a rendszermemória és a gpu memóriaterületeinek megfelelő szinkronjához
    A: Nem igazán... opengl 1.5 óta minden megvan, ami kell. VBO-t lazán bemappelsz ha akarsz, textúra belét úgy módosítod ahogy akarod... azt meg, hogy a driverírók szarul implementáltak még egy egyszerű memcpy-t is, nem az apik hibája.

Q: indokolt a 4 magos cpu kell ehhez, mert...
    A: 2 bőven elég kellene hogy legyen. gondolom azért általában elég is

Q: ez egy nagyon előremutató, előremutatónagyon nagyon előremutató nagyon, ezért van vele a sok gond
    A: ez, ha végtelenül leegyszerűsítjük gondolatban, egy egyszerű geometriai+textúra LOD. Ennek 15 másodpercenként kellene ugrania egy alig észrevehetőt, nem pedig egérmozgásra összehánynia a képen lévő textúrákat.

Q: ehhez márpedig 20 gigás memory transfer kell, me..
    A: nem, nem látok olyan algoritmikai problémát, amely ekkora sávszélt igényelne.

Q: 50 textúra update kell egyszerre, 1000 db így úgy amúgy, ez+az
    A: Nem, nem, nem.... talán normálisan, ésszel kellett volna kidolgozni a scene updatelését, talán időnként kéne updatelni egyet, nem minden mozdulatnál, talán egy hatalmas design flaw az egész engine? Igen.

Q: hiba van a driverekben, beáll a motor a paraméterek lekérdezésénél
    A: nem a driverekben van a hiba, hanem ebben a nagy határ trágyában, amit tech5nek neveztek el. srsly. ismerem az id-soft inicializációit. valahogy ilyen pistike opengl first time tutorial 2 ész nélkül összecopypastelt feeling. Amit valami java coder írt unalmában. Amit aztán egy opensource coder kibővített. Amit aztán egy unatkozó 60 éves turbopascal programozó átírt, hogy fusson a mosógépen. Az is csoda, hogy az eddigi cuccaik viszonylag gond nélkül futottak, mert egyszerűen nevetséges amit csinálnak.

Q: nemértesszhozzápikarinepofázz
    A: de

az én véleményem az, hogy itt egy egyszerű egymásra mutogatás folyik, és teljesen joggal, ugyanis mindenki ELKÚRTA. Carmackék az enginet, az nv meg az ati pedig a drivereket. Viseljék méltósággal.

Új hozzászólás Aktív témák