Hirdetés
Aktív témák
-
madgie
titán
válasz kisbalazs83 #42250 üzenetére
És ugyanezt játssza el 50Hz-en is, hogy a sorozatok is jól nézzenek ki, meg talán 60-on is, hogy az asztal is (ha mindent kadenciahelyesen akar látni) Jó ez a drivermizéria...
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz madgie #42251 üzenetére
Elsőnek ennyi elég szerintem annak aki nem ért hozzá. Valóban a 23Hz-es frissítés a BD filmek és mkv filmek 23.976fps kandenciahelyes lejátszásához kell.
A Media Player Classic Home Cinema tudja állítani a kijelző frissítési frekvenciáját a filmnek megfelelően, de ez egy másik fórum.
Az asztal meg ne nézzen ki jól, egy plazma filmnézésre való[ Szerkesztve ]
65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
KTTech
veterán
válasz kisbalazs83 #42252 üzenetére
Annak is el kell játszani minden frekin... mert ha vált az MPC más frekire, megint megjelenik a fekete sáv...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
madgie
titán
válasz kisbalazs83 #42252 üzenetére
Kifolyik a szeme, ha 23.976-on nézegeti az asztalt/netezik.
-
-
madgie
titán
válasz kisbalazs83 #42255 üzenetére
Nekem nem jegyezte meg a Brazos HTPC-nél, igaz, ott nem is legszélre kellett húzni a csúszkát, hanem kizongorázni, hogy jó.
-
madgie
titán
válasz kisbalazs83 #42258 üzenetére
Nekem mindegy, én sok-sok évig szívtam ati driverekkel, ha lehet, kerülöm...
-
Attila8006
aktív tag
erre valakinek ötlete?
köszi előre is.Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
KTTech
veterán
válasz Attila8006 #42260 üzenetére
Ötlet a márkaszerviz... ők talán tudnak vele mit kezdeni.
-
Gabor970
addikt
válasz Attila8006 #42262 üzenetére
én feltenném a vaterára. Ott még sokan vannak, akik csak ennyit látnak: júúúúúj, 107cm-es TV 40e Ft-ér. De kiráááááály.......... Lápj túl rajt, és 100-110e Ft a Panasonic 42C3, boldog leszel vele!
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
bl4ze
veterán
válasz ZEN1TH #42245 üzenetére
Igen, viera connect alól nem tudom feltenni a 1.317 firmware-t, mert csak WIFI van.
és a tv-hez nincsen wifi dongle-m, szóval netről nem tudok frissíteni, csak ha a file megvan, és azzal USB-ről pendrive stb.Az 1.317 firmware kellene file-ban, a szokott SDDL.SEC formátumban.
Firmware frissítéskor ugye a tv nem resetel, azaz nem tűnnek el a beállításaim, és pld a Conax CI modulhoz rendelt csatorna sorrendem , stb ???
.:. bl4ze .:.
-
kisbalazs83
aktív tag
Minden beállítás megmarad. Töltsd le az 1.313-at: [link]
Elvileg ugyanaz mint az 1.317-> csak ez a hivatalos.
Az 1.313-at a spanyol Panasonic-osok csinálták mert ők vették a fáradságot hogy foglalkozzanak a fényerő ingadozás problémájával. A Panasonic-on belüli kommunikáció elég szar, mert az 1.313-t már kb április óta megcsinálták. Hivatalos oldalakon még mindig a 1.304 a letölthető firmware, úgyhogy szerintem mostanában nem lesz elérhető az 1.317 letölthető formába.65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
ZedX
csendes tag
Sziasztok,
Panasonic TX-P50G30E vásárlással kapcsolatban lenne kérdésem.
Rajta vagyok a dolgon egy ideje, de idegtépő módon a Panashop EUR árfolyamváltozásra hivatkozva 10.000 Ft-al felnyomta az árát pár napja, így most 299.990 Ft éppen.
90 Ft eltéréssel annyi mint az ExtremeDigital-nál.Van pár webshop amit kidobnak az árkeresők, ahol elvileg olcsóbb.
Tudtok esetleg valami helyet, ahol érdemes még megnézni? Pl. a Panashop sincs benne az árkeresőkben.
