-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, bár én ezt elvont formában értettem.
A kódból generált XML doksiknak még kevesebb értelmét látom, mint a többinek. Én úgy értettem, hogy a kód fejlesztőknek szól és úgy kell megírni (komment nélkül), hogy abban el lehessen igazodni, jól lehessen olvasni. Ehhez kellenek olyan szakik, akik nem csak működő, de olvasható kódot is tudnak produkálni. Jól felépített, lazán csatolt, stb.
"Itt már nem biztos, hogy az automatikusan generált osztálydiagram elég, mert az nem fog semmit jelenteni a többi fejlesztő számára a lib használatát illetően. "
Ebben igazad van, ez tényleg kivétel, itt nincs mit tenni, valahogy le kell írni.
A különböző UML diagramokat valóban tudnia kell olvasni egy fejlesztőnek, mert lehet rá szükség, Ezt ki is felejtettem az előbb. Jó is, hogy írtad.
"Ami igazából a mondanivalóm, az az , hogy az UML teljesen alkalmas ezen megbeszélések alkalmával információátadásra, ideiglenes dokumentációként."
Abszolút így van. Ideális esetben mindenki érti és könnyű így megbeszélni, hogy közben táblán, bárhol rajzolgatunk. Csak sajnos sokszor a jelmagyarázattal kell kezdeni, ami elég időrabló.
A dekompozíciós részben is egyet értek, az iterációs, de még inkább az agilis fejlesztés is végül úgyis visszatér az adatokhoz, de ha eleve aspektus orientáltan kezdünk hozzá, akkor hamarabb lesz bemutatható funkció halmaz, mint az első körös csak tervezéssel. Sajnos itthon ez nem elterjedt még sok helyen.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- 15 éve regisztráltam
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2902, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest