Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
Hi!
Sokszor hallani, hogy a Gigabyte MA-770-DS3 lapban nem ajánlott nagy fogyasztású procikat túlhajtani a gyenge processzort ellátó tápáramkör miatt, és mert rosszul teljesít a nem létező hűtése a FET-eknek!

Ezért gondoltam egy merészet, és a fejembe vettem, hogy márpedig megoldom a FET-ek hűtését. Több alkalommal lehetett már látni, hogyan oldják meg a fórum társak az északi híd hűtését gyári, vagy saját készítésű hűtőbordákkal.
Én egy Slot A-s hűtőborda átalakításában láttam meg a megoldás kulcsát! Az alany:
Az borda alsó felének síkba maratását követően megszabadítottam a további felesleges részektől, hogy elférjen az alaplapon a kondenzátorok között. Ahogy körvonalazódtak a végső méretek, már komoly kétségeim támadtak a hatékonyságával kapcsolatban

Nem kevés reszelést és fűrészelést követően helyére került a borda!
Szerencsére a Freezer alsó lamellái enyhén hajlítottak, így onnan érkezik némi friss levegő a bordákra! Terheléskor pedig egy kicsit több
!
Így fest más szögből...
Sajnos megfelelő berendezés hiányában nem tudok hőfokokkal szolgálni. A borda méreteit és a rögzítés problémáját tekintve bátran kijelenthetem, hogy ez a próbálkozás megmarad gondolatébresztőnek... Sajnos be kell látnom, hogyha valamikor is váltok Phenom II-re akkor alaplapra is áldoznom kell, mert a tuning elengedhetetlen
!Végeredményként mégis úgy érzem érdemes volt nekiállni. Megismerkedtem új emberekkel (a maróssal) és kezdem melyen tisztelni a home made megoldásokat.
Üdv. Cadal
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videókártya hőmérséklet különbségek
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Battlefield 6
- Apple asztali gépek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- SCULPFUN S30 PRO 10w lézervágó gravírozó gép + 350x350 méhsejt + Elszívó box + Kiegészítők
- MikroTik RB962UiGS-5HacT2HnT- hAP ac RouterBoard 2,4GHz - 5GHz
- PS Vita 2000 japán dobozos újszerű állapot, új aksi, 16 GB Sony, 256 GB SD kártya, hordtáska
- SZÉP ÉS OLCSÓ! 100% akku és csak 6 hónapos, iPhone 16e 128GB AZONNAL! - Space Black! 155.990Ft
- Jura Ena 8 kávégép
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
!