Összességében érdekelne hol lenne a legjobb vétel, mert a mindenféle webshopokkal szemben ami számomra pl. a Panashop mellett szól:
- adnak +1 év garanciát (így össz. 3 év), és mégiscsak ők a kiemelt forgalmazók ill. márkaszervíz
- (elvileg) ingyenes házhozszállítás
- kártyával is lehet fizetni (a webshopokban jellemzően cash ill. előre utalás)a Tippeket előre is köszönöm a nagyérdeműnek!
-
bl4ze
veterán
válasz kisbalazs83 #42265 üzenetére
Ok, letöltöttem és frissítek. Köszönöm.
Ha az 1.317 valahogyan letölthető, kérem jelezd.
.:. bl4ze .:.
-
erdoke
titán
Benne van a PanaShop az árkeresők találataiban.
A bb studio magyarországi garanciát ír 290-ért, a digitalko csak 24 hónapot, nem részletezi. Szerintem a 10e plusz megér +1 év garanciát.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
ZedX
csendes tag
válasz erdoke #42268 üzenetére
Igazad van, azon a linken tényleg ott van.
De figyeld ezt linket:
http://www.argep.hu/trend/TXP5/TX-P50G30E-Plazma.html
Itt nincs rajta. Pedig erre kerestem rá gugliban: P50G30E ár.
Marhajó.
Amúgy az egyik Panashop bótos emberke mondta nekem pár hete, hogy ők direkte nem vesznek részt az árkeresős dolgokban, mármint aktívan nem adnak át ár/készlet információkat.
Azóta vagy megváltozott a policy ez ügyben, vagy az argep.hu keresőmotorja ilyen ügyes.
Vagy a franctudja hogy működik ez. Érdekes... -
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Vettem 1-1 db 8GB-os SDHC kártyát a VT30-hoz és a BDT-310-es Bluray lejátszóhoz...
Eddig nem volt és a frimware frissítést is kölcsön kártyával csináltam meg...
A BDT-310-es meg szabad kapacitás hiányában nem engedi a Bluray-live szolgáltatást, ugy hogy, oda is vettem egyet...
Tulajdonléppen mire is lehet használni most ezeket a kártyákat ebben a készülékekben?
Vehetek fel rá TV adást?(TV) Telepíthetek fel rá alkalmazásokat?(TV,Blu)
Vagy csak de jó, van benne ilyen is....
Ha már beteszem, milyen formátumban formázzam le? (FAT16,FAT32 vagy NTFS)
És mivel, számítógéppel vagy a készülékek is leformatálják?Bbéci!
Na végre kezemben az újság!... Ha jól vettem ki akkor a VT30-nál a THX mód egész jó, mert a flatpanelshd.com kalibrálása csak kicsit állít a gamma-n (+2 fényerő) és kicsit korrigál a színeken (R,G,B), de nagyon hasonló mint az alap THX profil...
Mondjuk nem értem miért a fényerővel állítottak a gamma-n amikor azt lehet külön is és az talán kevésbé tolja el a feketét, vagy ugyan az.... -
kisbalazs83
aktív tag
Én a digitalko-nál vettem a 42g30-at és a 2év garancia nem országos hanem bolti és részletezve: 1év teljeskörű +1év ingyenes javítás... Szóval én mindenképpen a hivatalos forgalmazó és a 3év garancia mellett döntenék. Vagy vársz hátha lesz újra az 5év gar akció a Panasonic-nál.
-
krx21
nagyúr
Elindítottam a TV-n (VT30) a VIERA Connect-et és azt írja ki hogy a müködéshez frissítés kell!
Elindítottam....
Visszatette a régi frimware-t!
Pedig fent volt a legújabb innen linkelt 1720-as!!!
És most visszatette a 1703-ast! (régebbi mint amivel jött!)
A saját hálóján nem talál ujabbat!
Mit tegyek? -
kisbalazs83
aktív tag
A "letölthető" legújabb VT30-hoz 1.520 szintén a spanyol nem hivatalos verzió.
Szerintem az 1.703 amit letöltött az a legújabb. És azt már többen is írtuk hogy csak a Viera Connect-re találják meg az új firmware-t a 2011-es panák.[ Szerkesztve ]
-
ZedX
csendes tag
válasz kisbalazs83 #42271 üzenetére
Jaja, jól mondod, az a 3 év gari mégiscsak megfontolandó. Kérdezősködtem, de mostanában nem lesz újra 5 év gar.kiterjesztés. Amúgymeg ahol ezt adták (pl. MM) július végéig, ott jóval drágább voltak a készülékek a webshopos/2 év gar. árakhoz képest.
A kivárásról meg annyit, hogy jelenleg úgy fest pont arra csesztem rá kicsit.
Reméltem valamivel még olcsóbb lesz, de ahelyett felnyomták az árát.
Eddig csak azért nem vettem meg a P50G30E-t, mert még megvan a P42G20E is, ami önmagában is nagy dög, pláne a dobozával együtt.
De ha ezt elviszik, akkor gyorsan lépni kell, mert a tartalék TVm az egy 26" LCD, na azon aztán HD-t nézni nem egy moziélmény. -
krx21
nagyúr
válasz kisbalazs83 #42274 üzenetére
Remélem
Akkor kicsit túlagódtam...
Egyébként ezeket a Panasonic SDHC kátyákat nem látja a számítógépem, pedig a lejátszóval leformatáltam (BDT310)...
A TV nem tud formatálni??? Nem találtam csak a lejátszóban ilyen menüt...[ Szerkesztve ]
-
ZedX
csendes tag
Gyakorlati kérdés:
mi a tapasztalat a plazma (PDP) kijelző képponthibákkal kapcsolatban?
Kifejezetten a Panasonic plazmák érdekelnek.LCD TV-knél (Sharp , Philips) és monitoroknál (LG , Hanns-G) már sokat szívtam a sötét ill. világító pixel hibák miatt, baromira kényes vagyok rá.
Jópár TV-t - monitort visszavittem már a forgalmazónak hogy kenjék a hajukra.
Legutóbb egy 32" Philips LED LCD-vel jártam így, és azt bírta mondani a dilletáns részlegvezető (nő!!) az egyik MM áruházban, hogyha ilyen igényes vagyok akkor inkább visszaadják a pénzt, mert olyat nem is fogok találni, amin nincs pixelhiba. Azért a 3. készülék amit teszteltem, az csak pixelhiba mentes volt.Szóval egy 32" LCD-t még nem olyan gáz hurcolászni, de egy 50" plazmának már böszme nagy doboza van, és súlyos darab. Rendelés-házhozszállítás miatt meg esélytelen az üzletben kipróbálni.
A P42G20E-vel szerencsére semmi probléma nem volt. -
eaglesas
tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni a következőt:
HP G62 laptopot kötöttem össze Samsung plazma tv-vel.
Tegnap estéig minden jól ment, viszont tegnap este:
1. néha kiírta azt a tv, hogy "mode not supported",
2. néha úgy-ahogy megjelenítette a laptop képét, viszont zavaros volt, piros színű vékony csíkokkal, kis pontokkal megzavarva és villódzik.A HDMI bemenet PC-re van nevezve. A felbontás 1920x1080, 60 Hz. Egyedüli kijelzőként sem működik. Eddig minden rendben volt. Tegnap amikor az 1080p-s wallpaper-eket kezdtem nézni a tv-n, akkor romlott el minden. Néhányat megnéztem, utána kezdődött a piros villódzás.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Attila8006 #42165 üzenetére
Bocs, csak nem voltam pár napig, de látom, közben megkaptad a választ. Én is azt tudom mondani, hogy esetleg nézesd meg szervizzel, bár mivel már sok-sok évvel ezelőtti modell és nincs is már plazma divízió a cégen belül, ezért nem fűznék hozzá sok reményt, plusz baromi drága lenne, így tényleg az lenne a legjobb megoldás, ha túladnál rajta valami ésszerű összegért, ha már így ráfutottál erre a dologra. Talán visszajön a pénz, amit beleöltél és egy kicsit hozzárakva megkapsz egy Panasonic 42C3-at, ami minden tekintetben fényévekkel jobb, mint ez az őskövület.
"és mennyi az az üzemidő ami a plazmánál már mondhatni soknak számít?
mert ugy olvastam vaalhol hogy 60.000.óra az aminél már kicsit halványabb a kép."Attól függ. Ennél a szériánál a 60.000 óra már kb. kukát jelent. De igazság szerint 60.000 óra már minden TV-nél jelentős üzemidőnek számít. Ne úgy képzeld el, hogy 60.000 óra után egyszer csak sötétebb lesz a panel. Folyamatosan veszít a fényerejéből, adott esetben a színhűsége és feketeszintje is romlik. A mai plazmák elméletben 100.000 óra alatt vesztik el a fényerejük felét, ez a 2005 körüli modelleknél még jóval alacsonyabb szinten mozgott.
"de a szemcse amit írtam az lehet az óraszámok végett,vagy csak valami kisebb probléma amit olcsón lehet orvosolni?"
Nem hiszem, hogy azzal van összefüggésben, illetve valahol azzal, mert nyilván a korának előrehaladtával alakult ki ez az állapot.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #42242 üzenetére
"Tudom én is hogy a popi lenne az igazi, már többször is felmerült h veszek egyet,de sose vettem meg, mert nem kell semmi plusz sallang, csak a filmeket akarom lejátszani, arra meg a beépített is megfelelő volt."
A beépített lejátszók a TV egy-két éves koráig kiválóan használhatók, később azonban egyre gyakrabban szembesül az ember azzal, amivel most Te is.
Az asztali lejátszóknál jobb a helyzet a folyamatos firmware-támogatás miatt, de itt sem szabad figyelmen kívül hagyni a hardveres kötöttségeket.
"Nekem nem kell semmiféle netes hülyeség, torrentkliens, vagy ki tudja még mi csak anyi hogy a rádugott mobil winyóról tudjak mkv és blu-ray filmeket nézni."
Ha BD-ISO a jellemző forrásod, akkor nem annyira ajánlott a belépő-, vagy alsó középkategóriás lejátszók forszírozása. Az mkv-knál rendben van a dolog, de az ISO-k teljes értékű kezeléséhez már nem. Rá kell szánni azt a plusz 10-20 eFt-ot, később nagyon meghálálja magát a döntés! Tapasztalatból tudom, hogy míg ismerős állandóan szentségel az ASUS-szal, addig nekem eddig semmilyen problémám nem volt a Popcorn A-210-zel. Akcióban 50 eFt alatt jutottam hozzá 2 év garanciával, ismerős az ASUS-hoz 35 eFt fölött (akkor volt friss a modell).
Nemcsak az extra hálózati funkciók miatt ajánlott elgondolkodni rajta, hanem a fejlett lejátszási funkciók és a BD-menük kezelése miatt is. Egy percig nem bántam a döntést, hogy végül ezt választottam az ASUS helyett, sőt.Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Ne aggódj, lesz még olcsóbb is az 50G30 és lesz még 5 éves garancia akció is. Szerintem ne kapkodd el a vásárlást! Amúgy én is a Panashop-ot javasolnám, hivatalos partner, kvázi ingyen szállít, tuti rendes garanciát kapsz. Meg kell nézni, nehogy bemutatódarabot próbáljanak rád sózni, de egyébként nem lesz gond.
"mi a tapasztalat a plazma (PDP) kijelző képponthibákkal kapcsolatban?
Kifejezetten a Panasonic plazmák érdekelnek."Az a tapasztalat velük kapcsolatban, hogy sajnos előfordulnak. Minden gyártó plazmáján láttam már pixelhibát, ráadásul az a helyzet, hogy ha a TV újkorában nincs is, az nem garancia arra, hogy később sem fog előjönni, mert bizony elő tud. Általában egyébként a sub-pixel hibák jellemzőek, amelyek csak egy adott színspektrumon belül jelentkeznek, ezért is szoktuk javasolni, hogy vásárláskor vigyen magával az ember memóriakártyán vagy pendrive-on a TV felbontásának megfelelő, egyszínű háttérképeket (Paint-ben meg tudod csinálni) és azokkal nézze át a panelt, figyelve a pixelhibákra. Ha nincs lehetőséged az üzletben történő kipróbálásra, akkor otthon kell ellenőrizni, rögtön kibontás után. Ha 3 napon belül vagy, akkor kicserélik, ha jelzed, ha viszont ebből kicsúszol, akkor nincs esélyed, mert 3 pixelig nem fognak foglalkozni veled, az alatt nem garanciális probléma. Ha jó fej a futár, akkor meg tudod vele beszélni, hogy várja meg, amíg átnézed, aztán ha gond van, akkor vigye vissza.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Abrion
senior tag
Hali
Ajánljatok jó plazmat 100 -150 körül, és képes legyen upc digitális csatornát befogni.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Abrion #42283 üzenetére
Milyen méretűt, milyen felbontásút?
HD-Ready-ben a 42"-os Panasonic 42C3 fér bele a keretbe a maga 100 eFt körüli árával, ugyanez 50"-os méretben az 50C3, ára 155 eFt.
Ha fullHD kell, akkor a Panasonic 42U30 fér bele a keretbe, az pont 150 eFt-ba kerül, elfogadható belépő fullHD plazma.
Szóba jöhetnek még az LG 50"-os fullHD modelljei 150 eFt környékén, de azok képminőséget tekintve nem épp prémium termékek. A Samsung 50" alatti fullHD modellt nem gyárt, így ebben az ársávban nem igazán van fullHD plazmája, a 43"-os HD-Ready-je pedig drágább és picit gyengébb a Panasonic C3-nál.
Minden felsorolt modellben van DVB-C és DVB-T tuner is, így ha el tudod intézni, hogy conax-modullal kapd a szolgáltatást, akkor megfelelők a TV-k, de nem tudom, hogy a UPC-nél erre van-e lehetőség. Ha nincs, akkor meg teljesen mindegy, hogy a TV-ben milyen tuner van, mert akkor úgyis SetTopBox-ot kell használnod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Abrion #42285 üzenetére
Természetesen nagyon is van látható különbség a HD-Ready és a fullHD között, amennyiben megfelelő távolságon belülről nézed a panelt és megfelelő forrással hajtod a TV-t. Ez a távolság 42" esetében olyan 170 cm, tehát ha ezen kívülről nézed, akkor elvész a fullHD nyújtotta felbontásbeli előny. Ha UPC digitális TV-adás a fő műsorforrás, akkor nem sok értelme van a fullHD panelnek. Érdemes azonban abba belegondolni, hogy a fullHD modellek azért általában nemcsak felbontásban, hanem általános képminőségben is többet nyújtanak, mint a HD-Ready-k, persze ez nem feltétlen a 150 eFt-os kategóriára igaz.
Magyarán ha 2 méterről, vagy annál távolabbról fogod nézni a TV-t és főként a UPC lesz a forrás, akkor eléggé fölösleges a fullHD és leginkább a C3-mal jársz jól, legyen az 42"-os, vagy 50"-os.
Get Moded!
-
-
krx21
nagyúr
Ma megnéztem a A BOMBÁK FÖLDJÉN címü bluray lemezt...
A filmben nagyon sok a zaj! (dithering)
Kíváncsi lennék, hogy vajon ez szándékos rendezői hangulati elem, mint az állandóan mozgó, remegő kamera?
Közelről nézve ahonnan más minőségi lemez hibátlan pl:Avatar, nagyon látszanak a szemcsék.
Tudom vannak ilyen filmek még szép számmal pl: Fűrész 3, de vajon kell ez nekünk? Tulajdonképpen miért vannak ezek bizonyos filmeken? Valahol meg hibátlan az egész. Mintha egy 32bites képet átkonvertálnék 16bitesre egy gagyi programmal...Tudja valaki a jelenség eredetét hogy miért is van ez?
A másik kérdésem meg az lenne, (VT30) hogy ha egy kicsit több részletet akkarok látni a sötét területeken, akkor növeljem meg a fényerőt egy kicsit, vagy másoljam a thx profilt egy haladó profilba és ott változtassam meg a gamma-t? A lényeg az lenne hogy közben ne emelkedjen meg a feketeszint... Vajon melyik a jobb megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
Ha filmre veszik fel a filmet, akkor az zajos lesz (minél kevesebb fényben készült, annál zajosabb, mert érzékenyebb film kell hozzá - de ez a digitális szenzorokra is igaz). Az Avatar színtiszta CGI, ott nincs minek zajosnak lennie.
[ Szerkesztve ]
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz eaglesas #42278 üzenetére
Elsőnek szerintem próbáld meg újratelepíteni a vga drivert, lehet meghülyült.
Próbálj ki a tv-n másik hdmi bemenetet. Lehet azzal van valami.
Aztán hogy ki tudd deríteni, a laptop, a tv vagy a kábel okozza-e, kérj kölcsön egy laptopot+kábelt és ha azzal is ugyanez akkor a tv a bűnös.65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D
-
DM-Fan
nagyúr
Én speciel az Avatar teljesen steril, műanyag képétől vagyok rosszul. A Blu-Ray nem attól high definition, hogy pengeéles minden, rajta kiadott tartalom képe, hanem attól, hogy kellően nagy felbontással, kellően nagy bitrátával tárolják rajta a filmet, kvázi nem szenved el olyan minőségromlást, mintha DVD-re kéne pakolni.
A kép milyensége már más kérdés. Teljesen természetes, hogy ahogy zenei lemezek között sincs két egyformán kevert korong, úgy a filmek is eltérőek: rendezői koncepció, fényképezői elképzelés, vagy egyszerűen maga a film témája, ami táptalaja ennek.
Nézd meg például a Fekete hattyú című film BD-transzferét! Aronofsky nem is 35 mm-es, hanem 16 mm-es filmre forgatott, ezen felül telenyomta az egészet zajjal, mégsem csapta agyon a filmet, sőt, kifejezetten használt a témának, zseniális a film úgy, ahogy van, akár a képi világát, akár a színészi játékot, akár a rendezést, akár a dramaturgiát nézem. Íve van a filmnek, elindul valahonnan és eljut valahová és hatalmas katarzissal ér véget, hihetetlen érzelmi töltettel úgy, hogy az ember teljesen paff utána és megszólalni sem tud. A kép zajossága teljesen háttérbe szorul, egyszerűen észre sem veszem, annyira leköt a film. Persze emiatt is fanyalogtak az emberek a BD-fórumokon, hogy hogyan lehet kiadni egy filmet 2011-ben BD-n ilyen minőségben. Komolyan nem értem az ilyen embereket. Ezek szerint nem is a film miatt veszik a BD-t, hanem azért, hogy tűéles képet bámuljanak, mert szerintük ez a BD szinonimája. Ez a film szándékosan ilyennek készült, nem akart sosem több lenni, alapvetően nem látványfilm, mondhatni egy mainstream-be dobott rétegfilm. Tulajdonképpen A bombák földjén is ehhez hasonló film, csak épp ilyen-olyan okokból szintén nagyon mainstream mozivá vált, de korántsem annak szánta Bigalow. Azon lehet vitatkozni, hogy jogosan kapott-e Oscar-t vagy sem. Én spec. Cameron-nak adtam volna a legjobb rendező díját, nem is magáért az Avatar-ért, hanem azért a 10 évnyi munkáért, amit abba a filmbe és az új technológiába beletett és feláldozott az életéből. Azt gondolom ez lett volna a minimum.
De többször emlegettük már a Száguldó bomba (Unstoppable) c. Denzel filmet, ami tömény zaj, eltúlzott színekkel, mégis fantasztikusan feldobja a képi világot.
Ha referencia minőségű anyagot keresel, amivel lehet demózni a TV-t, akkor persze találsz olyan BD-ket: pl. Apocalypto, 127 óra, Tru Grit, A faun labirintusa, sorolhatnám, na ezeknél pengeéles a kép, színhűek a felvételek, de tudomásul kell venni, hogy nem minden filmnél az a koncepció, hogy olyan látványt tárjanak eléd, mintha ott lennél. Ha megnézed Cameron filmjeit, egytől egyik kék filtertől hemzsegnek: Terminator 1-2, A mélység titka, Aliens, Titanic, Avatar, stb. - mind-mind tele van kék tónusú jelenetekkel, éjszakai vagy víz alatti felvételekkel és mindenhol a kék szín dominál. Neki ez és a védjegye, ha úgy tetszik rendezői koncepciója. Soha nem látnád olyannak a történteket, ahogy ő ábrázolja, mégis elhiszed neki.
A sötét területekből alapvetően a fényerő növelésével tudsz több részletet kinyerni. Ezzel párhuzamosan játszanod kell a kontraszttal is, a gammához csak végső esetben nyúlj!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #42296 üzenetére
Attól hogy zajos valami, még lehet tűéles. A két dolog nem ellentéte egymásnak. Ha mosott, kása képet látsz, alacsony bitrátával, akkor azt mondom, hogy jogos a panasz. Vannak szar minőségű BD-k (pl. Szakasz, Ál/arc, stb.), de ott sem a zajjal van a baj, hanem hogy gyenge a transzfer.
Hasonlítsd össze mondjuk a Bombák földjén DVD és BD verzióit! Hidd el, sírnál, ha látnád a difit, a zajos kép annyival jobban mutat BD-n. Ismétlem: a BD nem zajmentességet és sterilitást ígér, hanem azt, hogy a filmet úgy próbálja eléd tárni, ahogy az a mozitekercsekre került. Ha zajosan került oda, akkor úgy fogod megkapni Te is, mivel a filmet szkennelik. Erről nem a BD tehet, ha nem tetszik, lehet menni panaszkodni a rendezőnek/operatőrnek/producernek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
krx21
nagyúr
válasz DM-Fan #42295 üzenetére
A faun labirintusa megvan... Nincs is rajta zaj Mégis egyedi a hangulata...
Nekem ez a zaj, ami a Bombák földjén is van nem tetszik, mert túlságosan tipikus...
Nagyon sokat láttuk már... A mai digitális technikában kitalálhatnának már valami újjat is...
Lehetne egyedibb effektekkel is hangulatot kreálni a filmeken...
A szándékos minőségrontás ne legyen már hangulati jellemző!.. Ez amúgy sem egy régebbi dokumentumfilm akkart lenni.
Bőven van mivel játszani, amivel egyedivé lehet tenni egy filmet..(színek tonusai, kontraszt és rengeteg szürő stb)
Túlságosan sok helyen alkalmazzák és tipikus lekonvertálási hibának néz ki..Persze értem amit mondasz és nagyjából tudtam is...
Lehet a kissebbséghez tartozok a véleménnyemmel mert túlságosan zavar a zaj, a rendezők előszeretettel használják... Túl sokszor is... -
gg72
veterán
válasz DM-Fan #42297 üzenetére
Pontosan így van. Jó példa még erre a Különvélemény (Minority Report), amelynek BD-kiadásáról talán éppen itt ment a vita már jó ideje, hogy ilyen meg olyan ramatyul néz ki BD-n, hát kérem az pont úgy néz ki BD-n, ahogyan az alkotóik megálmodták. Valóban zajos, fakó, túlexponált és néha életlen, de ez egy ilyen film.
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem a legtöbb esetben tetszik, hogy nem steril képet nézek, pont azért, mert nem egy dokumentumfilmet nézek a Discovery HD Showcase-en, amit pár héttel korábban vettek fel. Na, attól én is elvárom, hogy zajmentes legyen, nézzen ki úgy, mintha ott állnék én is Bear Grylls-szel a meredély szélén.
De azt sehol nem várom el, hogy egy művészi koncepció teljesen naturális legyen, mert abban igazából önmagában még nincs semmi művészi, pont attól lesz több egy képi világ, hogy a rendező érvényesíti a saját elképzeléseit. Ha ő a zajban találja meg a kifejezésmódot, akkor abban találja meg. Nincs olyan sok film, ahol ezzel szembesülnél amúgy.
Mindig is kiélezett vita ment ezzel kapcsolatban a BD-vel foglalkozó oldalak fórumain és mindig jönnek azok a hozzászólók, akik közlik, hogy csalódtak a BD-ben, mert nem ezt várják a formátumtól. Hiába mondják el nekik, hogy a BD csak egy adathordozó és a film koncepciójába nem fognak belenyúlni a HD-traszfer készítésénél sem, akkor meg jönnek azzal, hogy ne rendezzenek ilyen filmeket és kész. Aztán jön a kontra, hogy ők meg ne nézzenek ilyen filmeket, ha nem tetszik és kész.
Én meg azt mondom, hogy minden filmkészítő csinálja olyanra a filmjét, amilyenre akarja. Régen rossz, ha egy film sikere csak abban áll, hogy penge és zajmentes a képe, illetve régen rossz, ha emiatt bukik meg.
gg72: Így van. Spielberg és Janusz Kaminiski együttműködéséből már több olyan képivilágú film került ki, mint a Különvélemény, lásd: Ryan közlegény megmentése, Világok harca, stb., amelyek képe messze van a naturálistól, túlszaturált, a fehéregyensúly abszolút ismeretlen fogalom, beégnek a részletek, de ettől függetlenül mégis nagyon jó filmek és működik az elképzelés. Lehetne más képi világuk, lehet miattuk panaszkodni, de minek. Ilyen volt az elképzelés, így kell elfogadni. Ha nem tetszik valakinek, az egyéni kérdés, nem kötelező mindent megvenni és a polcra tenni, HD-forrás ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Linux kezdőknek
- Posta, csomagküldés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game